PDA

View Full Version : is belgie in verval?


Nom@d
12 februari 2003, 22:00
een staat in verval


Heeft het goddeloze tijdperk in Belgie geluk gebracht ? Diep van binnen weet iedereen dat het zo niet verder kan gaan.Het materialistische leven heeft niemand geluk gebracht, in ieder geval geen echt geluk.De meeste gezinnen zijn ontwricht, dwz de ouders zijn gescheiden, of kinderen zijn van huis weggelopen..Ook zijn er de sleutelkinderen, wiens moeders moeten werken; als ze na school naar huis komen is er geen moeder die op hen wacht..-De economie gaat vòòr het gezin en zij kan alle arbeidskrachten gebruiken want er worden niet meer genoeg kinderen geboren, zeker geen Begische.Wat zou er in de dierenwereld gebeuren, als de dieren hun jongen niet meer op zouden opvoeden ? Buiten dat de Belgische vrouw nu moet werken, voor de 2e auto, voor de vakanties..voor de status van het gezin, worden ook de kinderen steeds vrijer opgevoed. Als ze überhaupt nog opgevoed worden...christelijke opvoeding is er niet meer want ze worden toch immers allemaal gedumpt in de creche en daar wordt heus geen bijbelverhaal aangehaald.Waarden en normen worden niet bijgebracht, want het is immers toch niet HUN kind? Voor een goede opvoeding is nu juist een goed geordend gezinsleven erg belangrijk. Als moeder de vrouw niet thuis is als de oudere kinderen uit school komen, gaan de kastjes weer aan (computer, tv); wat ze daar te zien krijgen is niet erg stichtend en opbouwend...in sommige films/internet sites worden alle zonden van de wereld bedreven.
Wie maakt zich daar nu druk over ? "Als ze niet met 4 jaar al bedorven zijn, dan zijn ze het wel met 18..."

Legalisering door de regering van prostitutie; wat vroeger ernstig werd genomen en beschouwd werd als 'laag volk van lichte zeden' wordt nu gewoon gevonden. Nu gaat Jan en alleman naar dit volkje omdat ze het 'thuis' niet meer bij hun vrouw kunnen vinden. De jeugd van tegenwoordig gaat met een leeftijd van 10 jaar al naar disco's en zuipt zich vol met troep waardoor hun lever al op hun dertigste naar de vernieling gaat. Het wordt tegenwoordig ongewoon gevonden als een kind van 14 jaar 'het' nog niet gedaan heeft.

De afbraak van de waarden en normen gaat in rap tempo verder,het scheelt niet meer veel of de staat bepaalt letterlijk over het leven,de dood en de opvoeding. Met ons voedsel wordt geknoeid, de beschaving afgebouwd, de cultuur gaat verloren, het respect voor zijn naaste...tot zelfs de Belgische taal; buiten dat er steeds minder nederlands sprekende mensen in Belgie zijn gebruiken de Belgen ook steeds minder vocabulaire in hun taalgebruik, de taal verarmt net als de goede zeden. Alle grove woorden worden nu ook gewoon op televisie en radio gebruikt. Ik bedoel opmerkingen als"ik voel me kut" "dat is klote"..."G verdomme"zijn heel normaal nu. Ook op tv.Niemand durft er iets van te zeggen...Ook de "regering" niet. Nee, niemand durft iets te zeggen en dat kenmerkt vooral deze tijd.Bijna niemand weert zich nog tegen het kwaad. De ware oorzaken durft niemand meer te noemen.Maar iedereen weet het van binnen waar de ware oorzaken liggen..beslist !!De ware bronnen van het kwaad zijn TABOE. De overheid doet echter steeds alsof ze verbaast zijn " er zijn steeds meer criminele jongeren", zij noemen echter niet de ware oorzaken zoals de afbraak van het gezin en de maatschappij. Zelf de kinderen zelf snappen de WARE OORZAKEN !! De oorzaken worden NIET aangepakt.Meer Blauw op straat lost niets op; zolang de kinderen geen gezin meer hebben en er geen moeders meer thuis zijn. Daardoor is er ook geen sociale controle meer. Buren spreken elkaar steeds minder.Mensen vereenzamen, iedereen is voor zichzelf bezig, voor het geld, carrière maken, promoveren,betere baan, meer verdienen,..dat is het enige doel van het leven. Doordat God niet meer bestaat tegenwoordig hebben ze geen ander doel dan maximaal genieten, maximaal verdienen,..Wat een leegte ! Waar gaan we heen ? Waarom noemt niemand de ware oorzaken ?? Moeten we straks ook in de bus,tram,trein,bushalte...camera's gaan plaatsen misschien ? Het zal wel moeten op den duur..! De afkeer van God, de algehele vervaging van de normen en waarden en de vermindering van het wederzijds respect zet zich onverminderd voort.Zijn er nog mensen met gezond verstand ? Iedereen weet dat het eindigt in algehele chaos en wetteloosheid.Steeds meer zware criminelen worden vrij gesproken.Moordenaars lopen na een paar jaar weer vrolijk rond, op zoek naar hun volgende slachtoffer.Maar de mensen zien het niet meer, ze slapen achter het kasje dat voor hun bepaalt hoe zij moeten denken. Er zijn maar weinig Belgen die weten dat er in Brussel allang een nummertje voor hen klaar licht, een microchipje dat straks bij iedereen onder de huid wordt gespoten. Al 17 keer zijn de ministers in het geheim bijeen gekomen. De bio-chip is klaar, de chip die reeds in 1968 proefsgewijs bij mensen ingeplant werd en steeds verder is ontwikkeld. Als het eerst maar een gigantische wanorde is

uit "de waarheid"

Darwin
12 februari 2003, 22:04
Daarom dat een partij als het Vlaams Blok zoveel stemmen haalt. Dat is bijna de enige partij die resoluut voor waarden kiest in plaats van voor plat materialisme.

