PDA

View Full Version : Blote buik op het werk mag niet meer in China


Chipie
4 september 2004, 23:33
http://vanessamae.altervista.org/20/left.jpg
Voil�*, het enige wat aan het Communistische China voor bepaalde dames/heren aantrekkelijk was, wordt 'bijgeschaafd'...

Mannen mogen het wel, maar vrouwen niet: met een blote buik naar het werk. De provincie Zhejiang aan de Chinese oostkust heeft de vrouwelijke werknemers in de provinciale archieven verboden om nog langer met truitjes die de navel onbedekt laten op het werk te verschijnen. Ook andere sexy kleren zoals strakke leggings en te dunne blouses mogen niet meer, en het moet ook maar eens uit zijn met het grove taalgebruik van de meisjes.

Het officiële Chinese persbureau Xinhua, dat gisteren met het bericht naar buiten kwam, zegt dat het de eerste keer is dat de Chinese overheid maatregelen uitvaardigt die uitsluitend voor vrouwelijke ambtenaren gelden.

Loopt het dan zo uit de hand met de kleding en het gedrag van de Chinese vrouwen op de werkvloer? Niet echt, maar het is wel waar dat jonge Chinese vrouwen zich veel uitdagender, modieuzer en uitgesprokener kleden dan hun moeders ooit durfden.

De nieuwste Westerse mode is vrijwel meteen ook in China te krijgen, zij het vaak in veel goedkopere namaakversies, en jonge vrouwen zijn niet meer in de ruim vallende lange broeken in de kleuren grijs, blauw of groen te krijgen die voor hun moeders vaak nog de standaardkleding vormen.

En hun taalgebruik? Traditioneel zijn het vooral de Chinese mannen die er niet voor terugdeinzen grove, seksueel getinte taal op het werk te gebruiken; voor vrouwen wordt dat ongepast geacht. Maar steeds meer meisjes hebben genoeg van een rol als kwetsbaar, verlegen en onschuldig wezentje, en zij vloeken, drinken en roken dan ook gezellig met hun mannelijke collega's en vrienden mee...
(bron: www.nrc.nl) (http://www.nrc.nl)/)Tja, er dan zijn er sommige elementen die willen dat we ons meer op China dan op de VS zouden moeten richten!

Funghus
5 september 2004, 00:05
Weuhh? Chinezen zijn toch geen moslims? *onbegrip* ;-)

Wist je dat ze in Frankrijk het hoofddoek verboden? Hoe dan ook, als je in sommige plaatsen in de VS een klassieke zwembroek aandoet (en geen short) wordt je ook aanzien als een perverte exhibitionist.

Culturen hebben neiging te verschillen van elkaar, maar "deugdelijkheid" is verrevan een nieuw fenomeen en eigenlijk in veel culturen de norm. Denk maar aan de jaren '50 bij ons. In Japan gelden ook zeer strikte codes op het werk en op school. Op straat doen ze wat ze willen.

Trouwens, als je werk zoekt als secretaresse en je laat je navel zien, weet ik ook niet ze je overal gaan aanvaarden.

tomm
5 september 2004, 01:01
Tja, er dan zijn er sommige elementen die willen dat we ons meer op China dan op de VS zouden moeten richten!


De VS is anders ook niet bedeesd voor dergelijke maatregelen, in Texas is er een wet die het verbiedt meer dan 7 vibrators in huis te bezitten, in vele staten is homosexualiteit strafbaar, doctors die abortus uitvoeren worden het slachtoffer van terroristische acties en op het werk heerst er meestal een strikte "dresscode"... en dan zijn er sommige mensen die de VS als voorbeeld willen nemen!

Chipie
5 september 2004, 07:57
De VS is anders ook niet bedeesd voor dergelijke maatregelen, in Texas is er een wet die het verbiedt meer dan 7 vibrators in huis te bezitten, in vele staten is homosexualiteit strafbaar, doctors die abortus uitvoeren worden het slachtoffer van terroristische acties en op het werk heerst er meestal een strikte "dresscode"... en dan zijn er sommige mensen die de VS als voorbeeld willen nemen! U heeft gelijk, mijn beste Tomm... We moeten China, Noord-Korea en Cuba als voorbeeld nemen!
Daar krijgt men een premie voor het bezit van minstens 7 vibrators, worden homo's als ware Romeo's behandeld en (in China) kreeg men gevangenisstraf (in het beste geval) voor het verwekken van meer dan één kind!

