PDA

View Full Version : Terug studeren


Den Duisteren Duikboot
31 mei 2004, 18:11
Even voorstellen: ik ben licentiaat vertaler. Ik ben een tijdje uitgeperst geweest door een Hasselts vertaalbureau en ben het vertaalwereldje, het vertalen en de langdurige periodes van werkloosheid grondig beu. Mijn interesses zijn in de loop der jaren veranderd en ik kan me niet meer terugvinden in de keuzes die ik vroeger maakte. Ik ben nu 28 en wil 'herbeginnen', d.w.z. opnieuw een opleiding volgen op hoger/universitair niveau binnen mijn nieuwe interesse-sferen.

Vraag is of dat mogelijk is... Kan ik, als alleenstaande, een voltijdse opleiding (4 jaar) volgen, niet gaan werken en toch op een of andere manier 'rondkomen'? Kan ik m.a.w. van een of andere uitkering leven in die vier jaar zonder daarvoor beschikbaar te moeten zijn op de arbeidsmarkt? En indien dat niet kan, is er dan vanuit de Sp.a. politieke bereidheid om een systeem te bedenken waarmee dat wél kan?

Groet,
Pyramus

Von Stauffenberg
14 juni 2004, 11:17
Beste,
evenals jij ben ik in hetzelfde geval. Na 3 ongevallen met invaliditeit als gevolg ben ik verplicht om een andere richting in te slaan.
Ik informeerde mij bij vdab die mij doorverwees naar mijn syndicaat. Of het socialistisch syndicaat mij steunt in mijn wens weet ik nog niet maar ik breng je graag op de hoogte. RVA is de verantwoordelijke organisatie, ze bestaat nog!

Von Stauffenberg.