PDA

View Full Version : Basta en daarmee uit met de belspelletjes


Europese Vlaming
19 januari 2011, 19:52
http://www.een.be/programmas/basta/de-mol-in-het-belspel (op deel 1 clicken om van in het begin te zien).


Doet de Vlaamse journalistiek haar werk wel? http://www.een.be/programmas/basta/kom-eens-in-de-krant



Bewijst Basta niet de incompetentie van de Vlaamse journalistiek? De kwaliteitskranten die groots uitpakken met andermans werk maar nooit zelf iets lijken te ondernemen. bv. Het grootste dat de krant "de morgen" in haar recente geschiedenis lijkt te verwezenlijkt hebben is een politicus jennen om in de slimste mens te spelen.


Bravo Yves De Smet, maar is het aanklagen en openbaar maken van ongeoorloofde praktijken niet meer iets wat zelfrespecterende journalisten zouden moeten doen?

Europese Vlaming
19 januari 2011, 21:42
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/Villa%2BPolitica/2.13930/2.13931/1.944627


Wel raar he, wie feliciteert onze Vlaamse minister van Vlaamse Media Maatschappij?

Toch zot om te denken dat ze de dappere mannen van "Basta" zouden feliciteren?

speurneus
20 januari 2011, 10:00
Zo zie je nog maar eens dat de consument in dit land genaaid wordt door zijn eigen parlementsleden die, omdat het hen gene fuck uitmaakt of hun kiespubliek al dan niet wordt bedot, niet in staat lijken te zijn om een doeltreffende reglementering inzake kansspelen uit te werken. Ook de kansspelen commissie, een politiek orgaan dat blijkbaar onder één hoedje speelt met de aanbieders van die spelletjes, mag men aan de schandpaal nagelen. . Ze laten hun loon wel door de belastingbetaler betalen maar doen verder niks om diezelfde belastingbetaler tegen wanpraktijken te beschermen. In het kader van de op til zijnde besparingen zou ik zeggen schaf die nutteloze commissie af.
Verder proficiat aan Woestijnvis en de makers van Basta die gedaan hebben wat de politiek al die jaren nagelaten heeft te doen.

CyberpunX
20 januari 2011, 11:40
http://forum.politics.be/showthread.php?t=149482

the_dude
20 januari 2011, 12:28
't is volgens mij in dit forum al regelmatig aangeklaagd dat er geen 4de macht is in belgië.
Die gasten van basta hebben ons gewoon getoond dat je dan niet bij de pakken moet blijven zitten en het gewoon zelf hoort te doen.
Ik kan mensen maar aanraden van de bekende kranten te lezen als zijnde bliksemafleiders en het nieuws zelf op te zoeken.

Europese Vlaming
20 januari 2011, 19:47
Waar ik wel niet zeker van ben is de toekomst van Maxime, hij heeft tegen de schenen van een aantal zeer hoge omes geschopt.


Hij is wel populair, maar zal wss bij de Vlaamse Media Maatschappij geen werk moeten zoeken. Ook een aantal "bevriende" politici zullen het hem vrij persoonlijk kwalijk nemen dat hij hun "bevriend" bedrijf zo schade heeft toegebracht.


Misschien dat woestijnvis hem hiervoor beloont? Probleem dat ik mogelijks wel voor hem zie is eventueel gerechtelijke vervolging voor bedrijfsspionage. Want wat hij doet is mogelijks strafbaar, tenzij hij van de wettelijk beschreven "klokkenluidersfunctie" kan gebruik maken? (Althans ben ik niet zeker of dit zowel bij overheidsfuncties als bij privébedrijven geldt)


Een geluk misschien dat hij een 2delige beroepsopleiding heeft gevolgd en dat hij dus als ethicus nog zeker werk heeft in de toekomst. (het verhaal van de meeste klokkenluiders loopt niet altijd goed af)


Het doet me ook een beetje denken aan wikileaks en Julien Assange, Robin Hood figuren die de media gebruiken als hun nieuwe speelterrein. Met een mogelijks 5e macht als het internet (Facebook/...) die hun ondersteund (de 4e macht de traditionele media zijnde).


http://forum.politics.be/showthread.php?t=149482

ah, daar stond het dus. Ik vroeg mij al af waarom er geen stond in "Binnenlands Nieuws".


Ik denk dat dit http://forum.politics.be/showthread.php?t=149482 in het verkeerde subforum staat dan.

CyberpunX
20 januari 2011, 20:41
Misschien dat woestijnvis hem hiervoor beloont?
Woestijnvis is een goudmijn, en hun formats zijn ook gewoon goed. Zij zetten de acteurs op het scherm dat ze zelf willen, de zenders kopen wel aan. Want ze mogen dan wel lastig zijn, bij de kijker is hij populair. En daar draait het rond.

CyberpunX
21 januari 2011, 21:11
Het is al duidelijker waar woestijnvis op af wil:
http://www.hln.be/hln/nl/929/TV-Gids/article/detail/1211629/2011/01/21/Woestijnvis-biedt-op-VT4-en-VijfTV.dhtml

Pax Media onder druk zetten én een eigen zender is al direct een open oorlog beginnen.

Dat belooft voor de kijker.