PDA

View Full Version : Neo-nazi probeert Chirac te vermoorden


GC
15 juli 2002, 08:47
Tijdens het défilé van de Franse president Chirac in Parijs, probeerde een neo-nazi hem te vermoorden. De neo-nazi is lid van de 'Groupe Union Défense' (GUD). Die groep staat bekend als een gewelddadige organisatie die reeds meermaals in opspraak kwam. De GUD onderhoudt in België nauwe contacten met de Vlaamse Jongeren Mechelen (VJM), een radicale groep die min of meer verbonden is aan het Vlaams Blok. Op een internationale bijeenkomst van de VJM in Brussel in de zomer van 2000 waren o.a. de GUD en de omstreden Duitse neo-nazi partij NPD uitgenodigd.

Over de aard van de GUD volstaat het om te verwijzen naar een verslag van de VJM over een bijeenkomst in Noord-Frankrijk. Daarin vonden we volgende paragraaf: "Als tweede spreker was er Gaëtan Duval, woordvoerder van de GUD. (…) Beklemmend was het zelfs toen hij een aantal demografische cijfers naar voor schoof over de aanwezigheid van gastarbeiders en vooral over hun geboortecijfers. Ik vrees dat Frankrijk, of toch de grote stadregio's reeds dode gebieden zijn geworden, waar de oorspronkelijke blanke Fransman op korte termijn zal verdwijnen. Tevens vertelde hij dat de GUD zich niet ment in de broederstrijd tussen de verschillende politieke fracties aangezien zij toch een onafhankelijke nationalistische groep zijn. Zijn doen gewoon verder zoals ze altijd al hebben gedaan. Wat dat inhoud (sic!) konden we achteraf aan de toog horen in enkele leuke anecdotes. Zoals die linkse studenten op de Unif van Lille die niet meer alleen naar de WC durven gaan nadat één van hen terwijl hij met de broek op de enkels op de WC zat onzacht in aanraking kwam met het bovenste gedeelte van een baseball stok. Tevens zijn er op mysterieuze wijze in een aantal Mac Donalds traangasbommen binnengesmeten waarvan niemand weet hoe ze er kwamen…"

Het is duidelijk waar de Parijse schutter zijn inspiratie haalde... Het is ook veelzeggend dat de Vlaamse Jongeren Mechelen van Steven Bosselaer (die tot voor kort tevens een Vlaams Blok mandataris was) dit geweld verheerlijken.

Geert Cool

Guderian
15 juli 2002, 16:53
Andermaal vuilspuiterij van de linkse extremist Cool die probeert om de VJM en het Vlaams Blok bij de mislukte aanslag op Chirac te sleuren.

http://users.pandora.be/vjm/na29a.jpg


www.vjm.cc

Jonas
15 juli 2002, 17:13
Guderian: we zullen maar zwijgen over het extremistisch zootje ongeregeld dat de Vlaamse Nazi-Jeugd Mechelen is zeker?

Guderian
15 juli 2002, 17:20
Guderian: we zullen maar zwijgen over het extremistisch zootje ongeregeld dat de Vlaamse Nazi-Jeugd Mechelen is zeker?

Jij in elk geval best wel ja, je kent er immers niets van!

Jonas De muynck
15 juli 2002, 18:37
Voor alle duidelijkheid is Jonas slechts een naamgenoot van mij...
Interessant bladje die "nationalistische agenda" met op de cover kunstwerken die gemaakt werden door de nazi's...

http://users.pandora.be/vjm/na27.jpg


Of zelfs het verheerlijken van generaal Primo De Rivera die de dictatuur vestigde in Spanje:

http://users.pandora.be/vjm/na28.jpg


Waarschijnlijk schrif jij alle artikels want de VJM ziet er voor het overige uit als een bende losgeslagen analfabeten.

GC
16 juli 2002, 08:43
Qua vuilspuiterij wil ik hier even Guderian zelf citeren:

"Mogen wij hopen dat deze kameraad (als de info juist is!!!) zo spoedig mogelijk vrij komt, ook al was hij van plan een stommiteit te begaan. "

Dat is wat hij op politicsinfo.net schreef...