Ik zal straks eens proberen vanuit een gezellige internetcafé contact te leggen met één van uw vrienden uit die landen. Hopelijk zijn die cafés, in de landen van vrijheid en blijheid, niet gesloten!
Momenteel zijn er in die landen evenwel geen gediplomeerden communikanten (= communistische leiders die minstens 10 miljoen eigen mensen van kant geholpen hebben) meer te vinden! Zou de openheid, de vrijheid en de blijheid daar dan nog gegarandeerd zijn?

Ik moet nu, gezien ik bij vergissing de VS in plaats van China vermeldde als land van de vrijheid, toch niet naar de zoutmijnen voor straf?

http://www.venividi.sk/pics/b_vieliczka.jpg

Gelukkig heeft het 'werkvolk' onder communistische
regimes prettige werkomstandigheden en is daar
voorlopig geen sprake van om langer te werken
met behoud van loon...

bruut geweld
5 september 2004, 13:56
hehe, prozionisme en transatlantisme zoals gewoonlijk wanhopig elkaars handje vasthoudend.
dat is nieuw...

maar samen lekker aan hun laatste spartelingen bezig in europa.
en uiteraard moet europa zich niet op de grootste economische markt in wording richten omdat daar geen blote meisjesnavels te zien zijn.!..dat spreekt toch voor zich:-D , nee we moeten het bij een steeds meer protectionistischer en naar autarctisme strevend old us of a doen.


en chassidische meisjesnavels dat er te zien zijn... we kunnen ze misschien pruiken gaan verkopen en bellypiercings.
kwestie van een ontluikende markt in china te kunnen negeren, doch economisch te kunnen opvangen..
maar er zijn niet zoveel joden meer....

waarom komt dat eigenlijk ? het zijn toch allemaal fijne,vreedzame en tolerante mensen.
zijn ze allemaal naar israel vertrokken ? ah,daarom dat ze zoveel land willen ontnemen van anderen...LEBENSRAUM is natuurlijk essentieel, nietwaar

bruut geweld
5 september 2004, 14:10
Jews Against the Occupation (http://www.jewsagainsttheoccupation.org/)

Jenin to Jerusalemhttp://www.jatonyc.org/barbedwire.gif



http://www.jatonyc.org/jtoj/Untitled-7.jpg



http://www.jatonyc.org/jtoj/Untitled-11.jpg



http://www.jatonyc.org/jtoj/Untitled-18.jpg



http://www.jatonyc.org/jtoj/Untitled-21.jpg



http://www.jatonyc.org/jtoj/Untitled-25.jpg



http://www.jatonyc.org/jtoj/Untitled-22.jpg



http://www.jatonyc.org/jtoj/Untitled-24.jpg



http://www.jatonyc.org/jtoj/Untitled-27.jpg



http://www.jatonyc.org/jtoj/Untitled-29.jpg



http://www.jatonyc.org/jtoj/Untitled-36.jpg



blijkbaarzijn er veel antisemitische joden... ik zie er zelfs ééntje bijna een hitlergroet brengen, maar hij maskeert het door een vlag te dragen;-)
of zouden zionisten misschien een andere categorie zijn ,een soort van joodse aggressieve fundamentalist ?8)

Chipie
5 september 2004, 14:24
Henin to JerusalemWablieft, Henin naar Jeruzalem? En ik die dacht dat die aan het werk was in de US Open! Zo ziet men maar...

Trouwens een mooie fotoreportage... Toch niet zelf gemaakt?!

http://www2.raisport.rai.it/news/sport/tennis/200107/05/3b449b98034f2/01-henin.jpg

Henin to Jerusalem?

bruut geweld
5 september 2004, 14:42
mooie europese neus van die henin...:twisted:



Jews Against the Occupation (http://www.jewsagainsttheoccupation.org/)

Our Missionhttp://www.jatonyc.org/barbedwire.gif





Jews Against the Occupation is an organization of progressive, secular and religious Jews of all ages throughout the New York City area advocating peace through justice for Palestine and Israel. Our points of unity are as follows:





NO OCCUPATION IN OUR NAME


We as American Jews reject the Israeli government assertion that it is "necessary" to subjugate Palestinians for the sake of keeping Jews safe. We assert that security can only come from mutual respect, and that the occupation of Palestine is only worsening the position of Jews in the Middle East and around the world.







