PDA

View Full Version : De Wever beantwoordt toch de Knack-vragen! En hoe !!


De schoofzak
26 september 2012, 11:59
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120926_029


titel: LETTERLIJK. De antwoorden van Bart De Wever




Uw kandidatuur verbaast me. Uw columns of interviews gingen tot voor kort zelden of nooit over Antwerpen. U was het enige gemeenteraadslid voor de N-VA, maar u liep de deur van ’t Schoon Verdiep niet plat. Zelfs niet op spannende momenten. Na rellen in de stad waren er vorig jaar twee extra gemeenteraden, twee keer was u prominent afwezig. Vanwaar die plotse interesse?

Bart De Wever: Eerst dit nog vooraleer ik op de vraag zelf inga : ik kan me echt geen gesprek meer herinneren met mijnheer Tormans. Ik heb overigens niet de gewoonte om mijn politieke ambities met wildvreemde mensen te delen.
Over die twee extra gemeenteraden: het ging om raden die door Filip Dewinter werden
bijeengeroepen. Met mijn afwezigheid heb ik de Antwerpse belastingbetaler mijn zitpenningen voor deze raden bespaard. Als mijnheer Tormans vindt dat wij moeten opdraven elke keer als het Filip Dewinter behaagt, dat hij dan maar zegt.

U blijft partijvoorzitter tot 2014. Waarom neemt u geen ontslag? Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen, heeft een half miljoen inwoners én een wereldhaven. Verdient zo’n stad geen burgemeester die daar dag en nacht mee bezig is?

De Wever: Ik zie het als een voordeel om als burgemeester van Antwerpen ook in Brussel te kunnen wegen. Vele problemen van de stad vinden hun oorsprong in wat beslist wordt op federaal niveau : de desastreuze migratiepolitiek van de afgelopen jaren, de moordende belastingdruk, de straffeloosheid enzovoort. Als burgemeester en nationaal partijvoorzitter kom ik in een sleutelpositie terecht. Ik beloof de Antwerpenaars dag en nacht te werken. In Antwerpen voor Antwerpen en voor Antwerpen in Brussel.

Patrick Janssens zei bij het begin van zijn ambt: ‘Wat er ook gebeurt, ik blijf zes jaar burgemeester in Antwerpen.’ Waarom weigert u om u onvoorwaardelijk te engageren voor zes jaar burgemeesterschap?

De Wever: In een politiek leven is veel onvoorspelbaar. Toen Leona Detiège in 2001 burgemeester werd, dacht ze ook zes jaar aan te blijven. Maar in 2003 werd ze opzij geschoven door Patrick Janssens. Over die periode heeft mevrouw Detiège een boeiend boek geschreven. Dat zou u beslist eens moeten lezen. Ik ben van plan burgemeester te worden en burgemeester te blijven. Duidelijker kan ik niet zijn.

Een opvallende naam op de Antwerpse N-VA-lijst is André Gantman, populair in de Joodse gemeenschap. In 2006 werd hij veroordeeld tot 18 maanden met uitstel voor frauduleus bankroet, misbruik van vertrouwen en witwasserij. Destijds werd dat ‘een milde straf’ genoemd. Hoort zo iemand thuis op een kieslijst?

De Wever: André Gantman is voor mij een zeer respectabel burger. Wat mij betreft, verdient hij een tweede kans om zich politiek te engageren. Als dat niet meer kan, stem dan niet voor hem. Ik vind het wel wat eigenaardig dat vele linkse commentatoren op de bres sprongen voor een tweede kans voor mevrouw Michelle Martin die betrokken was bij kindermoorden. Voor haar moeten we dus wel alle aspecten van de rechtstaat aanvaarden, voor mensen met een N-VA lidkaart geldt dat blijkbaar niet. Waarvan akte.

Uw lijstduwer Chris Morel zei onlangs in De Standaard: ‘Meisjes met een hoofddoek zijn niet volledig geïntegreerd.’ Is dat het partijstandpunt?

De Wever: Neen, want N-VA is geen confessionele partij. Voor ons is godsdienstvrijheid
onaantastbaar. We stellen wel vast dat we bij migrantengroepen in het straatbeeld meer
hoofddoeken zien dan pakweg tien of twintig jaar geleden. Voor ons is dat geen uiting van een succesvolle inburgering. Dit gebeurt tegen een achtergrond van toenemende spanningen tussen de Westerse wereld en de Islamwereld sinds 9/11. Wellicht moet de uitspraak van Chris Morel in die context worden gezien. Het moet mij wel van het hart dat onze progressieve medemensen nog niet zo lang geleden elke uiting van Christendom wilden bannen. Denk maar aan Hugo Claus die ooit liet optekenen dat hij geen non kon zien zonder zin te hebben haar de kap van het hoofd te rukken. In dat licht vind ik het ronduit hypocriet dat verzameld links nu kritiekloos de hoofddoek verdedigt.

Een quote uit uw partijprogramma: ‘Inspraak is alleen nuttig als er rekening mee gehouden wordt.’ Waarom hield u dan geen rekening met de Antwerpenaar toen die het BAM-tracé wegstemde?

De Wever: Na de volksraadpleging hebben we samen met Patrick Janssens en Kris Peeters een nieuwe beslissing genomen. Daarbij hebben we wel degelijk rekening gehouden met datgene wat de Antwerpenaar ons vroeg : het viaduct in Merksem verdwijnt en de brug gaat onder de grond. En in de huidige plan-MER maken we een afweging tussen verschillende alternatieven. Daarbij nemen we ook de voorstellen van de actiegroepen mee.
Twee jaar geleden kozen het stadsbestuur en de Vlaamse regering voor het BAM-tracé met tunnels, onder drie duidelijke voorwaarden: ze moeten technisch haalbaar zijn, ze mogen niet te duur worden en ze moeten binnen een redelijke termijn gebouwd kunnen worden.

Merkwaardig detail: de bouwaanvraag voor de Lange Wapper is nog altijd niet ingetrokken. Kan die brug straks weer boven water komen?

De Wever: Neen, daar is geen draagvlak voor bij de Antwerpenaren.

Ik ben niet getrouwd met een tracé, zei u op Ter Zake. Waarom saboteert u dan het Meccanotracé van de actiegroepen? In Beveren bouwt de Vlaamse overheid nu een gevangenis, pal op dat Meccanotracé. Annemie Turtelboom, lijsttrekster van de Open VLD, zei op een debat van de actiegroep Ademloos dat zij en andere regeringsleden die gevangenis gerust 48 meter wilden opschuiven, ‘maar anderen hebben dat verhinderd’. Ze doelde op uw partij.

De Wever: Het is nog altijd de federale overheid die bouwheer is bij de bouw van gevangenissen. Als bouwheer waarschuwde bevoegd federaal staatssecretaris Servais Verherstraeten in het parlement voor jaren vertraging en extra kosten om de gevangenis op te schuiven. Begin maart van dit jaar liet Verherstraeten optekenen bijzonder blij te zijn als bouwheer met de aflevering van de bouwvergunning. Ik neem aan dat hij toen namens de volledige federale regering sprak. Als wij in Vlaanderen nergens meer iets mogen bouwen, waar een actiegroep een lijn op papier heeft gezet, dan bouwen we niets meer.

Hét Antwerpse verkiezingsthema is de overkapping van de Ring. Uw partij wil ‘laten onderzoeken of dat haalbaar is.’ Zolang u vasthoudt aan het BAM-tracé is het onmogelijk om die Ring helemaal te overkappen. Dat weet u toch ook?

De Wever: Er is een plan-MER lopende. Sowieso hebben we eerst mobiliteitsoplossingen nodig. U moet weten dat ook de stad een overkappingsstudie liet uitvoeren waaruit bleek dat het om een ontzettend dure operatie gaat. De overkapping van de Ring, dat is het verkiezingsthema van 2018 en wellicht ook nog van 2024.

U wil weer voorrang geven aan de auto en de zone 30 in de binnenstad opnieuw bekijken. Verklaar eens waarom. Antwerpen behoort nu al tot de ergste filesteden in Europa. En door de luchtvervuiling en de geluidsoverlast is buiten sporten zelfs ongezond in Antwerpen, zei sportarts Chris Goossens vorig jaar nog.

De Wever: Deze stad heeft een burgemeester nodig die het verkeer in Antwerpen opnieuw in beweging krijgt. Een burgemeester die durft beslissen én uitvoeren. Zo’n burgemeester hebben we de voorbije zes jaar niet gehad. Voor de N-VA is de auto geen koning in de stad, maar ook geen paria. Straten werden geknipt of versmald, parkeerplaatsen werden bij trosjes geschrapt. Zo trek je geen tweeverdieners aan in de stad. Gezinnen met actieve ouders die kinderen opvoeden, werken en een sociaal leven willen uitbouwen.

U pleit ook voor meer parkeerplaatsen. Nochtans was uw eigen schepen Ludo Van Campenhout verantwoordelijk voor het parkeerbedrijf van de stad. U vond zijn beleid dus niet goed?

De Wever: Het aantal parkeerplaatsen is geen bevoegdheid van het parkeerbedrijf GAPA, maar een resultante van politieke besluitvorming binnen het college van burgemeester en schepenen. En tot op heden zijn wij daarin niet dominant vertegenwoordigd. Resultaat is dat we binnen de Singel 50 813 bewonerskaarten hebben tegenover 36 825 parkeerplaatsen. Als wij wel de dominante partij worden in deze stad, staan wij garant voor een trendbreuk.

In de stad leeft veel ongenoegen over de nieuwe dienstregeling van De Lijn. Er zijn vijf buslijnen afgeschaft, waardoor heel wat ouderen zich niet meer kunnen verplaatsen. De trams zitten overvol en tot 2014 komen er geen nieuwe tramstellen bij. Niet meteen uw bevoegdheid, straks, maar u kunt wel druk zetten. Gaat u als burgemeester op tafel kloppen in Brussel en bij De Lijn?

De Wever: Misschien kan u die vraag beter aan Patrick Janssens stellen. Het is zijn partij die al jarenlang een dikke vinger in de pap heeft bij De Lijn. Toch wil ik dit zeggen: de kostendekkingsgraad van De Lijn is de laagste van Europa. Meer lijnen, bussen en nachtbussen? Ik wil wel, maar dan moeten we ook beseffen dat daar een kostenplaatje aan vast hangt dat niet min is. Er zullen dus keuzes moeten gemaakt worden binnen De Lijn. En voor mij betekent dat meer focus op de reële vraag dan op een aanbodmodel.

In Brasschaat is de N-VA tegen de komst van de tram uit Antwerpen, omdat ze de ‘bang zijn voor de verstedelijking’. Is de stad voor de N-VA dan iets negatiefs?

De Wever: Deze vraag is een letterlijke quote uit de 11-julispeech van Patrick Janssens van dit jaar. Het is een bovendien een niet bijster slimme quote. Want het één heeft niets met het ander te maken. Pleiten tegen de tram is niet pleiten tegen verstedelijking. Voor mij moeten steden in de eerste plaats werk maken van inbreiding, niet van uitbreiding. Zeker in Vlaanderen waar de groene ruimte schaars is en we daar heel zuinig mee moeten omspringen.

Straks wordt de Rooseveltplaats, vlakbij het Centraal Station, heraangelegd. Daar zou mogelijk ook nieuwe hoogbouw komen. Toen de bewoners dat op een buurtvergadering hoorden, waren ze in alle staten. Als burgemeester zult u partij moeten kiezen: kan hoogbouw in het stadscentrum? Worden de historische bomen op de Rooseveltplaats en de Italiëlei gekapt?

