PDA

View Full Version : Actie en reactie ?


MIS
6 april 2008, 19:46
Veel strijd en waarom ?

‘Die concurrentie is een direct gevolg van de wijze waarop geld wordt gecreërd. Banken brengen geld in omloop door middel van leningen. Zodra iemand bijvoorbeeld een hypotheek van 100 duizend euro afsluit, ontstaat er geld dat in de economie gaat circuleren. Maar dan komt het: de bank verwacht dat de ontvanger van de lening in de daaropvolgende twintig jaar in totaal 200 duizend euro terugbetaalt aan aflossing en rente. Maar die tweede 100 duizend euro creëert de bank niet. Dat geld – de rente – moet de ontvanger van de lening op de één of andere manier zien te bemachtigen en dat dwingt hem tot concurrentie met anderen. Heel simpel is het zo: er moeten mensen failliet gaan om anderen in staat te stellen hun leningen te kunnen aflossen (Bernard Lietaer)’

Wij denken en hopen dat dit exploot voor zich mag spreken. Het betekent dus dat U en ik onderling zullen strijden teneinde onze welvaart op te bouwen of vrijwaren (egocentrisch), mogelijks zullen we ons verenigen om deze strijd aan te gaan met anderen (etnocentrisch). Het spreekt voor zich dat we hierdoor onze vijanden als het ware zelf creëren, enkel door een systeem dat we door de tijd heen als normaal aanvaard hebben en paradoxaal genoeg lijkt het net omwille van deze aanvaarding waardoor we ‘het systeem’ zelden in vraag stellen. Mogen we hierom zeggen dat we slachtoffer zijn van onze eigen dogma’s of manier van denken dat zich overeenkomstig gevormd heeft ? In deze context herinneren we ons een uitspraak van een zeer wijs man. Einstein zei ons dat de mensheid z’n problemen niet zou opgelost krijgen binnen hetzelfde denken (of paradigma) dan waarin de problemen veroorzaakt worden, een uitspraak die ons hier wel bijzonder van toepassing lijkt. Het is bijna te gek om woorden maar toch waar.

Meer dan eens mogen we in psychologisch studiewerk lezen dat de mensheid slachtoffer is van een ‘auto immuun ziekte’, hier vrij vertaald als een ziekte die zichzelf eerder onbewust in stand houdt, zo ook de problemen die het veroorzaakt. De problemen hieruit voortvloeiend vragen dan onze terechte aandacht maar houdt ons letterlijk weg van de bron die oorzaak is tot deze problemen. Deze dynamiek mondt uit in een gigantische complexiteit alsook in een beleidsvoering dat we eerder ‘knip en plakwerk’ kunnen noemen. Dit is echter geen verwijt of oordeel maar een nuchtere vaststelling en onbewust geïnduceerd door de aanvaarding van dit systeem. Het lijkt dus niet alleen alsof we in cirkeltjes draaien, het is ook zo. Ook hier komt het er dus op aan om ons te bezinnen teneinde het globale bewustwordingsproces gunstig te stemmen. We lijken dus te maken te hebben met een soort van maatschappelijk psychische knoop. Het systeem induceert allerhande problemen, zo ook frustratie, haat, criminaliteit, wantrouwen … (kortom, allerhande fenomenen die minder onze goedkeuring genieten) maar het systeem zelf blijft gehandhaafd waardoor deze fenomenen niet blijvend geneutraliseerd worden. Men zegt al eens dat we de bron van onze problemen dienen aan te pakken dus de oplossing ligt voor de hand … verander het monetaire systeem en de mensheid is klaar voor een volgende stap in de evolutie. Waarom doen we dit niet ?

