PDA

View Full Version : Comité Neen Tegen Turkije in de Eu steunt VVD'er Wilders


vjm
31 augustus 2004, 21:31
Hier de persmededeling van de Nederlandse tak van het Comité "Neen tegen Turkije in de EU" - 31 augustus 2004

Comité NTT steunt kamerlid Wilders (VVD) en vraagt hem voet bij stuk te houden



Het comité NTT is een onafhankelijk comité, opgericht om de discussie over de mogelijke toetreding van turkije tot de Europese Unie aan te wakkeren. het is actief zowel in Vlaanderen als in Nederland. In beide landen waren er reeds enkele gespreks en- informatieavonden over dit thema.

Voor het zomerreces stelde Wilders samen met zijn fractiegenoot Oplaat een "tienpuntenplan" voor. een va nde punten was dat men niet kan accepteren dat Turkije lid zou worden van de Europese Unie. Een standpunt dat het Comité NTT volmondig kan bijtreden. Binnen de VVD is dit echter een minderheidsstanpunt.

Vandaag liet Wilders weten -nadat hij door zijn eigen fractie werd teruggefloten en hem het zwijgen omtrent dit onderwerp werd opgelegd - dat hij "op dit punt niet zal bewegen". hij probeerde vandaag het onderwerp op de fractievergadering te plaatsen, wat mislukte. Het heet hangijzer zal echter dit weekend besproken worden op het fractieweekend van de VVD.

Het Comité NTT roept Wilders op om voet bij stuk te houden, niet te plooien voor de druk vanuit zijn eigen fractie en zijn standpunt omtrent de toetreding van Turkije tot de Europese Unie, te blijven verdedigen. Hetzij als fractielid va nde VVD, hetzij als onafhankelijk Kamerlid.

meer info over het Comité en haar doelstellingen: www.europa-europees.org (http://www.europa-europees.org/)

met danl voor Uw aandacht,
namens het comité

Jan Jitze Visser Alain Quataert
Persverantwoordelijke Nederland Persverantwoordelijke Vlaanderen


En ze hebben gelijk! geen Turkije in de EU, referendum NU!
Zaterdag 23 oktober strijdmeeting te Mechelen

AyneRand
31 augustus 2004, 22:08
Zolang dat we zoals nu zonder problemen er bedrijven kunnen delokaliseren doen jullie maar rustig verder ... jullie vertegenwoordigen niet het kapitaal, jullie stellen dan ook niets voor.