Jonas
24 juli 2002, 17:54
En toen werd het bij de nazi en zijn gevolg beschamend stil :oops:

vryko
25 juli 2002, 13:14
als mechelaar met deftige contacten in vjm weet ik wel zelf zeker dat het daar een extremistisch zootje ongeregeld is

Pelgrim
25 juli 2002, 13:45
Ik vraag me overigens af om welke reden Chirac door een neonazi werd aangevallen. Had hij soms iets gedaan dat hij de wrok van extreem uiterst rechts op de hals heeft gehaald?

Jean-Pierre
25 juli 2002, 16:30
In de ganse discussie heeft men het belangrijkste vergeten… Wat is de definitie van een nazi? Voor zover ik heb kunnen nagaan wordt dit woord te pas en te onpas gebruikt om ‘…en afschuw uit te drukken’…zonder dat die persoon ook maar weet waarover hij praat.

Sommigen vermelden het in 1 adem met ‘Nazism, fascism and extreme nationalism’ (zie: http://www.ekran.no/html/nazismexposed/),

Nu had ik gedacht dat men hier iets zou geven… National Socialism, The 25 Points, http://www.fordham.edu/halsall/mod/modsbook43.html. Maar blijkt ook niet veel zaaks!

Nazi Fascism and the Modern Totalitarian State, http://remember.org/guide/Facts.root.nazi.html zag er goed uit, maar kan na enige kritische overwegingen ook verticaal geklasseerd worden. Het blijkt trouwens een zionistische site te zijn…

Dus blijf ik met mijn vraag zitten. Wat is nu nazisme?

Pelgrim
25 juli 2002, 16:50
Ik stel voor om 'mein kampf' eens te lezen, waarschijnlijk zal daar wel een meer correcte uitleg in staan over wat nazisme is. Dat boek is immers geschreven door de oppernazi zelf.

Jean-Pierre
25 juli 2002, 16:53
Liever lui dan moe zeggen ze daar bij u... Probeer dat nu eens zelf uit te zoeken.

Pelgrim
26 juli 2002, 08:07
Tegen wie hebt u het nu precies?

Meerval
26 juli 2002, 14:56
Wat die sukkel Maxime B. betreft die op 200 meter met een geweer heeft
staan zwaaien, zielig en meer niet. Beter niet teveel bites, inkt of
speeksel aan besteden.

Verbazingwekkend is de reactie van Geert Cool, die blijkbaar geenszins een echte trotskist kan worden genoemd (in de geest van Leib Bronstein), want als een topfiguur van de kapitalistische establishment (zogenaamd) maar even in gevaar lijkt te komen gaat Geert Cool schuimbekken van verontwaardiging.

Ik kan me niet voorstellen dat Leib Bronstein-Trotski, die vele moordaanslagen op staatshoofden door anarchisten en nationalisten etc. heeft meegemaakt, of de internationale bolshewistische en trotskistische pers in die tijd, op een zo debiele en hatelijke wijze zou schrijven over zulke aanslagplegers, en met zoveel sympathie voor het beoogde slachtoffer.

Geert Cool evenwel is alleen maar bezig met "anti-fasjisme". Geert Cool is een agent van het internationale grootkapitaal, want wat heeft de preoccupatie van Geert (Ape)Cool met allerlei "fasjiesten" te maken met marxistisch-trotskistische klassenstrijd ? Geert Cool heeft definitief een nieuwe strekking (sekte) binnen het versnipperde communisme gecreëerd: het Trotsky-Gaullisme.

GC
26 juli 2002, 15:06
Heb jij ergens in dat bericht ook maar enige vorm van sympathie opgemerkt voor Chirac?
Dan heb je er dingen in gezien die ik er alleszins niet in gezien heb :x

Meerval
29 juli 2002, 15:13
Geert Cool, de zogenaamde revolutionaire trotskist en bij tijd en wijle
woordvoerder van de Links Socialistische Partij, vond het nodig een
uitgebreid artikel te schrijven naar aanleiding van de activiteiten van
Maxime Bruniere. Bruniere werd met een geweer gearresteerd lang de route waar de Franse President Jacques Chirac zich begaf op 14 juli 2002. Met een geweer staan zwaaien op grote afstand van het beoogde slachtoffer, temidden van een publiek dat dit slachtoffer gunstig gezind is, dat wekt verbazing op.