De Wever: In de huidige besluitvormingsprocedure onder zittend burgemeester Patrick Janssens zijn we inderdaad op het punt gekomen dat een maquette werd getoond – zoals er ooit van de Lange Wapper een maquette is getoond. Intussen werd ook een hoogbouwnota opgesteld met beoordelingscriteria. Ik bekijk dit dossier met open vizier. Dat wil zeggen : als ik burgemeester ben, zal ik in het besluitvormingsproces de stakeholders en bewoners samenbrengen en kijken wat we kunnen realiseren. Ik verbind me momenteel aan niets, tenzij aan een stedenbouwkundig verantwoorde en gedragen heraanleg. Bomen moeten we natuurlijk in onze stad behouden. Maar ook onze kinderen hebben recht op bomen. En dus zullen we af en toe nieuwe bomen moeten planten. Want niet alle bomen doorstaan de tand des tijds even goed.

In uw partijprogramma staat dat de N-VA opkomt voor het Antwerpse erfgoed. Maar in geen enkel urgent Antwerps erfgoeddossier van de voorbije zes jaar heeft de N-VA voor bescherming gepleit. Integendeel. En u stemde in met de sloop van het Zeemanshuis, het laatste modernistische gebouw van die grootte in Antwerpen.

De Wever: Ik weet niet waar u die informatie vandaan haalt. Zeker niet van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois. Dan had u geweten dat wij bijvoorbeeld het Reuzenhuis in Borgerhout beschermd hebben of het districtshuis in Merksem. Of de modernistische bibliotheek op de Te Couwelaarlei in Deurne, een gebouw neergezet door Jul De Roover, schoonbroer van Renaat Braem. Wat het Zeemanshuis betreft, daar lag al een sloopvergunning op tafel. Herhaalde malen heeft de Vlaamse administratie de erfgoedwaarde van dat gebouw beoordeeld en telkens opnieuw kwam daar een antwoord op dat minister Bourgeois niet toeliet om de zaak te heroverwegen.

De sloop van het Zeemanshuis wordt een van de eerste dossiers die op uw bureau belanden. Waarschijnlijk gaat het geplande vastgoedproject niet door. Toch zal het Zeemanshuis afgebroken worden omdat volgens een geheim collegebesluit de stad anders miljoenen euro’s schadevergoeding moet betalen. Hoe gaat u dat uitleggen aan de Antwerpenaar?

De Wever: Die vraag moet u aan Patrick Janssens stellen. Ik heb geen weet van een geheim collegebesluit.

De N-VA vindt dat er tijdens de Zomer Van Antwerpen ook ruimte moet komen voor Vlaamse ‘folklore’. Wat moeten we daar juist onder verstaan? Krijgen we binnenkort dan ook het Echt Antwaarps Theater in het Toneelhuis en De Strangers in deSingel?

De Wever: Ik ben trots op het Echt Antwaarps Theater en woonde net nog een première bij. Ik ben fier op de Strangers en goed bevriend met één van hen : Nest Adriaenssens. Ik moet wel zeggen het mij mateloos ergert dat de volkscultuur blijkbaar te min is voor de linkse elite in Vlaanderen. In geen enkel ander land in Europa kom ik dat fenomeen tegen. Wat de Zomer van Antwerpen betreft : daar wil ik dat de zes Vlaamse culturele huizen – de Opera, het Ballet van Vlaanderen enzovoort - uit de kast komen, naar buiten komen tijdens de zomermaanden. We hoeven niet altijd buitenlandse dingen aan te kopen. We hebben zelf veel te tonen.

’t Stad is niet van iedereen, zei u vorige week naar aanleiding van de rellen in Borgerhout. Vorig jaar schoot u met scherp naar de tweeverdieners met bakfiets in de wijk Zurenborg, ‘die altijd over multicultuur spreken maar hun kinderen wel naar een blanke school sturen’. Van welke Antwerpenaren wilt u eigenlijk burgemeester zijn?

De Wever: Ik word er stilletjes aan moe van om deze uit de context gerukte grap die ik ooit heb gemaakt ernstig moet beantwoorden. Ik betwijfel of mijn uitleg de journalist echt interesseert. Maar voor de gewaardeerde lezer van Knack wil ik dit toch nog eens duidelijk stellen : ik wil burgemeester zijn van iedereen, als partner voor iedereen die in deze stad zijn best doet en als strenge burgervader voor al wie dat niet doet.

Waarom beledigt u voortdurend stadsgenoten en stigmatiseert u bepaalde wijken? Alleen als er rellen zijn, horen we u over Borgerhout praten, en altijd negatief. Terwijl er de laatste zes jaar ook veel ten goede is veranderd. Bent u al eens in de Roma geweest?

De Wever: Ja, ik ben al verschillende keren in de Roma geweest. En als de journalist naar mijn tussenkomsten in de gemeenteraad zou geluisterd hebben, dan zou hij deze vraag nooit gesteld hebben. Ik heb daar immers regelmatig de lof gezongen van de potentie die ook in deze moeilijke wijken in overvloed aanwezig is. Ik denk daarbij ook aan de allochtone middenklasse die hun best doen om hun wijk op te waarderen. Ik heb echter de indruk dat sommige mensen nooit willen luisteren naar wat ik zeg.

U was de laatste jaren bijna permanent in Brussel om te onderhandelen, zei u zelf in interviews. Kent u uw eigen stad eigenlijk nog wel? Toen u zich laatst met heel wat camera’s in de Seefhoek liet rondleiden, trok u grote ogen. Voor alle zekerheid toch een kleine update: er varen nu trendy badboten door de stad. Tezelfdertijd lijden steeds meer mensen honger in Antwerpen. Vorig jaar stonden er 1600 aan de voedselbedeling, nu al bijna 3000. Wat gaat u daaraan doen?

De Wever: Armoedebestrijding moet voor alle stadsbesturen een prioriteit zijn. En als de journalist de moeite had genomen om mijn gastcollege in Gent bij professor Carl Devos te beluisteren, dan had hij kunnen vernemen dat ik uitermate bezorgd ben over het zwakke urbane weefsel. De tegenstelling stad versus rand, urbane omgeving versus suburbane omgeving dreigt een onoverbrugbare kloof te worden. Mijn zorg daarover is net ingegeven in functie van de solidariteit.

U staat bekend als een hevig voorstander van de GAS-boetes. Die worden in Antwerpen nu ook al gebruikt om een gratis griepprikactie van Geneeskunde voor het Volk op de grote Markt te verhinderen, of om een spontane betoging van Occupy aan te pakken. Is de vrije meningsuiting in uw stad in het gedrang?

De Wever: Die vraag moet u aan Patrick Janssens stellen. Het is onder zijn auspiciën dat deze GASboetes werden uitgeschreven. Ik wil ook geen oordeel vellen over de ambtenaren die ze hebben uitgeschreven. Ofwel is dit correct verlopen en dan moeten ze betaald worden. Ofwel is er betwisting en dan bestaan er procedures. Ik ga mij daar niet in bemoeien. We leven in een rechtstaat. En ik ben politicus.

Laatste vraag is meer een queeste: u wilt heel graag burgemeester worden, maar wil u het ook zijn?

De Wever: Ja! Zeker!!! Ook al is het duidelijk dat deze journalist er alles aan zal doen om dit te beletten.

eno2
26 september 2012, 12:13
Ja en hoe. Lullig. Hij verdedigt een veroordeeld witteboorden-crimineel op zijn lijst en in één moeite ook zijn eigen cumul.

Amon_Re
26 september 2012, 12:18
Ja en hoe. Lullig. Hij verdedigt een veroordeeld witteboorden-crimineel op zijn lijst en in één moeite ook zijn eigen cumul.

Willy Claes en Guy Spitaels springen me zo direct binnen. Die zijn zelfs uit hun burgerrechten gezet geweest voor 5 jaar en dat zijn niet de enige.

Another Jack
26 september 2012, 12:23
Ja en hoe. Lullig. Hij verdedigt een veroordeeld witteboorden-crimineel op zijn lijst en in één moeite ook zijn eigen cumul.

Tot zover de verandering...

De schoofzak
26 september 2012, 12:34
Ja en hoe. Lullig. Hij verdedigt een veroordeeld witteboorden-crimineel op zijn lijst en in één moeite ook zijn eigen cumul.

Hij verdedigt Gantman openlijk, en vraagt aan de kiezer zich uit te spreken. Oei, dat is democratie ...

Hij legt overduidelijk zijn plannen uit voor zijn nabije politieke toekomst, en vraagt de kiezer zich uit te spreken. Oei, dat is democratie ..


Democratie, hoe lullig ???

.

Another Jack
26 september 2012, 12:41
Hij verdedigt Gantman openlijk, en vraagt aan de kiezer zich uit te spreken. Oei, dat is democratie ...

Hij legt overduidelijk zijn plannen uit voor zijn nabije politieke toekomst, en vraagt de kiezer zich uit te spreken. Oei, dat is democratie ..


Democratie, hoe lullig ???

.

Exact wat de socialisten begin jaren '90 deden.
Mooie voorbeelden die jullie volgen.

Hoewel bij nader inzien dat niet klopt, zij hadden tenminste nog het fatsoen veroordeelden niet meer op lijsten te zetten...

De schoofzak
26 september 2012, 14:07
Hier nog twee die niet willen antwoorden op pest-vragen:

http://www.rtbf.be/sport/video/detail_la-grosse-colere-de-jelle-van-damme-a-l-interview?id=1762224 .

vlijmscherp
26 september 2012, 14:14
Exact wat de socialisten begin jaren '90 deden.
Mooie voorbeelden die jullie volgen.

Hoewel bij nader inzien dat niet klopt, zij hadden tenminste nog het fatsoen veroordeelden niet meer op lijsten te zetten...

raar, ik had van jou verwacht dat je mensen een tweede kans zou geven.

niet dus.

Robrecht de Fries
26 september 2012, 14:19
Exact wat de socialisten begin jaren '90 deden.
Mooie voorbeelden die jullie volgen.

Hoewel bij nader inzien dat niet klopt, zij hadden tenminste nog het fatsoen veroordeelden niet meer op lijsten te zetten...

Uw O-VLD levert zelfs een Europees commissaris die Belgische belastingen ontduikt.

Another Jack
26 september 2012, 14:27
Uw O-VLD levert zelfs een Europees commissaris die Belgische belastingen ontduikt.

Weer iemand die niet het veschil kent tussen "verdacht" en "veroordeeld"...

fonne
26 september 2012, 14:32
Exact wat de socialisten begin jaren '90 deden.
Mooie voorbeelden die jullie volgen.

Hoewel bij nader inzien dat niet klopt, zij hadden tenminste nog het fatsoen veroordeelden niet meer op lijsten te zetten...

Maar wel hun al even corrupte dochter en/of zoon. Vraag het maar aan Hildeke.
Ondertussen mocht Carla Galle haar gang gaan bij BLOSO, werd Pierre Chevalier opgevist door de corruptos van de Ø-VLD, mocht Freddy Willockx nog tot 2010 burgemeester zijn van Sint-Niklaas, ... De JVL Com V en de Luc Van Den Bossche-Management B.V.B.A zijn natuurlijk een klasse apart. Corruptie verpakt als modene kapitalistische praktijken, foei foei.

fonne
26 september 2012, 14:37
Weer iemand die niet het veschil kent tussen "verdacht" en "veroordeeld"...

