PDA

View Full Version : Klacht tegen De Wever wegens beledigen koning


Nexer
24 januari 2011, 14:37
http://m.standaard.be/artikel.xhtml?contentid=1459823


Een man uit Doornik heeft klacht ingediend tegen N-VA-voorzitter Bart De Wever. Hij vindt dat De Wever in zijn beruchte interview met Der Spiegel de koning heeft beledigd.

Het was juriste Carine Doutrelepont van de ULB die de knuppel in het hoenderhok gooide door daags na het interview van De Wever in het Duitse weekblad in Le Soir te stellen dat de N-VA-voorzitter 'minstens twee persmisdrijven' begaan had die gerechtelijk vervolgd kunnen worden.

Concreet: De Wever beschuldigde de koning ervan partijdig te zijn, aangezien de vorst volgens de N-VA'er meer affiniteit heeft met de Franstaligen. Bovendien heeft De Wever de geloofwaardigheid van ons land schade toegebracht door te stellen dat Belgiƫ economisch gezien de zieke man van Europa is.

Georges Oldenhove de Guertechin gaat nu een stapje verder en dient effectief klacht in tegen De Wever bij de politie van Doornik. 'Ik vond dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen als Belgisch staatsburger. Mijn belangen, net zoals die van mijn landgnoten, zijn geschonden door de uitlatingen.'

'Ridicuul'

Bij de N-VA wordt amper gereageerd op de klacht tegen Bart De Wever. 'We gaan hier totaal niet op reageren', zegt woordvoerder Jeroen Overmeer. 'Het enige wat ik kwijt is dat ik dit totaal ridicuul vind. We zullen hier geen rekening mee houden.'

Mijn vraag: bestaat dat nog, koningsschennis? Komaan zeg, dat meent ge niet. In een land waar vrijheid van meningsuiting een mensenrecht is, kan belediging van wie dan ook toch niet leiden tot een arrest. Wat voor een wereld is dat nu?

Steben
24 januari 2011, 14:43
Iemand kunnen veroordelen omdat die iets over de koning zegt gaat volledig in tegen constitutionele monarchie.

The Quibbler
24 januari 2011, 14:46
Dubbel:

http://forum.politics.be/showthread.php?t=149764