Traditioneel zullen we nu de term ‘herverdeling’ opperen, niet onterecht. Wanneer we echter de term ‘herverdeling’ zouden vertalen naar ‘de balans herstellen’, moge dit een andere connotatie krijgen. Wat bedoelen we hiermee ? De term ‘herverdelen’ laat vermoeden dat er moet ingeleverd worden en dat zal begrijpelijk minder onze goedkeuring wegdragen, wie levert er graag z’n gerealiseerde rijkdom (hoe ook gedefinieerd) in ? Onze perceptie hierover zal heel begrijpelijk enig verzet laten optekenen en druist in tegen ons streven naar een leven in vrijheid. Hier ligt naar onze mening een belangrijke oorzaak waarom we niet gewoon dit systeem veranderen en dat leidt net om dezelfde redenen als aangehaald tot nog meer spanning en conflict. Omwille van de eerder genoemde strijd zullen we nog meer dan ooit het egocentrisme aanscherpen, volledig tegengesteld aan een normale en progressieve ontwikkeling, zowel individueel als maatschappelijk. Ondanks dit alles kan begrepen worden binnen dezelfde dynamieken, lijken we hierdoor dus goed op weg om heel onze leefwereld verder af te takelen, het ineenstortingscenario stimulerend. De vraag ligt dan voor de hand, hoe kunnen we nu de balans herstellen zonder dat ‘inleveren’ een spelbreker wordt ? Moeten we überhaupt wel ‘inleveren’ ? Wij denken van niet.

Te gek om los te lopen dus maar toch waar.

AdrianHealey
6 april 2008, 20:05
Heel simpel is het zo: er moeten mensen failliet gaan om anderen in staat te stellen hun leningen te kunnen aflossen

En gelukkig dat er soms bedrijven failliet zouden gaan. Stel u voor dat niémand ooit failiet zou mógen gaan!

Wij denken van niet.

Waarom niet?

AdrianHealey
6 april 2008, 20:06
Te gek om los te lopen dus maar toch waar.

Dit 'waar' is, voor de onschuldige lezer, te begrijpen als 'MIS die zegt dat het waar is'.

MIS
6 april 2008, 20:08
Dit 'waar' is, voor de onschuldige lezer, te begrijpen als 'MIS die zegt dat het waar is'
Iemand kan bijvoorbeeld een rinkelende telefoon horen, maar het signaal niet als verzoek tot communicatie herkennen. Anderzijds kan hij wel reageren op een telefoonsignaal, maar de telefoon niet herkennen als het toestel dat hij daarvoor moet gebruiken

MIS
6 april 2008, 20:14
En gelukkig dat er soms bedrijven failliet zouden gaan. Stel u voor dat niémand ooit failliet zou mógen gaan!
Je zegt er zoal iets, het zakencijfer inzake antidepressiva zou drastisch dalen en dat zou een ramp zijn. België moet het binnenkort nog enkel hebben van z’n logistiek, we gaan nog enkel bommen maken en wij blijven neutraal, dat is pas creativiteit. Elk belangenconflict is hiermee van de baan.
Waarom niet ?
Nadenken Adrian, daarom niet. En anders een boek economie lezen, dat kan ook. Economie hé ...

AdrianHealey
6 april 2008, 20:15
Dus, je geeft geen antwoord?
Oké.

MIS
6 april 2008, 20:20
Dus, je geeft geen antwoord ?
Hoeveel keer moet ik dat dan geven vooraleer je het begrijpt, een mens kan bezig blijven zo. Maar omdat jij het bent.

Iemand kan bijvoorbeeld een rinkelende telefoon horen, maar het signaal niet als verzoek tot communicatie herkennen. Anderzijds kan hij wel reageren op een telefoonsignaal, maar de telefoon niet herkennen als het toestel dat hij daarvoor moet gebruiken

Of zie anders in de Gouden Gids. Misschien dat je je beter bij je beeldspraak houdt, dat was zinniger. Trouwens, waarom zou ik een antwoord aan jou moeten geven, jij bent diegene die alles van economie kent, zeg je. In ieder geval, is er niemand anders die er iets van kent

(behalve Van Persie natuurlijk, is em gaan schotten ?)

corse
26 augustus 2010, 21:52
Homosapiens of halfaap:

Ongeveer 99 % van de mensheid leeft verstandelijk op een laag onbewust niveau als halfaap.