Een verdachte die via procedure-fouten aan veroordeling probeert te ontsnappen is even goed als een schuldige. Als het dan ook nog gaat over het aanvechten van een wet die door zijn eigen partij is goedgekeurd wordt het natuurlijk helemaal hilarisch. Maar ja, wie verwacht er schaamtegevoel van een Ø-VLDer?

Antoon
26 september 2012, 14:55
Alle moeite van de media op bestelling van de traditionele politiekers ten spijt, ze krijgen Bart niet klein. Bij elke poging van een journalist met slechte bedoelingen stijgt de N-VA in populariteit.

Dat die belachelijke journalisten maar blijven doen, het brengt De Wever geen windeieren. ;-)

Anselmo
26 september 2012, 15:09
Exact wat de socialisten begin jaren '90 deden.
Mooie voorbeelden die jullie volgen.

Hoewel bij nader inzien dat niet klopt, zij hadden tenminste nog het fatsoen veroordeelden niet meer op lijsten te zetten...



raar, ik had van jou verwacht dat je mensen een tweede kans zou geven.

niet dus.

Inderdaad!

Laat het nu net diegenen zijn, die voor 2de,3de,4de en zelfs 5de kansen pleiten als het om bepaalde jongeren gaat (die we nu niet meer allochtoon mogen noemen) , die nu vol afschuw dit ene geval veroordelen.
.

Anselmo
26 september 2012, 15:10
Een verdachte die via procedure-fouten aan veroordeling probeert te ontsnappen is even goed als een schuldige. Als het dan ook nog gaat over het aanvechten van een wet die door zijn eigen partij is goedgekeurd wordt het natuurlijk helemaal hilarisch. Maar ja, wie verwacht er schaamtegevoel van een Ø-VLDer?
Daarbij mag het "geval" Slangen niet vergeten worden.
Regelmatig mag die nog als marketingexpert bij de BRT optreden.

giserke
26 september 2012, 15:35
Ik had die vent nu toch ook niet op de lijst gezet hoor.

Robrecht de Fries
26 september 2012, 15:58
Ik had die vent nu toch ook niet op de lijst gezet hoor.

De feiten waarover hier sprake gebeurde toen hij de O-VLD vertegenwoordigde. Corruptie is daar schering en inslag.

giserke
26 september 2012, 16:08
De feiten waarover hier sprake gebeurde toen hij de O-VLD vertegenwoordigde. Corruptie is daar schering en inslag.

Maakt niet uit voor welke partij, die vent heeft dat gedaan en hoort niet thuis op een N-VA lijst.

Athelas
26 september 2012, 16:46
Maakt niet uit voor welke partij, die vent heeft dat gedaan en hoort niet thuis op een N-VA lijst.

Het voelt mss niet als eerlijk aan, maar je kan toch niet zeggen dat iemand die gefraudeert heeft, geen tweede kans verdient? Hij heeft zijn straf uitgezeten. Als hij heeft geleerd uit zijn fouten, kunnen ze zijn expertise wel gebruiken in Antwerpen.

Geert C
26 september 2012, 16:54
Het voelt mss niet als eerlijk aan, maar je kan toch niet zeggen dat iemand die gefraudeert heeft, geen tweede kans verdient?
Als mens wel, maar om hem daarom meteen ook maar opnieuw een politiek mandaat toe te vertrouwen? Neen bedankt.

Hij heeft zijn straf uitgezeten. Als hij heeft geleerd uit zijn fouten,
Misschien heeft hij wel geleerd hoe hij er in de toekomst voor kan zorgen dat het gerecht zijn geld niet vindt?

kunnen ze zijn expertise wel gebruiken in Antwerpen.
N-VA kan zijn expertise ook benutten zonder hem een mandaat te geven, toch?

Serieus, je denkt toch niet dat Gantman omwille van zijn expertise op hun lijst staat? Neen hoor, die hebben ze alleen maar op hun lijst gezet om meer stemmen te halen bij de Joodse gemeenschap.

Athelas
26 september 2012, 17:25
1) Als mens wel, maar om hem daarom meteen ook maar opnieuw een politiek mandaat toe te vertrouwen? Neen bedankt.

2) Misschien heeft hij wel geleerd hoe hij er in de toekomst voor kan zorgen dat het gerecht zijn geld niet vindt?

3) N-VA kan zijn expertise ook benutten zonder hem een mandaat te geven, toch?

4) Serieus, je denkt toch niet dat Gantman omwille van zijn expertise op hun lijst staat? Neen hoor, die hebben ze alleen maar op hun lijst gezet om meer stemmen te halen bij de Joodse gemeenschap.

1) Waar trek je de grens om hem als mens een tweede kans te geven?

2) Mss is hij aan de sossen inderdaad tips gaan vragen en kent hij de truuken van de foor nu beter. Anders kan hij altijd bij De Gucht terecht als hij gesnapt is. Op die manier moet je niemand meer op de lijst zetten. Wie zegt er dat BDW geen fraudeur is die nog niet 'gepakt' is?

3) + 4) Kan je van Bungeneers natuurlijk ook zeggen. Zijn beide erg populair in Antwerpen bij bepaalde groepen. Maar zou één van de twee ook op de lijst komen moesten ze niet bekwaam zijn? Zie je bij NVA een Phaedra Hoste die expliciet vertelt dat de politiek haar niet boeit?

captain jack
26 september 2012, 18:52
1) Waar trek je de grens om hem als mens een tweede kans te geven?

Tsja, das inderdaad de vraag. Stel dat een politieagent softdrugs dealde, al was het maar voor 100€ (itt 1 miljoen), dan zouden de meeste mensen hier niet pleiten voor een nieuwe kans.
Waarom niet? Een politieagent moet betrouwbaar zijn en heeft een voorbeeldfunctie. Een politicus naar mijn mening ook.

De schoofzak
26 september 2012, 18:58
Tsja, das inderdaad de vraag. Stel dat een politieagent softdrugs dealde, al was het maar voor 100€ (itt 1 miljoen), dan zouden de meeste mensen hier niet pleiten voor een nieuwe kans.
Waarom niet? Een politieagent moet betrouwbaar zijn en heeft een voorbeeldfunctie. Een politicus naar mijn mening ook.

Dan zou de wet over de politieke rechten gewijzigd/verstrengd moeten worden.

Die vent beschikt nog over die rechten; de enige beoordelaar nu is de kiezer.

.

captain jack
26 september 2012, 19:02
Dan zou de wet over de politieke rechten gewijzigd/verstrengd moeten worden.

Die vent beschikt nog over die rechten; de enige beoordelaar nu is de kiezer.

.

Ach, de wet, de wet, ... Een partij hoeft niet op de wet te wachten om te bepalen wie al dan niet op haar lijsten mag staan.

Robrecht de Fries
26 september 2012, 19:05
Ach, de wet, de wet, ... Een partij hoeft niet op de wet te wachten om te bepalen wie al dan niet op haar lijsten mag staan.

Eens zien hoeveel kiezers vinden dat de man geen tweede kanskrijgt en niet op de lijst had moeten staan. De kiezer heeft altijd gelijk.

captain jack
26 september 2012, 19:06
De kiezer heeft altijd gelijk.

I wish...

高贵的
26 september 2012, 21:45
Een opvallende naam op de Antwerpse N-VA-lijst is André Gantman, populair in de Joodse gemeenschap. In 2006 werd hij veroordeeld tot 18 maanden met uitstel voor frauduleus bankroet, misbruik van vertrouwen en witwasserij.

Die populariteit zal zijn redenen hebben...

Johan Bollen
26 september 2012, 22:51
Scherpe vragen en nog scherpere antwoorden. Goed werk van journalist en politicus.

Henri1
27 september 2012, 05:23
Exact wat de socialisten begin jaren '90 deden.
Mooie voorbeelden die jullie volgen.

Hoewel bij nader inzien dat niet klopt, zij hadden tenminste nog het fatsoen veroordeelden niet meer op lijsten te zetten...

Ik vind een witte-boord-crimineel lang niet zo erg als de presentator van 'Het Rad van Fortuin' of 'Hoger-Lager', die binnen of buiten zijn werkuren kinderen misbruikte.

hurricane
27 september 2012, 06:18
Citaat :"Het moet mij wel van het hart dat onze progressieve medemensen nog niet zo lang geleden elke uiting van Christendom wilden bannen. Denk maar aan Hugo Claus die ooit liet optekenen dat hij geen non kon zien zonder zin te hebben haar de kap van het hoofd te rukken. In dat licht vind ik het ronduit hypocriet dat verzameld links nu kritiekloos de hoofddoek verdedigt" einde citaat.

Kan het nog treffender ?

Effect
27 september 2012, 08:04
De originele vragen waar plat populistisch en anti-N-VA, zoveel te meer was duidelijk. De antwoorden van De Wever zijn op de man gespeeld en pro-N-VA. Lijkt me nogal logisch. Achja die "journalist" heeft het zelf gezocht.

Athelas
27 september 2012, 09:23
Tsja, das inderdaad de vraag. Stel dat een politieagent softdrugs dealde, al was het maar voor 100€ (itt 1 miljoen), dan zouden de meeste mensen hier niet pleiten voor een nieuwe kans.
Waarom niet? Een politieagent moet betrouwbaar zijn en heeft een voorbeeldfunctie. Een politicus naar mijn mening ook.

Een mening is leuk maar de realiteit is natuurlijk anders. Hoeveel politiekers ken je niet die verkozen zijn en waarop geld: 'do as I say not as I do'? Ik heb persoonlijk liever politici die mss geen goede voorbeelden zijn, maar die wel bekwaam zijn. Idem wat betreft de politie. Die personen mogen ook al eens te vlug rijden, een jointje roken, zolang ze maar hun werk doen op een goede manier. Dit is uiteraard niet vergelijkbaar met fraudeurs en dealers.

Uiteraard dienen dealers en fraudeurs eerst en vooral in den bak te zitten. Maar éénmaal hun straf uitgezeten en de voorwaardes voor vrijlating al dan niet zijn opgelegd, vind ik dat ze terug een kans verdienen op éénder welk niveau. Die mensen hebben nu eenmaal hoe je het draait of keert, ervaring met de andere kant en zijn dus goed geschikt om doelgerichte campagnes te voeren en gaten in de wetten te dichten.

Athelas
27 september 2012, 09:32
Ach, de wet, de wet, ... Een partij hoeft niet op de wet te wachten om te bepalen wie al dan niet op haar lijsten mag staan.

Dat vind ik nu ook. Toch staat een Freya VDB nog steeds op de lijst van de SPA. Vind ik persoonlijk veel erger. Idem Phaedra Hoste. Beide zijn totaal nutteloos in de politiek. Moet ik verder gaan? Johan VDL. Wie denkt dat die man niet aan machtsmisbruik doet, is hulpeloos naief.