:?

Zeno!
13 februari 2003, 22:47
Is belgie in verval?

Is sneeuw wit?

michr.oscoop
22 februari 2003, 17:12
Ons onderwijs blijft hier zwaar in gebreke. Er worden alleen maar technieken aangeleerd om zo efficiënt mogelijk mee te draaien als consumptie-eenheid. En dan hoort men zelfs nog stemmen opgaan om het onderwijs nog meer aan de maatschappij aan te passen!
Als de ouders hun kinderen op een Ketnet-dieet zetten om ervan af te zijn, en als de school ook geen duiding brengt ziet het er idd heel somber uit Nomad.
In feite kunnen we wat dat betreft nog iets leren van onze allochtonen: die leven tenminste niet volgens het systeem de kinderen in de crèche, de eigen ouders in het gesticht waar ze stilletjes dood mogen gaan.
Consumptiedrift en materiële afgunst(de "verworven rechten"weetgewel) worden de enige waarden. Dank u socialisten, dank u liberalen!

Snotneus
24 februari 2003, 19:35
nee

alpina
24 februari 2003, 19:46
De mensheid gaat achteruit. De ontwikkeling van de mens zelf lijkt omgekeerd evenredig te zijn met de technische ontwikkelingen waarvan ze zelf de oorzaak is. De tekenen zijn duidelijk zichtbaar.

De moderne mens heeft altijd haast, alles draait om geld en TV is de belangrijkste vorm van vermaak geworden.
Overdag wordt er hard gewerkt, alleen om geld te verdienen, want met plezier gaat niemand naar zijn werk. ’s Avonds rust men uit van het harde werken door TV te kijken. In het weekend doet men ook niet veel, en op zaterdagavond zit men of weer voor de TV of men begeeft zich in het uitgaansleven om de doordeweekse beslommeringen te vergeten.

Eén maal per jaar gaat de mens op vakantie en vergeet alles even. Ziehier de omschrijving van de moderne mens, ook wel het gepeupel of de kuddedieren genoemd.

Misschien is het ook wel beter zo, want dan komen de werkelijk geslaagde exemplaren beter tot hun recht.

En vroeger was het allemaal beter??! 8O

Supe®Staaf
24 februari 2003, 20:00
Ik vind me helemaal niet terug in dit doemdenken.
Ik ben blij met mijn leven.
Ik ga meestal graag werken.
Ik verdien genoeg om al te doen wat ik echt graag doe.
De nieuwe communicatietechnieken staan me toe contact te hebben met een pleiade van mensen en ideeën over de hele wereld waar ik anders nooit mee in aanraking zou gekomen zijn.
Zonde bestaat niet. Het is slechts een menselijk concept dat kadert in een dichotomistische visie.
Als PC of tv mij niet bevalt gebruik ik de uit-knop.

Ik vrees dat de winter jullie vitamine en energievoorraad heeft aangetast.
Eet wat meer fruit en ga op tijd eens vanachter het scherm, vooral wanneer de moedeloosheid toeslaat.
En stem in 't vervolg niet meer voor Bush, 't zal al een slok op een borrel schelen.
:P :lol: 8)

Kotsmos
24 februari 2003, 20:12
En vroeger was het allemaal beter??! 8O

idd, de "de goede oude tijd is voorbij"-zever slaat nergens op en is van alle tijden. In de tijd van de Grieken, de Romeinen, de Renaissance,...altijd was het vroeger beter.

Filosoof: bekijk uw beschrijving van de moderne mens, neem er alle passages die te maken hebben met vrije tijd en luxe uit, en ge komt tot de beschrijving van de mens tot voor 50 jaar geleden. Ziedaar de goede oude tijd.

vlaanderen72
24 februari 2003, 21:37
[quote]
Is belgie in verval?

Belgie is al lang in verval. :wink:

ydde
24 februari 2003, 22:03
Nomad:
De ware bronnen van het kwaad zijn TABOE.

ydde:
Als wij vroeger een appel pikten en wij werden betrapt, dan kregen wij niet alleen wat motten tegen ons oren van de winkelier maar als wij dan al bleitend thuiskwamen, kregen wij nog wat motten tegen ons oren van onze ouders ook. Wee ons, bij misprutsen in de school !!!
Als nu criminelen gevat worden staat er een leger op om verontschuldingen te verzinnen en wordt het wetboek uitgeperst en de meest onzinnige redenen uitgediept om toch maar vrijspraken te bekomen. Opgelet als er zwarten bij betrokken zijn, onmiddelijk wordt ge als rasist bestempeld. Een gewone opmerking gemaakt door een leraar op school is in sommige gevallen al voldoende om mini-oorlogen uit te lokken!
De zelfdiscipline en het rechtvaardigheidsgevoels van correcte mensen wordt dagelijks verkracht door een systeem, geboren uit jarenlange supper-tollerantie voor krapuul. Links en rechts vindt ge noch een levensgenieter zoals de supperstaaf, maar als ge in de juiste buurten in Mechelen, Antwerpen of enkele andere uitverkoren steden woont dan is de realiteit dikwijls bitter!

Kotsmos
24 februari 2003, 22:22
Het valt best wel mee in Mechelen hoor. Altijd leuk om van andere mensen te horen hoe erg het is.

ydde
24 februari 2003, 23:16
Kotsmos:
Het valt best wel mee in Mechelen hoor. Altijd leuk om van andere mensen te horen hoe erg het is.

ydde:
Wel Kotskke, jullie linkse super-intellectuelen beweren toch altijd dat Vlaams Blok stemmers protest stemmen zijn. Waarom zijn er dan (in Antwerpen en Mechelen) zoveel die "protesteren". 't Zal wel zijn omdat er niks aan de hand is zeker? Het Berrevoets bewind heeft jaren ontkent en struisvogel gespeelt en "den Bart" heeft er niet veel meer van gebakken. Stilletjes aan is het tij aan 't keren dat voelt ge toch hé. Enfin, ik hoop dat het voor ons even goed mee valt op den 18de als voor U, nu in Mechelen, dan zijn we alle twee content nietwaar!

