PDA

View Full Version : Kartelpartner en de toekomst


FM
7 juni 2004, 15:11
Geachte,

In de laatste debatten die ik heb waargenomen op televisie en ik verwijs nu specifiek naar het debat van woensdagavond op vrt, wordt Geert Bougeois en zijn partij regelmatig door de huidige regeringspartijen, en om het in uw woorden te zeggen, gediaboliseerd. Ik begin stillaan te denken dat, nu met het kartel toch een beetje aan een opmars bezig zijn, hetzelfde lot gaan ondergaan als het Vlaams Blok en constant modder moeten opkuisen waarmee ze worden besmeurd. Ik spijtige zaak vind ik.

Zal dit voor u en uw partij in de toekomst geen nadelen opleveren, want als kartelpartner wordt er van u verwacht het voor hen op te nemen...

mvg,

Pieter de Coninck
8 juni 2004, 12:50
Heel even dromen.
Als de verkiezingsuitslag wordt wat de opiniepeilingen voorspellen, wordt het een overwinning voor het kartel CD&V en N-VA.
Op basis van deze uitslag kan de CD&V met zowel VLD, SPa als VL Blok in zee gaan.
Ook een minderheidsregering met steun van het Blok kan tot de mogelijkheden behoren.
De CD&V kan een historische stap zetten en actief of passief met het Blok regeren. Eindelijk kan het ondemocratische cordon sanitaire doorbroken worden, en kan er rekening gehouden worden met 750.000 Vlamingen.
En hiermede is dan ook de ware redenen van het cordon blootgelegd. De SPa en de VLD zijn absoluut voor het cordon omdat hun kansen tot deelname aan een regering van 33% naar 50% stijgen.
En ik doe geen oproep om alle Blokpunten over te nemen, wel integendeel, maar op alle punten hebben ze geen ongelijk.

Pd
8 juni 2004, 19:11
Ik ben enorm hard voor NV-A! Vroeger de VU en nu de NV-A.
Ik zie Vlaanderen sterker staan als Belgie. Maar een volledig onafhankelijk vlaanderen kan misschien niet. Maar hetgeen wel best mogelijk is dat ieders zijn eigen geld beleid. Dat zou voor Vlaanderen al een enorme stap vooruit zijn.

En over de moder opkuisen, wel daar zijn SPA en VLD wel goed in. Dit doen ze dan vooral naar partijen waar ze schrik van hebben en die meer stemmen zullen halen als hun!

Over het cordon sanitair -> dit is het meest ondemocratische dat Belgie ooit heeft gedaan!! Ronduit schandalig!

Het 2de meest ondemocratische -> de kiesdrempel van 5%. Hierdoor begint iedereen het stevaert effect te volgen en kartels te vormen. Dit zou moeten verboden worden. Ofwel ben je 2 partijen met een eigen standpunt ofwel vorm je 1 partij met een eigen standpunt. Maar 1 partij met 2 standpunten, sorry dat slaagt op niet veel!!

Ive De Beckker
9 juni 2004, 16:54
voorkeurstem op n-va mensen.
Doe ik ook.


**************************************************
Leve de 50 karakters regel

Pd
9 juni 2004, 20:43
Zeker en vast!
Europees krijgt Bourgeois mijn stem. En voor in antwerpen krijgt Kris Van Dijck mijn stem! Heb wel even getwijfeld om over te stappen naar het vlaams blok omdat ze samen gingen met CD&V. Maar ik hoop dat ze hun eigen fractie kunnen vormen!
Wel heb ik gehoord dat je hiervoor minstens 5 verkozenen moet hebben. Klopt dit? En ook heb ik gehoord dat als NV-A dit niet haalt, dat CD&V dan alles zou financieren. Maar zoals de persoon zei van wie ik dit vernomen heb: "wiens brood men eet, diens woord men spreekt!"

Hopen op de 5 verkozenen en dat ze dan maar eens laten zien wat ze voor Vlaanderen allemaal kunnen doen!

FM
9 juni 2004, 22:29
Wie van jullie heeft het vanavand Bart De Wever gezien bij Bracke?

Wederom was het paars tegen nva!

Meneer Leterme, Gaat de NVA hetzelfde lot tegemoet als het Vlaams Blok? En wat gaat u dan doen met het kartel?

Alvast bedankt!

FM
11 juni 2004, 14:09
Nog eens bovenaan zetten... Waarom negeren politici mijn vragen altijd :(

Pd
11 juni 2004, 20:05
Zeker en vast!
... Maar ik hoop dat ze hun eigen fractie kunnen vormen!
Wel heb ik gehoord dat je hiervoor minstens 5 verkozenen moet hebben. Klopt dit? En ook heb ik gehoord dat als NV-A dit niet haalt, dat CD&V dan alles zou financieren. Maar zoals de persoon zei van wie ik dit vernomen heb: "wiens brood men eet, diens woord men spreekt!"


Kan ik hierop een antwoord krijgen? of het klopt dat je minstens 5 verkozenen moet hebben om een fractie te vormen en indien dit niet lukt dat CD&V de rit zou financieren??

Dank u

Yves Leterme
12 juni 2004, 16:05
Beste FM,

de aanvallen van liberalen en socialisten op de N-VA, zijn een onrechtstreekse poging om CD&V te raken. Ik ben echter weinig onder de indruk van flauwekul-beweringen zoals "Mijnheer Leterme, u vertrouwen we wel, maar niet mijnheer Bourgeois." Ik denk niet dat daar veel mensen gaan intrappen. Hoe dan ook, het partnerschap tussen CD&V en N-VA is stevig genoeg om dit soort speldeprikken te doorstaan.