PDA

View Full Version : Daarom is VB niet "extreem" rechts.


Vicky
9 juli 2002, 23:15
In het denken dat door de overheid en media wordt gepromoot, bestaat het politiek-ideologische landschap uit enerzijds de diverse fracties binnen de linksliberale eenheidspartij en anderzijds, eenzaam ter rechter zijde, de boze wolf, het Vlaams Blok.
In werkelijkheid vormt het VB slechts één segment binnen een hele waaier van rechtse stromingen.

Beperken we ons tot de rechtse standpunten tegenover de islam, dan vinden we naast de VB partijlijn reeds een viertal uitgesproken verschillende posities. Sommige hiervan hebben in Vlaanderen geen georganiseerde aanwezigheid, maar hun invloed of alleszins gelijklopende stellingnames vindt men wel terug bij individuen in de rechtse middens, soms al eens privé-opvattingen, maar vooral bij mensen die inmiddels uit de VB-partij gestapt of gezet zijn.

Extreemrechts, in de ware zin van het woord is allicht het standpunt van de National-Demokratische Partei Deutschlands (let vooral op de term 'democratisch') die gemene zaak maakt met de islamisten tegen de zogenaamde joods-Amerikaanse wereldheerschappij. In diametrale tegenstelling tot het Vlaams Blok, juichte de NPD bij monde van haar woordvoerder Horst Mahler de aanslagen van 11 september op het World Trade Center en Pentagon toe.
Hier geldt duidelijk dat 'les extrêmes se touchent', want extreemlinks (de kringen waartoe Mahler vroeger behoorde) spreken in dezelfde zin.

Een heel ander geluid horen we bij de historische Nouvelle Droite van Alain de Benoist die ooit begon als uitgesproken vreemdelingenvijandig en racistisch, maar inmiddels sterk geëvolueerd in pro-multiculturele zin.
Zo vindt De Benoist vandaag dat de Maghrebijnse moslims in Frankrijk evenzeer recht hebben op de beleving van hun collectieve eigenheid als bvb. Bretoenen of de Vlamingen. Voor hem zijn identiteitsbewuste moslims in de eerste plaats bondgenoten in de Europese strijd voor het behoud van eigen identiteit en tégen amerikanisering: "Europe, islam, même combat!"
Hij verklaart tegenwoordig dat Jean Marie Le Pen hem doet 'kotsen', wat hem er overigens niet zal van besparen tot extreem-rechts gerekend te worden.

Zijn club is echter aan het leeglopen, echte rechtse militanten vinden zijn nieuwe denkrichting maar een cerebrale afleiding van wat zij aanvoelen als een levensnoodzakelijke reddingsoperatie van de Europese volkeren. Eén van de splinters uit de Nouvelle Droite in Frankrijk en Franstalig België is de strekking rond Pierre Vial en zijn beweging 'Terre et Peuple', die de confrontatie van Europa met de islam onvermijdelijk acht.

In hetzelfde vaarwater zit wellicht de welsprekendste woordvoerder van de xenofobe rechterzijde, Guillaume Faye. Faye is sterk anti-islamitisch en roept de Europeanen op om zich voor te bereiden op een onafwendbare burgeroorlog tegen de moslim-kolonisten.


Zulk discours heb ik bij het VB nog nooit gehoord en ik begrijp dat het VB programma erop gericht is, zulke confrontatie juist te vermijden.
Ik voorzie echter dat de strekking Faye sterk aan belang zal winnen, naarmate er geen assimilatie, maar juist identiteitsbevestiging van de moslims komt, gekoppeld aan een verdergaand demografische opmars.

Een overtuigende vaststelling van Faye is alvast dat de islam een mobilisatiepunt vormt voor etnisch uiteenlopende groepen immigranten die anders nooit gemene zaak zouden maken en veel gemakkelijker geassimileerd zouden kunnen worden.

Een gelijkaardig uitgangspunt vindt men bij de groep Synergies Européennes rond Robert Steuckers.
Anders dan het VB en de meeste nationalisten baseert deze zich op een uitgesproken pro-Europees standpunt, maar dan wel voor een Europa dat zich erfgenaam weet van het Oostenrijks imperium dat lange tijd het bolwerk tegen Ottomaanse expansie was.

Overigens mag Faye dan wel extreem-rechts heten, hij vertolkt voor zover ik weet (en anders dan Vial) een uitdrukkelijk niet-racistisch standpunt. Zo stelt hij vast dat de migrantenbevolking in Frankrijk veel meer bij criminaliteit betrokken is als die in Duitsland.
Elk beetje racist zou hierbij naar het boekje The Bell Curve verwijzen: de Turken in Duitsland zijn deels van Oost-Aziatische oorsprong, terwijl de Maghrebijnen in Frankrijk nogal wat zwart-Afrikaans bloed in de aderen hebben en onderzoek zou aantonen dat Afrikanen veel hogere misdaadcijfers hebben dan Aziaten.
Die verklaring schijnt bij Faye echter niet op te komen.
Ik ben geen Faye deskundige maar ik stel vast dat de rechter hem wegens 'aanzetten tot rassenhaat' tot een zware boete veroordeelde, in Faye's werk echter geen daadwerkelijk racistische uitspraken kon aanwijzen, noch enige onjuistheden in Faye's gegevens over de geweldplegingen door immigranten tegen autochtonen.
Het vonnis viseerde alleen het feit dat Faye de 'Galliërs' opriep om zich tegen de vastgestelde en onbetwiste geweldgolf teweer te stellen.

Er is ook een strekking die eigenlijk niet geïnteresseerd is in de islam en andere religieuze identiteiten, maar enkel ras belangrijk vinden.
Voor hen zijn Molukse christenen absoluut ongewenst, maar kunnen Turkse moslims er mee door. Tenslotte stammen de Turken maar voor een klein deel af van de Altaïsche ruiters die ooit Anatolië veroverden en hebben zij genetisch meer gemeen met de Slavische slavinnen die eeuwenlang in de harems als fokvee dienden.
Tijdens de Kosovo-crisis toonde het Amerikaanse racistische maandblad Instauration (juni '99) een foto van vluchtende Albanese moslims, met de commentaar dat zulke mooie blonde mensen in de VS meer dan welkom zijn. Het Brusselse blad 'Contre-Thèses' (mei 2000) stelt onomwonden "Het echte probleem is niet religieus, maar raciaal. De grootste bedreiging is niet de islam, maar de Noord-Afrikanen".
Vandaar is het maar een kleine stap naar een uitdrukkelijk pro-islamitisch racisme.
Contre-Thèses keert zich tegen diegenen in het Front National die Maghrebijnen willen aanvaarden mits ze christen worden en voegt er aan toe: "De islamisering van onze streken zou misschien wat levenskracht geven aan bevolkingen die door eeuwen van sentimenteel christendom apathisch zijn geworden".

In het Brusselse tijdschrift ‘Le Cri du Citoyen (9/99) vraagt Albert Hehl zich af of de islam niet ‘een kans voor Frankrijk betekent: “moslims die medemoslims verjagen worden immers nooit van racisme beschuldigd, dus zouden Franse bekeerlingen hun Maghrebijnse moslimbroeders kunnen uitdrijven.”

Ook in Vlaanderen bestaat deze uitgesproken pro-islamitische strekking. In het spoor van de Italiaanse neo-moslim Claudio Mutti, die de islam ziet als de voorhoede van de opstand tegen de joods-Amerikaanse wereldheerschappij, leeft ook hier de idee dat de islam een bondgenoot is tegen de amerikanisering, zoals onder meer geopperd werd door ene Bronstein op de webstek van Vlaamse Jongeren Mechelen. Hij verwijst daarbij naar het grote aandeel van moslims in de Waffen-SS, Hitler en Himmler waren natuurlijk fans van de islam. Een hele waslijst verbanden tussen de islam en het ‘fascisme’ zou hieraan toegevoegd kunnen worden, bv. Dat het quasi-fascistische Oestasja-bewind in Kroatië een pionier was van de multicultuur; Ante Pavelic had vier moslimministers in zijn regering (een rolmodel voor Verhofstadt) en liet in Zagreb een grote moskee bouwen. Maar het gaat nog verder.
Een zekere Cleon reageert op het webstekforum van VBJ.org tegen de daar gebruikelijke islamkritiek: “Wat de islam betreft, zuiver uit demografisch oogpunt is deze wereldbeschouwing veel beter dan de christelijke en humanistische waarden die in Europa domineren (…) Indien Europa zich zou bekeren tot de islam zou dit waarschijnlijk de etnisch-demografische redding betekenen voor Europa en zijn autochtone bevolking. De christelijke (…) en humanistische waarden zijn negatief in demografisch opzicht. Bovendien staan ze t.o.v. martiale assertiviteit. Martiale en positief-demografische waarden zijn typisch islamitisch.”
Ziedaar het ECHTE rechtse standpunt tegenover de islam, logisch gededuceerd uit de premisse dat het Europese ras moet groeien en opnieuw assertief worden.

Daarmee vergeleken zien we in het VB-programma de meer aarzelende neerslag van een wat onbestemd gevoel van imminente catastrofe dat de kiezers bekruipt bij het zien van de groei van de islam in onze steden en gemeenten
Die kiezer weet niet precies wat het probleem is, en het VB-programma is wat hij voelt, zoekend naar een passend antwoord op een onbegrepen probleem.

Bovendien wil het VB, i.p.v. racistische scherpslijperij en de simpele schema’s van sommige hierboven genoemde bewegingen, rekening houden met menselijke omstandigheden zoals het voldongen feit dat vele immigranten hier werkelijk ingeburgerd en een eindweegs geassimileerd zijn. Het evoluerende partijstandpunt is afhankelijk van zowel de onzekere analyse van het islamprobleem alsook van de wijzigingen in de maatschappelijke situatie en in de inschatting van wat nog haalbaar is.

Door hun rekening houden met en zoeken naar lijkt het alsof Blokkers ook mensen zijn.
Gelukkig ziet men hun onvervalst fascisme aan hun lichaamstaal, anders zou men bijna gaan geloven dat zij het met hun dwaalleer ergens nog goed menen!!!

Toen Gerolf Annemans in de Dutroux commissie zat, klonken de reporters oprecht verrast dat monster een mens bleek te zijn. Maar toen pater Leman suggereerde dat een Annemans of een Alexandra Colen nog niet helemaal voor deze beschaving verloren zijn, wees Karel De Gucht hem streng terecht…er bestaan géén goede Blokkers! Géén enkele!