Kotsmos
24 februari 2003, 23:18
kotskke, like the name. Vooral de tweede k

ik vraag mij wel af waarom ik hier weer meteen het stigma "links" naar mijn kop krijg gegooid omdat ik opmerk dat het in Mechelen helemaal niet zo erg gesteld is als altijd beweerd wordt. Mechelen is vooral heel erg leeg 's avonds.

ydde
24 februari 2003, 23:58
Kotsmos:
kotskke, like the name. Vooral de tweede k. ik vraag mij wel af waarom ik hier weer meteen het stigma "links" naar mijn kop krijg

ydde:
Kotskk-kke (als ik u kan plezieren met k's toe te voegen, ge zegt het maar zenne! :wink: )
Waarom links: het zijt gij niet alleen hoor die opmerkt dat Mechelen 's avonds leeg is, maar alleen linksen blijven dan nog beweren dat het bij ons aangenaam toeven is. Ze moeten wel want anders moeten ze toegeven dat hun vorige linkse bestuur helemaal fout was. Zie maar, als ge de Mechelse politiek een beetje volgt, hoeveel krokkedillen er nog bij de SP zitten. Vroeger moesten ze wel (om hun mandaat te behouden) de Berrevoets dictatuur volgen, nu na de transformatie in sp-a zijn ze het bijna allemaal afgestapt, en ge moest ze nu eens horen kankeren hoe de onveiligheid toegenomen is. Je moet ook eens gaan informeren in verschillende scholen, openbare instellingen en stadsdiensten, hoe de huidige schepen voor gezondheid enz ... Salami (een etnisch-marokaan) het personeel de integratie-technieken in de strot gaan duwen is. Het kwam er gewoon op neer dat hij vertelde hoe de marokaanse mentaliteit was en hoe de functionarissen zich daarnaar moesten richten. Vooral de marokaanse krapuleuze jeugdbenden waren een volledig taboe. Wel je ziet nu, wanneer het donker wordt wat dit jarenlange beleid teweeg gebracht heeft. Ach ja ... voor ik het vergeet: het waren de hondendrollen en de vuile straten die het onveiligheidsgevoel veroorzaakten. Dat was hetgeen men de Mechelaar voorhield. Enfin, zelfs de meest linkse quibus kan niet anders dan zien hoe het Blok voordeel haalt in Mechelen en Antwerpen, en als "ze" blijven volharden in "alles oké" ben ik tamelijk gerust voor de 18de.

Rogier
25 februari 2003, 13:28
een staat in verval


Heeft het goddeloze tijdperk in Belgie geluk gebracht ?


De bio-chip is klaar, de chip die reeds in 1968 proefsgewijs bij mensen ingeplant werd en steeds verder is ontwikkeld. Als het eerst maar een gigantische wanorde is

uit "de waarheid"

Met tegenzin moet ik U en nog een aantal anderen gelijk geven. Mijn grootouders waren een voorbeeld van hoe het er vroeger aan toe kon gaan. Het waren lieve mensen met een grote tuin die uitkwam op de straat. Er liep daar altijd volk rond. Kwamen ze niet on de duiven te bespreken dan was het voor wat anders. Altijd werd daar een of ander verhaal verteld. Nu blijkt iedereen aan een vorm van depressie te leiden. TV en auto hebben mogelijkheden geschapen maar ook veel kapot gemaakt. In het begin was het allemaal nog vrolijk en liepen de mensen bij elkaar binnen om samen TV te kijken of samen eens met de auto weg te gaan. Nu dient die auto om te gaan werken om geld te verdienen om twee auto's te onderhouden. De TV mag niet af want men zou een aflevering van thuis kunnen missen. Alles moet kunnen maar is dat de oplossing. Men praat niet echt meer met elkaar en op die manier worden er geen problemen meer opgelost. Ook het uitgangsleven is veel moeilijker geworden. Zelf ben ik een paar keer naar een aantal uitgangs gelegenheden binnen gestapt. Vroeger was het dan niet zo eenvoudig, nu is het daar in feite oervervelend en bijna onmogelijk om kontacten te leggen. Vroeger was het leuk om daar meisjes te ontmoeten nu wordt daar gedanst eindeloos voor wie dat nog leuk vind. Het is zoals met alles veel afstandelijker.

mvg. Rogier :wink:

alpina
25 februari 2003, 13:36
een staat in verval


Heeft het goddeloze tijdperk in Belgie geluk gebracht ?


De bio-chip is klaar, de chip die reeds in 1968 proefsgewijs bij mensen ingeplant werd en steeds verder is ontwikkeld. Als het eerst maar een gigantische wanorde is

uit "de waarheid"

Met tegenzin moet ik U en nog een aantal anderen gelijk geven. Mijn grootouders waren een voorbeeld van hoe het er vroeger aan toe kon gaan. Het waren lieve mensen met een grote tuin die uitkwam op de straat. Er liep daar altijd volk rond. Kwamen ze niet on de duiven te bespreken dan was het voor wat anders. Altijd werd daar een of ander verhaal verteld. Nu blijkt iedereen aan een vorm van depressie te leiden. TV en auto hebben mogelijkheden geschapen maar ook veel kapot gemaakt. In het begin was het allemaal nog vrolijk en liepen de mensen bij elkaar binnen om samen TV te kijken of samen eens met de auto weg te gaan. Nu dient die auto om te gaan werken om geld te verdienen om twee auto's te onderhouden. De TV mag niet af want men zou een aflevering van thuis kunnen missen. Alles moet kunnen maar is dat de oplossing. Men praat niet echt meer met elkaar en op die manier worden er geen problemen meer opgelost. Ook het uitgangsleven is veel moeilijker geworden. Zelf ben ik een paar keer naar een aantal uitgangs gelegenheden binnen gestapt. Vroeger was het dan niet zo eenvoudig, nu is het daar in feite oervervelend en bijna onmogelijk om kontacten te leggen. Vroeger was het leuk om daar meisjes te ontmoeten nu wordt daar gedanst eindeloos voor wie dat nog leuk vind. Het is zoals met alles veel afstandelijker.

