PDA

View Full Version : Het nieuwe fascisme : mensen uitsluiten op basis ...


/\|cazar
2 april 2004, 11:44
... van hun ideeën.


Bijna een miljoen Vlamingen wordt monddood gemaakt owv. hun ideeën, ze worden door de 'rooie denkers' afgeschilderd als ongeletterde idioten die wonen in de stedelijke achterbuurten, hun stem is irrelevant omdat ze niet weten waarvoor ze kiezen.


Bijna 1.000.000 Vlamingen waarvoor de democratie - voor zover dat al bestaat - niets meer is dan gebakken lucht.


Dat, mijne heren en dames, is het ware gelaat van het salonsocialisme, sommige 'nieuw verlichten' trekken een vergelijking met fascisme.

Knipp
2 april 2004, 19:41
... van hun ideeën.

Bijna een miljoen Vlamingen wordt monddood gemaakt owv. hun ideeën, ze worden door de 'rooie denkers' afgeschilderd als ongeletterde idioten die wonen in de stedelijke achterbuurten, hun stem is irrelevant omdat ze niet weten waarvoor ze kiezen.



Héhé.
't Is eigenlijk nog erger, de sp.a ziet zelfs z'n eigen kiezer als een ongeletterde idioot, waar men dunne boekjes in eenvoudigemensentaal voor moet schrijven :lol:

Maar ik vind wel dat je zwaar overdrijft met dat 'monddood maken'.

De ideeën van het blok - want dat bedoel je toch? - mogen wel degelijk circuleren. Het blok zit in onze parlementen en komt wel degelijk in de media.

Als je 'het proces' bedoelt, is er ook niet echt een reden tot klagen tot dusver. De verdediging heeft dezelfde rechten als iedereen in belgië,
en een mogelijke veroordeling staat zeker niet gelijk met 'monddood maken'. Filip Dewinter himself heeft op dit forum al gezegd dat er geen reden is tot paniek en dat het blok wel klaar is om een eventuele veroordeling op te vangen.

Dus, waarom altijd weer die slachtofferrol ??

Het cordon ?
Tja, dat is het goed recht van elke partij om samenwerking met een andere partij te weigeren.
Dat partijen daar onderling een akkoord over sluiten, lijkt me ook begrijpelijk en is met geen enkele wet in strijd.

Als het blok ooit weg wil uit het cordon, zal het uit de slachtofferrol moeten kruipen denk ik. En dat zal niet volstaan. Het zal meer algemeen het spoor van de antipolitiek moeten verlaten en een grote inspanning moeten doen om met ideeën te komen ipv met zuur en schandalen.

Tot nu toe merk ik bizonder weinig in die richting.
De blokkers op dit forum bevoorbeeld blijven meestal elke nuance weigeren, blijven xenofoob en blijven geöbsedeerd door één of twee thema's.
Dat zal mogelijk wel resulteren in een paar percenten stemmenwinst,
maar niet in machtsdeelname.

Ik heb hier al blokkers gezien die met plezier die stappen zouden zetten,
maar er meteen aan toevoegen dat het maar schaapsvacht zou zijn.
Tja, dan weet ik ook genoeg natuurlijk :lol:

Boeiende discussie, jammer dat Steve niet mee wil doen.