Nadenken doet pijn om het cru te zeggen, twee dingen zijn oneindig:

Het universum en de menselijke domheid, van het universum weten we het nog niet zeker. (A.E)

Mensen hebben de neiging “Das Man” en alles wat rijk, invloed en macht heeft te volgen, veel makkelijker:

vb: generaal, keizer, koning, paus, president, premier, politieker, religie of vaderland.
Voor velen is het aangenamer om mee te hollen met de meute, voorgekauwde junkfood.
Kunnen we deze egoïstische en door het instinct gedreven mens (halfaap) veranderen?
Wat je ook doet de huidige mens blijft dom, primitief, egoïstes, gelovig, hebzuchtig, jaloers, afgunstig, gewelddadig, wraakzuchtig, gemakzuchtig, ijdel, verraadzuchtig, dominant, narcistisch en kleinburgerlijk.
Hij zal uitbuiten of uitgebuit worden, hij zal heersen of onderdanig zijn.
Genot, seks, lust, egoïsme en hebberigheid zijn de instinctieve drijfveren van deze halfaap.
De huidige vrijmarkt is mogelijk door deze primaire instinctieve drijfveren.
Het streven naar meer hebberigheid activeert en stuurt de consumptie.
Hij zal seksen, zuipen, blowen, consumeren, zich voortplanten, oorlogvoeren en geloven tot zijn dood.
Geeft deze halfaap wapens om elkaar uit te roeien en hij is gelukkig, dit om zo de overbevolking tegen te gaan.
Zal de vierde wereldoorlog terug met stokken en stenen worden uitgevochten?
Alles is mogelijk, als je maar hypocriet genoeg bent en een kruisje om de hals draagt!

Homosapiens of halfaap, hij zal de volgende 100 jaar nog niet veranderen:

Is het, het verdoemde lot van deze halfaap of Homosapiens?
Herken je hierin jezelf dan ben al een heel eind op weg.
Deze halfaap is een individu met een handicap die niet alleen belastend is voor het individu zelf, maar ook voor zijn omgeving.
De last voor de omgeving is rede genoeg om aan onszelf te sleutelen.

Instincten:

Hebzucht, lust, jaloezie, afgunst, woede, geweld, wraak, gemakzucht, ijdelheid, verraad, egoïsme, heimelijk, dominantie, narcisme enz, deze zijn diep gewortelde en vervormde instincten.
De drang om zo veel mogelijk zelf te hebben, dit om te kunnen overleven, zelfs op kosten van andere.
Deze vervormde of doorgeschoten drang komt meestal voort uit de drang naar overleven en zelfbehoud.

Geschiedenis:

De prehistorische mens kon nauwelijks met deze primitieve instincten overleven.
Het later in groep leven en de voorraad delen bracht hem tot meer overlevingskansen en veiligheid.
De mens is ongeveer 200.000 jaar oud, ongeveer 198.000 jaar daarvan leefde hij relatief primitief.
Dat de huidige mens nog problemen heeft om zijn huidige instincten te beheersen is uiteraard te begrijpen!
In deze korte tijdspanne van relatieve beschaving (de laatste 100 jaar) is het de mens niet gelukt om zijn oerinstincten reeds te beheersen.

Intelligentie:

Volgens de laatste wetenschappelijke gegevens is de mens tot intelligentie gekomen door de versoepeling van de bijt of kauwspieren.
Door vuur te gebruiken kon men voedsel gaar koken en de bijt of kauwspieren ontwikkelde zich minder.
Door deze soepele bijt of kauwspieren had de schedel meer plaats voor hersenen.
Daardoor vergroting en uitbreiding van de hersenen.
Hersenen hebben bij het ontwikkelen volume en plaats nodig, vergelijk het met spieren die zich ontwikkelen door bodybuilding en uit het hemd barsten.

Toekomst:

Iedere intelligente en democratische beschaving heeft meer en meer zelfbeheersing nodig.
Democratie is voorlopig iets waarvan we denken dat het bestaat, maar wat nog steeds in z’n embryonale fase vertoeft, de ontwikkeling van het sociale geheugen zal dit na de volgende 50.000 jaar zeker veranderen.
Dit is de eis die de voortschrijdende mensheid steeds dwingender stelt.
Heimelijkheid, onoprechtheid, schijnheiligheid, hebberigheid, zich verrijken of profiteren op de rug van anderen, deze verschaffen geen oplossingen, noch brengen zij de ethiek vooruit.
Dit sociale conflict bestaat uit de eindeloze strijd tussen fundamentele instincten en de evoluerende ethiek van een intelligente democratische beschaving.
Daarom wordt het voor de moderne en intelligente democratische samenleving inderdaad noodzakelijk om het individu zelfbeheersing op te leggen.
Het woord ‘democratie’ is afgeleid van de Griekse woorden ‘demos’ (volk) en ‘krakos’ (macht) en betekent dus ‘het volk aan de macht’, de eerste kleine vorm van democratie werd in Athene (Griekenland) ontwikkeld.
Deze bestuursvorm is gebaseerd op het menselijke gelijkheidsideaal dat iedereen vrij en gelijk in rechten en plichten geboren is (zoals in het eerste artikel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens staat)
Referenda of burgerstemming zijn het meest democratisch, zonder het individu te beïnvloeden, het individu degelijk te informeren, dit door de problematiek voor en tegen ruimschoots te belichten.

