PDA

View Full Version : Spa een arbeiderspartij?


Mr. Orange
28 maart 2009, 16:27
Beste,

Ik ga beginnen met een concreet voorbeeld uit mijn persoonlijke vriendenkring (twintigers):

Veel vrienden van mij zijn bouwvakkers en werken gemiddeld 9u (of langer) per dag (niet altijd volledig in het wit, maar soit), en vaak ook nog eens op zaterdagen. Hun maandloon is aanvaardbaar, maar ook enkel en alleen omdat ze zoveel werken.

In het weekend voetballen zij ook nog, en via hen ben ik te weten gekomen dat leeftijdsgenoten bij hen in de ploeg, professioneel dopper zijn. U leest het goed, gezonde twintigers die weigeren te werken, maar wel elk weekend de grote Jan gaan uithangen in de discotheek. Als ik het met hen hierover heb, dan zinkt de moed hen in de schoenen. Waarom immers moeten zij zich dagelijks afbeulen, terwijl ze evengoed kunnen gaan doppen en volledig in het zwart werken om uiteindelijk hetzelfde te verdienen.

Als ik peil naar hun politieke voorkeur, gaat deze steevast naar het VB (deels wegens hun migrantenstandpunt, deels wegen een totale afkeer van de politiek). Hoewel zij niet bepaald hoog oplopen met het hele migrantenverhaal, blijken zij op hun werk goed of zelfs zeer goed te kunnen samenwerken met bepaalde migranten (die geloof het of niet, ook op het VB stemmen). Dit is echter wel een ander verhaal.

Mijn point:
SPA neemt het op voor de zwakkeren in de maatschappij, maar zoals uit mijn voorbeeld blijkt, proberen bepaalde "zwakkeren" bewust zwak te blijven.

Wie is hier dan uiteindelijk de zwakste? De dopper die in het zwart wat bijklust, of de arbeider die zich dagelijks kapot zit te werken en daarbij ook nog eens extra belast wordt...

boerenverstand
28 maart 2009, 17:37
Meer breed, wij hebben jaren achter de rug waarbij in ruil om de fsicale fraude niet aan te pakken , ook in de sociale wereld niet te nauw te kijken.
Helaas is hierbij de soc. zekerheid door de knieƫn gegaan en komt men klappertandend aan dat misschien de wettelijke pensioenen, die al laag zijn, laag blijven bij de hoogste belastingen.
En of de hardwerkende vlaming a.u.b. langer wil gaan werken om dit "feest" verder te blijven betalen.
Zijn we niet rijp voor een grote kuis in de soc. zekerheid om de essentie overeind te houden ?

zep
28 maart 2009, 17:38
een goede avond .
wat kwijt wil is dat spa nu niet meer een partij is van de arbeiders . hoeveel arbeiders zijn er aan de top in de spa. wat er wel zit is dochter en zoontje van exe volksvertegenworders. echt socialisten die in het graaf liggen draaien zich om als ze dat horen . zij hebben gebloed en gestorven . dat graven en barons en de rest geen erfrecht meer hebben . nu begint spa met klassen op te werpen tegen de arbeiders. die dochters en zoontje die nooit is gewerkt hebben in fabriek hebben geen benul wat er om gaat in bedrijven .
dat is de nieuwe rechtse spa , die niet meer te doen heeft met socialisten .

hoop dat er meer van jou mensen terug in spa komen om echt ons belangen van arbeiders en van zwakken teverdedingen. maar met deze mensen (dochters en zoonjes en prof ) zullen ze niets meer doen voor het smiple volk .zoals ze meer kijken op ons . wens je veel geluk in jou verloren strijd tegen de top .

eddy123
29 maart 2009, 14:50
Ik vind niet dat de uitkeringen te hoog zijn

Wel worden veel andere verkapte uitkeringen gekoppelt aan het statuut
Ik denk hierbij bv aan het verhoogd kindergeld dat je maar kan krijgen wanneer je langer dan 6 maand werkloos bent en niet als je werkt en toch aan de loonnorm voldoet of door interimarbeid nooit aan die 6 maand onafgebroken werkloosheid komt
Dan zijn er ook nog sociale huisvesting , omnio statuut en andere

Ook zijn er veel doppers die zwart bijklussen
Daar zou men het voor de werkgevers minder interressant kunnen maken door de loonlasten te vervangen door andere lasten voor de werkgever die niks te maken hebben met de uitbetaalde lonen

Mr. Orange
1 april 2009, 18:24
bump