Men mag dit contrasteren met de weldenkende commentaren over de islam n.a.v. de aanslagen op de VS. Goed, de daders waren moslims, maar men mag alle moslims toch niet over dezelfde kam scheren! Wat trekken en duwen op de ijzerbedevaart zorgt steevast voor analyses van het type : ‘Het VB toont zijn ware fascistische gelaat!!!’
Maar moslimaanslagen worden niet geduid als het ‘ware gelaat van de moslims’ precies het tegendeel is waar.

Aleksandr Solzjenitsyn schreef ooit ‘De lijn tussen goed en kwaad loopt door elke mens’. Dit mag wel niet luidop gezegd worden, want de staatsomroep heeft afgekondigd dat Blokkers geen mensen zijn als anderen. Dat zij bijgevolg een ‘Sonderbehandlung’ verdienen.

Het was in verband met de verbranding van de koran door de katholieke Inquisitie dat Heinrich Heine schreef: “Waar boeken worden verbrand, zullen ook spoedig mensen worden verbrand.”

Zijn observatie kan worden veralgemeend: wie de communicatiekanalen van een bepaalde stroming naar het publiek toe wil vernietigen, komt licht in de verleiding om de aanhangers van die stroming zelf uit te schakelen.
Heine’s uitspraak werd bijvoorbeeld geciteerd toen moslims in Bradford het boek ‘De duivelsverzen’ van Rushdie verbrandden, en jawel, kort daarop werd Rushdie zelf ter dood veroordeeld.
Mohammed ‘himself’ had andersdenkende tijdgenoten verbaal naar de duivel gewenst, en zodra hij de macht had, stuurde hij hen ook daadwerkelijk naar een vervloekt hiernamaals.

Is het overdreven om te vrezen, dat Heine’s voorspelling ook hier en nu toepasselijk zou kunnen blijken?
Wie vandaag nog steeds het gemak ziet waarmee zelfvoldane machthebbers en hun mediavrienden ertoe overgaan de rechtse oppositie te demoniseren en haar communicatiekanalen door te knippen (boeken verbieden, uitzendingen schrappen, vergaderingen en betogingen onmogelijk maken) moet er rekening mee houden dat ook hier op zekere dag de ouderwetse stap naar fysieke repressie kan volgen.

Wie zegt dat fanatisme geen monopolie is van de islam, heeft gelijk. Onder meer bij onze paarsrode hegemonen broeit een gelijkaardige mentale koorts.
Na de extreme verbale uitvallen van Verhofstadt, een Dewael, een De Gucht een Tobback of een Louis Michel tegen de rechterzijde, kan men niet volledig uitsluiten dat zij dezelfde weg op zullen gaan als Torquemada en Mohammed…van woorden naar daden.

Dit stuk werd o.a. geschreven door Koenraad Elst in oktober 2001. De laffe moord op Pim Fortuyn in mei dit jaar bewijst dat hij het bij het rechte eind had.
Het demoniseren, de leugens en verdachtmakingen gaan in Vlaanderen nog steeds in alle hevigheid verder.
Ook op sommige fora zijn er enkelen die er niet voor terugdeinzen om de hetze en de demonisering tegen zowel het Vlaams Blok als de leden en de kiezers verder te zetten.

Kotsmos
10 juli 2002, 11:17
wa hebt ge nu gedaan?
in een nodeloos lange tekst aangetoond dat het VB niet racistisch is.
en verder?

Truder
10 juli 2002, 11:22
Goeie tekst Vicky. :wink:

Jörgen Noens
20 augustus 2002, 15:18
Eindelijk iemand die weet waarover ze praat! Net mijn vriendin ;-)

J.N.

thePiano
20 augustus 2002, 18:51
Dit stuk werd o.a. geschreven door Koenraad Elst in oktober 2001. De laffe moord op Pim Fortuyn in mei dit jaar bewijst dat hij het bij het rechte eind had.
Het demoniseren, de leugens en verdachtmakingen gaan in Vlaanderen nog steeds in alle hevigheid verder.
Ook op sommige fora zijn er enkelen die er niet voor terugdeinzen om de hetze en de demonisering tegen zowel het Vlaams Blok als de leden en de kiezers verder te zetten.

Ik dacht het al, jij kan zo'n tekst niet schrijven Vicky :)

Wat dat demoniseren betreft: de demon gedemoniseerd ??

Want wie is de demon van het Vlaams Blok? Waarom krijg ik hier alle veertien dagen een brochuurke in de bus van het Blok, waar van de eerste pagina tot de laatste het over migranten gaat, moslims, asielzoekers en criminaliteit, en dat liefst allemaal in één zin tegelijk.

Stel nu dat er morgen geen mosilims meer zijn in België, wat blijft er dan nog over voor het Blok ...niks toch?

Pieterjan
20 augustus 2002, 20:49
Dan beginnen ze te zagen over de gehandicapten, homo's, zigeuners,...

En dan krijgen iedere 'soort' een gekleurd bolleke op hun kleren gespeld. Dat bolleke toont aan bij welke groep ze horen.
Dan opent het VB grote wijkdouches, allemaal gratis!!! Nu nog zorgen dat de dioxine-uitstoot beperkt blijft!

datri
20 augustus 2002, 21:01
Dit stuk werd o.a. geschreven door Koenraad Elst in oktober 2001. De laffe moord op Pim Fortuyn in mei dit jaar bewijst dat hij het bij het rechte eind had.
Het demoniseren, de leugens en verdachtmakingen gaan in Vlaanderen nog steeds in alle hevigheid verder.
Ook op sommige fora zijn er enkelen die er niet voor terugdeinzen om de hetze en de demonisering tegen zowel het Vlaams Blok als de leden en de kiezers verder te zetten.

Ik dacht het al, jij kan zo'n tekst niet schrijven Vicky :)

Wat dat demoniseren betreft: de demon gedemoniseerd ??

Want wie is de demon van het Vlaams Blok? Waarom krijg ik hier alle veertien dagen een brochuurke in de bus van het Blok, waar van de eerste pagina tot de laatste het over migranten gaat, moslims, asielzoekers en criminaliteit, en dat liefst allemaal in één zin tegelijk.

Stel nu dat er morgen geen mosilims meer zijn in België, wat blijft er dan nog over voor het Blok ...niks toch?

wel piano, ik stel voor dat je deze brochuurkens eens volledig uitleest, en je zal merken dat er nog andere zaken belangrijk zijn voor het blok;
onafkankelijkheid, drugsbeleid, abortus,....
en dat zou een blok-stalker als jij toch moeten weten hé :lol:

Mickey
20 augustus 2002, 21:05
Vicky , dat dom blondje van PI dat voor het blokgazetje schrijft :lol:

kritikaster
20 augustus 2002, 21:10
Dit stuk werd o.a. geschreven door Koenraad Elst in oktober 2001. De laffe moord op Pim Fortuyn in mei dit jaar bewijst dat hij het bij het rechte eind had.
Het demoniseren, de leugens en verdachtmakingen gaan in Vlaanderen nog steeds in alle hevigheid verder.
Ook op sommige fora zijn er enkelen die er niet voor terugdeinzen om de hetze en de demonisering tegen zowel het Vlaams Blok als de leden en de kiezers verder te zetten.

Ik dacht het al, jij kan zo'n tekst niet schrijven Vicky :)

Wat dat demoniseren betreft: de demon gedemoniseerd ??

Want wie is de demon van het Vlaams Blok? Waarom krijg ik hier alle veertien dagen een brochuurke in de bus van het Blok, waar van de eerste pagina tot de laatste het over migranten gaat, moslims, asielzoekers en criminaliteit, en dat liefst allemaal in één zin tegelijk.

Stel nu dat er morgen geen mosilims meer zijn in België, wat blijft er dan nog over voor het Blok ...niks toch?

Kijk wat Patrick Janssens schrijft.........
Kijk ook eens wat ze doen bij de spa, daar komen zelfs ministers die al minister waren maar wegliepen om bij te leren zogezegd....nadat ze ons duur verdiende belastingsgeld verbrand hadden. En zelfs dat geloof ik niet en mijn belastingskontroleur zou het zekers niet geloven moest ik dat in mijn boekhouding opgeven.
Ondertussen willen de arabieren nu dat wij allemaal arabisch leren als 4de taal terwijl slecht een fractie van hen de moeite deed om onze taal te leren. We moeten maar niet zo naïf zijn te geloven dat die hier gekomen zijn om in harmonie met ons te leven, met respect ook voor onze cultuur.

thePiano
20 augustus 2002, 22:27
Vicky , dat dom blondje van PI dat voor het blokgazetje schrijft :lol:

:lol:

kritikaster
21 augustus 2002, 11:29
Vicky , dat dom blondje van PI dat voor het blokgazetje schrijft :lol:

:lol:

Dat van die ene kogel klopt. Maar spijtig schieten ze meestal wel op de verkeerde zoals op Pim Fortuyn.
Er zijn verschillende manieren om je vijand op de knieën te krijgen.
Onder andere je schiet hem af. Een andere, je overspoeld zijn land met steunzoekers die een te groot gewicht op 's lands budgetten leggen.
Dit wordt dan opgevangen door haar economisch gezonde bedrijven en burgers door te hoge belastingen, die daardoor in financiële ademnood komen. Zie ook 80% minder buitenlandse investeringen in België het laatste jaar. Toploper in Europa gevolgd door Duitsland met -50%. Zo kan je ook je slag thuis halen.

Jonas De muynck
21 augustus 2002, 17:43
Een heel ander geluid horen we bij de historische Nouvelle Droite van Alain de Benoist die ooit begon als uitgesproken vreemdelingenvijandig en racistisch, maar inmiddels sterk geëvolueerd in pro-multiculturele zin.
Zo vindt De Benoist vandaag dat de Maghrebijnse moslims in Frankrijk evenzeer recht hebben op de beleving van hun collectieve eigenheid als bvb. Bretoenen of de Vlamingen. Voor hem zijn identiteitsbewuste moslims in de eerste plaats bondgenoten in de Europese strijd voor het behoud van eigen identiteit en tégen amerikanisering: "Europe, islam, même combat!"
Hij verklaart tegenwoordig dat Jean Marie Le Pen hem doet 'kotsen', wat hem er overigens niet zal van besparen tot extreem-rechts gerekend te worden.

Zijn club is echter aan het leeglopen, echte rechtse militanten vinden zijn nieuwe denkrichting maar een cerebrale afleiding van wat zij aanvoelen als een levensnoodzakelijke reddingsoperatie van de Europese volkeren. Eén van de splinters uit de Nouvelle Droite in Frankrijk en Franstalig België is de strekking rond Pierre Vial en zijn beweging 'Terre et Peuple', die de confrontatie van Europa met de islam onvermijdelijk acht.

