PDA

View Full Version : Onrechtvaardigheid troef?!


SB1234
4 maart 2004, 15:00
1) De fiscale amnestie zet elke eerlijke spaarder compleet in z'n hemd. Mensen die al decennia lang hun geld doorsluisden naar buitenlandse bankrekeningen kunnen hier nu de vruchten van plukken. Wanneer ze het geld gebruiken om te investeren in bijvoorbeeld vastgoed is de 'straf' zo mogelijk nog lager als voor de rest. Vindt u het correct dat een eerlijke spaarder net naast de aankoop grijpt van een huis ten voordele van iemand die dankzij een jarenlange oplichting van de fiscus méér geld heeft dan de eerste?

2) Iedereen betaalt belastingen. Zo ook bijvoorbeeld een willekeurig gekozen 24-jarige werknemer. Hij heeft hard gewerkt voor z'n diploma en ondanks die schandalig hoge grond- en huizenprijzen wil hij er toch helemaal voor gaan in het leven dat hij voor zich heeft. Vindt u het correct dat het belastingsgeld dat hij afdraagt aan de fiscus OOK gebruikt wordt om een bejaard koppel dat multimiljonair is en een villa in Knokke heeft goedkoper met de trein te laten rijden?

3) Als pas afgestudeerde was m'n eerste job een job op een BTW-controlekantoor van het ministerie van financiën. De dingen die je daar ziet grenzen vaak aan het ongelofelijke. Computers amper die naam waardig, belastingplichtigen die al in 25 jaar niet meer gecontroleerd zijn, enzovoorts.... Gelooft u nu echt dat een 'blauwe' minister ooit echt de intentie zal hebben om de fiscale fraude hard aan te pakken? Zoja, bekijk de resultaten. Zoneen, neem als socialistische partij uw verantwoordelijkheid en stel harde eisen!

SB1234
8 maart 2004, 09:38
Caroline Gennez:

Mijn antwoorden zijn telkens een halve pagina. Op inhoudelijke vragen ga ik in, op scheldtirades (soms onder de gordel) kan ik helaas niet ingaan. Sorry!

Zoek de scheldtirade in mijn post?! :?

B@rt
9 maart 2004, 00:06
Helemaal mee eens. Op de sociale superministerraad van eind maart in Oostende staan gelijkaardige maateregelen op de agenda. Bedank voor het constructief voorstel en je deelname aan het forum! Misschien kan je ook terecht bij onze sp.a-ideeënfabriek via onze site www.s-p-a.be

Blijkbaar staat Caroline niet echt open voor de iets kritischere vragen en is het eenvoudiger de gelijkgezinden te antwoorden. Dit zegt uiteraard veel over haar en haar partij.... :?

Herman Desmedt ©HD
9 maart 2004, 00:59
Troost U,
Ik heb ook niet veel als antwoord gehad.
Spijtig dat ik het forum Vandenbroucke gemist heb.
Ik zal waarschijnlijk ook moeten wachten tot binnen een paar weken