Nog verbazingwekkender is de reactie van Geert Cool, die de pretentie heeft revolutionair te zijn maar zoals nu blijkt bij werkelijke aanvallen op het heersende regime met groot fanatisme, welhaast met schuim op de bek, kiest voor de reactie. En wat voor reactie ? Het bewind van Jacques Chirac is zo bourgois als het maar kan. De gaullisten anno 2002 zijn centrumrechtse plutocraten in de geest van een Louis-Philippe, een Guizot en een Thiers, de 19e eeuwse vernietiger van de Commune van 1871. Kortom, als iets Karl Marx en Leon Trotsky wel in hun graf doet omdraaien dan is het een verdediging van juist zo een bourgoisregime door Geert Cool. Onder Marx, Engels, Lenin, Trotsky kan niet een dergelijk hatelijk en boven alles verradelijk artikel zijn geschreven dat revolutionairen denuncieert.

De bolsjewieken hadden, althans formeel, niet veel op met de meeste
aanslagplegers, maar solidariteit met het regime was ook in hun kringen toch niet echt bon ton. De broer van Lenin, Alexander Oeljanov, werd zelfs
geexecuteerd omdat hij betrokken was bij een poging de Tsaar te doden. De nihilisten en anarchisten deden veel moeite vorsten, staatshoofden en
ministers om te brengen met de gedachte daarmee een betere wereld tot stand te brengen. Vanwege het gebrek aan succes van deze methode toonden de bolsjewieken zich in deze sceptisch, maar geenszins handlangers van de reactionaire regeringen. Marx, Lenin en Trotsky zagen zich als voortzetters van een revolutionaire traditie van Marat, Gracchus Baboef en Buenarotti.

Wat doet Geert Cool ? Hij denucieert tegenstanders van het zittende regime in een reactionair artikel, dat welliswaar idioot is en van onjuistheden aan elkaar hangt (zo van de klok hebben horen luiden zonder te weten waar de klepel hangt), maar niettemin echt een voortbeeld is van een klikspaan.
Kortom, Geert Cool is iemand die graag de politiediensten inlicht. Zo de
politie van het type Javert uit "Les Miserables" van Victor Hugo. Geert Cool
is een echte babbelkont en maakt graag een praatje met de champetter.

De trotskisten en post-trotskisten blijken soms interessante intellectuelen.
Van Chili tot Cyprus tot India levert post-trotskist Christopher Hitchens zijn haarscherpe commentaren en doorwrochte analyses. Ook de werken van de overleden leider der trotskistische Workers World Party, Sam Marcy, blijven bijzonder interessant voor studenten van de wereldpolitiek. Vanessa Redgrave kon en kan als trotskistisch militante soms de vinger leggen op etterende maatschappelijke wonden. Er bestaan onder trotskisten soms interessante inzichten.

Niets van dat alles bij Geert Cool, die werkelijk apetrots is op zijn
pogingen hand-en-spandiensten te verrichten voor het burgergezag. Geert Cool is blijkbaar de stichter van een nieuwe richting onder de ontelbare trotskistische sekten. Hij is uitvinder van het Trotsky-Gaullisme. In volkomen tegenstelling tot de Franse trotskistische presidentskandidate
Arlette Laguiller, die nadrukkelijke bezwaren formuleerde om zich in de
tweede ronde voor de wagen te laten spannen van Jacques Chirac,
leugenachtige uitbuiter en uitzuiger van de Franse arbeiders en boeren, valt Geert Cool op de knieen voor Jacques Chirac als een nieuwe Monica Lewinsky.

Kortom, Geert Cool legt graag zijn oor te luisteren om het Groot-Kapitaal
van dienst te zijn. Zijn mede-trotskisten mogen er wel op bedacht zijn dat
een vos wel zijn haren verliest, maar niet zijn streken. Als een hond staat
hij te hijgen bij zijn plutocratische kapitalistische baasje in de hoop dat
hij over zijn bolletje te wordt geaaid. En wie weet, misschien is zijn
kostje wel gekocht als beroepsactivist en pseudo-trotskist, met bewezen
trouw aan de kapitalistische en imperialistische establishment. Mocht er
straks een breuk zijn in de club van Cool (en in welke trotskistische club
komt die niet), dan weten zijn voormalige kameraden dat kameraad Geert
altijd klaar staat met "onhullingen" en hersenspinsels over degenen die hem niet liggen.

