PDA

View Full Version : Waarop kan er zoal bespaard worden ?


Cynicus
7 juni 2004, 19:59
Onze openbare financiën staan er barslecht voor (o.m. het primair saldo is de laatste jaren fors gedaald). Het is dan ook onverantwoord dat de meeste politiekers zich nu weer uitsloven in het doen van allerhande beloftes die handenvol geld kosten, terwijl iedereen weet dat het geld op is en dat er structureel bespaard zal moeten worden (ik zou liever politici zien die realistische besparingen beloven om zo onze staatsschuld verder af te bouwen om zo op termijn de essentie van de welvaartsstaat veilig te stellen). Waarop kan er volgens u zoal worden bespaard ?

/\|cazar
7 juni 2004, 23:01
Besparen op:


het aantal mensen in overheidsdienst ( niet zelden bekomen door vriendjespolletiek ): 25 % van de Vlamingen en 40 % van de Walen werken in overheidsdienst.

Terwijl dat in een beschaafd land maar 10 % ( en dat is het absolute maximum ) zou mogen bedragen.

dit heeft een aantal dramatische gevolgen die volledig aan elkaar gekoppeld zijn: minder mensen in de privé die voor de welvaart kunnen zorgen ( ambtenaren en onderwijzend personeel creëren netto geen welvaart ), meer belastingen op arbeid, hierdoor nog minder mensen aan het werk, hierdoor nog meer belastingen ( personenbelastingen zie ik weer stijgen trouwens ... ) enz ...

/\|cazar
7 juni 2004, 23:04
Ook besparen op het astronomisch aantal ministers en hun exuberante kabinetten ( dit bestaat in geen enkel ander beschaafd land, dat kabinetten systeem, in andere beschaafde landen wordt dit volledig opgevangen door bestaande administraties, wat voor veel meer continuiteit zorgt, maar hoe ga je dan postjes uitdelen ? ).


Afvoeren die handel.