PDA

View Full Version : Moslims planden aanslag op Schiphol


Antoon
8 september 2004, 17:27
Terroristen hebben plannen gemaakt voor aanslagen op de Nederlandse luchthaven Schiphol, de Tweede Kamer en de kerncentrale in Borssele. Ook het ministerie van Defensie en het kantoor van de veiligheidsdienst AIVD in Leidschendam waren een doelwit. Dat meldt het Nederlandse dagblad NRC Handelsblad woensdag.

NRC handelsblad baseert zich op de nog vertrouwelijke dagvaarding van de 18-jarige Samir A., die een bomaanslag zou voorbereid hebben. Het Nederlandse gerecht vond onder andere een map met plattegronden van gebouwen in de drie Nederlandse kustprovincies en Noord-Brabant. Zijn arrestatie is voor de overheid aanleiding geweest om op 9 juli in Nederland het terreuralarm af te kondigen, dat tot op vandaag nog steeds van kracht is.

A. moet op 23 september voor het eerst voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. De verdachte is van Marokkaanse afkomst. Hij werd op 30 juni gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij een gewapende overval op een supermarkt. Tijdens een huiszoeking vond de politie materiaal dat erop duidde dat A. mogelijk bezig was aanslagen voor te bereiden.

A. is bekend bij de AIVD. Op 17 oktober 2003 werd hij ook al aangehouden. Volgens de AIVD was hij destijds bezig, samen met vier anderen, een aanslag voor te bereiden. Bij de huiszoeking toentertijd werd zoutzuur en kunstmest aangetroffen, deze spullen zouden gebruikt kunnen worden voor het vervaardigen van een explosief. De vijf verdachten zijn uiteindelijk wegens gebrek aan bewijs op vrije voeten gesteld.

Samir A. heeft in januari 2003 geprobeerd met een 17-jarige vriend zich aan te sluiten bij moslimstrijders in Tsjetsjeniƫ. Bij de Russische grens werden zij tegengehouden en op de trein terug naar Nederland gezet.

Al die moslimterroristen zijn een pot nat, of het nu gaat om Irakezen, Saoudi's, Tsjetsjenen, Palestijnen of nog Europese moslim-allochtonen.
Als dat geen clash of civilizations is.....