PDA

View Full Version : Verzekeringen


pekka_123
25 juli 2008, 13:32
Beste Hans,

Heel wat Vlamingen zijn blijkbaar bezorgt om zowel de federale staatskas als die van het Vlaamsgewest.
Als één van de oorzaken geeft men op dat het de allochtonen zijn die profiteren. Ten tweede is het vooral ook Walonie die Vlaanderen uitmelkt. Daar zit waarschijnlijk wel een klein beetje waarheid in of misschien wat meer dan dat. Ok, dit kan men niet toelaten.
Als al die Vlamingen (en alle Belgen) ook eens zelf zouden beginnen nadenken over hun manier van leven. Want het ongezonde leven van velen eist een aanzienlijk som (miljarden per jaar) van onze ziekteverzekering en dat al tientallen jaren.

Vreemd toch, want een heleboel ziekten kunnen worden vermeden en dat weet men ook al tientallen jaren.
Een operatie alleen al voor het wegnemen van een bloedklonter kost de ziekteverzekering een slordige 200.000 oude franken (5000 €).
Hart- en vaatziekten en vele maag en darm aandoeningen kunnen simpelweg worden vermeden.

Trouwens, het is toch een (ziekte) VERZEKERING wat wil zeggen dat wanneer het niet te vermijden valt er aanspraak op kan worden gemaakt.
Net als bij een autoverzekering ben je ook verplicht om een defensieve rijhouding aan te nemen en een ongeval moet vermijden.
Ook andere verzekeringen zoals die voor autodiefstal, brandverzekering enz... (als ze je pakken) mag je ook niet oplichten.

Waarom laat de staat dan toe dat hun ziekteVERZEKERING eigenlijk ook al jaren wordt opgelicht?