PDA

View Full Version : LDD: Regering regulariseert zonder plan, zonder geld en zonder toekomst


Politics.be
23 juli 2009, 09:30
Op de laatste commissie Binnenlandse zaken van de Kamer is duidelijk gebleken dat voor het akkoord binnen de regering van Rompuy II, over de regularisatie van - naar voorzichtige schatting - 25.000 tot 100.000 mensen, de volgmigratie en het aanzuigeffect van de maatregel niet eens in kaart zijn gebracht. Voor Lijst Dedecker (LDD) moet het akkoord daarom worden bevroren tot de financiële weerslag is berekend.


Geen draagvlak in Vlaanderen
Rob Van de Velde, kamerlid LDD: “Na het slachtofferen van Vlaams minister Turtelboom is het Van Rompuy op een diefje gelukt een akkoord over regularisatie te bereiken. Dit non-akkoord maskeert alleen het gebrek aan lange-termijn beleid, en is bovendien op de maat van Franstalig links geschreven. Na twee jaar verrottingsstrategie, waarbij de asielzoekers zelf politiek zijn misbruikt, zijn de Vlaamse partijen door de knieën gegaan, en worden illegaliteit en misdrijf nu beloond.”
Volgens LDD gaat de federale regering finaal voorbij aan de Vlaamse publieke opinie èn haar eigen kiesbeloftes. In 2007 waren �*lle Vlaamse partijen tegen een algemene regularisatie. De Vlaming pikt het niet dat CD&V en Open VLD de kar hebben gekeerd, louter en alleen om aan de macht te blijven.
Van de Velde: “Er is in Vlaanderen geen maatschappelijk draagvlak om op deze geïmproviseerde, manier met zo'n gevoelige materie om te gaan. Maar de Vlamingen zijn nog altijd in de minderheid in Van Rompuy II, zodat de linkse CdH en PS het voor het zeggen hebben. Niemand weet of onze verzorgingsstaat deze regularisatie aankan in deze crisistijd, want de regering heeft zelfs verzuimd ook maar in de verste verte te becijferen wat deze nieuwe operatie, 9 jaar na de vorige, de belastingbetaler zal kosten. De federale onmacht wordt bovendien afgewenteld op de Vlaamse gemeenschap, de gemeente, het toch al overbevraagde OCMW.”
Aanzuigeffect
Samen met de Europese buurlanden die België al hebben gewaarschuwd, twijfelt LDD niet aan het aanzuigeffect van dit gecamoufleerd generaal pardon.
Van de Velde: “Opnieuw geven we duizenden havelozen de valse hoop dat België een land van melk en honing is. Om de oorzaken van deze mensenbewegingen aan te pakken hebben we nood aan een Europese aanpak, aan lange termijn doelstellingen, met vooral een economisch perspectief. Het geïmproviseerde broddelwerk zoals dat van Van Rompuy neemt geen leed weg, het organiseert nog meer leed. Ik heb trouwens om een advies gevraagd van de Raad van State over het gelijkheidsbeginsel van deze regularisatie en de contradictie met artikel 75 van het Strafwetboek, voor de vreemdelingen die de Belgische wet wél hebben gerespecteerd, en vrijwillig het land hebben verlaten. “

Bron: politics.be (http://www.politics.be/persmededelingen/22858/)

dominatrix
23 juli 2009, 17:57
Ldd stemde zonder plan, zonder toekomst, zonder na te denken waarschijnlijk ook, vele jaren aan een stuk zeer vele regularisaties. Het was zelfs JMD himself die meer regularisaties goedkeurde. Ook van Rompuy wist dit: 'Uw leider, Jean-Marie Dedecker, heeft de regularisatie van 1999 en 2000 mee goedgekeurd.' http://www.standaard.be/Krant/Beeld/Artikel.aspx?artikelId=K32CVJN1

Gelieve dus een toontje lager te zingen ldd'ers, jullie zijn het toppunt van onbetrouwbaarheid!