PDA

View Full Version : Beke heeft (geen) schrik.


fonne
28 mei 2012, 22:30
Beke heeft schrik. Schrik van een groot monster dat op de loer ligt. Maar hij praat zich moed in: "ik heb geen schrik van de ENVEEHAA (http://www.knack.be/nieuws/belgie/verkiezingen-cd-v-heeft-geen-schrik-van-de-n-va-beke/article-4000104600387.htm#reviews), er ligt geen monster op de loer".

85803.

Beke vindt daarom trouwens dat de verkiezingen niet te veel met de lokale toestanden mogen te maken hebben, maar een vertrouwensstemming voor de Vlaamse regering moet worden. En lanceert tussendoor een cadeautje dat de Vlaamse overheid dan maar moet betalen. Dat zij zelf de huurprijzen naar duizelingwekkende hoogten gestuurd hebben zeggen ze er liever niet bij.


Andere prioriteiten voor CD&V zijn veilig verkeer, kinderen en zorg, integratie, gezonde gemeenten en ondernemersinitatief, stuk voor stuk bevoegdheden waar de Vlaamse overheid een belangrijke rol in speelt. En die Vlaamse overheid neemt die rol op, benadrukte Vlaams minister-president Kris Peeters.


Maar wie zit er nou weer juist in die Vlaamse regering? Eigenaardig genoeg wordt over hun rol in de federale regering dan weer angstvallig gezwegen.

born2bewild
29 mei 2012, 00:37
Die wouter

Supe®Staaf
29 mei 2012, 06:41
Gezien de peilingen zou Beke weldegelijk wat meer schrik moeten hebben.
Maar het recept tegen die schrik, daar wil hij niet van weten.
Jammer.

hurricane
29 mei 2012, 06:55
Zou hij een slecht geweten hebben ?

Effect
29 mei 2012, 08:33
De schrik zit der echt goed in. Ook bij de VLD. Je kan het woord "doen" of het woord "staatshervorming" gebruiken betekent niet automatisch dat je ze in de praktijk brengt. Zeggen dat er naar de verwezenlijkingen gekeken moet worden is ontzettend hypocriet wanneer er geen verwezenlijkingen zijn. Je kan een waslijst nietszeggende dingen opnoemen zoals "begroting onder 3%" wetende dat die begroting 1 pot stront is, betaald door de kiezer. Dat geeft niet bepaald geloofwaardigheid...

Jasper
29 mei 2012, 15:46
Mijnheer Beke,

Ik kom uit een braaf, katholiek kempisch nest. Daar kozen ze allemaal in blok voor de CVP, ik ook, al kleurde ik soms wel eens buiten de lijntjes, eens een keer voor Alexandra Coolen, want die woonde toen ook in Mol, en ook wel eens voor de Volksunie, maar toen gingen mijn verzamelde tantes voor mijn bekering bidden. Zo zat dat toen bij ons.

En toen met het kartel, mijnheer Beke, toen dacht ik : nu hebben ze het licht gezien, nu zullen ze eens op tafel gaan kloppen. Maar weer niets want de chagrijnigheid droop van sommige van uw kopmannen hun gezicht als ze nog maar de naam N-VA hoorden noemen (van sommigen droop het ook van hun affiches, maar dat was duidelijk de schuld van de N-VA).

En nu roep jij ons op om terug voor jouw partij te stemmen. En je zegt dat je geen schrik heb van de N-VA. Waaaaaaw. Ik geloof er niets van, de verkoop van pampers is in de CD&V-hoofdkwartieren met sprongen gestegen.

En weet je wat ik doe? Ik stem NOOIT NOOIT nog voor jouw partij (plus jamais, want sommigen in jouw partij begrijpen dat beter). En ik maak actief propaganda voor je vroegere kartel-partner. Dat is tenminste durven he mijnheer Beke, en ik heb helemaal geen schrik van jou, en van je flut-partijtje.

En waarom?
-Moet ik voor een partij stemmen, waarin een zekere mijnheer Dehaene zegt dat CD&V een hoer is?
-Moet ik voor een partij stemmen, waarin een zekere mijnheer Leterme ons opgezadeld heeft met een walgelijk risico van miljarden waarborgen voor Dexia?
-Moet ik voor een partij stemmen, waarin een zekere mijnheer Torfs gezegd heeft dat CD&V geen boodschap meer heeft en schrik heeft van haar eigen schaduw?
-Moet ik voor een partij stemmen, waarin een zekere mijnheer Beke de vlaamse eisen verkwanseld heeft aan de waalse socialisten, in ruil voor een schamel stelletje ministerposten?


Mijnheer Beke, ik schaam mij diep voor jouw en mijn ex-partij. Ik hoop dat zee in de grond zinkt van schaamte, zeer diep, tot in de hel, als ze daar tenminste nog welkom is, of in andere taal gezegd, ik hoop dat ze de kiesdrempel niet meer haalt.... en daar heb ik geen schrik van.

graaf de bethune
29 mei 2012, 16:46
Beke verwijt een deel(reeds redelijk groot) van de Vlamingen dat ze s'morgens eerst een fles azijn moeten drinken alvorens de dag aan te vatten. Klopt niet hoor Wouterke , en weet je waarom. Als we dit zouden doen, dan hadden jullie in de federale regering al lang de taksen en accijnzen op azijn-alcool ferm omhooggetrokken, kwestie van nieuwe inkomsten aan te boren. Dus het verbruik van azijn bij de Vlamingen zal nog zo hoog niet liggen zeker. Wouterke-Markske, genen schrik van de verkiezingen????? Me dunkt van wel

born2bewild
29 mei 2012, 19:23
De cdenv en vld zullen er wel op letten dat de taks op zeik laag blijft