PDA

View Full Version : Oproep aan alle politiekers die regeren na 13 jun...


FXiGoR
27 mei 2010, 02:08
Drie jaar hebben we moeten aanhoren dat regeren niet echt mogelijk was omdat het communautaire alle echte politieke besprekingen in de schaduw plaatste.
Tijdens de afgelopen 3 jaar hebben we moeten aanhoren dat er geen echt vertrouwen was tussen de regeringspartners. Telkens met hetzelfde excuus dat de communautaire tank iedereen in de stellingen deed duiken.
Alle politiekers die in de regering zaten hadden telkens de mond vol dat de crisis echt naar sociale en economische oplossing snakt en dat ze zich bewust zijn dat het merendeel van de Belgen niet wakker ligt van B-H-V. Maar dat die B-H-V het toch ergens onmogelijk maakt om het hoofd te bieden aan die problemen. Elke regerende politieker heeft z’n communautaire paraplu geopend om zich te verschonen in het onvermogen voor daad en slagkracht.
Zelfs de partijen die in de oppositie ( tot groen! aan toe) wisten dat ze mee aan tafel moesten om de nodige hulp te bieden aan de regerende partijen om het communautaire probleem op te lossen.

De huidige peilingen tonen aan dat de burger jullie ook wil helpen. Ze willen de nodige stemmen geven aan de wat radicalere partijen om die gordiaanse knoop zo snel mogelijk te ontwarren en jullie allen de kans te geven om zo snel mogelijk de echte problemen van ons land aan te pakken. De problemen die alle burgers infecteert en niet enkel de 80 tot 100.000 mensen die betrokken zijn bij de B-H-V-saga. Van solidariteit gesproken.
Het zou te verwonderen geweest zijn mocht de burger net dezelfde kaart trekken als voorheen en daarmee de zelfde kracht- en machtsverhouding geven aan dezelfde partijen. Want elk van jullie zegt zelf: Het is nu aan de burger om uit te maken hoe het verder moet. Dus zou het van een soort gezamenlijke domheid getuigen mochten we zeggen: doe voort zoals de laatste 3 jaar. Want elk van ons en eender welke politieke strekking weet dat dit niks heeft opgeleverd.

Politiekers allen samen, hopelijk zien jullie in dat jullie dagelijks hebben verkondigt dat het communautaire het echte regeren onmogelijk maakte. Jullie hebben de gezamenlijke verantwoordelijkheid en de nodige bijdragen niet kunnen leveren om dat communautaire opgelost te krijgen. Zowel de regerende partijen faalden als de oppositie partijen die telkens volmondig verkondigden dat ze mee aan het helpen waren om een 2/3 meerderheid te bereiken.

Als de kiezer op 13 juni de peilingen bevestigd dan kan met niet langer zeggen dat de man in de straat niet wakker ligt van B-H-V. Hij ligt daar niet echt wakker van maar hij wilt jullie helpen om jullie dromen waar te maken om dan terug te keren naar de realiteit van de dag. België uit het slop proberen te halen zonder mirakels maar met een degelijk beleid. Geen gouden bomen maar in lijn met alle andere landen die de nodige inspanningen leveren.
Dus AUB los nu EERST dat communautair probleem op zodoende dat jullie zich opnieuw niet in excuses hoeven vast te rijden. Zo dringend mogelijk zonder er een uitzichtloze praatbarak van te maken. Maar waarbij de burger ziet dat er nagels met koppen worden geslagen.
De verantwoordelijkheid en de toekomst van ons land en regio’s ligt in elk van jullie handen. Geef de burger terug het vertrouwen in de politiek en het gevoel dat jullie de crisis zo goed en zo kwaad mogelijk de baas kunnen. Elk van U vraagt aan ons om te stemmen op U en U daarmee een geloofsbrief te overhandigen. Beschaam ons vertrouwen niet maar handel onmiddellijk en voer uit wat de kiezer verlangt. Hoeveel keer moeten we nog aanhoren: de kiezer heeft altijd gelijk… Maar dan de kiezer het excuus meegeven dat dit allemaal niet zo makkelijk is omdat ANDEREN moeilijk doen. In de burger zijn ogen zijn elk van jullie evengoed de anderen.

Vriendelijke groeten FXiGoR

PS. Aan alle linkse partijen wens ik bij een volgende regeringsvorming het nodige inzicht om te begrijpen dat de rechtse partijen er moeten zijn om het echte geld te creëren die vandaag broodnodig is. Aan alle rechtse partijen wens ik bij de volgende regeringsvorming het nodige inzicht om te begrijpen dat de linkse partijen er voor zorgen dat we niet vervallen in een samenleving waar men zegt dat armoede een bewuste keuze is…..