mvg. Rogier :wink:

Je somt gewoon een hele reeks vooroordelen op!! :roll: Ik hoop dat jou leven er iets anders uitziet dan deze opsomming! Aan elke periode zijn er natuurlijk negatieve kanten verbonden, maar als je de positieve al niet meer ziet... :?

Rogier
25 februari 2003, 15:39
Je somt gewoon een hele reeks vooroordelen op!! :roll: Ik hoop dat jou leven er iets anders uitziet dan deze opsomming! Aan elke periode zijn er natuurlijk negatieve kanten verbonden, maar als je de positieve al niet meer ziet... :?

Er zijn meer mogelijkheden maar sociaal is er evenredig een achteruitgang vast te stellen. Dat is trouwens niet alleen mijn vaststelling. Mensen die landen bezoeken waar men het met minder moet doen, stellen vaak vast dat je daar veel meer kontacten hebt en veel meer samenhang binnen de bevolking. In de USA is het echter nog erger gestelt. Waarschijnlijk ben ik nog niet aangepast aan het post moderne leven. Een van de pijnpunten voor mezelf althans is het vervagen van het begrip waarde. Ik bedoel hier niet morele waarde maar de waarde die men aan iets toekent. Ik rijd met een fiets van pakweg 25 jaar oud. Omdat hij hier en daar rammelt vind mijn vrouw dat ik een andere moet kopen. Haar benadering is louter zakelijk mijn benadering is meer emotioneel. Dat ding doet het nog waarom dan veranderen. Zo gaat het met veel zaken men werpt het gewoon weg. Niet het feit dat het nuttig is telt maar het feit dat het niet het allernieuwste is. Op die manier heeft nooit iets waarde. Men kan toch ook niet stellen dat een maatschappij waar kinderen als last gezien worden of als belemmering voor het verwerven van waardeloos bezit zo'n hoogstaande maatschappij is. Steeds meer mensen blijken ook niet zonder drugs te kunnen. Dat allemaal in een maatschappij waar men zogezegt meer mogelijkheden heeft dan ooit. Ben ik daar gelukkig mee natuurlijk niet, wie wel :lol:

mvg. Rogier :wink:

marijke
25 februari 2003, 21:23
De helft van zijn leven is een mens aan het werken om te kunnen kopen, waar hij zin in heeft..De andere helft moet hij werken, om te zorgen dat hij dat kan behouden...
Ik heb mijn kinderen altijd geleerd, dat ze moeten werken om te kunnen leven, maar niet alleen moeten leven om te werken..
Op tijd en stond, tijd maken om van het leven te kunnen genieten..
En dat moeten niet altijd dure dingen zijn..Een mooie zonsondergang..een rustige wandeling door de bossen..Genieten van je kinderen, en tijd maken voor mekaar..zijn véél meer waard dan al de materiele dingen die je kan kopen..
Maar achteruitkijken, heeft ook géén zin..
Vroeger..ja vroeger..hadden de meeste gezinnen een kleine moestuin, en een paar kippen of konijnen..Overleven was géén probleem, alles stond in hun moestuin..
Gaan werken, daar dachten de vrouwtjes niet aan, want het was de tijd van de kroosterijke gezinnen..GOD besliste dat zo..weet je wel..
Voor de rest was er véél verdoken armoede, en werd er honger en kou geleden, door hen die toch naast de boot viel, en waarvan de man werkloos was.
Vroeger, neen, we leven nu..En met de evolutie, die eeuwen geleden is begonnen, zijn we gekomen tot wat we nu zien, als dagelijkse werklijkheid.
Is het mooier..is het slechter ??We zullen er nu het beste moeten van maken..
Maar het voornaamste waar we ons moeten voor inzetten, dat zijn onze kinderen..onze jeugd..
Dat zou het hoofddoel moeten zijn van iedere volwassene..
Een goede begeleiding, van in de wieg tot aan de volwassenheid, zou onze prioriteit moeten zijn..
En ge moet daarvoor de tijd van vroeger beslist niet romantiseren..

Kotsmos
25 februari 2003, 21:44
Er zijn meer mogelijkheden maar sociaal is er evenredig een achteruitgang vast te stellen. Dat is trouwens niet alleen mijn vaststelling. Mensen die landen bezoeken waar men het met minder moet doen, stellen vaak vast dat je daar veel meer kontacten hebt en veel meer samenhang binnen de bevolking.

dat is subjectief. Ik lieg niet als ik zeg dat ik veel mensen ken, hier in het dorp veel vrienden heb en er nog regelmatig nieuwe leer kennen. Maar uiteindelijk heb je wel érgens een punt, vermits sociale stelsels ook maar een overlevingsstrategie zijn. Individuele welvaart maken die stelsels minder noodzakelijk, met een minder samenhangende sociale structuur tot gevolg.

Een van de pijnpunten voor mezelf althans is het vervagen van het begrip waarde. Ik bedoel hier niet morele waarde maar de waarde die men aan iets toekent. Ik rijd met een fiets van pakweg 25 jaar oud. Omdat hij hier en daar rammelt vind mijn vrouw dat ik een andere moet kopen. Haar benadering is louter zakelijk mijn benadering is meer emotioneel.