In hetzelfde vaarwater zit wellicht de welsprekendste woordvoerder van de xenofobe rechterzijde, Guillaume Faye. Faye is sterk anti-islamitisch en roept de Europeanen op om zich voor te bereiden op een onafwendbare burgeroorlog tegen de moslim-kolonisten.

Volstrekte onzin, over dit soort zaken buigen politicologen en historici zich en daar is het oordeel eensluidend dat de Nouvelle Droite "fascistisch" (waaronder een palingenetisch ultranationalisme wordt begrepen en niet zuiver de strekking van Mussolini)...

Lees de werken van de specialist terzake Prof. Roger Griffin maar eens na...

esha
22 augustus 2002, 08:38
Pfffffft... Griffin. weer zo'n zelfbenoemde specialist die niet eens de klepel weet hangen.
het klasseren van bepaalde ideologische stromingen als nieuw-rechts onder de noemer fascisme is gewoon een uiting van pure onmacht en frustratie. Wanneer de argumenten op zijn begint de demonisering. Ridicuul!

Pieterjan
22 augustus 2002, 08:42
Pfffffft... Griffin. weer zo'n zelfbenoemde specialist die niet eens de klepel weet hangen.
het klasseren van bepaalde ideologische stromingen als nieuw-rechts onder de noemer fascisme is gewoon een uiting van pure onmacht en frustratie. Wanneer de argumenten op zijn begint de demonisering. Ridicuul!


En wanneer een expert tegen de VB-stroom inroeit dan weet hij plots niet waar de klepel hangt. Praat mee met het VB en je bent hun vriend, wijk je ervan af dan ben je een 'vuile linkse hond'!

esha
22 augustus 2002, 08:54
Neen PJ.... bestempel al at niet politiek-correct is als fascistisch en je bent een intellectueel.
Durf er een eigen mening over te hebben en je bent plots zelf een fascist.

DAT is de dictatuur van de Gedapo!

Pieterjan
22 augustus 2002, 08:59
Neen PJ.... bestempel al at niet politiek-correct is als fascistisch en je bent een intellectueel.
Durf er een eigen mening over te hebben en je bent plots zelf een fascist.

DAT is de dictatuur van de Gedapo!


Hoe komt het dat de link tussen hitleriaanse toestanden en VB steeds opnieuw gelegd wordt? U beseft toch ook dat dit niet enkel komt door de geschiedenis! Ook heden ten dage worden dergelijke bevestigingen afgeleverd. Het gaat gewoon door. Een ietsje minder agressief politiek voeren en een ietsje een gematigder standpunt innemen, de aanhagn zou al kunnen toenemen. Nu voert men een echte 'haat'-politiek!

esha
22 augustus 2002, 09:02
:lol: De link tussen nationaal-SOCIALISTEN het het VB? Grappig.

Tiens... is het niet de VU geweest die de erfenis droeg van de 'zwartzakken'. En is de NVZ niet de erfdrager van de VU.

Tja... maar op de Place barrikade is het weer eens "Wir haben es nicht gewusst" natuurlijk

Pieterjan
22 augustus 2002, 09:05
Waar wordt aan negationisme gedaan? Bij mijn weten is dit nog niet voorgevallen bij een N-VA-lid. De VU is trouwens N-VA niet, net daarom is het een goede zaak dat niemand de naam 'VU' gekregen heeft.

esha
22 augustus 2002, 09:07
Waar wordt aan negationisme gedaan?

Goede vraag. Aangezien negationisme strafbaar is en iemand onschuldig is tot het tegendeel is bewezen zal u me ongetwijfeld kunnen vertellen uit welke partij er reeds mandatarissen werden veroordeeld wegens negationisme.

Ik wacht met spanning af.

Pieterjan
22 augustus 2002, 09:16
Is Dutroux onschuldig? Laat me eens goed lachen en zeg van nee. Soms is het vermoeden zoooo groot dat ze schuldig zijn. Vraag aan 'het volk' of hij schuldig is en je hoort een unanieme 'ja'.
Enkel VB'ers denken dat die persoon in kwestie (RR) niet-schuldig is. Kwestie van negatieve dissonantie.

esha
22 augustus 2002, 09:21
Wel wel. Voor NVA'ers is de rechtstaat blijkbaar niet meer belangrijk.
Wat laster vanuit linkse hoek en iemand is zonder proces direct schuldig.
De maskers vallen! De ware antidemocraten tonen hun gelaat.

Pieterjan
22 augustus 2002, 09:25
N-VA'ers staan nog steeds voor de rechtspraak! Recht moet nog steeds gesproken worden maar soms is zo'n uitspraak nu eenmaal een formailteit. Afwachten tot wanneer de 'verdachte' een nieuwe benaming krijgt en 'schuldige' wordt.

esha
22 augustus 2002, 09:30
Recht moet nog steeds gesproken worden maar soms is zo'n uitspraak nu eenmaal een formailteit.

En jij bent zo'n groot licht dat je gaat beslissen wanneer het wel en niet een formaliteit is?
Kortom... als NVA'er ben je voor de rechtstaat... zolang het maar om schijnprocessen gaat aarvan de uitspraak op voorhand vastligt.

Dioe maar hoor. Hoe meer je hier zegt hoe duidelijker het wordt wie in feite de échte antidemocraten in dit land zijn.

Pieterjan
22 augustus 2002, 09:38
Voor mij persoonlijk liggen die vast.

Beste Klagecimbel, veralgemenen wanneer het je goed uitkomt is niet echt de hoffelijkste manier om de discussie te laten losbarsten. Neem het klavier ter hand en richt je tot de juiste persoon met de juiste boodschap.

Als je mij een antidemocraat noemt dan doe je maar. Ik en vele anderen weten hoe het zit en waar de klepel hangt van dergelijke beschuldigingen.
Als u niet kan toegeven dat sommige zaken al vast staan voor een proces begint dan sluit je de ogen.

Voor het proces in Nürnberg waren het ook nog allemaal 'verdachten en geen 'schuldigen' zeker? En nee, ik kies dit voorbeeld niet doelbewust.

esha
22 augustus 2002, 09:42
Tuurlijk. Nu weten we het. Pater Jan heeft de wijsheid in pacht en wie anders durft te denken is een dommekloot.

Pieterjan
22 augustus 2002, 09:58
Tuurlijk. Nu weten we het. Pater Jan heeft de wijsheid in pacht .

Zeker, volledig mee eens!



en wie anders durft te denken is een dommekloot.

Absoluut niet, een tegenstelling kan resulteren in een meerwaarde!

Kevin Devos
22 augustus 2002, 10:39
Dan beginnen ze te zagen over de gehandicapten, homo's, zigeuners,...

En dan krijgen iedere 'soort' een gekleurd bolleke op hun kleren gespeld. Dat bolleke toont aan bij welke groep ze horen.
Dan opent het VB grote wijkdouches, allemaal gratis!!! Nu nog zorgen dat de dioxine-uitstoot beperkt blijft!

;-) Goe gevonden :lol:

Jörgen Noens
22 augustus 2002, 15:05
Pieterjan schreef:
Dan beginnen ze te zagen over de gehandicapten, homo's, zigeuners,...

En dan krijgen iedere 'soort' een gekleurd bolleke op hun kleren gespeld. Dat bolleke toont aan bij welke groep ze horen.
Dan opent het VB grote wijkdouches, allemaal gratis!!! Nu nog zorgen dat de dioxine-uitstoot beperkt blijft!


Amai wat ben jij goed in inhoudelijke antwoorden te formuleren. Een beetje leugens uit de mouw schudden, wat uitvinden, alles in een groot vat steken en draaien ... we zien wel wat er uit komt! We gebruiken het toch tegen het Vlaams Blok. Tja ... wanhoop lijdt vaak tot leugens. Als men de waarheid niet onder ogen durft te zien en zo zijn ongelijk niet durft toe te geven zijn leugens waarschijnlijk de laatste redding! Succes ermee!

J.N.

Xenon
22 augustus 2002, 16:02
Waarom ik het Vlaams Blok extremistisch vind:

dixit "Blokster" Vicky:
"Maar nee, Rataplan! Ik heb onlangs ook zoiets geschreven en voorbeelden aangehaald, Indianen die niet willen mengen met blanken, en ook nog andere volkeren...en als laatste voorbeeld gaf ik de Verenigde Arabische Emiraten. Waar geen vreemden mogen nationaliseren noch huwen, om hun eigenheid te vrijwaren en hun volk te beschermen tegen vreemd bloed om ze niet te laten 'uitsterven' op die manier.
Dat is geen racisme dat is zelfbehoud.
Waarschijnlijk is ook de Neanderthaler verdwenen door te mengen met andere volkeren... en dat is spijtig.
Evengoed zou het spijtig zijn mochten Indianen, Chinezen, Japanners, Zoeloes, Pygmeeën, Aboriginals en ja, ook blanken verdwijnen door met elkaar te vermengen. "

Jonas De muynck
22 augustus 2002, 16:46
Pfffffft... Griffin. weer zo'n zelfbenoemde specialist die niet eens de klepel weet hangen.
het klasseren van bepaalde ideologische stromingen als nieuw-rechts onder de noemer fascisme is gewoon een uiting van pure onmacht en frustratie. Wanneer de argumenten op zijn begint de demonisering. Ridicuul!

Je hebt wel een grote mond en veel lef om zomaar iemand te omschrijven als een "zelfbenoemde specialist"...
Ik heb al postings geplaatst over "Nieuw-Rechts" en zelfs erg veel postings waar jij echter nooit enige reactie op hebt gegeven.
Al die postings waren gebaseerd op de werken van Griffin.
Maar ja "wanneer de argumenten op zijn begint de demonisering" niet?

Met fascisme doelt niemand vandaag nog enkel op het Italië van Mussolini of het Duitsland van Adolf Hitler. Het gaat om een ideologie die als belangrijkste kenmerk het palingenetisch ultranationalisme heeft.

Ik heb onder de thread "Links" postings geplaatst die een soort inleiding zijn op mijn latere uiteenzetting over Nieuw-Rechts. Ga daar eens kijken en geef inhoudelijke kritiek. Het zal uw intellectuele credibiliteit ten goede komen.

esha
23 augustus 2002, 08:14
Ik heb al postings geplaatst over "Nieuw-Rechts" en zelfs erg veel postings waar jij echter nooit enige reactie op hebt gegeven.

:roll: Ik ben hier dan ook nog maar pas geregistreerd he simple Gust!