En wat met de partijen in de zes. Daar staan personen op de eerste plaats die zich nog niet kunnen houden aan de wet betreffende de taal van de verkiezingsbrieven. Die doen zelfs niets als de wet bepaald dat ze er zich niet aan houden...

beestenboel
27 september 2012, 10:12
Efkes samenvatten:
-cumul is goed.
-naar mandaatsuitvoering toe hou ik m'n opties open
-veroordeelde criminelen op de lijst is okee. en trouwens, michele martin mocht toch ook uit den bak om te gaan zonnen?
-het standpunt van die vent die met z'n overleden dochter probeert stemmen voor mijn partij te ronselen is niet het partijstandpunt. Hoofddoeken zijn okee maar tegelijk een stigma. En de linksen waren vroeger toch ook tegen katholieke symbolen.
- aangaande BAM hebben we niks te zeggen en volgen we onze coalitiepartners en de hogere niveau's.
- meer auto's in de stad zijn bon. We gaan de files oplossen met daadkracht. Die hebben de andere partijen niet getoond. Vraag het aan hen.
- Problemen met de LIJN? Vraag het aan PJ, die kent daar iemand. En NVA is voor urbanisatie, inbreiding weetjewel.
- Groen in de stad? Natuurlijk moet dat. Als ik burgemeester ben zal ik het bekijken.
-erfgoed beschermen we zeer goed, behalve het zeemanshuis dan, want daar was een geheim college-akkoord over.
-Folklore is tof, zeker als ze sympathiseert met rechtse flaminganten.
-Dat Antwerpen niet van iedereen is was maar om te lachen.
-journaille is tegen mij.

Wat een boegbeeld, een indrukwekkend retorisch talent is BDW toch. Als ik een vrouw was baarde ik zijn kinderen. Met zo'n onderbouwde kandidatuur, die bol staat van de ideologische waarheden en logische doctrines, kan het niet anders of hij gaat ons allemaal redden van het ongeluksjuk dat we torsen. Hij is immers overduidelijk anders dan die andere politici.

het vingertje
27 september 2012, 10:17
Efkes samenvatten:
-cumul is goed.
-naar mandaatsuitvoering toe hou ik m'n opties open
-veroordeelde criminelen op de lijst is okee. en trouwens, michele martin mocht toch ook uit den bak om te gaan zonnen?
-het standpunt van die vent die met z'n overleden dochter probeert stemmen voor mijn partij te ronselen is niet het partijstandpunt. Hoofddoeken zijn okee maar tegelijk een stigma. En de linksen waren vroeger toch ook tegen katholieke symbolen.
- aangaande BAM hebben we niks te zeggen en volgen we onze coalitiepartners en de hogere niveau's.
- meer auto's in de stad zijn bon. We gaan de files oplossen met daadkracht. Die hebben de andere partijen niet getoond. Vraag het aan hen.
- Problemen met de LIJN? Vraag het aan PJ, die kent daar iemand. En NVA is voor urbanisatie, inbreiding weetjewel.
- Groen in de stad? Natuurlijk moet dat. Als ik burgemeester ben zal ik het bekijken.
-erfgoed beschermen we zeer goed, behalve het zeemanshuis dan, want daar was een geheim college-akkoord over.
-Folklore is tof, zeker als ze sympathiseert met rechtse flaminganten.
-Dat Antwerpen niet van iedereen is was maar om te lachen.
-journaille is tegen mij.

Wat een boegbeeld, een indrukwekkend retorisch talent is BDW toch. Als ik een vrouw was baarde ik zijn kinderen. Met zo'n onderbouwde kandidatuur, die bol staat van de ideologische waarheden en logische doctrines, kan het niet anders of hij gaat ons allemaal redden van het ongeluksjuk dat we torsen. Hij is immers overduidelijk anders dan die andere politici.

Ik vrees dat jouw gezeik geen zode aan de dijk zal brengen.

beestenboel
27 september 2012, 10:19
Ik vrees dat jouw gezeik geen zode aan de dijk zal brengen.

Prachtige repliek! Heb je dat helemaal alleen bedacht of heeft er iemand moeten helpen?

het vingertje
27 september 2012, 10:21
Prachtige repliek! Heb je dat helemaal alleen bedacht of heeft er iemand moeten helpen?

Wat klopt er niet aan?

beestenboel
27 september 2012, 10:27
Wat klopt er niet aan?

:roll:

Goe bezig venteke.

edit: ter verduidelijking: toon eens wat er niet klopt aan mijn analyse?

De schoofzak
27 september 2012, 10:58
:roll:

Goe bezig venteke.

edit: ter verduidelijking: toon eens wat er niet klopt aan mijn analyse?

Wat mij betreft: teveel om op te noemen.

Je hebt een zeer slechte samenvatting gemaakt. Een samenvatting van het niveau van de journalist met zijn vragen.

.

beestenboel
27 september 2012, 11:03
Wat mij betreft: teveel om op te noemen.

Je hebt een zeer slechte samenvatting gemaakt. Een samenvatting van het niveau van de journalist met zijn vragen.

.

Man, ik moet dringend gaan solliciteren bij de Knack :roll:

De schoofzak
27 september 2012, 11:08
De originele vragen waar plat populistisch en anti-N-VA, zoveel te meer was duidelijk. De antwoorden van De Wever zijn op de man gespeeld en pro-N-VA. Lijkt me nogal logisch. Achja die "journalist" heeft het zelf gezocht.

Ik vind niet dat ze op de man gespeeld zijn.
Wel op zijn "beroep en de wijze waarop hij zijn beroep uitoefent".

En dat is een heel verschil.

.

Effect
27 september 2012, 11:16
Efkes samenvatten:
-cumul is goed.
-naar mandaatsuitvoering toe hou ik m'n opties open
-veroordeelde criminelen op de lijst is okee. en trouwens, michele martin mocht toch ook uit den bak om te gaan zonnen?

Mijn eigen leven:
- Naast mijn normale job heb ik ook enkele betaalde nevenactiviteiten/hobbies. Geen enkel probleem zolang ik ze allemaal onafhankelijk van elkaar en goed uitvoer.
- Ik heb gisteren nog een recruiter gezegd dat ik in de middellange toekomst niet opensta voor opportuniteiten, maar dat niemand in de toekomst kan kijken. Ze kan me bijgevolg blijven contacteren voor andere aanbiedingen. Dat is 100% consequent. Wie beweert dat hij een mandaat 100% zeker zal uitmaken liegt per definite.
- Waar trek je de grens. Ik ben "veroordeeld", ik heb immers een parkeerboete en enkele flitsboetes. Kan ik me dan niet langer kandidaat stellen (bvb als doel minister van mobiliteit). De point is dat men na het uitvoeren van de straf terug in de maatschappij kan treden als gelijke???

Eyjafjallajökull
27 september 2012, 11:26
Man, ik moet dringend gaan solliciteren bij de Knack :roll:

Ja, 't is de moment, er gaan geruchten dat Stijn Tormans aan betere voorwaarden bij DM kan beginnen.

fonne
27 september 2012, 11:27
Scherpe vragen en nog scherpere antwoorden. Goed werk van journalist en politicus.

De journalist heeft er geen eer aan hoor, die heeft ze gewoon gekregen van het hoofdkwartier van Groen! Journalisten en werken gaan niet goed samen.

captain jack
27 september 2012, 14:32
Uiteraard dienen dealers en fraudeurs eerst en vooral in den bak te zitten. Maar éénmaal hun straf uitgezeten en de voorwaardes voor vrijlating al dan niet zijn opgelegd, vind ik dat ze terug een kans verdienen op éénder welk niveau. Die mensen hebben nu eenmaal hoe je het draait of keert, ervaring met de andere kant en zijn dus goed geschikt om doelgerichte campagnes te voeren en gaten in de wetten te dichten.

Ik ben deze mening niet toegedaan. Sommige functies zijn te belangrijk om hun imago zomaar op het spel te zetten. Politieagenten en politici moeten op zijn minst een schijn van betrouwbaarheid kunnen uitstralen. Als dat niet meer het geval is, dan zal dat repercussies hebben op de wijze waarop de burgers naar de bekleders van deze ambten kijken. Een politiedienst met een corrupt imago is voor mijn part echt geen mogelijkheid.

Dat vind ik nu ook. Toch staat een Freya VDB nog steeds op de lijst van de SPA. Vind ik persoonlijk veel erger. Idem Phaedra Hoste. Beide zijn totaal nutteloos in de politiek. Moet ik verder gaan? Johan VDL. Wie denkt dat die man niet aan machtsmisbruik doet, is hulpeloos naief.

We hoeven hier toch niet altijd het onderwerp te verschuiven? In alle discussies over Gantman zie ik één rode draad: telkens verwijst men naar andere partijen. Sinds wanneer zijn deze een maatstaf van hoe de zaken zouden moeten zijn?

Le Téméraire
27 september 2012, 15:39
Ik ben deze mening niet toegedaan. Sommige functies zijn te belangrijk om hun imago zomaar op het spel te zetten. Politieagenten en politici moeten op zijn minst een schijn van betrouwbaarheid kunnen uitstralen. Als dat niet meer het geval is, dan zal dat repercussies hebben op de wijze waarop de burgers naar de bekleders van deze ambten kijken. Een politiedienst met een corrupt imago is voor mijn part echt geen mogelijkheid.

Akkoord, maar als André Gantman en de N-VA oordelen dat Gantman voldoende verantwoording heeft afgelegd en voldoende straf heeft uitgezeten om hem op een lijst te zetten, is het dan niet eerst en vooral aan de burgers om te oordelen of ze Gantman willen verkiezen?

Ik kan mij niet inbeelden dat N-VA en BDW Gantman zo verkeerd hebben ingeschat. Ze gaan er waarschijnlijk van uit dat Gantmans imago hersteld is. En ik vermoed dat hij waarschijnlijk ook wel verkozen gaat geraken ook. De N-VA veroordelen omdat ze inschatten dat Gantman verkiesbaar en interessant is als politicus, is de vraag stellen waarom we dat bij andere partijen wel zouden tolereren. BDW zijn antwoord is niet naast de kwestie.

captain jack
27 september 2012, 16:31
Akkoord, maar als André Gantman en de N-VA oordelen dat Gantman voldoende verantwoording heeft afgelegd en voldoende straf heeft uitgezeten om hem op een lijst te zetten, is het dan niet eerst en vooral aan de burgers om te oordelen of ze Gantman willen verkiezen?

De vraag is of de burgers hem wel zullen verkiezen voor zijn toekomstige functie. Stel dat N-VA werkelijk 36% van de zetels behaalt, dan kan hij wegens de lijstvolgorde al verkozen geraken, ongeacht of mensen op hem stemden of niet.

Daarenboven resteert nog de vraag of de relevantie van zulke feiten door middel van subjectieve criteria (mensen vinden hem 'sympathiek') moet beoordeeld worden.

het vingertje
27 september 2012, 16:54
De vraag is of de burgers hem wel zullen verkiezen voor zijn toekomstige functie. Stel dat N-VA werkelijk 36% van de zetels behaalt, dan kan hij wegens de lijstvolgorde al verkozen geraken, ongeacht of mensen op hem stemden of niet.

Daarenboven resteert nog de vraag of de relevantie van zulke feiten door middel van subjectieve criteria (mensen vinden hem 'sympathiek') moet beoordeeld worden.

Dat die man op een lijst zou gaan staan vinden velen een schande...
Dat Van Rossem terug met een nieuwe lijst zou opkomen dat vinden diezelfden dan weer leuk en sympathiek.

Le Téméraire
27 september 2012, 16:57
De vraag is of de burgers hem wel zullen verkiezen voor zijn toekomstige functie. Stel dat N-VA werkelijk 36% van de zetels behaalt, dan kan hij wegens de lijstvolgorde al verkozen geraken, ongeacht of mensen op hem stemden of niet.