Jörgen Noens
29 juli 2002, 16:25
Beste Geert,

Ik zal me hier zeker niet opwerpen als de verdediger van VJM. Maar vind je het stilaan niet tijd, dat je na jaren spuien van leugens, zou stoppen met alles te verdraaien en niet-correct weer te geven?

Eerlijk is eerlijk ... jij schrijft dat VJM en het Vlaams Blok geweld niet weert. Meerdere optochten heb ik bijgewoond en welke zijde hanteerd er dan telkens weer geweld? Inderdaad jouw kant! Stenen, brandbommen, ijzeren staven, kapotte ruiten, in brand gestoken vuilnisbakken, kapot geklopte wagens, ... de gekende beelden. Oooo wat zijn jullie geweldloos.

Met Vlaamse groeten,

J.N.

GC
29 juli 2002, 17:21
Ik herhaal mijn vraag: waar vind je ook maar enige sympathie voor Chirac in wat ik ooit geschreven heb? Nergens!

Het is geen toeval dat die onnozelaar die op Chirac schoot een lid van is van een organisatie die nauw gelinkt is aan de VJM. Meer schreef ik niet, maar blijkbaar volstaat dat voor enkele rechtse individuen om mij aan te vallen.

Enkele details:
-de broer van Lenin was geen bolsjewiek. Lenin en zijn broer hadden enorm veel meningsverschillen
-de WWP is niet trotskistisch
-Vanessa Redgrave was gelinkt aan regimes als dat van Khadaffi

GC
29 juli 2002, 17:42
Noem mij zoals je wil, maar daarmee weerleg je niks van wat er in het artikel stond.

Als het artikel vol leugens staat kan dat toch zo moeilijk niet zijn :-)

Meerval
31 juli 2002, 08:46
Beste Geert Cool, Trotskistisch - Gaullist,

Of de VJM, die je zo graag aanvalt, al dan niet banden heeft met wie dan ook, zal me worst wezen. Daar is het me ook niet om te doen. Het enige dat me enorm opvalt is dat je de aanslag op een symbool van het kapitalisme (met bijbehorende corruptie en al) "veroordeelt" omdat het hier gaat om een militant van de andere zijde.

Ik vraag me af wat je reactie zou zijn indien de dader een Trotskistische symphatisant zou zijn.

Er zijn meerdere opties:
- je zwijgt als vermoord want het opgeheven vingertje wijst enkel naar de anderen, nooit naar jezelf;

of

- indien het om een trotskistische strekking gaat waar je nog niet mee in ruzie ligt zou je één of andere tekst van Trotski opdiepen om deze situatie te "analyseren" met de reeds bij voorbaat gekende conclusie; indien het daarentegen om een 'rivaliserend' Trotskistisch clubje zou gaan zou je hier ook je vergif spuien.

Met je reactie laat je zien dat je een 100% burgermannetje bent. Laguiller besefte tenminste dat je alle geloofwaardigheid verliest als je het fascisme (de knokploegen van het kapitalisme, zoals gezegd) tracht te bekampen door het kapitalisme te omarmen. Uiteindelijk is dit een secundaire vijand bekampen door met een primaire vijand samen te hokken, een techniek die onze overzeese, transatlantische zogenaamde vrienden ook dikwijls beoefenen.
Wat dat verlinken van kameraden betreft, sla ik nagels met koppen. Wie herinnert zich niet hoe je via de VVB-e-rondzendbrief ging
rondbazuinen dat je voormalige boezemvriend nogal weinig
feministisch met de vrouwtjes had omgesprongen (mishandeld)?
Nog zo'n feit om aan te tonen dat je graag praat (in de meest negatieve betekenis van het woord) . Zo beschreef je in een persbericht naar de VVB welke partijtjes en personen Militant Links steunde bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het vertrouwde mollenwerk van de RAL zaliger blijft momenteel blijkbaar bestaan.