RESTORE HUMAN & CIVIL RIGHTS


The Israeli military fires bone-crushing rubber bullets and live ammunition at unarmed Palestinian civilians engaged in peaceful protest, failing to distinguish between peaceful and violent resistance. The Israeli government has been demolishing Palestinian houses and crops in the Occupied Territories, while allowing Jewish settlers -- many of them American -- to illegally occupy the same land.







END U.S. AID TO ISRAEL


The U.S. government provides more aid to Israel than to any other country—the vast majority of this is for military purposes. Billions of U.S. taxpayer dollars have propped up the occupation and fueled the Israeli government’s war machine (as well as disguising the occupation’s true cost). This aid must end.







STOP ECONOMIC ATTACKS ON PALESTINE


The Israeli government has attacked the Palestinian economy by: closing Palestinian banks; imposing extreme taxes on business; withdrawing operating licenses; destroying industrial equipment; bulldozing farmland and banning fishing; restricting workers' movement; controlling the export of Palestinian goods; closing the borders of the Occupied Territories; and refusing to fund infrastructure like water and electricity -- even in Arab villages within Israel.







LET PALESTINIANS RETURN HOME


Thousands of Palestinians were driven out of their houses and off of their farms during and after the creation of Israel. They must be allowed to return to their homeland.







ANTI-SEMITISM VS. CRITIQUES OF ISRAEL



Jews Against the Occupation stands firmly against anti-Semitism and racism in all its forms. We see our historical struggle against anti- Semitism--a cornerstone of European white supremacist ideology--as inherently linked to all struggles against oppression. We therefore stand in solidarity with the Palestinian people in their struggle for freedom.



Judaism is a cultural and religious identity, which must not be equated with Zionism, a political movement. Criticism of the state of Israel, its policies, or the idea of a Jewish state does not by itself constitute anti-Semitism. Dismissing critics of Israel or of Zionism as "anti-Semitic" is a means of stifling debate and masking the impact of the occupation.

die smerige nazi's ook;-) vuile jodenhaters.!! doemme toch...en ze willen ook al geen slachtoffer meer spelen om palestijns land te kunnen stelen. VERBANNEN zeg ik u !:x :lol:

Chipie
5 september 2004, 15:24
@bruut geweld

Hi,
Als ik me niet vergis, maar dat gebeurt wel meer, gaat dit topic over de blote buikjes van de Chinese meisjes?!

Hopelijk legt U niet elke dag een Jood tussen uw brood (alhoewel uw probleem dan misschien wel opgelost geraakt, maar dan wel genoeg boterhammetjes eten)...

http://www.hinduonnet.com/thehindu/2001/07/06/images/07061023.jpg

Hopelijk is haar neus niet van hoorn...

bruut geweld
5 september 2004, 15:44
tja, heb meestal de intentie om bij de topic te blijven, maar als jezelf in je posts zoveel "insinuerende lofbetuigingen" stuurt...

is dat ook weer zoiets dat alleen voor sommigen voorbehouden is ? en dan blijf ik nog inhoudelijk. als je zelf begint, moet je niet beginnen bleiten he.
two can play, en zoals velen hier weten , ben ik daar niet bepaald slecht in...

Maar goed , het is idd voor iedereen aangenamer om op topic te blijven, we zullen es zien hoelang het je volhoudt om zuiver INHOUDELIJK te blijven zonder je persoonlijk ongenoegen en frustratie te moeten uiten over de tolerantie van "een bruut geweld" dat maar niet verbannen wordt .

als jij de beleefdheidregeltjes volgt, dan ik ook he... dit is tenslotte een DISCUSSIEforum

ik aanvaard bij deze uw impliciet gereikte vredeshand....
met gezond voorbehoud. we zien wel.

bruut geweld
5 september 2004, 16:00
bon dus inhoudelijk :

wegens chinese meisjesnavels (of het correcter ontbreken daarvan) moeten wij ons economisch niet richten op de economische supermacht in wording ...

tja; misschien wat meer verduidelijken van uw stelling, 'k zie zo direct de economische relevantie niet...