Daarenboven resteert nog de vraag of de relevantie van zulke feiten door middel van subjectieve criteria (mensen vinden hem 'sympathiek') moet beoordeeld worden.

Nogmaals, ik ben akkoord met uw mening. Maar één partij aanklagen dat ze mensen zoals Gantman op hun lijst durven zetten heeft geen zin, want alle partijen doen het. En alleen de N-VA er voor aanvallen (dat gebeurt zo wel eens) is intellectueel nogal flauwtjes.

De enige oplossing is een universeel criterium voor alle partijen ingeschreven in de kieswet.

De schoofzak
27 september 2012, 17:01
De vraag is of de burgers hem wel zullen verkiezen voor zijn toekomstige functie. Stel dat N-VA werkelijk 36% van de zetels behaalt, dan kan hij wegens de lijstvolgorde al verkozen geraken, ongeacht of mensen op hem stemden of niet.

Dan zal intern de nva wel blijken hoeveel voorkeurstemmen hij binnenhaalde.

Daarenboven resteert nog de vraag of de relevantie van zulke feiten door middel van subjectieve criteria (mensen vinden hem 'sympathiek') moet beoordeeld worden.
De vraag resteert niet.
De vraag bestaat gewoonweg niet.
Waarom de kiezer op deze of op gene stemt, daar kan je naar gissen, maar weten doe je nooit. Dat systeem kan je bekritiseren, maar je botst onmiddellijk op "democratie is niet de beste staatsvorm, maar gelukkig wel de minst slechte".

.

system
27 september 2012, 17:35
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120926_029


titel: LETTERLIJK. De antwoorden van Bart De Wever

Magere Bart is een blaaskaak. Eerst wil hij geen antwoorden geven op Knack. Dan komt hij daar op terug en doet hij het maar schriftelijk.

Uiteindelijk toch maar een aanstellerig ventje, dienen hele De Wever.

fonne
27 september 2012, 18:03
Magere Bart is een blaaskaak. Eerst wil hij geen antwoorden geven op Knack. Dan komt hij daar op terug en doet hij het maar schriftelijk.

Uiteindelijk toch maar een aanstellerig ventje, dienen hele De Wever.

Als de Wever alle aanvragen voor interviews en lezingen moet aanvaarden, dan is hij nog een paar jaar bezig. En dan komt daar zo'n over het paard getild stukske pretentie van de Kack verontwaardigd doen over het feit dat HIJ geen interview krijgt. Niet dat die man ooit enige relevantie zou gehad hebben in het perslandschap, en zijn beroepskwaliteiten lijken omgekeerd evenredig te zijn met zijn narcisme. Ooit kwam hij zelfs met een eigen éénmanspartij op om zichzelf te kunnen bewieroken. Niet dat hij stemmen haalde. Een dikke opgeblazen kikker, heel die Stijn Tormans.

Another Jack
27 september 2012, 18:14
Efkes samenvatten:
-cumul is goed.
-naar mandaatsuitvoering toe hou ik m'n opties open
-veroordeelde criminelen op de lijst is okee. en trouwens, michele martin mocht toch ook uit den bak om te gaan zonnen?
-het standpunt van die vent die met z'n overleden dochter probeert stemmen voor mijn partij te ronselen is niet het partijstandpunt. Hoofddoeken zijn okee maar tegelijk een stigma. En de linksen waren vroeger toch ook tegen katholieke symbolen.
- aangaande BAM hebben we niks te zeggen en volgen we onze coalitiepartners en de hogere niveau's.
- meer auto's in de stad zijn bon. We gaan de files oplossen met daadkracht. Die hebben de andere partijen niet getoond. Vraag het aan hen.
- Problemen met de LIJN? Vraag het aan PJ, die kent daar iemand. En NVA is voor urbanisatie, inbreiding weetjewel.
- Groen in de stad? Natuurlijk moet dat. Als ik burgemeester ben zal ik het bekijken.
-erfgoed beschermen we zeer goed, behalve het zeemanshuis dan, want daar was een geheim college-akkoord over.
-Folklore is tof, zeker als ze sympathiseert met rechtse flaminganten.
-Dat Antwerpen niet van iedereen is was maar om te lachen.
-journaille is tegen mij.

Wat een boegbeeld, een indrukwekkend retorisch talent is BDW toch. Als ik een vrouw was baarde ik zijn kinderen. Met zo'n onderbouwde kandidatuur, die bol staat van de ideologische waarheden en logische doctrines, kan het niet anders of hij gaat ons allemaal redden van het ongeluksjuk dat we torsen. Hij is immers overduidelijk anders dan die andere politici.

De Verandering
:lol:

ViveLaBelgique
27 september 2012, 18:21
Als de Wever alle aanvragen voor interviews en lezingen moet aanvaarden, dan is hij nog een paar jaar bezig. En dan komt daar zo'n over het paard getild stukske pretentie van de Kack verontwaardigd doen over het feit dat HIJ geen interview krijgt. Niet dat die man ooit enige relevantie zou gehad hebben in het perslandschap, en zijn beroepskwaliteiten lijken omgekeerd evenredig te zijn met zijn narcisme. Ooit kwam hij zelfs met een eigen éénmanspartij op om zichzelf te kunnen bewieroken. Niet dat hij stemmen haalde. Een dikke opgeblazen kikker, heel die Stijn Tormans.

Dat "stukske pretentie" ( jouw woorden) wordt wel gesteund door Johan Van Overveldt en Rik Van Cauwelaert waarvoor Bart De Wever naar eigen zeggen respectievelijk een grenzeloos respect heeft en begint te sidderen bij het horen van de familienaam.

het vingertje
27 september 2012, 19:36
Magere Bart is een blaaskaak. Eerst wil hij geen antwoorden geven op Knack. Dan komt hij daar op terug en doet hij het maar schriftelijk.

Uiteindelijk toch maar een aanstellerig ventje, dienen hele De Wever.

Je zal er toch moeten mee leren leven...

peter1962
27 september 2012, 19:45
Mijn eigen leven:
- Naast mijn normale job heb ik ook enkele betaalde nevenactiviteiten/hobbies. Geen enkel probleem zolang ik ze allemaal onafhankelijk van elkaar en goed uitvoer.
- Ik heb gisteren nog een recruiter gezegd dat ik in de middellange toekomst niet opensta voor opportuniteiten, maar dat niemand in de toekomst kan kijken. Ze kan me bijgevolg blijven contacteren voor andere aanbiedingen. Dat is 100% consequent. Wie beweert dat hij een mandaat 100% zeker zal uitmaken liegt per definite.
- Waar trek je de grens. Ik ben "veroordeeld", ik heb immers een parkeerboete en enkele flitsboetes. Kan ik me dan niet langer kandidaat stellen (bvb als doel minister van mobiliteit). De point is dat men na het uitvoeren van de straf terug in de maatschappij kan treden als gelijke???

foutje... minnelijke schikkingen zijn geen veroordelingen hee. En trouwens, een veroordeling omwille van verkeerslulkoek zal toch nooit niemand uit de maatschappij zetten ? Dat is een faits-divers van de meest triviale soort.

De schoofzak
27 september 2012, 20:49
Magere Bart is een blaaskaak. Eerst wil hij geen antwoorden geven op Knack. Dan komt hij daar op terug en doet hij het maar schriftelijk.

Uiteindelijk toch maar een aanstellerig ventje, dienen hele De Wever.

Je hebt duidelijk niet het 'evenement' in detail gevolgd.

Het Weverke kreeg de vragen slechts onder ogen, nadat ze verschenen waren.

Aanvankelijk weigerde hij zijn woordvoerders het interview wegens tijdsgebrek (lees: wegens tijdsgebrek om zo'n onbekend journalistje te woord te staan).

.

waarnemer
28 september 2012, 00:14
De Wever: André Gantman is voor mij een zeer respectabel burger. Wat mij betreft, verdient hij een tweede kans om zich politiek te engageren. Als dat niet meer kan, stem dan niet voor hem. Ik vind het wel wat eigenaardig dat vele linkse commentatoren op de bres sprongen voor een tweede kans voor mevrouw Michelle Martin die betrokken was bij kindermoorden. Voor haar moeten we dus wel alle aspecten van de rechtstaat aanvaarden, voor mensen met een N-VA lidkaart geldt dat blijkbaar niet. Waarvan akte.

Verbijsterend. Dit is er niet in een opvlieging uitgeflapt, maar deze tekst is zonder druk op "papier" gezet.
Hij verward werkelijk alles, een overheidsapparaat dat de wet toepast met een vraag van een journalist. Het recht dat een uitspraak wordt toegepast met een politieke carriere. Ik ken dat geval niet, maar volgens mij kan geen enkele partij mensen met een zwaar gerechtelijk verleden "verkopen". Of gaat de NVA die nu systematisch op de lijst zetten en zich dan als slachtoffer uitroepen als die niet verkozen worden?
Hoop dat we volwassenen in onze gemeenteraden krijgen.

waarnemer
28 september 2012, 00:21
Dat die man op een lijst zou gaan staan vinden velen een schande...
Dat Van Rossem terug met een nieuwe lijst zou opkomen dat vinden diezelfden dan weer leuk en sympathiek.
Weet niet hoe je sympathiek definieert. Maar zullen we het aantal stemmen vergelijken tussen NVA en Van Rossem? En kijken of er sprake is van een gelijke aanpak?

UFSIA
28 september 2012, 01:26
Ik vind het wel wat eigenaardig dat vele linkse commentatoren op de bres sprongen voor een tweede kans voor mevrouw Michelle Martin die betrokken was bij kindermoorden. Voor haar moeten we dus wel alle aspecten van de rechtstaat aanvaarden, voor mensen met een N-VA lidkaart geldt dat blijkbaar niet. Waarvan akte.Verdient elk mens wel een tweede kans ?

Michelle Martin = Kinderen vermoord + geen nva lidkaart = tweede kans
André Gantman = geen kinderen vermoord + nva lidkaart = geen tweede kans ?

Kan je het maken om jezelf een moreel mens te noemen als je destijds voor een tweede kans voor de moordenares was, indien je nu niet bereid bent om Gantman een tweede kans te geven ? Misschien is de vergelijking wat cru, maar De Wever heeft hier zeker een punt lijkt me.

Het moet mij wel van het hart dat onze progressieve medemensen nog niet zo lang geleden elke uiting van Christendom wilden bannen. Denk maar aan Hugo Claus die ooit liet optekenen dat hij geen non kon zien zonder zin te hebben haar de kap van het hoofd te rukken. In dat licht vind ik het ronduit hypocriet dat verzameld links nu kritiekloos de hoofddoek verdedigt.En ook hier weer ... linksen zoals Claus mogen tegen een bepaald soort kopvodden zijn, maar diezelfde linksen gaan een ander soort kopvodden verdedigen en schieten op rechtse mensen die er kritiek op hebben.

De (s)linkse medemensen onder ons zijn gewoon tegen een bepaald type mensen ( de rechtse soort ) en zijn dus niet verdraagzaam. Het is de onverdraagzamen er niet om te doen om het allochtone ... oh sorry ... het nieuwbelgische ( of is dat woord ook verkeerd ? ) kiesvee ( mag ik het woord "vee" nog gebruiken ? ) vooruit te helpen.


mvg. Sint Ignacius

UFSIA
28 september 2012, 01:45
Verdient elk mens wel een tweede kans ?