Ik heb onder de thread "Links" postings geplaatst die een soort inleiding zijn op mijn latere uiteenzetting over Nieuw-Rechts. Ga daar eens kijken en geef inhoudelijke kritiek.

Gezien de redelijk onverdraagzame moderator aldaar heb ik weinig zin r langs te gaan. het zou me trouwens verbazen mocht diezelfde moderator me toelaten tot die discussiegroep. Ik heb hem nl. leren kennen als een zeer antidemocratisch, onverdraagzaam sujet. :-)

Jonas De muynck
23 augustus 2002, 09:31
Ik laat je zonder probleem toe, de eerste seconde dat je echter begint te stoken en te schelden smijt ik je er gewoon uit...

esha
23 augustus 2002, 09:35
Ik laat je zonder probleem toe, de eerste seconde dat je echter begint te stoken en te schelden smijt ik je er gewoon uit...

lol Grapjas.
Ben jij het niet die van mijn afwezigheid op een ander forum onmiddellijk gebruik maakte om te stoken en te schelden.
Ja hoor... ik heb via email alle desbetreffende berichten ontvangen.
Tjonge wat kan jij hypocriet doen zeg!

Jonas De muynck
23 augustus 2002, 09:40
Wat een dikke onzin! Ik stook helemaal niet op¨PI en dat achter je rug...
Jij bent echter wel gebanned omdat je tijdens mijn ban onder mijn naam berichten zat te posten...

Dus over hypocriet gesproken?

esha
23 augustus 2002, 09:42
Wat een degoutante leugens!
Ik heb nooit ofte nimmer onder jouw naam gepost.
Ten tweede ben je gisteren een topic over mij begonnen om te stoken.

Je bent gewoon een ordinaire leugenaar!!

Jonas De muynck
23 augustus 2002, 09:46
Ik heb wel andere zaken gehoord en dat van mensen die het kunnen weten...

Ik begon alleen een thread over je aanwezigheid hier zodat je volgelingen niet langer bang zijn in deze grote cosmos en weten waar hun goeroe zit...

esha
23 augustus 2002, 09:48
Ik heb wel andere zaken gehoord en dat van mensen die het kunnen weten...

Puur leugens en laster. Maar dat ben ik al lang van je gewoon.

En bedankt om toe te geven dat je dus idd achter mijn rug zit te stoken. Dat je dus een hypocriet ventje bent!

Jonas De muynck
23 augustus 2002, 09:50
wat is daar nu stoken aan? Zeggen dat jij hier onder de nick Clavecimbel zit?

esha
23 augustus 2002, 09:53
Jij bent echter wel gebanned omdat je tijdens mijn ban onder mijn naam berichten zat te posten...



Puur leugens en laster.
Ik heb een ban gekregen omdat ik de administrator mijn gedacht durfde te zeggen over het werken met twee maten en twee gewichten. Al uw andere insinuaties zijn zoals verwacht weer eens zeer laag bij de grond

Jonas De muynck
23 augustus 2002, 09:56
Ik had het over je eerste ban en niet je tweede...
Reageer nu eens op mijn inleiding op Nieuw-rechts, hij staat er nu speciaal voor jou...

esha
23 augustus 2002, 09:57
Ik had het over je eerste ban en niet je tweede......

Ook dat was NIET omdat ik zogezegd onder jouw naam schreef. Weerom: PURE LEUGENS EN LASTER. Uw klantenkaart begint stilaan vol te geraken zeker?

Jonas De muynck
23 augustus 2002, 09:58
waarom was dat dan volgens jou wel?

esha
23 augustus 2002, 10:01
Omdat ik de Piano een leugenaar genoemd heb; terwijl de Gedapo blijkbaar beslist heeft at de term niet politiek-correct genoeg was. vandaar dat ik hem nu een alternative waaheidvertller noem.

esha
23 augustus 2002, 10:04
Ik begon alleen een thread over je aanwezigheid hier zodat je volgelingen niet langer bang zijn in deze grote cosmos en weten waar hun goeroe zit...

Jij kent wel wat af van stalken he. 't zal wel niet de eerste keer zijn dan.
Of mist ge mij zo erg. Droom je al van mij? Homo aan het worden?

Jonas De muynck
23 augustus 2002, 10:08
Provocateur...
Op deze onzin ga ik niet meer in...

Je zet een grote mond op tegen Griffin maar inhoudelijke kritiek? Ho maar...

esha
23 augustus 2002, 10:10
Jij zet een grote mond op tegen mij, maar bewijzen? Ho maar!

Jonas De muynck
23 augustus 2002, 10:23
Ik zet geen grote mond op ze hebben mij gewoon gezegd dat jij gebanned bent voor het misbruiken van mijn nick.

FMisplon
23 augustus 2002, 11:02
Mensen... het is hier politics.be niet pi... hou die discussies via privé-berichten of zo maar vervuil er hier het forum niet mee...

Ga ik nu echt in ieder bericht moeten tussenkomen? Nee toch zeker...
Indien wel, weet dan welke verantwoordelijkheid jullie hebben... als ik heel de tijd moet tussenkomen dan kan ik niet studeren en dan buis ik op mijn herexamens :-)

FMisplon
23 augustus 2002, 11:03
Als er iemand in dit topic terug inhoudelijk kan debatteren is er geen probleem, anders zie ik mij genoodzaakt dit topic te sluiten...

Thomas Hx
23 augustus 2002, 18:59
Als er iemand in dit topic terug inhoudelijk kan debatteren is er geen probleem, anders zie ik mij genoodzaakt dit topic te sluiten...

Dus we komen even terug op dit onderwerp!

Ik hoor op het moment op de radio, dat de uiterts rechtse bewegingen inbegrepen het vlaams blok een alternatieve bedevaart willen doen ( dit wist ik wel al ) en dat de rechter dit had veroordeeld. Voor mij is dit een teken dat het VB nogaltijd uiterst rechts is, maar is er misschien een verschil tussen uiterst of extreem! Allesdinds geen hitler vriendjes aanwezig!!!

Thomas

Duym
19 oktober 2002, 11:43
Ik ben geen Nederlandstaalkundige, integendeel, ik moet steeds de nodige inspanningen leveren om het aantal taalfouten onder een aanvaardbaar peil te houden.

Maar om een antwoord op jouw vraag te geven. Er is inderdaad een verschil tussen 'extreem' en 'uiterst', niettegenstaande alle woordenboeken je bij het opzoeken van 'extreem', je naar 'uiterst' verwijzen', en omgekeerd.
Merkwaardig zijn echter de gegeven voorbeelden, en daarbij zien we dat 'extreem' steeds in een pejoratieve context wordt gebruikt, terwijl 'uiterst' een neutraal begrip is, dat zowel in een positieve als in een negatieve zin kan aangewend worden.

Waarom antwoord nu net een taalonkundig element als ik op jouw vraag?
Wel omdat ik me tekenmale dooderger aan onze rode Martin van vrt en consorten, die wanneer ze over het Vlaams Blok praten, telkenmale het woord extreem bezigen, maar wanneer het over links gaat, is het steeds 'uiterst links' of 'klein links'.
En wanneer het echt niet anders kan, dan zijn het anarchisten die de boel kapot slaan, maar nooit extreem links. Links kan immers niet in de fout gaan. Trouwens, men kan bij onze staatszender, die ook door mijn belastingsgeld betaald wordt, nooit links genoeg zijn.
l

Thomas Hx
19 oktober 2002, 12:33
Ik ben geen Nederlandstaalkundige, integendeel, ik moet steeds de nodige inspanningen leveren om het aantal taalfouten onder een aanvaardbaar peil te houden.

Maar om een antwoord op jouw vraag te geven. Er is inderdaad een verschil tussen 'extreem' en 'uiterst', niettegenstaande alle woordenboeken je bij het opzoeken van 'extreem', je naar 'uiterst' verwijzen', en omgekeerd.
Merkwaardig zijn echter de gegeven voorbeelden, en daarbij zien we dat 'extreem' steeds in een pejoratieve context wordt gebruikt, terwijl 'uiterst' een neutraal begrip is, dat zowel in een positieve als in een negatieve zin kan aangewend worden.

Waarom antwoord nu net een taalonkundig element als ik op jouw vraag?
Wel omdat ik me tekenmale dooderger aan onze rode Martin van vrt en consorten, die wanneer ze over het Vlaams Blok praten, telkenmale het woord extreem bezigen, maar wanneer het over links gaat, is het steeds 'uiterst links' of 'klein links'.
En wanneer het echt niet anders kan, dan zijn het anarchisten die de boel kapot slaan, maar nooit extreem links. Links kan immers niet in de fout gaan. Trouwens, men kan bij onze staatszender, die ook door mijn belastingsgeld betaald wordt, nooit links genoeg zijn.
l

ik ben liever een facist als een communist, dus voor mij:

liever extreem-rechts als extreem-links

punt.

Thomas

Duym
19 oktober 2002, 12:48
Ik heb de indruk dat het Vlaams Blok op dit forum langs rechts voorbijgestoken wordt.

Ik denk dat ik mijn glazenbol nog wat meer moet aanspreken.

Thomas Hx
19 oktober 2002, 12:49
Ik heb de indruk dat het Vlaams Blok op dit forum langzaam langs rechts wordt voorbijgestoken.

Ik denk dat ik mijn glazenbol nog wat meer moet aanspreken.

Ik kan er niet tegen als mensen figuurlijk spreken of onduidelijk!

thomas

Duym
19 oktober 2002, 12:54
Verdraagzaamheid Thomas!

Als je mijn berichten van de voorbije week leest, wordt het misschien duidelijk. Wat dat rechts voorbijsteken betreft, ja, hoe moet je dat nu uitleggen?

Iemand zin in? :wink:

Thomas Hx
19 oktober 2002, 12:57
Verdraagzaamheid Thomas!

Als je mijn berichten van de voorbije week leest, wordt het misschien duidelijk. Wat dat rechts voorbijsteken betreft, ja, hoe moet je dat nu uitleggen?

Iemand zin in? :wink:

Rechts is niet altijd verdraagzaam, maar links nog minder! Centrum die zijn verdraagzaam, niet links en niet rechts!

Thomas

Duym
19 oktober 2002, 13:01
Ik denk dat ik het stilaan begin door te krijgen, ja, ja... :idea:

Thomas Hx
19 oktober 2002, 13:02
Ik denk dat ik het stilaan begin door te krijgen, ja, ja... :idea:

Centrum zijn is het beste!

Thomas

Joshua
19 oktober 2002, 16:52
Ik heb toch de pretentie om te zeggen dat het VB extreem rechts helemaal niet verdiend. Verkiezing na verkiezing blijkt dat de mening die geuit word door het VB "Mainstream" is geworden.