Mja. Het kan aan mij liggen, of aan u, of aan ons beiden, maar persoonlijk vind ik dat ge niet te ver moogt gaan in de per slot van rekening absurde emotionele band met een voorwerp. Enorm veel waarde hechten aan een voorwerp is in feite net zo materialistisch als er totaal geen waarde aan hechten, maar het wel willen hebben.

Dat ding doet het nog waarom dan veranderen.

dat lijkt mij een net zo zakelijke benadering als die van uw vrouw...

Zo gaat het met veel zaken men werpt het gewoon weg. Niet het feit dat het nuttig is telt maar het feit dat het niet het allernieuwste is.

beetje bullshit. Kom kom. De post was goed begonnen, maar nu is het gewoon sloganeske clichépraat, die ik enkel van mijn bomma verwacht. Hou rekening met het feit dat het nieuwste ook meestal het makkelijkste en handigste is. In dat opzicht is de enige reden om niét over te schakelen op iets nieuws, de emotionele waarde die ge hecht aan het oude. En die relatie mens-ding vind ik gewoon raar.

Op die manier heeft nooit iets waarde.

Dat zou ik nu ook niet beweren. Maar jij lijkt hier een betoog te houden om aan alles waarde te geven.

Men kan toch ook niet stellen dat een maatschappij waar kinderen als last gezien worden of als belemmering voor het verwerven van waardeloos bezit zo'n hoogstaande maatschappij is.

Mag ik u erop wijzen dat we nog maar recent de tijd zijn begonnen waarin kinderen niét als een last worden gezien? Hoeveel mensen kent gij die hun kinderen vermoorden omdat ze het zich het onderhoud niet kunnen veroorloven? Als zoiets nu gebeurt, komt het meteen op de voorpagina's en spreekt iedereen schand over het waardenverlies in de maatschappij enzo. Wat weinigen weten is dat kindermoord sinds de Oudheid en tot het einde van de 19e eeuw een frequent verschijnsel was. De methode was vaak erg simpel: de boreling mee in bed nemen, wetende dat hij 's nachts onder het gewicht van de moeder zou stikken. De dag daarna het kindje opgeven bij de pastoor als gestorven door een tragisch ongeluk, en de kous was af. Als je vindt dat kinderen voor ouders tegenwoordig minder waard zijn dan vroeger, dan wil ik niet weten waar voor ouders jij in je omgeving zoal kent.

Steeds meer mensen blijken ook niet zonder drugs te kunnen.

Bullshit. Het tegendeel is meer waar. Alcoholisme is tegenwoordig iets dat iedereen wel kent, maar waar relatief weinigen nog direct mee geconfronteerd worden. 100 jaar geleden was het schering en inslag. Om van ongewilde verslavingen nog maar te zwijgen (farmaceutische bedrijven kapten toen nog doodleuk zwaar verslavende produkten in hun medicijnen, klantenbinding noemen ze dat).

Dat allemaal in een maatschappij waar men zogezegt meer mogelijkheden heeft dan ooit. Ben ik daar gelukkig mee natuurlijk niet, wie wel :lol:



een betere kijk op het verleden kan altijd helpen. Hoop ik.

Vroeger..ja vroeger..hadden de meeste gezinnen een kleine moestuin, en een paar kippen of konijnen..Overleven was géén probleem, alles stond in hun moestuin..
Gaan werken, daar dachten de vrouwtjes niet aan, want het was de tijd van de kroosterijke gezinnen..GOD besliste dat zo..weet je wel..


heb je zo een specifieke periode in gedachten bij dit tafereel, of is dit je beeld van HET verleden?