Michelle Martin = Kinderen vermoord + geen nva lidkaart = tweede kans
André Gantman = geen kinderen vermoord + nva lidkaart = geen tweede kans ?

Verdient elk mens wel een tweede kans ?

Ik ben niet akkoord met de stelling dat het bezit van een nva lidkaart u een tweede kans zou ontnemen, maar dat een tweede kans geen automatisme zou moeten zijn is misschien niet slecht. Een goed criterium zou De Wet kunnen zijn ... Wet in profetische termen natuurlijk.

Moet het mogelijk zijn mensen een tweede kans te ontzeggen indien ze tegen De Wet gezondigd hebben ?

Ter verduidelijking plaats ik hem nog even : Toen sprak God deze woorden: ‘Ik ben de HEER, uw God, die u uit Egypte, uit de slavernij, heeft bevrijd. Vereer naast mij geen andere goden. Maak geen godenbeelden, geen enkele afbeelding van iets dat in de hemel hier boven is of van iets beneden op de aarde of in het water onder de aarde. Kniel voor zulke beelden niet neer, vereer ze niet, want Ik, de :HEER, uw God, duld geen andere goden naast Mij. Voor de schuld van de ouders laat Ik de kinderen boeten, en ook het derde geslacht en het vierde, wanneer ze Mij haten; maar als ze Mij liefhebben en doen wat Ik gebied, bewijs Ik hun Mijn liefde tot in het duizendste geslacht. Misbruik de naam van de HEER, uw God, niet, want wie Zijn naam misbruikt laat Hij niet vrijuit gaan. Houd de sabbat in ere, het is een heilige dag. Zes dagen lang kunt u werken en al uw arbeid verrichten, maar de zevende dag is een rustdag, die gewijd is aan de HEER, uw God; dan mag u niet werken. Dat geldt voor u, voor uw zonen en dochters, voor uw slaven en slavinnen, voor uw vee, en ook voor vreemdelingen die bij u in de stad wonen. Want in zes dagen heeft de HEER de hemel en de aarde gemaakt, en de zee met alles wat er in leeft, en op de zevende dag rustte Hij. Daarom heeft de HEER de sabbat gezegend en heilig verklaard. Toon eerbied voor uw vader en uw moeder. Dan wordt u gezegend met een lang leven in het land dat de HEER, uw God, u geven zal. Pleeg geen moord. Pleeg geen overspel. Steel niet. Leg over een ander geen valse getuigenis af. Zet uw zinnen niet op het huis van een ander, en evenmin op zijn vrouw, op zijn slaaf, zijn slavin, zijn rund of zijn ezel, of wat hem ook maar toebehoort.’
Exodus 20:1-17
Deuteronomium 5:5b-21

Oh en beste linkse medemensen : vergeet niet, indien je een antwoord op dit bericht zou formuleren ... de moslims erkennen deze tekst ook, daarom dat ik vermoed dat jullie deze tekst wel goed zullen vinden. Ik bedoel maar, het zou wel eens islamofoob kunnen zijn indien je zou zeggen dat deze tekst zever is, nietwaar ?


mvg. Sint Ignacius

ViveLaBelgique
28 september 2012, 08:02
@Sint Ignacius

Michel Martin verdient een apart topic.

De schoofzak
28 september 2012, 08:42
Verbijsterend. Dit is er niet in een opvlieging uitgeflapt, maar deze tekst is zonder druk op "papier" gezet.
Hij verward werkelijk alles, een overheidsapparaat dat de wet toepast met een vraag van een journalist. Het recht dat een uitspraak wordt toegepast met een politieke carriere. Ik ken dat geval niet, maar volgens mij kan geen enkele partij mensen met een zwaar gerechtelijk verleden "verkopen". Of gaat de NVA die nu systematisch op de lijst zetten en zich dan als slachtoffer uitroepen als die niet verkozen worden?
Hoop dat we volwassenen in onze gemeenteraden krijgen.

Dat is een leugen.
Je hoopt dat je allemaal mensen van jouw gedacht in de gemeenteraden krijgen.

.

UFSIA
28 september 2012, 09:44
@Sint Ignacius

Michel Martin verdient een apart topic.Ik ben het ermee eens dat de hoer van de pedofiel een aparte draad verdient heeft. Toch is het misschien wel nuttig om de zaken even in perspectief te plaatsen, daarom is ze hier niet helemaal irrelevant. Immers als diegenen die destijds als 't over haar ging predikten dat "iedereen" een tweede kans verdiende ... dezelfden zouden zijn als diegenen die nu zeggen dat NVA-er Gantman geen tweede kans verdient ... nou ja, "Allez, NVA zet een fraudeur op zijn lijsten" is toch een sterke beschuldiging ... sorry, maar indien Dhr. Gantman zijn schuld aan de maatschappij ingelost heeft, dan is er toch niets mis mee dat hij op een lijst zou staan ?

Als je bij martin zei dat ze een tweede kans verdient en bij Gantman niet, dan zeg je eigenlijk dat de feiten van Gantman erger zijn dan die van Martin.

Daarom, om in perspectief te plaatsen :

Martin = het herhaaldelijk verkrachten van jongeren, met als verzwarende omstandigheid dat ze een leerkrachte was + kinderen laten kreperen en sterven van ontbering terwijl ze de beesten wel ging voederen

Gantman = een beetje fraude, eigenlijk nog begrijpelijk in dit land met zijn meer dan 50% belastingsdruk + het bezit van een nva lidkaart


En dan kom ik tot de kern van de zaak : Verdient die Gantman geen tweede kans omdat hij een nva lidkaart bezit ? Oh nee de horror :roll:

Of heeft die man zulke erge feiten gepleegd waar ik geen weet van heb die het onmogelijk maken hem een tweede kans te geven ? In dat geval zou ik graag weten wat deze zijn, en ze zouden - vergeet het perspectief niet - toch wel nog erger moeten zijn dan wat Michelle Martin geflikt heeft.

Of is er een ANDERE VERKLARING ? Een opgezette mediahetze tegen de nva die continu en langs alle kanten ( wie een hond wil slaan ) op alle mogelijke wijzen tracht de nva aan te vallen ... een moddercampagne naar aanleiding van 14 oktober zeg maar ?

Ik ben - voor je op de man begint te spelen - overigens zelfs geen nva'er, ik kan gewoon niet meer om de vaststelling heen dat 't de spuigaten begint uit te lopen. Tenzij je een andere verklaring zou hebben.


mvg. Sint Ignacius

Eyjafjallajökull
28 september 2012, 10:19
Wat zit PJ eigenlijk campagne te voeren in Frankrijk (interview InRocks) ?

http://www.lesinrocks.com/2012/09/27/actualite/anvers-nationalistes-risque-flandre-independante-janssens-11308187/

Nu ja, campagne is een groot woord. Het gaat eigenlijk de hele tijd over BDW. Is wel zo gemakkelijk, moet je het tenminste niet hebben over een mogelijk gevoerd beleid dan wel eventueel bestuursprogramma...

ViveLaBelgique
28 september 2012, 10:32
Ik ben het ermee eens dat de hoer van de pedofiel een aparte draad verdient heeft. Toch is het misschien wel nuttig om de zaken even in perspectief te plaatsen, daarom is ze hier niet helemaal irrelevant. Immers als diegenen die destijds als 't over haar ging predikten dat "iedereen" een tweede kans verdiende ... dezelfden zouden zijn als diegenen die nu zeggen dat NVA-er Gantman geen tweede kans verdient ... nou ja, "Allez, NVA zet een fraudeur op zijn lijsten" is toch een sterke beschuldiging ... sorry, maar indien Dhr. Gantman zijn schuld aan de maatschappij ingelost heeft, dan is er toch niets mis mee dat hij op een lijst zou staan ?

Als je bij martin zei dat ze een tweede kans verdient en bij Gantman niet, dan zeg je eigenlijk dat de feiten van Gantman erger zijn dan die van Martin.

Daarom, om in perspectief te plaatsen :

Martin = het herhaaldelijk verkrachten van jongeren, met als verzwarende omstandigheid dat ze een leerkrachte was + kinderen laten kreperen en sterven van ontbering terwijl ze de beesten wel ging voederen

Gantman = een beetje fraude, eigenlijk nog begrijpelijk in dit land met zijn meer dan 50% belastingsdruk + het bezit van een nva lidkaart


En dan kom ik tot de kern van de zaak : Verdient die Gantman geen tweede kans omdat hij een nva lidkaart bezit ? Oh nee de horror :roll:

Of heeft die man zulke erge feiten gepleegd waar ik geen weet van heb die het onmogelijk maken hem een tweede kans te geven ? In dat geval zou ik graag weten wat deze zijn, en ze zouden - vergeet het perspectief niet - toch wel nog erger moeten zijn dan wat Michelle Martin geflikt heeft.

Of is er een ANDERE VERKLARING ? Een opgezette mediahetze tegen de nva die continu en langs alle kanten ( wie een hond wil slaan ) op alle mogelijke wijzen tracht de nva aan te vallen ... een moddercampagne naar aanleiding van 14 oktober zeg maar ?

Ik ben - voor je op de man begint te spelen - overigens zelfs geen nva'er, ik kan gewoon niet meer om de vaststelling heen dat 't de spuigaten begint uit te lopen. Tenzij je een andere verklaring zou hebben.


mvg. Sint Ignacius

Open er een apart topic over. Assisenzaken kan je niet in het perspectief plaatsen van fraudezaken.

UFSIA
28 september 2012, 11:21
Open er een apart topic over. Assisenzaken kan je niet in het perspectief plaatsen van fraudezaken.Waarom kun je assisenzaken niet in hetzelfde perspectief plaatsen ?

Ik snap dat echt niet. Assisenzaken dat gaat toch om zaken die erger zijn dan fraudezaken ? Of niet soms ? Waarom kan je daar WEL en hier GEEN tweede kans geven ?


mvg. Sint Ignacius

ViveLaBelgique
28 september 2012, 11:38
Waarom kun je assisenzaken niet in hetzelfde perspectief plaatsen ?

Ik snap dat echt niet. Assisenzaken dat gaat toch om zaken die erger zijn dan fraudezaken ? Of niet soms ? Waarom kan je daar WEL en hier GEEN tweede kans geven ?


mvg. Sint Ignacius

Je kan een apart topic openen om een debat te voeren welke maatstaf gehanteerd zou kunnen worden om arresten geveld door assisen af te wegen tegen arresten van een handelsrechtbank.

Daar wil ik gerust verder ingaan op je gestelde vragen.

fonne
28 september 2012, 12:47
Wat zit PJ eigenlijk campagne te voeren in Frankrijk (interview InRocks) ?

http://www.lesinrocks.com/2012/09/27/actualite/anvers-nationalistes-risque-flandre-independante-janssens-11308187/

Nu ja, campagne is een groot woord. Het gaat eigenlijk de hele tijd over BDW. Is wel zo gemakkelijk, moet je het tenminste niet hebben over een mogelijk gevoerd beleid dan wel eventueel bestuursprogramma...

Er is in België een heel consistent beleid: de Vlaams-nationalisten van de macht houden. Op eender welke manier, als het niet democratisch kan, dan maar via cordon sanitaire, via grendelwetten en apartheidsgrondwet, via financiële holdup, via maffieuze chantage-praktijken, via propagandistische media-misbruiken.