Supe®Staaf
20 oktober 2002, 10:23
Ik heb toch de pretentie om te zeggen dat het VB extreem rechts helemaal niet verdiend. Verkiezing na verkiezing blijkt dat de mening die geuit word door het VB "Mainstream" is geworden.
Een goei tien procent, en je gewaagt reeds van 'mainstream' :?: :roll:

Supe®Staaf
20 oktober 2002, 10:26
ik ben liever een facist als een communist
en even later:
Centrum zijn is het beste!
Daar krijg ik nu eens geen touw aan vastgeknoopt.
:? :? :?

Joshua
20 oktober 2002, 11:33
Ik heb toch de pretentie om te zeggen dat het VB extreem rechts helemaal niet verdiend. Verkiezing na verkiezing blijkt dat de mening die geuit word door het VB "Mainstream" is geworden.
Een goei tien procent, en je gewaagt reeds van 'mainstream' :?: :roll:

De derde grootste partij in Vlaanderen is geen "mainstream" ? :roll:

Supe®Staaf
20 oktober 2002, 11:54
De derde grootste partij in Vlaanderen is geen "mainstream" ? :roll:
Zeker al niet op Belgisch niveau.......
Derdegrootste wil niks zeggen:
Bijvoorbeeld:
1e met 40%
2e met 35%
3e met 10%
Is de derde uit mijn fictieve voorbeeldje het vermelden waard of 'mainstream'?

Joshua
20 oktober 2002, 18:39
De verhouding liggen wel iets anders natuurlijk. Dat weet u toch ook.

Thomas Hx
21 oktober 2002, 18:56
Ik heb toch de pretentie om te zeggen dat het VB extreem rechts helemaal niet verdiend. Verkiezing na verkiezing blijkt dat de mening die geuit word door het VB "Mainstream" is geworden.
Een goei tien procent, en je gewaagt reeds van 'mainstream' :?: :roll:

inderdaad, het vlaams blok is niet helemaal facistisch, maar er zitten er wel een paar tussen, de grondlaag is het en zal het altijd blijven, maar die zijn nu misschien wel al 80!

Thomas

Duym
22 oktober 2002, 06:18
Dan zal het dus rap gedaan zijn? :wink:

Thomas Hx
22 oktober 2002, 16:12
Dan zal het dus rap gedaan zijn? :wink:

Slimme redenering! maar die hebben kinderen en krijgen die dat mee in de opvoeding?

Thomas

Duym
22 oktober 2002, 16:37
Kinderen moeten opgevoed worden door hun ouders, en niemand zou dat in hun plaats mogen doen (helaas kan het soms niet anders).

Als je echter bewust bij een partij wil horen, volg je regelmatig lezingen en neem je deel aan hun samenkomsten. Het is daar dat het gedachtengoed je wordt bijgebracht, niet thuis. En ik kan het je verzekeren, onze Blokkertjes worden goed opgevoed: geen scheldpartijën en geen racistische of anti-semitische uitspraken (moest dat wel zo zijn lag mijn partijkaart al lang in de vuilnisbak).

Soms wordt er wel op de man gespeeld, zoals op Guy en Michel, maar dat moet kunnen niet? Hoe klaag je anders iemand aan die met ons belastingsgeld, verzot is op het maken van snoepreisjes, en dat met heel zijn gevolg?

Thomas Hx
22 oktober 2002, 18:57
Kinderen moeten opgevoed worden door hun ouders, en niemand zou dat in hun plaats mogen doen (helaas kan het soms niet anders).

Als je echter bewust bij een partij wil horen, volg je regelmatig lezingen en neem je deel aan hun samenkomsten. Het is daar dat het gedachtengoed je wordt bijgebracht, niet thuis. En ik kan het je verzekeren, onze Blokkertjes worden goed opgevoed: geen scheldpartijën en geen racistische of anti-semitische uitspraken (moest dat wel zo zijn lag mijn partijkaart al lang in de vuilnisbak).

Soms wordt er wel op de man gespeeld, zoals op Guy en Michel, maar dat moet kunnen niet? Hoe klaag je anders iemand aan die met ons belastingsgeld, verzot is op het maken van snoepreisjes, en dat met heel zijn gevolg?

Uitraard worden deze heel goed opgevoed, veel beter als socialisten en communisten en diene troelalala! geen racistische uitspraken? Gaat er enen die vroeger achter de joden zat nooit eens zeggen van : " eeh vuile Jood " en dit wel gemeend? ja dus! En de grondlaag is facistisch, de meeste nietmeer maar wel nog altijd een paar!

Thomas

Duym
22 oktober 2002, 22:58
Het is (mijn) onze taak om die rotte appels die er nog zijn, verbaal en zonder te schelden op hun plaats te zetten. En dat lukt al langer hoe beter. :wink:

Godfried
22 oktober 2002, 23:08
inderdaad, het vlaams blok is niet helemaal facistisch, maar er zitten er wel een paar tussen, de grondlaag is het en zal het altijd blijven, maar die zijn nu misschien wel al 80!
Thomas

Ik ben van heel mijn leven nog maar 1 echte overtuigde en onderlegde nationaal-socialist tegengekomen. Zijn naam is Genther Mattheusens en hij staat - volledig overeenkomstig de ideologie van zijn groot lichtend voorbeeld Adolf Hilter - op de loonlijst van de Socialistische Partij Anders, ofte SP.A.

Thomas Hx
23 oktober 2002, 14:02

Jonas De muynck
23 oktober 2002, 14:58
Zij die een antwoord willen op de vraag waarom het blok fascistisch is kunnen hier terecht:

http://www.blokbuster.antifa.net/2002/nieuwrechts.htm

Thomas Hx
23 oktober 2002, 15:00
Zij die een antwoord willen op de vraag waarom het blok fascistisch is kunnen hier terecht:

http://www.blokbuster.antifa.net/2002/nieuwrechts.htm

En ik moet blokbuster geloven? hehehehe

Thomas

Supe®Staaf
23 oktober 2002, 16:57
En ik moet blokbuster geloven? hehehehe

Thomas
De tekst is geplaatst bij Blokbuster, maar wel geredigeerd door iemand met kennis van zaken.
Je moet trouwens steeds onderscheid maken tussen de boodschapper en de boodschap.

Als een blokker zegt dat 1+1=2, dan geef ik hem gelijk.
Als een lsp'er zegt dat de zon opkomt in het oosten, dan geef ik hem gelijk.
Ik zoek nog krampachtig naar iets wat een cd&v'er voor waarheid kan zeggen, maar dat lukt echt niet.........
:wink:

Kortom wie iets zinnigs vertelt, hoeft niet in discrediet te worden gebracht omwille van zijn ideologische achtergrond.

Duym
24 oktober 2002, 05:59
Zij die een antwoord willen op de vraag waarom het blok fascistisch is kunnen hier terecht:

http://www.blokbuster.antifa.net/2002/nieuwrechts.htm

Ik heb gans die tekst doorworsteld. Om in je broek te doen. :lol:

Ik herken nu ook maar eens niets van al wat daar uit de nek geklets wordt. :lol:

Je kan een zaak niet sterker schaden dan ze te verdedigen met absurde argumenten.

Nog van dat, het is net of hier over marsmannetjes wordt gepraat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Thomas Hx
24 oktober 2002, 18:57
En ik moet blokbuster geloven? hehehehe

Thomas
De tekst is geplaatst bij Blokbuster, maar wel geredigeerd door iemand met kennis van zaken.
Je moet trouwens steeds onderscheid maken tussen de boodschapper en de boodschap.

Als een blokker zegt dat 1+1=2, dan geef ik hem gelijk.
Als een lsp'er zegt dat de zon opkomt in het oosten, dan geef ik hem gelijk.
Ik zoek nog krampachtig naar iets wat een cd&v'er voor waarheid kan zeggen, maar dat lukt echt niet.........
:wink:

Kortom wie iets zinnigs vertelt, hoeft niet in discrediet te worden gebracht omwille van zijn ideologische achtergrond.

aangezien ik ervan uitga als er iets op de site van blokbuster site staat dat dat hun mening ook is, indien dat feiten zijn zijn dat feiten, maar objectieve journalistiek? Waar vind je dat nog?

Thomas

Jonas De muynck
26 oktober 2002, 11:00
Ik heb gans die tekst doorworsteld. Om in je broek te doen.

Ik herken nu ook maar eens niets van al wat daar uit de nek geklets wordt.

Je een zaak niet sterker schaden dan ze te verdedigen met absurde argumenten.

Nog van dat, het is net of hier over marsmannetjes wordt gepraat.

Lul jij maar door, de trein is het station al een tijdje uitgereden...
En raad eens wie alleen achterblijft op het perron?

Jonas De muynck
26 oktober 2002, 11:02
aangezien ik ervan uitga als er iets op de site van blokbuster site staat dat dat hun mening ook is, indien dat feiten zijn zijn dat feiten, maar objectieve journalistiek? Waar vind je dat nog?

IK heb dat geschreven, en ik ben een NVA'er, meervouder en lid van het Masereelfonds...

Die tekst is bovendien geen journalistiek, maar een samenvatting van bestaand wetenschappelijk onderzoek...

Forza Europa
26 oktober 2002, 12:17
In Vlaanderen zijn momenteel geen 'extreme' partijen, laat staan dat die zich ter rechter vleugel zouden bevinden. Het Avondland is verziekt door een oerlinkse mentaliteit, ons ingeplant door communisten en vrijmetselaars.

Duym
26 oktober 2002, 12:49
Ik heb gans die tekst doorworsteld. Om in je broek te doen.

Ik herken nu ook maar eens niets van al wat daar uit de nek geklets wordt.

Je een zaak niet sterker schaden dan ze te verdedigen met absurde argumenten.

Nog van dat, het is net of hier over marsmannetjes wordt gepraat.

Lul jij maar door, de trein is het station al een tijdje uitgereden...
En raad eens wie alleen achterblijft op het perron?

Ik heb ooit op dit forum geschreven dat het misschien toch wenselijk zou zijn moest de Nutteloze Vlaamse Arrogantie toch nog 5% halen (geen tiende meer).

Na het tv debat met Annemans, ben ik van mening dat jouw partijtje beter zou verdwijnen. De NVA betekent zoveel voor Vlaanderen als Bertje den bleiter dat in het verleden was, niks dus. :lol:

Jonas De muynck
26 oktober 2002, 16:19
Komende van iemand die op een partij wenst te stemmen die toch nooit politieke macht kan verwerven, is die stellingname uiteraard overtuigend...