Rogier
26 februari 2003, 10:47
Er zijn meer mogelijkheden maar sociaal is er evenredig een achteruitgang vast te stellen.
dat is subjectief. Ik lieg niet als ik zeg dat ik veel mensen ken, hier in het dorp veel vrienden heb en er nog regelmatig nieuwe leer kennen.Vroeger woonde ik in een oude buurt in een straat waar iederen iedereen bij de voornaam kende. Daarna verhuisde ik naar een nieuwe wijk waar je de mensen enkel van ziens kende en dan nog. Ik heb daar tien jaar gewoond of beter ik verbleef daar om te eten en te slapen. Mijn buurman kende ik nauwelijks en ik heb hem in die tien jaar nooit gesproken. Ik kwam uit huis stapte in mij auto en visa versa. Daarna ben ik naar een dorp gaan wonen en daar ken ik weer de meeste mensen uit de buurt. Voorlopig besluit in de oude buurten kent men elkaar nog maar in de nieuwere buurten is het vaak huilen met de pet op. Het zijn zulke zaken die ik onder de aandacht wil brengen.Een van de pijnpunten voor mezelf althans is het vervagen van het begrip waarde. Mja. Het kan aan mij liggen, of aan u, of aan ons beiden, maar persoonlijk vind ik dat ge niet te ver moogt gaan in de per slot van rekening absurde emotionele band met een voorwerp. Ik bedoelde dat ik wel best tevreden ben met mijn fiets. Het is mogellijk een groen trekje van mij maar ik gooi niet graag iets weg omdat er toevallig iets beters te krijgen is. Het is meer een soort respect voor zaken. Net zoals je een oude kat ook niet weg doet omdat die niet krols meer is en alleen nog maar ligt te slapen. Mensen, dieren en dingen moeten waarde hebben en die ook behouden.En die relatie mens-ding vind ik gewoon raar.Ik vind dat je niet alleen tegenover mensen respect moet tonen maar ook tegenover dieren, planten en gebruiksvoorwerpen. Het lijkt niet echt rationeel en nochtans denk ik heel rationeel. Door deze zienswijze ziet de wereld er heel wat kleurlijker uit. Je kan ook denken aan mensen die elke week hun moterfiets opblinken. Om er louter mee te rijden hoeft dat niet. Op die manier hebben ze wel een persoonlijke band die zin geeft aan hun handelen. Op die manier heeft nooit iets waarde.Dat zou ik nu ook niet beweren. Maar jij lijkt hier een betoog te houden om aan alles waarde te geven. Dat is inderdaad juist. Ik geloof dat alles zijn plaats heeft en dat de mens daar niet te veel in moet tussenkomen. Men kan toch ook niet stellen dat een maatschappij waar kinderen als last gezien worden of als belemmering voor het verwerven van waardeloos bezit zo'n hoogstaande maatschappij is. Mag ik u erop wijzen dat we nog maar recent de tijd zijn begonnen waarin kinderen niét als een last worden gezien? Hoeveel mensen kent gij die hun kinderen vermoorden omdat ze het zich het onderhoud niet kunnen veroorloven? Als zoiets nu gebeurt, komt het meteen op de voorpagina's en spreekt iedereen schand over het waardenverlies in de maatschappij enzo. Wat weinigen weten is dat kindermoord sinds de Oudheid en tot het einde van de 19e eeuw een frequent verschijnsel was. De methode was vaak erg simpel: de boreling mee in bed nemen, wetende dat hij 's nachts onder het gewicht van de moeder zou stikken. De dag daarna het kindje opgeven bij de pastoor als gestorven door een tragisch ongeluk, en de kous was af. Als je vindt dat kinderen voor ouders tegenwoordig minder waard zijn dan vroeger, dan wil ik niet weten waar voor ouders jij in je omgeving zoal kent.
De toestanden die u bespreekt heb ik nooit gekend en zijn dan ook niet van toepassing op de het tijdvak dat hier ter sprake komt. Feit is wel dat steeds meer mensen hun huis, auto en hun vrijheid belangrijker vinden dan het opvoeden van kinderen. Steeds meer mensen blijken ook niet zonder drugs te kunnen. Bullshit. Het tegendeel is meer waar. Alcoholisme is tegenwoordig iets dat iedereen wel kent, maar waar relatief weinigen nog direct mee geconfronteerd worden. 100 jaar geleden was het schering en inslag. Om van ongewilde verslavingen nog maar te zwijgen (farmaceutische bedrijven kapten toen nog doodleuk zwaar verslavende produkten in hun medicijnen, klantenbinding noemen ze dat).Toen ik studeerde werden er nauwelijks drugs gebruikt. Drugs was iets voor marginale middens. Er werd wel stevig gedronken en gerookt. Echt aan de drank verslaafden heb ik niet gekend. Dat allemaal in een maatschappij waar men zogezegt meer mogelijkheden heeft dan ooit. Ben ik daar gelukkig mee natuurlijk niet, wie wel :lol: een betere kijk op het verleden kan altijd helpen. Hoop ik.Daar kan men heel wat van leren. Mijn ouders en grootouders waren niet achterlijk of dom. Wat ze deden was rationeel overwogen en veel van hun gebruiken waren zinvol. We leven in een vrij arrogante maatschappij die de neiging heeft daar op neer te kijken. Het duurde bij mij ook een tijd voor ik daarover ging nadenken. Het is niet zo dat ik tegen de vooruitgang ben, het tegendeel is waar. Mijn vraag naar deze maatschappij toe is, doen we het wel beter, het antwoord daarop is ambivalent. Op technisch wetenschappelijk gebied is dat zeker het geval. Alhouwel men van tijd tot tijd oude technieken met meer inzicht hergebruikt. Op menselijk gebied lijken we echter nog niet aangepast aan al die nieuwe mogelijkheden. Het is daarom nuttig om even over de schouder te kijken naar het verleden toe.

mvg. Rogier :wink:

alpina
26 februari 2003, 12:58
Toen ik studeerde werden er nauwelijks drugs gebruikt. Drugs was iets voor marginale middens. Er werd wel stevig gedronken en gerookt. Echt aan de drank verslaafden heb ik niet gekend.

Bij mijn weten worden er nu inderdaad meer jointjes gerookt, maar is dat erger dan zwaar drinken?? Ik denk het niet. Ik vind al dat gedoe alsof de jeugd niets anders doet dan aan de drugs zitten zwaar overdreven.

Ali
27 februari 2003, 15:10
Begié is niet in verval , Belgié is een paradijs met haar sociale zekerheid de ziekenkas en den dop...prachtig toch?
bij ons in marokko moeten ze dat nog uitvinden.
maar onze koning is heel slim.
zolang dat we hier kunnen profiteren kan onze koning rustig wat geld sparen :lol:

alpina
27 februari 2003, 15:11
Begié is niet in verval , Belgié is een paradijs met haar sociale zekerheid de ziekenkas en den dop...prachtig toch?
bij ons in marokko moeten ze dat nog uitvinden.
maar onze koning is heel slim.
zolang dat we hier kunnen profiteren kan onze koning rustig wat geld sparen :lol:

Prachtig toch! Iemand die openlijk toegeeft dat men hier komt profiteren van onze sociale zekerheid!! :roll:

Kotsmos
27 februari 2003, 15:28
Ali begint mij zo langzaamaan even fake te klinken als die Rechtse Rukker die hier ook ergens ronddoolt.

ydde
27 februari 2003, 15:32
Kotsmos:
Ali begint mij zo langzaamaan even fake te klinken als die Rechtse Rukker die hier ook ergens ronddoolt.

ydde:
Kotskke, heb d'et ook al door ... :lol: :lol: :lol:

Supe®Staaf
27 februari 2003, 17:27
Af en toe sta ik er verstomd van, hoe sommigen erin slagen te broebelen, zonder zich onder water te bevinden. :roll:

