PDA

View Full Version : Politie sluit centrum Antwerpen voor auto's


Blue Sky
20 december 2014, 20:47
Hilarisch toch. En dat net voor een stad die er prat op alle verkeer, met name de auto, erg welkom te heten in het stad. Met de staart tussen de benen mogen ze dan dergelijke maatregelen nemen en wordt hun illusie meteen aan diggelen geslagen wanneer ze met de praktische onmogelijkheid ervan worden geconfronteerd. Misschien toch maar eens kijken hoe andere, meer ervaren steden dit aanpakken in plaats van mislukte recepten van de ’70 trachten heruit te vinden.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20141220_01440068

Vrijheideerst
21 december 2014, 11:24
:rofl:

Omdat er al te veel mensen in de binnenstad aan het winkelen waren, niet omwille van een of ander groen terreuralarm.

Den Duisteren Duikboot
21 december 2014, 13:55
Ik vrees dat het recept erin zal bestaan nog meer parkings in de stad aan te leggen, "dan hoeven al die wagens niet zo veel rond te rijden"...

Micele
21 december 2014, 15:32
Ik vrees dat het recept erin zal bestaan nog meer parkings in de stad aan te leggen, "dan hoeven al die wagens niet zo veel rond te rijden"...

Vrees ?

Zwitser
21 december 2014, 15:40
Ik vrees dat het recept erin zal bestaan nog meer parkings in de stad aan te leggen, "dan hoeven al die wagens niet zo veel rond te rijden"...

Op zich is dat geen slecht idee. Gewoon parkeren op straat rigoureus afschaffen. Enkel nog parkeren in parkeergarages. Dan ga je inderdaad veel minder verkeer hebben.

Blue Sky
21 december 2014, 17:01
Vandaag doet de politie wederom een oproep om niet met de auto naar het centrum te komen om een chaos zoals gisteren te vermijden. Hetgeen de beleidsmensen nalaten, moet de politie dan maar noodgedwongen doen.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2159210/2014/12/21/Laat-auto-s-buiten-het-centrum-van-Antwerpen.dhtml

Hetgeen de journaliste zegt is de logica zelve; parkeren aan de rand en dan met OV of te voet naar de binnenstad afzakken.

Een te meer wordt duidelijk dat de hardleerse en autoverslaafde Belg zonder beleidsmatige maatregelen zich op geen enkele manier wil aanpassen aan de realiteit.

Volgens sommigen is de chaos van gisteren te wijten aan de wegversmallingen en de bloembakken. :lol:
Wat is er nodig om die mensen hun ogen open te krijgen?

Schelfie
21 december 2014, 18:27
Een mogelijkheid om automobilisten te ontraden om in het stad rond te rijden is ze misschien te bekogelen met stenen. Iets voor u, meneer BS?

Micele
21 december 2014, 19:02
Volgens sommigen is de chaos van gisteren te wijten aan de wegversmallingen en de bloembakken. :lol:
Wat is er nodig om die mensen hun ogen open te krijgen?

Wegversmallingen en bloembakken zal de vlotheid van het verkeer sterk verbeteren, ze gaan veel sneller de doordacht aangelegde parkeergarages en parkeergebouwen vinden. :roll:

Het dynamisch parkeerverwijssysteem van Antwerpen (met bloembakken en wegversmallingen :roll: ) zou een van de beste van de Europese steden zijn. :roll:

De meeste parkings liggen op wandelafstand of < 10 minuten van het centrum. :-D

http://nl.wikipedia.org/wiki/Dynamisch_parkeerverwijssysteem

Een dynamisch parkeerverwijssysteem wijst automobilisten naar vrije parkeerplaatsen in een stad. Het systeem bestaat uit een netwerk van borden met displays waarop het aantal vrije plaatsen te zien is. Op die manier hoeven bezoekers van een stad niet te zoeken en kunnen ze zich laten 'leiden' door de borden.

Er zitten enkele voordelen aan zo'n systeem: er ontstaan geen opstoppingen in en rond de stad omdat automobilisten niet hoeven te zoeken. Ook kan een gemeente de route voor de bezoekers bepalen. Zo kan het systeem aangeven hoe de automobilist moet rijden. Hierdoor kunnen drukke wegen worden ontlast omdat de automobilisten door het systeem worden gestimuleerd een minder drukke route te volgen.