Jonas De muynck
26 oktober 2002, 16:20
In Vlaanderen zijn momenteel geen 'extreme' partijen, laat staan dat die zich ter rechter vleugel zouden bevinden. Het Avondland is verziekt door een oerlinkse mentaliteit, ons ingeplant door communisten en vrijmetselaars.


Dat geloof in verval van het avondland, is al een kenmerk van fascisme, lees de tekst maar eens...

Duym
26 oktober 2002, 16:28
Komende van iemand die op een partij wenst te stemmen die toch nooit politieke macht kan verwerven, is die stellingname uiteraard overtuigend...

Dat de NVA met zelfs maar 5% een zekere politieke macht zal veroveren, is mogelijk. Maar dan wel in een Belgische regering om mee aan de vleespoten te zitten en dezelfde weg op te gaan als de Volksunie :lol: :lol: :lol: :lol:

Thomas Hx
26 oktober 2002, 17:05
Komende van iemand die op een partij wenst te stemmen die toch nooit politieke macht kan verwerven, is die stellingname uiteraard overtuigend...

Dat de NVA met zelfs maar 5% een zekere politieke macht zal veroveren, is mogelijk. Maar dan wel in een Belgische regering om mee aan de vleespoten te zitten en dezelfde weg op te gaan als de Volksunie :lol: :lol: :lol: :lol:

ik vind de n-va op het moment wel meevallen, twijfel dagelijks tussen n-va en CD&V, alowel ik toch wel meestal voor CD&V kies!

Thomas :p :o :wink:

S.
26 oktober 2002, 18:57
In Vlaanderen zijn momenteel geen 'extreme' partijen, laat staan dat die zich ter rechter vleugel zouden bevinden. Het Avondland is verziekt door een oerlinkse mentaliteit, ons ingeplant door communisten en vrijmetselaars.

Communisten zijn dus niet extreem???

Forza Europa
27 oktober 2002, 09:47
Onze huidige federale en vlaamse regering wordt louter bevolkt door communisten en vrijmetselaars, daar wennen we snel aan, dat bewijst de praktijk.

S.
27 oktober 2002, 13:26
Jamaar, U zei dat in ons land geen extreme partijen meer zijn. Daarna zegt U dat er communisten in de regering zitten. Logisch gezien vindt U communisten niet extreem.

Duym
27 oktober 2002, 14:11
Komende van iemand die op een partij wenst te stemmen die toch nooit politieke macht kan verwerven, is die stellingname uiteraard overtuigend...

Dat de NVA met zelfs maar 5% een zekere politieke macht zal veroveren, is mogelijk. Maar dan wel in een Belgische regering om mee aan de vleespoten te zitten en dezelfde weg op te gaan als de Volksunie :lol: :lol: :lol: :lol:

ik vind de n-va op het moment wel meevallen, twijfel dagelijks tussen n-va en CD&V, alowel ik toch wel meestal voor CD&V kies!

Thomas :p :o :wink:


Ja Jonas De Muuynck, tegen zulke 'overtuigende en meevallende argumenten' van jouw mogelijke toekomstige partijgenoot kan ik niet op. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Keuvel maar verder met Lionel Vandenberghe die een Vlaamse republiek cafépraat vindt, en aan Geert Bourgeois een goede bondgenoot heeft. :lol: :lol: :lol:

Forza Europa
27 oktober 2002, 15:23
Vanaf het einde van de tweede wereldoorlog leggen communisten en vrijmetselaars ons al hun wil op, na 60 jaar is dat reeds een gewenning.

S.
27 oktober 2002, 15:53
U heeft een groot gevoel voor humor.

VL
27 oktober 2002, 16:07
Het gelijkschakelen van alles wat Vlaams is is onjuist. En al wie zegt dat de N-VA een partij is die niets te betekenen heeft, die is mis. Geert Bourgeois is het kamerlid dat meest aanwezig is en het meest wetsvoorstellen doet. Hij wil aan politiek doen, niet door zichzelf op om het even welk spelprogramma te verkopen, maar door z'n taak als kamerlid. De N-VA heeft veel in z'n mars en zal zeker scoren!!!

Thomas Hx
27 oktober 2002, 17:22
Jamaar, U zei dat in ons land geen extreme partijen meer zijn. Daarna zegt U dat er communisten in de regering zitten. Logisch gezien vindt U communisten niet extreem.

Fout! momenteel mogen enkel extreem-rechtse organitaties/partijen niet bestaan! Maar dit is dus een feit dat het VB niet Extreem-rechts is, maar je kan lsp, pvda, kommunisten.. dus wel extreem-links noemen!

Thomas

VL
28 oktober 2002, 11:49
Fout! momenteel mogen enkel extreem-rechtse organitaties/partijen niet bestaan! Maar dit is dus een feit dat het VB niet Extreem-rechts is, maar je kan lsp, pvda, kommunisten.. dus wel extreem-links noemen!

Thomas


Wie zegt er dat extreem links wél mag bestaan? Extreem rechtse partijen mogen wel bestaan, maar ze kunnen wel aangeklaacht worden. Niet omdat ze extreem zijn, maar omdat ze zich niet volgens de wet gedragen (kijk maar naar de antidiscriminatiewet)

Thomas Hx
28 oktober 2002, 13:30
[code:1:def2f15f09]Fout! momenteel mogen enkel extreem-rechtse organitaties/partijen niet bestaan! Maar dit is dus een feit dat het VB niet Extreem-rechts is, maar je kan lsp, pvda, kommunisten.. dus wel extreem-links noemen!

Thomas[/code:1:def2f15f09]


Wie zegt er dat extreem links wél mag bestaan? Extreem rechtse partijen mogen wel bestaan, maar ze kunnen wel aangeklaacht worden. Niet omdat ze extreem zijn, maar omdat ze zich niet volgens de wet gedragen (kijk maar naar de antidiscriminatiewet)

juiste opmerking, maar indien je extreem rechts bent, ben je racist/facist of iets dergelijks en dit is verboden! maar communist zijn is niet verboden, zodus!

Thomas

VL
31 oktober 2002, 19:22
Het ligt aan de bekrompen geest van onze linkse vrienden hoor..

Duym
31 oktober 2002, 19:34
Het ligt aan de bekrompen geest van onze linkse vrienden hoor..

Een NVA'er die sympathie betoont voor mensen die het Vlaams Blok rechts voorbijsteken? Dat ziet er goed uit voor ons:) :) :)

VL
31 oktober 2002, 19:36
Een NVA'er die sympathie betoont voor mensen die het Vlaams Blok rechts voorbijsteken? Dat ziet er goed uit voor ons:)

Verklaar u nader a.u.b.

Duym
31 oktober 2002, 19:42
Een NVA'er die sympathie betoont voor mensen die het Vlaams Blok rechts voorbijsteken? Dat ziet er goed uit voor ons:)

Verklaar u nader a.u.b.

Zeg is dat niet duidelijk?

Voor de meeste NVA'ers, en vooral voor Geert, zijn wij allemaal fascisten en racisten. Enige sympathie voor mensen die onze partij te gematigd vinden, is dan wel vreemd.

VL
31 oktober 2002, 19:51
Voor de meeste NVA'ers, en vooral voor Geert, zijn wij allemaal fascisten en racisten. Enige sympathie voor mensen die onze partij te gematigd vinden, is dan wel vreemd

Als er iets is wat de N-VA wil veranderen dan is het wel dat Vlaams-nationalistisch geassocieerd wordt met fascisme en rascisme en andere van dergelijke verwijten.

Maar dat er in het Vlaams Blok mensen zitten waarvan hun denken neigt naar rascisme, ik denk niet dat je dat kan ontkennen.

Veralgemenen is o-zo slecht. En daarom doe ik dat dan ook niet. Niet iedere Blokker is rascist. De N-VA wil wel afstand doen van het Blok omdat hun gedachtegoed niet realistisch is en teveel op dat "Islamieten parasieten" en "Met alle Ali Baba's hand in hand naar hun eigen land" is gericht.

Logisch dacht ik?

Jonas De muynck
31 oktober 2002, 20:05
Het ligt aan de bekrompen geest van onze linkse vrienden hoor..


Ik ben zelf uitgesproken links, en vind dat mensen die massamoordenaar Stalin verheerlijken geen communisten zijn en eveneens voor rechtbanken mogen worden gesleurd.

Het grote verschil tussen deze marginalen en het blok is wel dat die geen 33% van de stemmen halen in de grootste stad van Vlaanderen!
Indien dit het geval zou zijn, dan zouden de poppen eveneens aan het dansen gaan.

Knuppel
1 november 2002, 09:49
Het ligt aan de bekrompen geest van onze linkse vrienden hoor..


Ik ben zelf uitgesproken links, en vind dat mensen die massamoordenaar Stalin verheerlijken geen communisten zijn en eveneens voor rechtbanken mogen worden gesleurd.

Het grote verschil tussen deze marginalen en het blok is wel dat die geen 33% van de stemmen halen in de grootste stad van Vlaanderen!
Indien dit het geval zou zijn, dan zouden de poppen eveneens aan het dansen gaan.

Laat dat "eveneens" maar gerust weg Jonas want ik zie ondanks die drie-endertig procent nog altijd geen poppen dansen in Antwerpen.

Jonas De muynck
1 november 2002, 11:25
Ah nee? De halve politieke wereld is er nog steeds niet van bekomen...

Knuppel
1 november 2002, 11:51
Ah nee? De halve politieke wereld is er nog steeds niet van bekomen...

Ah, die poppen bedoel je! :lol: :lol: :lol:

gijsje
2 november 2002, 00:39
Jullie willen niet extreem-rechts worden genoemd.
Nu ik las een paar artikelen van het blok en daar stond in dat vld een centrum-linkse partij was volgens jullie, en agalev een extreem-linkse. agalev extreem-links hahahaha. volgens jullie is dus elke partij links, behalve natuurijk het blok zelf. Dan lijkt het mij niet meer dan normaal dat jullie extreem-rechts zijn, als jullie bijvoorbeeld vld als links bestempelen. Jullie zijn zo rechts dat jullie rechtse partijen zelfs als linkse gaan beschouwen. het is dus aan jezelf te danken.

Duym
2 november 2002, 06:49
Jullie willen niet extreem-rechts worden genoemd.
Nu ik las een paar artikelen van het blok en daar stond in dat vld een centrum-linkse partij was volgens jullie, en agalev een extreem-linkse. agalev extreem-links hahahaha. volgens jullie is dus elke partij links, behalve natuurijk het blok zelf. Dan lijkt het mij niet meer dan normaal dat jullie extreem-rechts zijn, als jullie bijvoorbeeld vld als links bestempelen. Jullie zijn zo rechts dat jullie rechtse partijen zelfs als linkse gaan beschouwen. het is dus aan jezelf te danken.


