PDA

View Full Version : Politiek nietsdoen liet toe: Afro jongerenbendes nu volwassen


De schoofzak
17 november 2010, 07:36
Leuk, erg leuk. Om te lezen.
Niet om mee te maken.

Het gaat om deze zin in een artikel in De Standaard, omtrent de moord op de drie mensen in Wemmel, en moordpoging op de verloofde.

Het onderzoek spitst zich toe op het milieu waarin de man zich ophield. Dat zou het milieu van de Afrikaanse jongerenbendes uit de hoofdstad zijn.

Vier mensen neerschieten, voor twee auto's.

Punt van discussie: zachte heelmeesters (vooral nietsdoende en afwachtende heelmeesters) maken stinkende wonden.

link: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=7K32A910&subsection=3

titel: Speurders nemen Afrikaanse bendes in vizier
Drievoudige moord in Wemmel

beetje tekst:

BRUSSEL - Het net sluit zich meer en meer rond de moordenaars van Wemmel. Die lijken uit het milieu van de Afrikaanse bendes in de hoofdstad te komen.
Van onze redacteur

De speurders zitten de moordenaars van advocaat Michel De Vleeschauwer (57), zijn vrouw Françoise (48) en hun zoon Nicolas (21) op de hielen. De drie gezinsleden werden zondagavond neergekogeld in het huis van de familie in Wemmel. De verloofde van Nicolas kreeg een kogel in het hoofd, maar zij overleefde de schietpartij.

Het Brusselse parket bevestigde gisteren dat er maandag in Luxemburg een man is opgepakt die in verband zou staan met de drievoudige roofmoord in Wemmel.

De man werd opgepakt achter het stuur van de Mercedes ML 500 terreinwagen van de echtgenote van advocaat De Vleeschauwer. De dief wist blijkbaar niet dat de dure wagen was uitgerust met een gps-trackingsysteem dat automatisch aangeschakeld wordt als de bestuurder niet de juiste code invoert. Daardoor kwam de politie de gestolen auto snel op het spoor.

Jean-Marc Meilleur, de woordvoerder van het Brusselse parket, wilde dinsdag enkel bevestigen dat de gearresteerde man de Belgische nationaliteit heeft en nog niet bekend was bij het gerecht. Volgens onze informatie gaat het om een Afrikaanse twintiger die geboren is in Kinshasa.

Welke rol de man precies gespeeld heeft bij de feiten, is nog niet duidelijk. Het Brusselse parket is karig met informatie, in het belang van het onderzoek.

De man zelf zegt dat hij enkel koerier heeft gespeeld en dat hij de auto moest overbrengen naar Frankrijk. Maar het Brusselse gerecht twijfelt daaraan.

Onderzoeksrechter Wim De Troy heeft aan Luxemburg de uitlevering van de man gevraagd. Die kan wel nog meerdere dagen op zich laten wachten. Om geen tijd te verliezen, gaan de speurders hem allicht zelf in Luxemburg ondervragen.

Het onderzoek spitst zich toe op het milieu waarin de man zich ophield. Dat zou het milieu van de Afrikaanse jongerenbendes uit de hoofdstad zijn.

Ebru, de 22-jarige verloofde van Nicolas De Vleeschauwer, is ondertussen terug bij bewustzijn. De speurders hopen uit haar verhoor nog meer details over de feiten en over de daders te vernemen.

Zo vragen de speurders zich af of het wapen waarmee de familie neergekogeld werd, eigendom was van de gangsters of van de advocaat.

plakker
17 november 2010, 08:04
Zo zijt ge vet met uw GPS tracking systeem...
Maar toch voel ik ergens aan mijn linkernier dat er meer aan dit verhaal is dan een autodiefstal met overdreven geweldpleging...