PDA

View Full Version : De Wever onder politiebewaking wegens met de dood bedreigd


vrijevlaming
13 augustus 2008, 07:04
Lap, 't is zover. Wie was er ook al weer het verdraagzame volk in dit apeland?

uit de morgen van vandaag:
Nieuws
Bart De Wever met dood bedreigd
N-VA-voorzitter Bart De Wever wordt bewaakt door de federale politie omdat hij een stijgende stroom doodsbedreigingen ontvangt uit Franstalige hoek. Dat schrijft Het Laatste Nieuws onder andere.

Het weekblad Le Vif/L'Express maakte vorige week gewag van een "onrustwekkende toename van bedreigingen aan het adres van De Wever" en van "politieonderzoek". De Wever is al meer dan een jaar de kop van jut van de radicalen in het Franstalige kamp. Stap voor stap werden er in de haatcampagne tegen Bart De Wever grenzen doorbroken: hij werd op straat uitgejouwd, na elke scheldpartij aan zijn adres in de Franstalige krant Le Soir kreeg hij steeds fellere haatmails en enkele maanden geleden hebben vandalen ingebroken in het N-VA-hoofdkwartier in Sint-Joost-ten-Node.

Inmiddels overtreffen de doodsbedreigingen de haatmails. Bart De Wever kreeg een kogel in zijn brievenbus met daarop zijn naam. Twee weken geleden zei hij op de RTBF-radio dat volgens de taalwetten van de vroege jaren 60 alleen het Nederlands erkend is als bestuurstaal in Vlaanderen en dat Franstalige inwijkelingen zich daaraan moeten houden, net als andere migranten. Op internetfora wordt sindsdien dagelijks openlijk opgeroepen om De Wever "uit te schakelen".

De federale politie voert nu een officieel onderzoek naar de belagers van Bart De Wever. Er worden ook een reeks beschermende maatregelen genomen. De Wever zelf tilt duidelijk zwaar aan de kwestie, maar wil er niets meer over zeggen dan dat "ik absoluut niet loop te bibberen van de schrik". (belga/sps)

De franstaligen staan altijd klaar om te roepen dat wij vlamingen facisten & extremisten zijn, maar zij staan wel klaar om weer geweld te gebruiken.
Misschien kunnen ze opnieuw beginnen schieten op vlamingen (zoals in voeren) of sinaasappels met scheermesjes gooien (zoals tijdens leuven vlaams);

Een ding is zeker: als er ooit geweld komt in dit land, dan zullen het de vlamingen in ieder geval niet zijn die de boel in gang zullen steken

Jazeker
13 augustus 2008, 07:26
http://forum.politics.be/showthread.php?t=110581

Donderdag
13 augustus 2008, 07:37
Gelieve op http://forum.politics.be/showthread.php?t=110581 verder te discussiƫren