Deze paarsgroene regering, waar de liberalen de plak zwaaien, is de meest linkse die er ooit geweest is volgens Johan Vandelanotte.
En met de overlopers van SPIRIT is dat er niet beter op geworden. Dus niet onze woorden maar de woorden van links zelf.

Duym
2 november 2002, 12:47
AVERBODE MET HET WIJSVINGERTJE

'Stemtest 2003': enkele uittreksels

De brochure 'Stemtest 2003' is bedoeld om "aan te zetten tot verantwoord kiesgedrag" (p. 3). Daar begint het al: kiezers kunnen dus blijkbaar 'onverantwoord' stemmen. Wat men daarmee bedoelt, wordt snel duidelijk: elke stem is verantwoord, behalve een stem voor het Vlaams Blok. Om de doelgroep (stemgerechtigde jongeren) daarvan te overtuigen, wordt Marc Spruyt de vrijheid 'gegund' om er over onze partij op los te liegen. Lees even mee:

Over de start van VBJ in 1987: "De jongerenorganisatie VBJ blijkt succesvol: mede onder hun invloed wordt het partijprogramma opgefrist, de politieke marketing wordt geïntroduceerd, het oud-rechtse taalgebruik wordt vervangen door een modern rechts jargon (er wordt bv. niet langer over rassen maar over culturen gesproken)." (p. 47)

"Het Vlaams Blok is een autoritair geleide partij zonder interne democratie. Bij de stichting in 1978 wordt Karel Dillen voorzitter-voor-het-leven (de beginperiode wordt in interne geschriften afgeschilderd als de 'patriarchale fase', waarin de voorzitter als een tiran optreedt)." (p. 48)

"In de Blok-propaganda dienen migranten doorgaans als favoriete schietschijf. Toch staat het thema op dezelfde hoogte als de eis voor Vlaamse onafhankelijkheid. Meer nog, met beide standpunten beoogt het Vlaams Blok hetzelfde: een Vlaamse en blanke staat." (p. 49 - dit stukje is de in vet gedrukte inleiding)

"Wat is er mis met België? Het feit dat Walen en Vlamingen erin samenleven, wat niet beantwoordt aan het volksnationalistische principe 'één volk, één staat, één cultuur'.
Een blank Vlaanderen ook, want een echte Vlaming is van nature blank, meent extreem-rechts. Zo streeft het Blok naar een mono-etnisch onafhankelijk Vlaanderen (cultureel en raciaal homogeen, dus Vlaams en blank, ook al laat het dat laatste vaak weg). Om dat doel te bereiken moet er een zachte etnische zuivering plaatsvinden." (p. 49)

"Het Vlaams Blok wil daarom ook de wet op het racisme afschaffen, zodat migranten straffeloos kunnen worden gediscrimineerd." (p. 49)

"Voor Vlamingen wil het Blok de bestaande stemplicht (opkomstplicht) tijdens verkiezingen vervangen door een stemrecht. Dat kadert in een elitaire visie op democratie, waarin enkel nog de slimsten naar de stembus gaan." (p. 50)

"Ook de invloed van vakbonden, die werknemers immers organiseren op basis van hun sociaal-economische positie en niet op basisi van hun nationaliteit, wil het Blok fors terugdringen. De partij diende zelfs een wetsvoorstel in dat het mogelijk maakt vakbonden feitelijk te verbieden. Meteen maakt dat het een heel stuk gemakkelijker om de economie volledig te organiseren naar de wensen en de grillen van het patronaat." (p. 50)

"Collectieve arbeidsovereenkomsten (cao's) en de loonindex (de aanpassing van de lonen aan de prijzen van de levensmiddelen) wil het Blok afschaffen." (p. 50)

"Wat het Vlaams Blok voor Vlaanderen wil, wil het voor heel de wereld: overal mono-etnische staten. Alle staatsgrenzen moeten worden hertekend, zodat ze samenvallen met de zogenaamde volksgrenzen. In elk land mag maar één volk wonen." (p. 50)

"Ook de grenzen van de andere Europese landen moeten zo hertekend worden. ( ...) Zo'n politiek zou gepaard gaan met grensgeschillen en gedwongen volksverhuizingen (etnische zuiveringen). Inter-Europese burgeroorlogen, zoals in de ex-Joegoslavische republieken, zouden om de hoek loeren." (p. 50)

"Het Blok staat uitgesproken positief tegenover de Europese eenheidsmarkt. Daarbij pleit het voor een Europees economisch protectionisme: vrijhandel binnen Europa, protectionisme naar buitenuit. ( ...) Van een eengemaakte sociale politiek mag omwille van hetzelfde liberalisme geen sprake zijn. De economische ongelijkheid binnen Europa vormt juist een troef, meent het Blok". (p. 51)

"De Amerikaanse troepen moeten weg uit Europa. Van ontwapening kan geen sprake zijn. Het Blok wil een eigen Europese wapenindustrie, onder staatscontrole. De Europese landen moeten meer geld investeren in hun militair budget. De ontwikkelingssamenwerking daarentegen wil het Blok verlagen. Een speciaal onderdeel van de Europese defensiemacht zal buiten Europa dienen op te treden om Europa's economische belangen (grondstoffen) gewapenderhand te vrijwaren". (p. 51)

Deze en andere onzin staat allemaal in de 'Stemtest'. Geef toe, Spruyt heeft zijn best gedaan. Hij heeft nog meer uit zijn duim gezogen dan in al zijn boeken samen. Dat weet hijzelf natuurlijk het best, maar ook de uitgeverij. En de andere auteurs die aan de brochure meewerkten (Kris Deschouwer van de VUB, Boudewijn Vanpeteghem, journalist bij De Standaard, Guido Fonteyn, journalist, Bart Dobbelaere, journalist, Johny Vansevenant, VRT-radio, en nog vele anderen). Ook zij weten perfect dat de teksten over het Vlaams Blok gemene onzin zijn. Toch verbinden ze wat graag hun naam aan dit initiatief. Het geeft te denken over hun objectiviteit ...

Jonas De muynck
2 november 2002, 13:37
Wat denk je dan van Louis Vos? Prof aan de KUL? Zijn woorden liegen er ook niet om:

Deze tekst is gebaseerd op zijn bevindingen die neergeschreven staan in de NEVDVB:

De invloed van Nieuw-rechts bleef echter niet beperkt tot deze jongere generatie. Haar invloed liet zich ook gevoelen binnen de meer traditionele kringen. Zo besteedde: “Dietsland Europa”, onder invloed van een nieuwe generatie jonge redacteurs meer aandacht aan de Nouvelle Doite dan voorheen. Alain de Benoist was zelfs gastspreker op het zilveren jubileum van Dietsland-Europa. Citaten van de Benoist waren ook niet vreemd aan een ideologisch manifest van Were Di uit 1985. Er werd zelfs een speciaal themanummer uitgegeven dat handelde over de hier reeds besproken Julius Evola. Het was echter vooral opvallend hoe het Nieuw-Rechtse gedachtegoed zich binnen het Vlaams Blok nestelde.



De impact van deze ideologische oriëntering kan niet losgekoppeld worden van de electorale doorbraak van het blok. Vlaanderen was daarmee zeker geen precedent in Europa, ook andere landen werden geconfronteerd met dit fenomeen. Het Vlaams Blok was aan het begin van de jaren ’90 immers niet langer slechts de partij van een aantal misnoegde Vlaamsnationalisten. Een nieuwe jonge generatie doordrongen van het Nieuw-Rechtse gedachtegoed, diende zich immers aan. Als grote voorbeeld voor deze jonge garde gold Jean-Marie Le Pens Front National in Frankrijk. Ze stonden een versmelting van Vlaamsnationalisme en Nieuw-Rechts radicalisme voor. Ouderdomsdeken en leidinggevende figuur Karel Dillen stimuleerde dit proces tot groot ongenoegen van sommige militanten die furieus opstapten en een nieuwe formatie vormden namelijk het “Nationalistisch Verbond”. Het was dit opstappen van een aantal traditionele Vlaamsnationalisten, dat de weg vrijmaakte voor de Nieuw-Rechtse jongere garde. Halfweg de jaren ’80 hadden Filip Dewinter (oud-NSV-preses) en Frank Vanhecke al de “Vlaams Blok Jongeren” opgericht. Het waren de VBJ die als allereerste op hun congres in 1987 het migrantenstandpunt verwoorden. De groep rond Dewinter en Vanhecke kreeg bovendien de steun van een oude getrouwe als Roeland Raes en wist op deze manier haar stempel te drukken op de ideologische onderbouw van het Vlaams Blok. Deze overgangsfase bereikte haar hoogtepunt met de machtsoverdracht van Karel Dillen ten bate van Vanhecke in 1995.



Deze nieuwe oriëntering die de nadruk legde op het “migrantenvraagstuk” bewerkstelligde de electorale doorbraak die zich vanaf het einde van de jaren ’80 en het begin van de jaren’90 aftekende.

Zo haalde het blok aanvankelijk amper 3% van de stemmen tijdens de parlements- en provincieraadsverkiezingen van 1987 en groeide dit aantal uit tot maar liefst 10,3 % in 1991. Het Blok ging in één klap van 2 naar 12 zetels waarvan er 5 gingen naar de jongere Nieuw-Rechtse generatie. In de parlementsverkiezingen van 1995 groeide het aantal vertegenwoordigers in de 4 wetgevende vergaderingen samen tot 31. Het grote breekijzer voor de verwezenlijking van dit rechts-radicale succes lag in het xenofobe anti-migrantenstandpunt,. Dit zat echter ingebed en was innig verweven met de oudere anti-Belgische Vlaams-nationalistische traditie. De helft van deze zitjes gingen opnieuw naar een groep jonge nieuwkomers. De hang naar een Rechts-radicale revolutie was het levendigste onder deze jongere verkozenen.



Naar de publieke opinie toe kwamen deze Nieuw-Rechtse wortels niet tot uiting. Het blok stelde zich op als een volwaardige populistische partij die er prat op ging als 'de stem van het volk' te fungeren. In wezen verwerpt het Vlaams Blok echter vanuit haar Nieuw-rechtse opstelling de liberale parlementaire democratie. En tracht ze via een soort metapolitieke Kulturkampf de legitimiteit ervan in vraag te stellen. Daarbij wordt een beroep gedaan op de ideologische steun van TeKoS en Dietsland Europa om de principes van liberalisme, egalitarisme en solidariteit te ondermijnen en uit te hollen.



