PDA

View Full Version : gelukkig...


Thomas
14 juni 2004, 21:26
Dat het blok de mensenrechten en menselijkheid in oplossingen, voorgesteld door andere partijen, veelal honend en met ongenuanceerd gekarikaturiseer onthaald, is vaak te horen in uitspraken van kopstukken van de partij.
Filip De Winter is bv. zeer goed in het maken van verwrongen karikaturen van mensen en van groepen mensen:

Over Walen spreekt hij openlijk als over 'onze vijanden'.
Ik hoorde hem in een debat praten over de Joodse 'medemens' en over de Islamitische 'vreemdeling'.
Menselijke oplossingen, die rekening houden met de individuele rechten van elke mens, doet hij af als 'geitewollensokkenpolitiek'. De 'knuffelpolitiek' van Groen! (toen Agalev)

Het bombastisch en overdonderd spreken en spelen met taal is hun geliefkoosde bezigheid tijdens debatten. Daar zijn ze ook wel goed in, toegegeven. Het slagen in het via woorden en slagzinnen omkeren van de waarden en op zijn kop zetten van de waarheid in debatten, is hun profileringsdrang.

Het karikaturiseren van het menselijke, het lachen en slechtmaken van een wereldgodsdienst en haar rituelen en symbolen...
Iets wat voor andere mensen heel persoonlijk en heilig is, dat walst men los over in een paar zinnen.

Het is soms wel grappig en leuk om horen en echt cabaret eerste klasse om een publiek mee te vermaken, maar de werkelijke consequenties van die uitspraken zijn in se verschrikkelijk.

Fascistische keihard gedachtengoed zit hierachter. Iets wat geen Belg zichzelf en anderen zou toewensen. Ook de meest fanatieke blokkiezer, kan zich geen voorstelling maken van die consequenties.

omdat onze generaties dit nooit meemaakten.

Mensen luisteren naar zo'n debatten als zijnde een leuk programma, waar de politici met de meest gevatte opmerkingen het applaus krijgen. Niet zij die zich hard inzetten om een goed doordacht en genuanceerd beleid in de praktijk te brengen.

Dit is de teneur van het hele gebeuren.