Werking

Een dynamisch parkeerverwijssysteem werkt op de volgende manier: Langs invalsroutes van de stad staan borden met daarop aangegeven enkele routes, zoals P-Route West. Daarbij staan enkele parkeervoorzieningen, zoals een groot parkeerterrein en enkele parkeergarages in de directe omgeving. Achter de voorziening (en vaak ook naast de route) wordt op een display één van onderstaande mogelijkheden weergegeven:

# Vrij. De betreffende parkeervoorziening heeft nog vrije parkeerplaatsen tot zijn beschikking. Sommige parkeerverwijssystemen gebruiken geen 'Vrij' maar getallen. Het getal 150 geeft dan bijvoorbeeld aan dat er bij die parkeervoorziening nog 150 vrije parkeerplaatsen zijn en iedere minuut wordt dan dat getal geactualiseerd.

# Vol. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat de parkeervoorziening geen vrije parkeerplaatsen heeft.

# 'Kruis'. Een kruis betekent dat de parkeervoorziening niet in gebruik is. Als op een parkeerterrein bijvoorbeeld een evenement plaatsvindt, of een parkeergarage is gesloten, dan wordt een kruis weergegeven.

Nu nog onderweg op de bruggen groene kasseiengooiers in aktie laten schieten en de voertuigen zullen nog sneller op hun parkeerbestemming aankomen.
Zodoende zullen ze op de frequent klaarstaande electrische shuttle-bussen en-of metrostellen kunnen stappen, die hun naar het centrum -waar de diverse winkelstraten liggen -kunnen vervoerd worden. :-D

Het NOx- en vooral ultrafijnstofniveau is nog nooit zo laag geweest sinds Antwerpen dat doordacht park and ride systeem uitgedokterd heeft.
Antwerpen - Park & Ride + Randparkings
https://www.google.com/maps/d/viewer?iwloc=00048ebf05dcffbe0521c&msa=0&mid=z4ftgy-N3HM0.k03RlF4zG7rQ
even checken...
http://www.antwerpenautovrij.be/bereikbaarheid
Park & Ride
Kies je toch voor de auto, dan parkeer je het best op een Park & Ride aan de rand van de stad. Daar neem je de bus of tram tot in het autovrije centrum.

P+R Metropolis
aansluiting met tram 6 en bus 23, 720, 730, 760, 761, 770, 771, 772, 775, 776

P+R Keizershoek, Merksem
aansluiting tram 3 en bus 640, 642, 650 en 670 naar het centrum

P+R Blancefloerlaan, Linkeroever
aansluiting met tram 3, 5, 9 en 15 naar het centrum, aansluiting met bus 81, 82, 83, 84 en 85

P+R Frederik Van Eedenplein, Linkeroever
aansluiting met tram 3, 5, 9 en 15 naar het centrum, aansluiting met bus 36, 81, 82, 83, 84, 85, 87, 89, 95, 97 en 99

P+R Melsele
aansluiting met tram 3 naar het centrum

P+R Olympiade
aansluiting met tram 2 en 6 naar het Astridplein

Oei slechts 6 P+R parkings en 2 daarvan zelfs met overstappen van tram naar bus ? Mmmh, enkele liefhebbers hier ? :?

Den Duisteren Duikboot
21 december 2014, 23:56
Oei slechts 6 P+R parkings en 2 daarvan zelfs met overstappen van tram naar bus ? Mmmh, enkele liefhebbers hier ? :?

Die trams rijden wel degelijk rechtstreeks naar het centrum.

Stoute Jos
22 december 2014, 00:06
Ik mag wel binnen in Antwerpen met mijn auto, want ik ken meneer Jambon

Micele
22 december 2014, 00:29
Die trams rijden wel degelijk rechtstreeks naar het centrum.

Thx voor de info, het was niet heel duidelijk in die tekst.

(dat moest er nog aan mankeren...)

Eens zien tot hoelaat:
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/548246/2008/12/12/Antwerpse-trams-rijden-op-vrijdag-en-zaterdag-uur-langer.dhtml

Tot 1h 15 vrijdags en zaterdag ? Dat valt nog redelijk goed mee, is ~ zoals de metro in Parijs (tot 01 hr) vanaf dan hoop je nog een taxi vast te krijgen...