Het Vlaams Blok valt dan ook binnen de rechts-radicale vleugel van de Vlaamse Beweging. In wezen beschouwt men het verdwijnen van België en de onafhankelijkheid van Vlaanderen als van ondergeschikt belang aan de vestiging van een exclusivistisch nationalistisch regime, dat het 'eigen volk eerst' zal plaatsen. Het enige geldige criterium voor het behoren tot de volksgemeenschap dat aanvaard wordt, is de afstamming. Deze samenleving wordt gebaseerd op het principe van het “organisch gegroeide leiderschap van een elite”. In de ogen van de meerderheid van deze rechts-radicale nationalisten is het Nieuw-Rechts dat als richtsnoer moet gebruikt worden bij de verwezenlijking van deze rechtse Nieuwe Orde.

Duym
2 november 2002, 13:47
Het Vlaams Blok valt dan ook binnen de rechts-radicale vleugel van de Vlaamse Beweging. In wezen beschouwt men het verdwijnen van België en de onafhankelijkheid van Vlaanderen als van ondergeschikt belang aan de vestiging van een exclusivistisch nationalistisch regime, dat het 'eigen volk eerst' zal plaatsen. Het enige geldige criterium voor het behoren tot de volksgemeenschap dat aanvaard wordt, is de afstamming. Deze samenleving wordt gebaseerd op het principe van het “organisch gegroeide leiderschap van een elite”. In de ogen van de meerderheid van deze rechts-radicale nationalisten is het Nieuw-Rechts dat als richtsnoer moet gebruikt worden bij de verwezenlijking van deze rechtse Nieuwe Orde.

Wat een onzin :lol: :lol: :lol: Jammer dat je jouw fantasie met niets, maar dan ook met iets onderbouwt.
Of is er nog een geheim Vlaams Blok genootschap, waarvan ik (nochtans kok in de interne keuken), geen weet van heb. Ik lees en aanhoor zowat alles wat uit de pen en mond van onze mandatarissen komt, hetgeen jij hier schets is gewoon om te gillen. :lol: :lol: :lol:

Jonas De muynck
2 november 2002, 14:39
Dit komt niet van mij, maar van Louis Vos Prof aan de KUL, ik heb het enkel samengevat...

Geloof wat je wil geloven, de bewijzen liggen op tafel.

Duym
2 november 2002, 15:48
Dit komt niet van mij, maar van Louis Vos Prof aan de KUL, ik heb het enkel samengevat...

Geloof wat je wil geloven, de bewijzen liggen op tafel.

Leg ze hier dan op het forum. Ik ben er zéééééér gerust in. :lol:

Want integenstelling met professor Gobelijn, Kumulus of Barrabas, kan Prof. Vos, hoe geslepen hij ook moge zijn, niets te voorschijn toveren wat niet bestaat. :twisted:

Thomas Hx
2 november 2002, 15:49
Jullie willen niet extreem-rechts worden genoemd.
Nu ik las een paar artikelen van het blok en daar stond in dat vld een centrum-linkse partij was volgens jullie, en agalev een extreem-linkse. agalev extreem-links hahahaha. volgens jullie is dus elke partij links, behalve natuurijk het blok zelf. Dan lijkt het mij niet meer dan normaal dat jullie extreem-rechts zijn, als jullie bijvoorbeeld vld als links bestempelen. Jullie zijn zo rechts dat jullie rechtse partijen zelfs als linkse gaan beschouwen. het is dus aan jezelf te danken.

Jullie? Ik ben geen VB'er, maar ik herhaal: een extreem-rechtse partij is niet toegelaten in België, ge moet mij niet geloven zene, maar stap eens naar de wetswinkel! Indien het VB de rechtzaak verliest mag u ze van mij extreem-rechts noemen, en dan zullen hoogst waarschijnlijk ook nietmeer toegelaten worden in het parlement!

De vld is inderdaad een centrum-linkse partij geworden om maar niet te zeggen een linkse liberale partij! -> ncd, spirit...

Agalev zou ik vroeger in de opositie ook extreem links genoemd hebben, maar ze zijn "verrechts" in de regerering aangezien ze gedeeltelijk moesten zwichten voor de grootste partij: de vld!

Thomas

Jonas De muynck
2 november 2002, 17:06
Leg ze hier dan op het forum. Ik ben er zéééééér gerust in.

Want integenstelling met professor Gobelijn, Kumulus of Barrabas, kan Prof. Vos, hoe geslepen hij ook moge zijn, niets te voorschijn toveren wat niet bestaat.

Lees Vos zelf, ik heb wel wat beters te doen dan iemand te overtuigen die denkt dat een prof van de KUL een studie zou schrijven zonder over de bronnen daarvoor te beschikken.

Thomas Hx
2 november 2002, 17:17
Leg ze hier dan op het forum. Ik ben er zéééééér gerust in.

Want integenstelling met professor Gobelijn, Kumulus of Barrabas, kan Prof. Vos, hoe geslepen hij ook moge zijn, niets te voorschijn toveren wat niet bestaat.

Lees Vos zelf, ik heb wel wat beters te doen dan iemand te overtuigen die denkt dat een prof van de KUL een studie zou schrijven zonder over de bronnen daarvoor te beschikken.µ

Ja? Waarom probeer je het dan?

Thomas

Duym
2 november 2002, 17:37
Inderdaad, zwijg dan hé man.

We zitten op een forum. Hier worden de zaken uitgepraat. Ik kan je ook naar alles en nog wat verwijzen.

Als je geen tijd hebt om degelijk te antwoorden, ga dan doen wat je moet doen.

Jonas De muynck
5 november 2002, 09:02
Ik geef een samenvatting van de beweringen van Louis Vos, prof aan de KUL, en toch wil jij nog bewijzen? Welke dan wel?

Als Vos dat soort zaken zegt, dan wil ik ze nog nuanceren, minimaliseren, maar toch zeker niet volledig overboord gooien...

kgoderis
5 november 2002, 21:05
Eindelijk eens een heldere analyse, spijtig dat ze wat lang is maar des te correcter

Makkie
6 november 2002, 12:25
Het Blok niet extreem rechts?
Hoe graag zouden ze niet hebben dat we dat geloven.
Voor mij is en blijft het een partij met facistoïde trekken. Ik heb al een paar keer in de clinch gelegen met Blokkers en zowel de taal, de symbolen, de middelen en de strategieën die ze gebruiken zijn (als ze dan niet extreem rechts zijn) vulgair en gemeen. Zo kreeg ik, na het plaatsen van een artikel in een regionaal dagblad waarin ik een standpunt van de plaatselijke blokkers tot brandhout herleidde, plots anonieme telefoontjes tot midden in de nacht. Toeval? Tarara. Een jonge Blokker wiens vader hier in de gemeente als notoir blokker kan gezien worden, wist mij te vertellen "dat ik al op hun zwarte lijst stond en dat ik als zij ooit aan de macht kwamen, mij wel zouden ontslaan" (Ik werk in een openbare dienst). Waarom ik dit niet aan het gerecht meldde? Heel simpel, ik kon het nooit bewijzen. Er waren geen getuigen, dus wat kon ik?
En ja, dit zijn voorbeelden van wat jaren geleden. De blokkers zijn wat schaapachtiger geworden, maar zo vind ik ze alleen maar gevaarlijker.
Ik zeg niet dat alle blokkers racisten of erger zijn, maar ik zou nooit een programma als dat van het blok kunnen onderschrijven. Dus onder welk label ze vallen zal mij worst wezen. Ik zal er nooit of nooit voor stemmen en als zij ooit aan de macht komen, zal ik alle legale middelen gebruiken om hun bewintsperiode zo kort mogelijk te houden.

Supe®Staaf
6 november 2002, 13:27
@Duym
het verbaast me dat je Jonas' tekst als onzin afdoet.
Lees eens wat hij over Nieuw-rechts summier samenvatte, en je zal reeds anders oordelen.
Van jou ben ik het niet gewoon dat je als argument hanteert:"'t Is zever!"
Wanneer iets onzin is, dan is het opportuun om zulks ook aan te tonen, al was het maar door er even grote zever naast te plaatsen.
:wink:

Duym
6 november 2002, 18:24
@Duym
het verbaast me dat je Jonas' tekst als onzin afdoet.
Lees eens wat hij over Nieuw-rechts summier samenvatte, en je zal reeds anders oordelen.
Van jou ben ik het niet gewoon dat je als argument hanteert:"'t Is zever!"
Wanneer iets onzin is, dan is het opportuun om zulks ook aan te tonen, al was het maar door er even grote zever naast te plaatsen.
:wink:

Zever?, neen pure leugens. Ik ken zowat alle VB publicaties van de laatste 10 jaar. Wat een lachwekkende fantasie. Kan ik het verhelpen dat Jonas een 'mijn kamp' syndroom heeft?

In wezen beschouwt men het verdwijnen van België en de onafhankelijkheid van Vlaanderen als van ondergeschikt belang aan de vestiging van een exclusivistisch nationalistisch regime, dat het 'eigen volk eerst' zal plaatsen. :lol:

Het enige geldige criterium voor het behoren tot de volksgemeenschap dat aanvaard wordt, is de afstamming. Deze samenleving wordt gebaseerd op het principe van het “organisch gegroeide leiderschap van een elite”. In de ogen van de meerderheid van deze rechts-radicale nationalisten is het Nieuw-Rechts dat als richtsnoer moet gebruikt worden bij de verwezenlijking van deze rechtse Nieuwe Orde.
:lol: :lol:

Jonas De muynck
6 november 2002, 20:01
Ik vrees dat je de tekst niet goed gelezen hebt...
Er staat nergens dat alle blokkers deze visie genegen zijn, maar wel dat het aanwezig is hun ideologische achtergrond zoals die vorm kreeg in de jaren '80...

Die beweringen komen trouwens niet van mij, maar van Louis Vos prof aan de KUL en de specialist terzake in Belgiê.

Geef argumenten indien je hem wil tegenspreken, je mag er echter zeker van zijn dat hij voor elke bewering een pak bronnenmateriaal heeft liggen.

Anonymous
8 november 2002, 20:42
als het VB extreem is, dan ben ik sinterklaas.
IK ben extreem, ok, maar ik denk niet dat Dewinter met mijn logo'tje (zie links) naar de verkiezingen zal trekken...

dus al dat gezever van VB= nazi's en zo, niet naar luisteren.

VL
8 november 2002, 21:15
Sinterklaas bestaat niet hoor!!!

Dus kan je hem niet zijn ook.

Helaas is VB wel vrij extreem