PDA

View Full Version : Daan Schalck (SP.a) verlaat de actieve politiek.


NVG
17 juli 2004, 22:01
Daan Schalck (SP.a)verlaat actieve politiek!

http://www.s-p-a.be/common/showfoto.asp?iID=2877

15/7/2004
Gentenaar Daan Schalck ruilt zijn kamerzitje in voor een job bij Ernst&Young. "Ik kies voor een nieuwe uitdaging", zegt Schalck. "Politici moeten niet levenslang op dezelfde stoel blijven zitten." Aalstenaar Dylan Casaer volgt hem op in de Kamer.

-->
Gentenaar Daan Schalck (41) stapte in 1999 het federaal Parlement binnen als opvolger van Luc Van den Bossche. Bij de verkiezingen van mei 2003 werd hij herverkozen als Kamerlid. Gedurende die 5 jaar liet hij zich opmerken als specialist op mobiliteit, overheidsbedrijven en defensie. Hij was ook actief in de onderzoekscommissie Lumumba. Schalck gaat nu aan de slag bij Ernst&Young. "Ik kies voor een nieuwe uitdaging. Het is goed dat steeds meer mensen de stap naar de politiek zetten. Dit moet ook mogelijk zijn in de omgekeerde richting. Ik denk dat politici, net zoals vele anderen, niet levenslang op dezelfde stoel moeten blijven zitten.

Zijn opvolger Dylan Casaer (33) was van 1995 tot 1998 nationaal voorzitter van de jong-socialisten, nu animo. Sinds 2000 is hij gemeenteraadslid in Aalst. De stap naar het federaal niveau betekent echter niet dat hij zijn geboortestad verlaat. "De betrokkenheid met wat leeft in mijn stad wil ik niet verliezen", zegt Casaer. "Ik blijf dan ook zetelen in de gemeenteraad en me inzetten voor de thema’s die me het meest aan het hart liggen."

sp.a bedankt Daan Schalck voor zijn jarenlange inzet. Steve Stevaert: "Daan was een sterke speler in onze ploeg. Hij viel op door zijn gedrevenheid en lef. We zullen hem missen. Ook in zijn nieuwe job zal hij ongetwijfeld veel mensen overtuigen. We wensen hem daarbij veel succes."

NVG
17 juli 2004, 22:13
Wat mij betreft jammer dat Daan een andere loopbaan kiest. Hij was een mooi voorbeeld van de grootschalige vernieuwings- en verruimingsoperatie van de SP.a van de laatste jaren. Hij was een dossiervreter die hele mooie zaken gerealiseerd heeft. Overschot van gelijk wanneer hij stelt dat politiek een "tijdelijke" job moet zijn. Wanneer je iets anders kan of wil doen, moet je ook het lef hebben om je parlementair mandaat ter beschikking van de partij te stellen. Een nieuwe ontwikkeling in de politiek die een goeie is, zo komt er steeds vers (jong) bloed in de peluche van Kamer en Senaat.

Spetsnaz
17 juli 2004, 23:16
Ik vind het spijtig.. Ik vind dat de SP.A te weinig investeert in hardwerkende parlemenatariërs zoals Daan Schalck en Dirk Vandermaelen.

Allez, in plaats daarvan krijgen we Maya Detiège en Caroline Gennez :-?

Spetsnaz
18 juli 2004, 00:22
Géén html dus :?

NVG
18 juli 2004, 00:32
Ik vind het spijtig.. Ik vind dat de SP.A te weinig investeert in hardwerkende parlemenatariërs zoals Daan Schalck en Dirk Vandermaelen.

Allez, in plaats daarvan krijgen we Maya Detiège en Caroline Gennez :-?

Ja, inderdaad. Alhoewel er binnen SP.a nog veel talent zit hoor. Het zijn natuurlijk ook bedrijven als Ernst&Young die ook op zoek zijn naar hardwerkende en getalenteerde mensen (type Schalck). Maar geen nood, Detiège of niet, echte olie komt vroeg of laat wel bovendrijven :wink:


:spaspiri:

Spetsnaz
18 juli 2004, 00:33
Laat ons hopen...

Allez, morgen ist al geen congres ;-)

Tacitus
23 juli 2004, 01:44
Voor mij als actief (jong) lid van sp.a-Gent kwam het ontslag aan als een slag in het gezicht. Ik wens Daan alle succes in zijn nieuwe job, maar hoop wel dat hij de vernieuwing in Gent blijft ondersteunen.