Geert C
28 september 2012, 12:50
Als je bij martin zei dat ze een tweede kans verdient en bij Gantman niet, dan zeg je eigenlijk dat de feiten van Gantman erger zijn dan die van Martin.
Snap je echt het verschil niet tussen een veroordeelde (ik heb het hier niet specifiek over Martin voor alle duidelijkheid) een tweede kans geven om een normaal bestaan op te bouwen of een voor zware fraude veroordeelde oud-schepen een nieuw politiek mandaat geven?

Natuurlijk verdient Gantman, als mens, een tweede kans in onze samenleving (mijns inziens heeft hij daar meer recht op dan iemand als Martin), maar als politicus heeft hij zijn kans verkeken. Nu vind ik niet dat we van onze verkozen vertegenwoordigers kunnen eisen dat zij heiligen zijn, maar geen veroordelingen hebben voor zware corruptie gepleegd tijdens een eerder mandaat is toch echt het minste dat we mogen verwachten van een politicus, of niet soms? :roll:

Gantman = een beetje fraude, eigenlijk nog begrijpelijk in dit land met zijn meer dan 50% belastingsdruk + het bezit van een nva lidkaart

Een BEETJE fraude? Die man ontving, zelfs toen hij al schepen was, ettelijke miljoenen die bedoeld waren om politici om te kopen maar die hij in Zwitserland parkeerde. Noemt gij dat een BEETJE fraude? 8O

ViveLaBelgique
28 september 2012, 12:51
Er is in België een heel consistent beleid: de Vlaams-nationalisten van de macht houden. Op eender welke manier, als het niet democratisch kan, dan maar via cordon sanitaire, via grendelwetten en apartheidsgrondwet, via financiële holdup, via maffieuze chantage-praktijken, via propagandistische media-misbruiken.

Is dat niet wat de Vlaams Nationalisten zelf wensen ? Niet deel te nemen aan het federale beleid ?

Boduo
28 september 2012, 13:05
Verdient elk mens wel een tweede kans ?

Ik ben niet akkoord met de stelling dat het bezit van een nva lidkaart u een tweede kans zou ontnemen, maar dat een tweede kans geen automatisme zou moeten zijn is misschien niet slecht. Een goed criterium zou De Wet kunnen zijn ... Wet in profetische termen natuurlijk.

Moet het mogelijk zijn mensen een tweede kans te ontzeggen indien ze tegen De Wet gezondigd hebben ?

Ter verduidelijking plaats ik hem nog even :
Exodus 20:1-17
Deuteronomium 5:5b-21

Oh en beste linkse medemensen : vergeet niet, indien je een antwoord op dit bericht zou formuleren ... de moslims erkennen deze tekst ook, daarom dat ik vermoed dat jullie deze tekst wel goed zullen vinden. Ik bedoel maar, het zou wel eens islamofoob kunnen zijn indien je zou zeggen dat deze tekst zever is, nietwaar ?


mvg. Sint Ignacius

De Wever maakt gehakt v.d. sossen...
de Wever maakt ook gehakt van de blauwselventen & de kaloten.

Boduo
28 september 2012, 13:07
Wat zit PJ eigenlijk campagne te voeren in Frankrijk (interview InRocks) ?

http://www.lesinrocks.com/2012/09/27/actualite/anvers-nationalistes-risque-flandre-independante-janssens-11308187/

Nu ja, campagne is een groot woord. Het gaat eigenlijk de hele tijd over BDW. Is wel zo gemakkelijk, moet je het tenminste niet hebben over een mogelijk gevoerd beleid dan wel eventueel bestuursprogramma...

PJ: de drenkeling die zich aan een strohalm vast klampt.

Le Téméraire
28 september 2012, 13:09
PJ: de drenkeling die zich aan een strohalm vast klampt.

Ik heb vandaag foto's zien passeren waarop Patrick zijn magazine Patrick aan het uitdelen is aan het noordstation in Brussel. Ik snap er echt niets meer van...

Boduo
28 september 2012, 13:11
Ik heb vandaag foto's zien passeren waarop Patrick zijn magazine Patrick aan het uitdelen is aan het noordstation in Brussel. Ik snap er echt niets meer van...

Charles, dat was op het perron van de trein naar A'pen...

Le Téméraire
28 september 2012, 13:13
Charles, dat was op het perron van de trein naar A'pen...

Ah, en de mensen op die trein stappen allemaal af in Antwerpen Centraal? Soit, hij heeft een punt, ik lees ook graag een boekske op de trein.

fonne
28 september 2012, 13:19
Ik heb vandaag foto's zien passeren waarop Patrick zijn magazine Patrick aan het uitdelen is aan het noordstation in Brussel. Ik snap er echt niets meer van...

Er was toch niets nuttigs te doen in het Vlaams Parlement. Patrick ging er even snel binnen om zijn aanwezigheid te registreren en was weer weg. Het debat en de stemming over de Vlaamse begroting en de verklaring van Peeters konden hem geen barst schelen. Een Vlaams parlementsld kan zich toch niet met Vlaamse aangelegenheden gaan bezig houden zeker?

Achteraf kwam hij dan nog een potje liegen dat hij dat deed omdat hij zijn collega Pascal Smet niet in verlegenheid wou brengen door tegen de begroting van Onderwijs te stemmen. Patrick was immers vergeten aan zijn partijgenoot te vragen om wat geld opzij te zetten voor de noodzakelijke investeringen in de Antwerpse scholen. Maar Patrick vergeet wel vaker zulke dingen, of zou het kunnen zijn dat ze hem binnen zijn eigen partij totaal negeren? In ieder geval heeft hij blijkbaar geen enkele stem in Brussel en is hij niet in staat daar de belangen van de grootste stad van Vlaanderen te verdedigen. Tijd voor een burgemeester die wel een beetje gewicht in de schaal werpt dus.

fonne
28 september 2012, 13:21
Is dat niet wat de Vlaams Nationalisten zelf wensen ? Niet deel te nemen aan het federale beleid ?

Natuurlijk. Er is helemaal geen federaal beleid nodig. Gewoon een unitair Vlaams beleid voor de Vlamingen op Vlaams grondgebied. Meer moet dat niet zijn.

Boduo
28 september 2012, 13:26
Natuurlijk. Er is helemaal geen federaal beleid nodig. Gewoon een unitair Vlaams beleid voor de Vlamingen op Vlaams grondgebied. Meer moet dat niet zijn.

2

vlijmscherp
28 september 2012, 13:31
Charles, dat was op het perron van de trein naar A'pen...

ik heb hem zijn boekske zien verdelen aan Brussel-Centraal, aan het zij-ingang. Hij gaf het ook aan Franstaligen....

Boduo
28 september 2012, 13:38
ik heb hem zijn boekske zien verdelen aan Brussel-Centraal, aan het zij-ingang. Hij gaf het ook aan Franstaligen....

Eens te meer: de drenkeling...

ViveLaBelgique
28 september 2012, 13:51
Natuurlijk. Er is helemaal geen federaal beleid nodig. Gewoon een unitair Vlaams beleid voor de Vlamingen op Vlaams grondgebied. Meer moet dat niet zijn.

Waarom zagen de Vlaams Nationalisten dan zo veel ?

Eyjafjallajökull
28 september 2012, 13:52
Waarom zagen de Vlaams Nationalisten dan zo veel ?

Ooit al eens je eigen posts gelezen ? :roll:

ViveLaBelgique
28 september 2012, 13:53
@Eyjafjallajökull

Dat gezaag leest niemand.

Eyjafjallajökull
28 september 2012, 13:58
@Eyjafjallajökull

Dat gezaag leest niemand.

Da's ook weer waar :lol:

De schoofzak
28 september 2012, 14:23
Waarom zagen de Vlaams Nationalisten dan zo veel ?

Omdat het opvalt dat sommige karakters daar het maagzuur van krijgen. Alleen daarvoor zou ik het blijven doen.

.

ViveLaBelgique
28 september 2012, 14:52
Omdat het opvalt dat sommige karakters daar het maagzuur van krijgen. Alleen daarvoor zou ik het blijven doen.

Over welke karakters heb je het hier ?

djimi
28 september 2012, 17:30
... Die man ontving, zelfs toen hij al schepen was, ettelijke miljoenen die bedoeld waren om politici om te kopen maar die hij in Zwitserland parkeerde...

En zijn die politici die moesten worden omgekocht ook effectief omgekocht?

Indien niet, dan heeft Meneer Gantman destijds alvast een beetje corruptie voorkomen ;-)

Indien wel, met wélk geld?

Tommm
28 september 2012, 18:25
Willy Claes en Guy Spitaels springen me zo direct binnen. Die zijn zelfs uit hun burgerrechten gezet geweest voor 5 jaar en dat zijn niet de enige.

Dus als de anderen het doen mag hij het ook? :lol: Geen verandering dus?

Tommm
28 september 2012, 18:26
Lees de antwoorden nog eens... Het is allemaal de schuld van links, hij haalt Detiege aan ipv over zichzelf te spreken. Vind je dit echt goede antwoorden?
Lees volgende reactie aub...
http://www.knack.be/opinie/columns/bleri-lleshi/bart-de-super-calimero/opinie-4000184764465.htm

fonne
28 september 2012, 18:36
Waarom zagen de Vlaams Nationalisten dan zo veel ?

Omdat er veel is om over te zagen natuurlijk.

Tommm
28 september 2012, 18:42
Omdat er veel is om over te zagen natuurlijk.

Je hebt gelijk, je woont in een van de rijkste landen met de beste sociale voorzieningen ter wereld, waarom zou je niet zagen? :roll:

fonne
28 september 2012, 18:56
Je hebt gelijk, je woont in een van de rijkste landen met de beste sociale voorzieningen ter wereld, waarom zou je niet zagen? :roll:

Beste sociale voorzieningen ter wereld? Doe uw ogen eens open. Er is van alles tekort, we betalen de hoogste belastingen voor de laagste pensioenen.

ViveLaBelgique
28 september 2012, 19:07
Beste sociale voorzieningen ter wereld? Doe uw ogen eens open. Er is van alles tekort, we betalen de hoogste belastingen voor de laagste pensioenen.

Dan had je maar ambtenaar moeten worden. Dan betaalde je geen belastingen en kreeg je het hoogste pensioen.

vlijmscherp
28 september 2012, 19:12
Dan had je maar ambtenaar moeten worden. Dan betaalde je geen belastingen en kreeg je het hoogste pensioen.

Ah, ik wist niet dat ambtenaren geen belastingen moeten betalen? Dus geen BTW, roerende voorheffing of taksen? Tof.

Tommm
28 september 2012, 19:27
Beste sociale voorzieningen ter wereld? Doe uw ogen eens open. Er is van alles tekort, we betalen de hoogste belastingen voor de laagste pensioenen.

De pensioenen van zelfstandigen zijn te laag, daar ben ik het met je eens... De rest, met alle respect, moet niet klagen.

Boduo
28 september 2012, 19:56
De pensioenen van zelfstandigen zijn te laag, daar ben ik het met je eens... De rest, met alle respect, moet niet klagen.

De bijdragen v.d. zelfstandigen zijn óók laag...

Echte Waal
28 september 2012, 20:04
Er is in België een heel consistent beleid: de Vlaams-nationalisten van de macht houden. Op eender welke manier, als het niet democratisch kan, dan maar via cordon sanitaire, via grendelwetten en apartheidsgrondwet, via financiële holdup, via maffieuze chantage-praktijken, via propagandistische media-misbruiken.

