PDA

View Full Version : Militaire strategen tegen sociale mensen !


filosofisch verzet
30 augustus 2008, 17:25
Sinds de Aziatische Olympiade door het bombarderen van de Georgische president verkracht werd, heeft iedere, door de verschillende naties met zelden de helft of een derde of minder van de inwoners verkozen leider, hierover wel zijn of haar zegje kunnen doen. Diegenen die toen tegenstemden staan nu zowiezo buitenspel aan de vooravond van wat hopelijk weer geen ‘koude oorlog wordt’. Heeft men bij verkiezingen wel eens aan U gevraagd wat U over de buitenlandse politiek van uw land denkt ?
In 99% van de gevallen bent U ongetwijfeld tegen militair ingrijpen in een ander land. Eén van de redenen waarom we nog met zoveel oorlog en ellende op de wereld zitten,is het feit dat er zo weinig belangstelling is voor politieke inhoud.
De geschiedenis schonk ons voorlopig het huidige model van de burgerlijke democratie…en hoe wordt dat dan gebruikt door diegenen die , mede door ons gebrek aan politieke belangstelling aan de macht komen ? We horen wereldwijd dat ons belastingsgeld gebruikt gaat worden om landen te gaan aanvallen want ‘ze bouwen massavernietigingswapens’, want ‘ze zouden agressief zijn’, ‘want we moeten weer een leidende macht in de wereld worden’ enz enz… . Dat zulke heersers aan de macht kunnen komen ! Hoe doen ze het ? In november 08 eerstkomend staat er weer zo een gek klaar om het van zijn huidige spitsbroeder over te nemen. McCain wil dat echter niet gezegd hebben, omdat Bush zo onpopulair is. De oude bommengooier op Vietnam keek de kat uit de boom en als middel om de qua buitenlandse politiek gematigder Obama de loef af te steken gaat hij in zee met een ‘ Vrouw’ als politiek argument. Misschien maakt die keuze het verschil in stemmen, het verschil om atoomkoppen mogen af te schieten of niet inbegrepen…zou dat dan weer niet ‘archidroevig’ zijn voor de mensen die dat allemaal niet willen. Moeten we ons lot echt in handen van de showbussines geven ? Geen politieke argumenten, maar hoeveel kinderen de kandidaten heeft, dat ze een ex-miss is, dat ze haar kind met downsyndroom niet aborteerde, dat ze lid van de wapenlobby in de VSA is, …moeten de gevoelens van ons mensen bespelen.
Volgende week komen ‘onze’ Europese leiders bijeen om samen met de vice-president-Heerser van over de Atlantische oceaan eens gaan uit te vissen hoe ze ‘Rusland’ kunnen ‘straffen’. Terwijl de Nato al leden teveel heeft , zouden ze door oorlogsindustrieel en vice-president van de VSA Dick Cheney, dik in ’t zak kunnen gezet worden. De groep van uitvinders van het morele recht om een land dat, zonder zelf aan te vallen, al eenmaal door Napoleon en tweemaal door het Duitsland van vroeger aangevallen werd, gaat dat land eens de les spellen, ze zouden er beter aan doen in alle talen te zwijgen. Nu het hen minder goed uitkomt dan toen Kosovo zonodig van Servië losmoest jongstleden, riskeren ze weer een koude oorlog te beginnen. Net zoals in de landen onder Westerse invloedssfeer, is er ook in Rusland een belangrijke tendens die onder invloed van het marktgebeuren en buitenlandse druk meer nationaal en neoliberaal, in plaats van SOCIAAL denkt. Ook daar en in Europa en hopelijk ook in de VS zullen de socialen hun veto tegen imperialistisch denken moeten blijven geven. Ondertussen bevriest men best al die kunstmatige nationale problemen als aanloop om tot een wereld met één natie te komen. Niemand vraagt aan de VSA om zich in 52 delen op te splitsen…houden zo…en doe maar wat Kosovaars water bij de Zuid-Ossetiche en Abchasische wijn. Breek geen zonder bouwvergunning gebouwde huizen af, maar los voortaan nieuwe overtredingen van bij de start, diplomatiek op.
Indien mensen uit alle landen meer belangstelling voor SOCIALE dan voor beursanalysten gelanceerde thema’s hadden, zouden er minder machthebbers een gevaar voor nieuwe oorlogen betekenen.

Chipie
30 augustus 2008, 17:54
Extreemkleinlinks blijft de gewezen KGB man toch trouw... en blijft elke gelegenheid aangrijpen om het Westen (trachten) te beschadigen...

En de meesten schijnen dat nog gratis te doen ook... :-D

maf
1 september 2008, 10:27
Wat een troebel gebroebel. Ik heb niet de pretentie, daar iets aan toe te voegen.

filosofisch verzet
1 september 2008, 15:25
rechtzetting, Rusland werd vier ipv drie maal aangevallen, ook eens tijdens de revolutie door 14 buitenlandse legers die het niet konden hebben dat de miljoenen landloze boeren grond zou gegeven worden en de beginnende industrie aldaar niet voor hun elites zou werken, KGB man steunen ? Er zal ook daar wel een antwoord komen van de gewone sociale mens aldaar die niks met roebelmiljardairs wil te maken hebben...wat niet wil zeggen dat Europa nu klakkeloos de GB en de US moet volgen en Rusland in een hoek duwen, waarde forumleden

Chipie
1 september 2008, 15:50
waarschijnlijk hebben we hier te doen met iemand van 'de vrienden van Rusland en Noord-Korea'…:-D

filosofisch verzet
1 september 2008, 17:44
Totaal verkeerd gegokt dus.