PDA

View Full Version : Ruimtelijke ordening


jules
23 mei 2004, 14:18
Uw partijgenoot Carl decaluwé beweert in deze topic http://forum.politics.be/viewtopic.php?t=14554 dat we dankzij de CVP een ruimtelijk structuurplan hebben. Treedt u hem hierin bij, of durft u wél mea culpa slaan en toegeven dat de rampzalige ordening in Vlaanderen een gevolg is van het doorgedreven clientelisme van de toenmalige CVP.

maar vooral : hoe ziet u de verdere ontwikkeling van het ruimtelijk beleid in Vlaanderen, wat zijn voor u de belangrijkste aandachtpunten / dingen die u verwezenlijkt wil zien ?

Herman Desmedt ©HD
23 mei 2004, 15:32
In hoeverre belemmert dat structuurplan de economische activiteit?
Het is niet de eerste keer dat ik iets hoor van bedrijven dat ze wel moeten naar het buitenland trekken omdat er hier geen plaats meer is of dat de mogelijke uitbreiding gewoon niet toegelaten is.

In hoeverre wordt dat structuurplan ook gerespecteerd ?
Ik dacht in de buurt van een "groene zone" te wonen, maar sinds kort is er weer een stuk bijverkavelt. Of is er weer al eens bijgekleurd intussen ?

Jean-Luc Dehaene
27 mei 2004, 16:53
dat er in het verleden heel veel mislopen is inzake RO is correct.Het cliëntelisame heeft hier inderdaad een rol in gespeeld.Sinds enkele jaren werd inderdaad onder impuls van de CVP en daarna CD&V toch wel orde op zaken gesteld.Er waren eerst de gewestplannen onder imuls van De Saeger en daarna de structuurplannen op alle niveau die door CD&Vers werden op gang getrokken;