Pat
28 februari 2003, 10:29
De tekst "België in verval" lijkt wel geschreven door Alexandra Coolen :lol:

Rogier
28 februari 2003, 13:04
De tekst "België in verval" lijkt wel geschreven door Alexandra Coolen :lol:

Xandra is niet zo ongewoon, ze valt alleen meer op. De paar keer dat ze op TV mocht komen viel ze heel goed mee. Dat ze een andere mening heeft is alleen maar een voordeel. Op die manier kan je nog eens over iets anders praten en anders tegenover de wereld aankijken. Om over een dom blondje te spreken, toch maar oppassen want dat is ze niet. Inderdaad ze kijkt meer naar vroegere samenlevingsvormen. Vergeet echter niet dat je ouders, grootouders vaak ook zo dachten en leefden, en wat was er verkeerd met die mensen. :lol:

mvg. Rogier :wink:

N-VA
3 maart 2003, 19:03
België in verval? Het komt mij bekend voor!

Kotsmos
4 maart 2003, 11:34
jij ook soms?

democratsteve
5 maart 2003, 01:03
De tekst "België in verval" lijkt wel geschreven door Alexandra Coolen :lol:

Xandra is niet zo ongewoon, ze valt alleen meer op. De paar keer dat ze op TV mocht komen viel ze heel goed mee. Dat ze een andere mening heeft is alleen maar een voordeel. Op die manier kan je nog eens over iets anders praten en anders tegenover de wereld aankijken. Om over een dom blondje te spreken, toch maar oppassen want dat is ze niet. Inderdaad ze kijkt meer naar vroegere samenlevingsvormen. Vergeet echter niet dat je ouders, grootouders vaak ook zo dachten en leefden, en wat was er verkeerd met die mensen. :lol:

mvg. Rogier :wink:

Rogier, tot nu toe heb ik altijd gedacht dat je "een beetje" conservatief was. Toen ik je absurde bijdragen over cannabis las, begon ik al iets te voelen, maar nu ik je ook nog A. Coolen hoor verdedigen weet ik het wel zeker: ge bent nen triestige conservatieve zagevent.
Bovendien bent ge hypocriet ook.
U zegt dat wanneer u verhuisd bent, u nooit contact heeft gehad met uw buurman. U sprong dagelijks in uw auto om recht naar het werk te rijden en 's avonds onmiddelijk weer terug in huis.
Dus, Uzelf doet òòk geen moeite om die sociale band te doen ontstaan, maar ge zit hier wel te zeuren dat hij er niet meer is.
Op m'n 16é werd ik al kotsmisselijk van die oerconservatievelingen. Ik ben er nu bijna 40 en ik word er nog steeds kotsmisselijk van.
Draai gewoon mee met de wereld man. En als het u toch allemaal zo tegenstaat, maak er dan een eind aan. Dankzij een aantal progressieven kan u dat vandaag doen zònder dat u daar een wet voor hoeft te overtreden.

Luddo
5 maart 2003, 10:29
Ik moet Rogier bijtreden. Alexandra Colen is geen dom blondje. Ze heeft in haar kleine rechterteen meer gezond en ander verstand dan Freya Van den Bossche in haar beide showbenen. Alexandra mist alleen een familielid op de openbare omroep om haar op een deskundige manier te promoten op kosten van de belastingbetaler.

Kotsmos
5 maart 2003, 18:49
De tekst "België in verval" lijkt wel geschreven door Alexandra Coolen :lol:

Vergeet echter niet dat je ouders, grootouders vaak ook zo dachten en leefden, en wat was er verkeerd met die mensen. :lol:



Dat is het hem juist: Colen houdt vast aan waarden en weigert in te zien dat die veranderen, en dat je daar als individu, en zelfs als massa, weinig aan kan veranderen.

Ik moet Rogier bijtreden. Alexandra Colen is geen dom blondje. Ze heeft in haar kleine rechterteen meer gezond en ander verstand dan Freya Van den Bossche in haar beide showbenen. Alexandra mist alleen een familielid op de openbare omroep om haar op een deskundige manier te promoten op kosten van de belastingbetaler.

blablabla. Soms overtreft dit forum zelfs Kafka.

Ali
5 maart 2003, 22:47
blablabla. Soms overtreft dit forum zelfs Kafka.


wie is eigenlijk die kafka?

Bruno*
16 maart 2003, 14:25
:cry: :roll:

goodfellow
27 april 2003, 12:50
Als de belgische regering denkt van nog veel veto's te stellen,
zou het wel eens zeer snel kunnen bergaf gaan.ZOO groot is
belgie nu ook weer niet.

eno2
4 april 2006, 10:40
een staat in verval


Heeft het goddeloze tijdperk in Belgie geluk gebracht ? Diep van binnen weet iedereen dat het zo niet verder kan gaan.Het materialistische leven heeft niemand geluk gebracht, in ieder geval geen echt geluk.De meeste gezinnen zijn ontwricht, dwz de ouders zijn gescheiden, of kinderen zijn van huis weggelopen..Ook zijn er de sleutelkinderen, wiens moeders moeten werken; als ze na school naar huis komen is er geen moeder die op hen wacht..-De economie gaat vòòr het gezin en zij kan alle arbeidskrachten gebruiken want er worden niet meer genoeg kinderen geboren, zeker geen Begische.Wat zou er in de dierenwereld gebeuren, als de dieren hun jongen niet meer op zouden opvoeden ? Buiten dat de Belgische vrouw nu moet werken, voor de 2e auto, voor de vakanties..voor de status van het gezin, worden ook de kinderen steeds vrijer opgevoed. Als ze überhaupt nog opgevoed worden...christelijke opvoeding is er niet meer want ze worden toch immers allemaal gedumpt in de creche en daar wordt heus geen bijbelverhaal aangehaald.Waarden en normen worden niet bijgebracht, want het is immers toch niet HUN kind? Voor een goede opvoeding is nu juist een goed geordend gezinsleven erg belangrijk. Als moeder de vrouw niet thuis is als de oudere kinderen uit school komen, gaan de kastjes weer aan (computer, tv); wat ze daar te zien krijgen is niet erg stichtend en opbouwend...in sommige films/internet sites worden alle zonden van de wereld bedreven.
Wie maakt zich daar nu druk over ? "Als ze niet met 4 jaar al bedorven zijn, dan zijn ze het wel met 18..."