Tacitus
6 september 2004, 00:56
Meestal heb ik het niet zo met opgelegde "dress"-codes. Ze hebben een uniformiserend effect, en hebben tot doel het individuele bewustzijn te smoren. Voor totalitaire staten als China is zoiets echter essentieel, al zouden al die oudjes aan het roer natuurlijk maar al te graag de navels van al die jonge meisjes met glinsterende oogjes gadeslaan. Dat geldt overigens ook voor al die orthodox joodse oudjes, die hun dochters verbieden seks te hebben voor het huwelijk, zich uitdagend te kleden of naar verderfelijke westerse muziek te luisteren en voor al die extreem christelijke conservatieven in de US waar die "verderfelijke" muziek wordt gemaakt.
Tja, met "oude zeden" wordt altijd normatief omgesprongen, om het eigen "gelijk" te bewijzen. Maar erover nadenken doen al die oudjes of conservatieven nooit, want dan zouden ze merken hoe pijnlijk hun denkfout is ...

Pelgrim
6 september 2004, 09:58
En bepaalde maoïstische groeperingen blijven uiteraard vasthouden aan China als rolmodel voor het communisme.
Eigenaardig dat communisten zo preuts kunnen zijn. Aan dit voorbeeld alleen al kan je de ware aard van het totalitaire regime in de 'volksrepubliek' China zien. Als ze zich al gaan moeien met hoe de mensen er op hun werk gekleed zijn...

Marco
6 september 2004, 10:43
http://vanessamae.altervista.org/20/left.jpg




Tja, er dan zijn er sommige elementen die willen dat we ons meer op China dan op de VS zouden moeten richten!Kom, niet navelstaren hé. :lol:

Marco
6 september 2004, 10:48
... in Texas is er een wet die het verbiedt meer dan 7 vibrators in huis te bezitten ...7?!
Moeten ze een wet hebben om meer dan 7 vibrators te verbieden?
Allez, jong, 7!

7!


7?

Pelgrim
6 september 2004, 10:52
7?!
Moeten ze een wet hebben om meer dan 7 vibrators te verbieden?
Allez, jong, 7!

7!


7?
Die christelijke families hebben waarschijnlijk nog grote gezinnen, dus veel dochters.

bruut geweld
6 september 2004, 10:56
logisch toch ...

eentje voor elke dag van de week... als het meer wordt, wordt het wel echt decadent he
madam wil wel es wat afwisseling hebben ...dien dag dat modelleke, andere dag dat soort van kromming.... waarom denkt ge dat barbara bush altijd zo gelukzalig glimlacht ?
PS :al opgemerkt dat de madam van onze kroonprins ook altijd zo'n blik heeft ?

Ke Nan
6 september 2004, 11:03
PS :al opgemerkt dat de madam van onze kroonprins ook altijd zo'n blik heeft ?
Prozac. ;)

Marco
6 september 2004, 12:24
7?

Chipie
6 september 2004, 12:26
China zet zware straffen op internetporno

Chinezen die pornografisch materiaal maken voor het internet of de mobiele telefoon kunnen voortaan op zeer strenge straffen rekenen. In het ergste geval wacht hun een levenslange gevangenisstraf. Het opperste volksgerechtshof heeft gisteren de nieuwe regels vastgelegd. Ze gelden vanaf vandaag.

De Chinese autoriteiten hebben duchtig de strijd aangebonden met pornowebsites. Er zijn honderden mensen gearresteerd en eveneens honderden Chinese websites gesloten. China moedigt het gebruik van internet voor onderwijs en zaken aan, maar vreest dat het eveneens voor obscene of dissidente doeleinden gebruikt wordt.
(http://www.standaard.be/nieuws/buitenland )
Zullen er nog veel paradijsvogels leven in het supersocialistisch paradijs?

http://www.yvonnecreatief.nl/images/Paradijsvogel.jpg

voicelesscharlie
6 september 2004, 12:49