En je vergeet nog de boot oplossing.

Boduo
28 september 2012, 20:08
En je vergeet nog de boot oplossing.

Volgens de allerlaatste peiling zal het héél grote boot moeten worden, misschien een super vliegdekschip.

;-)

Echte Waal
28 september 2012, 20:28
http://www.wired.com/images/article/magazine/1603/ff_seacowboys_p2.jpg

Capt. De Zever aan boord van de 'NVA Star'... oeps!

Boduo
28 september 2012, 20:47
http://www.wired.com/images/article/magazine/1603/ff_seacowboys_p2.jpg

Capt. De Zever aan boord van de 'NVA Star'... oeps!

Zo'n bootje is niet te vergelijken met zelfs een "gewoon" Amerikaans vliedekschip waarop +/- 5000 man leven & werken.

Echte Waal
28 september 2012, 21:02
Zo'n bootje is niet te vergelijken met zelfs een "gewoon" Amerikaans vliedekschip waarop +/- 5000 man leven & werken.

Yankees zullen nooit een vliegdekschip aan Capt. De Zever toevertrouwen.

De schoofzak
28 september 2012, 21:14
Je hebt gelijk, je woont in een van de rijkste landen met de beste sociale voorzieningen ter wereld, waarom zou je niet zagen? :roll:

Zou dat de reden zijn dat klein-links in Vlaanderen niet van de grond komt?

Of zou het toch de intelligentie van 98,9 procent van die Vlamingen zijn die hen te kennen geeft dat er vanuit die hoek weinig te verwachten valt ?

We kunnen helaas niet hetzelfde zeggen van onze geachte zuiderburen. Daar is klein-links, met hun PS, wel klein van gehalte, maar groot in aantal aanhangers.

.

De schoofzak
28 september 2012, 21:15
Yankees zullen nooit een vliegdekschip aan Capt. De Zever toevertrouwen.

Maar Vlamingen wel.

Dju begod toch ambetant hé, democratie.

.

het vingertje
28 september 2012, 21:23
Nu krijgt den Patriek weer gratis publiciteit in DS:

http://www.standaard.be/extra/janssens-dewever :-D

fonne
28 september 2012, 22:02
Nu krijgt den Patriek weer gratis publiciteit in DS:

http://www.standaard.be/extra/janssens-dewever :-D

De rioolgazet De Standaard in actie. Het establishment moet gered worden.

Boduo
29 september 2012, 08:10
Yankees zullen nooit een vliegdekschip aan Capt. De Zever toevertrouwen.

Hoe kan een Waal nu iets weten van zeeschepen ?

;-)

Echte Waal
29 september 2012, 09:12
Hoe kan een Waal nu iets weten van zeeschepen ?

;-)

Niks behalve dat ze vervuilen... maar Yankees wel, en ze hebben alles gehoord van Capt. De Zever zijn onkunde.

dat face soldier
1 oktober 2012, 08:01
Verdient elk mens wel een tweede kans ?

Michelle Martin = Kinderen vermoord + geen nva lidkaart = tweede kans
André Gantman = geen kinderen vermoord + nva lidkaart = geen tweede kans ?

Kan je het maken om jezelf een moreel mens te noemen als je destijds voor een tweede kans voor de moordenares was, indien je nu niet bereid bent om Gantman een tweede kans te geven ? Misschien is de vergelijking wat cru, maar De Wever heeft hier zeker een punt lijkt me.



Een assissenzaak, dat is toch iets anders dan wat corruptie door een Joodse zakenman.

Verder: 2/10 omdat je me doet antwoorden

dat face soldier
1 oktober 2012, 08:05
Snap je echt het verschil niet tussen een veroordeelde (ik heb het hier niet specifiek over Martin voor alle duidelijkheid) een tweede kans geven om een normaal bestaan op te bouwen of een voor zware fraude veroordeelde oud-schepen een nieuw politiek mandaat geven?

Natuurlijk verdient Gantman, als mens, een tweede kans in onze samenleving (mijns inziens heeft hij daar meer recht op dan iemand als Martin), maar als politicus heeft hij zijn kans verkeken. Nu vind ik niet dat we van onze verkozen vertegenwoordigers kunnen eisen dat zij heiligen zijn, maar geen veroordelingen hebben voor zware corruptie gepleegd tijdens een eerder mandaat is toch echt het minste dat we mogen verwachten van een politicus, of niet soms? :roll:


Een BEETJE fraude? Die man ontving, zelfs toen hij al schepen was, ettelijke miljoenen die bedoeld waren om politici om te kopen maar die hij in Zwitserland parkeerde. Noemt gij dat een BEETJE fraude? 8O

Ge moet dat begrijpen, dat zit in die gasten hun cultuur.

dat face soldier
1 oktober 2012, 08:19
Yankees zullen nooit een vliegdekschip aan Capt. De Zever toevertrouwen.

Ja zeg, kapitein De Zever zeg. Hohoho.

http://trolledbot.net/pix/4573.jpeg

Helias
1 oktober 2012, 17:11
Er is blijkbaar toch een serieus probleem bij Knack als de twee sterkhouders dreigen met ontslag:

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1509436/2012/10/01/Van-Cauwelaert-en-Meulenaere-dreigen-met-ontslag-bij-Knack.dhtml

http://www.express.be/sectors/nl/media/van-cauwelaert-en-meulenaere-weg-bij-knack/178184.htm

Minstens wat Van Cauwelaert betreft is er een verband met dit incident.

Another Jack
1 oktober 2012, 17:16
Er is blijkbaar toch een serieus probleem bij Knack als de twee sterkhouders dreigen met ontslag:

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1509436/2012/10/01/Van-Cauwelaert-en-Meulenaere-dreigen-met-ontslag-bij-Knack.dhtml

http://www.express.be/sectors/nl/media/van-cauwelaert-en-meulenaere-weg-bij-knack/178184.htm

Minstens wat Van Cauwelaert betreft is er een verband met dit incident.

Ach, er is nog altijd het Pallieterke....

fonne
1 oktober 2012, 19:13
Ach, er is nog altijd het Pallieterke....

Gelukkig maar. Toch moet men zich afvragen waarom de volledige Noord-belgische regimepers zich wil richten op de 30% linkiewinkies en dus 70% van het potentiële klantenbestand links laat liggen. En dan maar klagen over de achteruitgang van de pers:roll:

Another Jack
1 oktober 2012, 19:56
Gelukkig maar. Toch moet men zich afvragen waarom de volledige Noord-belgische regimepers zich wil richten op de 30% linkiewinkies en dus 70% van het potentiële klantenbestand links laat liggen. En dan maar klagen over de achteruitgang van de pers:roll:

Misschien omdat die 70% gewoon niet in nieuws geïnteresseerd is?

fonne
1 oktober 2012, 20:02
Misschien omdat die 70% gewoon niet in nieuws geïnteresseerd is?

't zou ook kunnen dat die mensen al doorhebben wat voor troep de Noord-belgische regimepers geworden is, en zich onafhankelijk informeert via betere kanalen.

Btw, schoon cartoons in 't Pallieterke;-)

87875

Another Jack
1 oktober 2012, 20:03
't zou ook kunnen dat die mensen al doorhebben wat voor troep de Noord-belgische regimepers geworden is, en zich onafhankelijk informeert via betere kanalen.

Btw, schoon cartoons in 't Pallieterke;-)

87875

Ze hebben het in ieder geval een stuk gemakkelijker gehad om lijsten in te dienen dan uw ChristenUnie-vehikel.

ViveLaBelgique
1 oktober 2012, 20:34
't zou ook kunnen dat die mensen al doorhebben wat voor troep de Noord-belgische regimepers geworden is, en zich onafhankelijk informeert via betere kanalen.

Btw, schoon cartoons in 't Pallieterke;-)


Er kijken meer mensen naar Familie+Thuis dan naar het VRT journaal en VTM nieuws.

De mensen zijn niet zo geïnteresseerd in het nieuws. Enkel de financiële pers richt zich nog op de niche van degen die wel de actualiteit wensen te volgen. Roularta zal met Knack een offensief voeren op Humo, de Story en de Dag Allemaal. Voor de niche die actualiteit wil volgen hebben ze weekblad Trends.

Enfin, als je het echt de strategie wil kennen moet je maar naar de Roularta seminaries gaan.

Le Téméraire
1 oktober 2012, 22:16
Apache stelt de vragen die Stijn Tormans van knack niet wil benatwoorden:

http://www.apache.be/2012/10/01/stijn-tormans-knack/

Echte Waal
2 oktober 2012, 20:21
Ja zeg, kapitein De Zever zeg. Hohoho.

http://imageshack.us/a/img822/3872/4573fixed.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/822/4573fixed.jpg/)



fixed

waarnemer
7 oktober 2012, 11:47
Dat is een leugen.
Je hoopt dat je allemaal mensen van jouw gedacht in de gemeenteraden krijgen.

.
Hoezo, een leugen? Hoe kan een citaat uit het schriftelijk antwoord van De Wever een leugen zijn?

Ik begrijp de zenuwachtigheid wel, ik zou me ook lastig voelde als ik de De Wever "geloofde" en dit citaat goed na zou lezen.

Denk dat veel mensen een nieuwe witte ridder hebben gevonden. Dankzij een overigens zeer goede media strategie. En zich beter klaar houden voor een zeer grote ontgoocheling, want een media beeld en de werkelijkheid zijn 2 heel verschillende zaken.

ViveLaBelgique
1 april 2018, 14:09
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/04/01/de-wever---knack-heeft-zich-op-het-niveau-gezet-van-een-boulevar/

N-VA-voorzitter Bart De Wever is er niet over te spreken dat het weekblad Knack heeft uitgebracht dat Liesbeth Homans (N-VA) en Tom Meeuws (SP.A) enkele jaren geleden een relatie hadden. "Knack heeft zich hier op het niveau van een boulevardblad gezet en daar ga ik rekening mee houden in de toekomst", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1

Waar is de Tijd dat Bart De Wever niet wenste te antwoorden op vragen van Knack journalist en hij door Johan Vanoverveldt gesommeerd werd dat wel te doen ?

Knack heeft Bart De Wever dankzij toenmalig hoofdredacteur Johan Vanoverveldt electorale successen bezorgd.

Heeft deze laatste geen tentakels meer bij Roularta ?

Gaat Johan ook deze keer Bart terugfluiten ?

De schoofzak
1 april 2018, 19:30
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/04/01/de-wever---knack-heeft-zich-op-het-niveau-gezet-van-een-boulevar/

N-VA-voorzitter Bart De Wever is er niet over te spreken dat het weekblad Knack heeft uitgebracht dat Liesbeth Homans (N-VA) en Tom Meeuws (SP.A) enkele jaren geleden een relatie hadden. "Knack heeft zich hier op het niveau van een boulevardblad gezet en daar ga ik rekening mee houden in de toekomst", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1

Waar is de Tijd dat Bart De Wever niet wenste te antwoorden op vragen van Knack journalist en hij door Johan Vanoverveldt gesommeerd werd dat wel te doen ?

Knack heeft Bart De Wever dankzij toenmalig hoofdredacteur Johan Vanoverveldt electorale successen bezorgd.

Heeft deze laatste geen tentakels meer bij Roularta ?

Gaat Johan ook deze keer Bart terugfluiten ?

Oei ... ik dacht dat het de Slimste Mens was ...