Legalisering door de regering van prostitutie; wat vroeger ernstig werd genomen en beschouwd werd als 'laag volk van lichte zeden' wordt nu gewoon gevonden. Nu gaat Jan en alleman naar dit volkje omdat ze het 'thuis' niet meer bij hun vrouw kunnen vinden. De jeugd van tegenwoordig gaat met een leeftijd van 10 jaar al naar disco's en zuipt zich vol met troep waardoor hun lever al op hun dertigste naar de vernieling gaat. Het wordt tegenwoordig ongewoon gevonden als een kind van 14 jaar 'het' nog niet gedaan heeft.

De afbraak van de waarden en normen gaat in rap tempo verder,het scheelt niet meer veel of de staat bepaalt letterlijk over het leven,de dood en de opvoeding. Met ons voedsel wordt geknoeid, de beschaving afgebouwd, de cultuur gaat verloren, het respect voor zijn naaste...tot zelfs de Belgische taal; buiten dat er steeds minder nederlands sprekende mensen in Belgie zijn gebruiken de Belgen ook steeds minder vocabulaire in hun taalgebruik, de taal verarmt net als de goede zeden. Alle grove woorden worden nu ook gewoon op televisie en radio gebruikt. Ik bedoel opmerkingen als"ik voel me kut" "dat is klote"..."G verdomme"zijn heel normaal nu. Ook op tv.Niemand durft er iets van te zeggen...Ook de "regering" niet. Nee, niemand durft iets te zeggen en dat kenmerkt vooral deze tijd.Bijna niemand weert zich nog tegen het kwaad. De ware oorzaken durft niemand meer te noemen.Maar iedereen weet het van binnen waar de ware oorzaken liggen..beslist !!De ware bronnen van het kwaad zijn TABOE. De overheid doet echter steeds alsof ze verbaast zijn " er zijn steeds meer criminele jongeren", zij noemen echter niet de ware oorzaken zoals de afbraak van het gezin en de maatschappij. Zelf de kinderen zelf snappen de WARE OORZAKEN !! De oorzaken worden NIET aangepakt.Meer Blauw op straat lost niets op; zolang de kinderen geen gezin meer hebben en er geen moeders meer thuis zijn. Daardoor is er ook geen sociale controle meer. Buren spreken elkaar steeds minder.Mensen vereenzamen, iedereen is voor zichzelf bezig, voor het geld, carrière maken, promoveren,betere baan, meer verdienen,..dat is het enige doel van het leven. Doordat God niet meer bestaat tegenwoordig hebben ze geen ander doel dan maximaal genieten, maximaal verdienen,..Wat een leegte ! Waar gaan we heen ? Waarom noemt niemand de ware oorzaken ?? Moeten we straks ook in de bus,tram,trein,bushalte...camera's gaan plaatsen misschien ? Het zal wel moeten op den duur..! De afkeer van God, de algehele vervaging van de normen en waarden en de vermindering van het wederzijds respect zet zich onverminderd voort.Zijn er nog mensen met gezond verstand ? Iedereen weet dat het eindigt in algehele chaos en wetteloosheid.Steeds meer zware criminelen worden vrij gesproken.Moordenaars lopen na een paar jaar weer vrolijk rond, op zoek naar hun volgende slachtoffer.Maar de mensen zien het niet meer, ze slapen achter het kasje dat voor hun bepaalt hoe zij moeten denken. Er zijn maar weinig Belgen die weten dat er in Brussel allang een nummertje voor hen klaar licht, een microchipje dat straks bij iedereen onder de huid wordt gespoten. Al 17 keer zijn de ministers in het geheim bijeen gekomen. De bio-chip is klaar, de chip die reeds in 1968 proefsgewijs bij mensen ingeplant werd en steeds verder is ontwikkeld. Als het eerst maar een gigantische wanorde is

uit "de waarheid"

Ik hou wel van flippante bijdragen, en dit is er een.
Wat een geluk dat we vanonder de schaduw van de kerktoren uitgekomen zijn, de tolerantie op alle gebied vergroot is, de rijkdom en de opvoeding toegenomen, de sociale controle ingetoomd, en het individu vrijer en zelfstandiger geworden is, de vrouwen ontvoogder en gelijker, etc.
Als er dan al veel kan verbeterd worden, dan niet door atavistische technieken en opvattingen...

abi
4 april 2006, 11:15
België in verval? Het komt mij bekend voor!

Gelukkig da we onze Fluppe nog hebben

:-D

ekskimo
4 april 2006, 11:28
Prachtig toch! Iemand die openlijk toegeeft dat men hier komt profiteren van onze sociale zekerheid!! :roll:
ja hoe zout ge zelf zijn als ik in zo'n ander land zou wonen waar ge als ge ziek zijt helemaal geen geld hebt ik zou rap hier komen wonen het enige probleem is juist dat er zoveel mensen naar hier komen

eno2
4 april 2006, 17:52
ja hoe zout ge zelf zijn als ik in zo'n ander land zou wonen waar ge als ge ziek zijt helemaal geen geld hebt ik zou rap hier komen wonen het enige probleem is juist dat er zoveel mensen naar hier komen

Weinig Eskimo's, toch.