PDA

View Full Version : Investeringen in het Openbaar vervoer


roger verhiest
3 mei 2009, 14:00
Uw partij heeft ernstige bedenkingen bij de verhouding tussen de subsidies voor het openbaar vervoer en de bijdrage die de gebruikers van dit vervoer doen
(het prijskaartje). Vreest U niet dat indien men het prijskaartje zou verhogen,
de toekomstige investeringen in het openbaar vervoer in het gedrang komen en er op die manier de file's in het autoverkeer zullen aangroeien ?

Is het verkeer in het algemeen geen uitgavepost voor "de staat" waarop er meeruitgaven verwacht moeten worden en hoe kan dit in deze zware tijden ?

brother paul
4 mei 2009, 10:22
Roger

bekijk eens goed die grafiek, en herformuleer eens uw vraag ?

http://www.sightline.org/maps/charts/pollu_co2transp_ooh/medium

http://www.sightline.org/maps/charts/climate-CO2byMode/climate-CO2byMode-med

Kristof Bossuyt
4 mei 2009, 10:43
De kwestie is niet of het prijskaartje van bvb een busticket verhoogd dient te worden. Maar wel of het belastingsgeld deskundig en verantwoord aangewend wordt. Trouwens we zijn zeker van mening dat er blijvend geïnvesteerd moet worden in het openbaar vervoer, wij hebben reeds vroeger dan andere partijen blijven hameren op het onbenut pre-metronetwerk in Antwerpen. We wensen trouwens dat het masterplan Antwerpen integraal wordt uitgevoerd, dus ook met de extra tramverlengingen en dergelijke meer. Maar we willen dat men overweegt om meer vraaggericht te werken, dan aanbodsgericht. Alle belastingsbetalers betalen mee aan het openbaar vervoer, ongeacht of ze er al dan niet van gebruik maken. Ik zie trouwenw niet goed in, zelfs als men zou overwegen de prijs van een ticket te verhogen, hoe dit investeringen in het gedrang zou brengen, integendeel! Mobiliteit en het niet stilstaan in files (wat handenvol geld kost aan de economie) mag dus wel iets kosten volgens mij. Trouwens extra-investeringen crëeert werkgelegenheid, maar men mag het begrotingstekort niet te hoog laten oplopen. Wan de schulden van vandaag, zijn de belastingen van morgen!