Gevolgen:

Wanneer de meeste mensen in een samenleving sociaal en financieel armer worden en het milieu verloederd, dan kan je echt geen goede punten geven aan deze beschavingvorm, minstens moet toch een meerderheid van de mensen het beter krijgen en de natuur moet zich kunnen herstellen, wat nu niet het geval is.

corse
26 augustus 2010, 22:06
De godin van vooruitgang en economische groei:



De godin van vooruitgang, luxe en materialisme is in werkelijkheid een grote hoer die niet te verzadigen is, haar naam is: (Consumenta Stressera)


Het hart van deze hoer is onze economie, een reusachtige machine, een pletwals die door niets of niemand nog gecontroleerd of bestuurd wordt.

Om de 50 �* 60 jaar is deze oude hoer ongesteld en brult om oorlog, geweld en racisme, het enige geneesmiddel tegen deze kwaal.

Drie keer was deze oude hoer al ongesteld, de laatste oorzaak van deze geloofskwaal is een virus, het Islam virus.

De beurs, de koorts thermometer van deze grote hoer is uit elkaar gespat.

Deze hoer braakt niets anders uit dan: viezigheid, uitbuiting, werkloosheid, oorlog en racisme, dat wat ze de laatste 50 jaar heeft gevreten.

Haar bordeel, het oude westen is leeg, in paniek wil ze haar terrein vergroten en zet haar deur open voor het oosten.
Deze aderlating zal haar fataal zijn, de oude hoer zal uiteindelijk leegbloeden.
Om van haar stress te bekomen kijkt deze oude hoer tussen haar schaamlippen, ze ziet hoe de eigenaars van multinationale en andere bedrijven, wapenfabrieken, petroleum giganten, drugindustrie, topsporters, topmanagers, pop idolen, aandeelhouders, yuppies, (m.a.w elite en jetset) (de eigenaars van de totale vrije markt economie) verzuipen in extreme weelde en extreme rijkdom, ze sluit verlegen haar benen en noemt dit bankgeheim.
Onze totale vrije markteconomie, de oude hoer, moet naar de beautyfarm omwille van economische crisis, oorlog, racisme, terrorisme, fundamentalisme en extremisme.

Consumenta Stressera is nu 112 jaar oud, haar tijd is voorbij en ze gaat ons verlaten.

Haar drie dochters: Ecologica Economica, Sociala Markta en Sociala democrata nemen het heft over.

Cdude
26 augustus 2010, 22:07
Homosapiens of halfaap:
Ongeveer 99 % van de mensheid leeft verstandelijk op een laag onbewust niveau als halfaap. (http://www.google.be/#hl=en&source=hp&q=Ongeveer+99+%25+van+de+mensheid+leeft+verstandel ijk+op+een+laag+onbewust+niveau+als+halfaap.&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=1b02e40346c35487)


SPAMMMMMMM SPAM SPAM SPAMMMMMMMMMMMM

corse
26 augustus 2010, 22:27
SPAMMMMMMM SPAM SPAM SPAMMMMMMMMMMMM

Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an appearance of solidity to pure wind.
"The invisible and the non-existent look very much alike."
Privacy = vrijheid
"...Het is godallejezuskudtmohammed echt waar..."

SPAMMMMMMM SPAM SPAM SPAMMMMMMMMMMMM

corse
26 augustus 2010, 22:30
SPAMMMMMMM SPAM SPAM SPAMMMMMMMMMMMM

Ik zie u graag hé Cdude, kus kus xxxxx.