Een staaltje van jouw denken: de neef van de kleindochter van de
vriendin van de buurvrouw van iemand van VJM stond achter mij in de bakkerij, dus zal ik ook wel zo'n vuile fascist zijn die met een luchtbuks de Franse kapitalistische president (verkozen met linkse stemmen !) zal willen neerschieten. Vive le president.

Klein ventje !

Meerval
31 juli 2002, 12:15
Trouwens, het artikel van Geert Coel is wel degelijk uitermate giftig en qua mentaliteit pro-Chirac, wat ook blijkt uit de politieke lijn van de trotskistische sekte waartoe hij behoort. Zijn stuk moet dan ook gelezen en begrepen worden in het licht van deze lijn die systematisch hand-en-spandiensten verricht aan het plutocratische imperialisme, een dienstbetoon dat begeleid wordt door zogenaamde anti-fascistische rethoriek.
Waarom zijn Geert Coel en zijn kameraden zo fanatiek bezig tegen de zogenaamde fascisten, volgens het marxistische boekje alleen maar knuppelgardisten van het Groot-Kapitaal, terwijl het kapitaal zelf en de werkelijke machthebbers (Chirac c.s.) relatief weinig aandacht krijgen ?

Ik schreef nergens dat Alexander Oeljanov een bolsjewiek was, wel integendeel, zijn artikel staat vol verwijzingen naar nihilisten en anarchisten, dus deze informatie is overbodig en is alleen bedoeld om de aandacht af te leiden.

De Workers Wold Party is wel degelijk trotskistisch. Dat andere trotskistische sekten dat niet vinden is irrelevant. Zo zou de Paus wel kunnen zeggen dat Maarten Luther geen christen is, maar dat zou alleen maar subjectieve kwade trouw zijn.

Dat Vanessa Redgrave gelinkt was aan Khadaffi is ook alweer irrelevante informatie naast de kwestie. Want zo kan je ook stellen dat Adolf Hitler, net zoals Trotski trouwens, 2 armen en benen had. Dus zoals gezegd: volkomen irrelevant.

Bovendien: de eerste revisionisten, in de betekenis van personen die ontkennen dat Adolf Hitler en zijn Nationaal-Socialisten zes miljoen joden hebben vermoord, in hoofdzaak door massale vergassing, waren de trotskisten van de Amerikaanse "Socialist Workers Party". Nadat in 1945 de eerste berichten werden uitgebracht in de Amerikaanse pers over het gebeuren in Auschwitz meldde de SWP krant "The Militant" dat het hier ging om anti-Duitse gruwelpropaganda van de kapitalistische geallieerden en hun stalinistische bondgenoot. Volgens de trotskistische SWP legitimeerden de geallieerden door zulke "gruwelsprookjes" de uitplundering van hun concurrent Duitsland ter veiligstelling van de geallieerde Anglo-Amerikaanse dominantie van de wereldmarkt. Uit de Vierde Internationale en de daarmee verbonden "Socialist Workers Party" der VSA kwamen de hedendaagse wereldwijd verspreide trotskistische sekten. Het is de vraag hoe hedendaagse trotskisten dit goedpraten van het Nazisme/Fascisme weten te verbinden met hun vaak anti-fascistische pretenties ?

De Militant is één van de publicaties van de club van Coel. In The Militant werd de holocaust ontkent, het blad van Coel noemt ook Militant. Coel is dus een holocaustontkenner !!!

GC
4 augustus 2002, 19:36
Meerval, wat last van de warmte? Of geloof je je eigen leugens?

Geef nu eindelijk eens een voorbeeld van een tekst van mijn hand waarin ik iets positief zou schrijven over Chirac!

LSP werd door een aantal mensen net bekritiseerd omdat wij bij de tweede ronde van de presidentsverkiezingen weigerden om op te roepen om voor Chirac te stemmen. Wij riepen op om blanco te stemmen, ook al begrepen we dat een aantal anti-fascisten op Chirac zou stemmen. We namen niet de ultra-linkse houding van LO aan, noch het opportunisme van LCR.