PDA

View Full Version : Islam-strip / 'Zie en huiver'


Rechtsliberaal
18 oktober 2004, 14:56
Islam-strip / 'Zie en huiver'
Auteur: Lodewijk Dros
Bron: Trouw.nl, 18 oktober 2004


'Léés dit succesnummer', raden Amerikaanse evangelicals Afro-amerikanen aan die een overstap naar de islam overwegen. Een stripboek over de islam en zijn Profeet wil huiver en weerzin bijbrengen. Het lijkt ook voor vermaak bedoeld en om te shockeren.

Al ontbreekt Mohammed erin: de eerste islamitische kinderkoran is er. Maar helemaal uniek is ie niet. Twee jaar geleden verscheen in de Verenigde Staten een christelijke 'kinderkoran', mét Mohammed. De inhoud is schokkend voor moslims, maar 'buitengewoon grappig', zegt arabist Hans Jansen. De Amerikaanse maker wil het graag in Nederland op de markt brengen.

Een unicum in de wereld: in de kinderboekenweek verscheen de eerste kinderkoran. Dat berichtte deze krant anderhalve week geleden, maar helemáál juist was dat niet. Er wás al zoiets. En, nog opmerkelijker, iets dat door christenen is gemaakt. Uit zendingsoverwegingen.

De makers van het stripboek 'Mohammed's Believe it or Else' ('Mohammed's geloof het, of er zwaait wat') zijn ongerust over de wervingskracht van de islam in Amerikaanse zwarte stadswijken, vooral door de fundamentalistische Nation of Islam. Jaarlijks bekeren zo'n 40000 Amerikanen zich volgens bezorgde evangelicals tot de islam. Het wapen van de evangelicale tegenaanval is: 'Léés die Koran, en huiver!'

De Californische evangelical theoloog William B. Welty is een van de distributeurs van 'Believe it or Else'. Het boekje maakt deel uit van zijn Jihad against Jihads-campagne die precies twee jaar geleden begon. ,,Het is in eerste instantie gemaakt voor ongeletterde zwarte moslimkinderen, maar het blijkt uitstekend te werken voor de bestrijding van de islam in het algemeen.''

Uitgever van de strip is Crescent Moon Publishers, onderdeel van Faith Defenders, een fundamentalistisch-evangelische 'denk tank' gevestigd in Californië. De verdediging van het christelijk geloof bestaat vooral uit een rabiaat offensief tegen de islam. Staflid Joe Long zegt dat 'Believe it or Else' bij duizenden de deur uitvliegt. ,,Het is ons succesnummer. People love it.'' Ook in Afrika vindt het aftrek.

Distributeur William en uitgever Long zeggen beiden dat 'Believe it or Else' zo snel mogelijk in Europa moet uitkomen. William: ,,Wilt u het in Nederland uitgeven? Het hoeft weinig te kosten.'' Long: ,,Het gaat absoluut op de Europese markt verschijnen. Zal ik u een doos met 200 exemplaren toesturen? U kunt er veel geld mee verdienen.''

De schrijver van het boekje heet Abdullah Aziz. ,,Dat is een schuilnaam'', zegt William. ,,Ik ken hem goed, hij is gepromoveerd islamoloog, maar hij wil zijn identiteit geheimhouden. Anders wordt hij een Salman Rushdie (tegen wie een islamitisch doodvonnis werd uitgevaardigd wegens godslastering, red.). De FBI kent hem óók: hij staat op een terrorist hitlist.'' Dat is een lijst met mogelijke doelwitten van fanatieke moslims. ,,Voor meer informatie moet u Robert Morey hebben'', zegt William.

Dr. Bob Morey blijkt de oprichter-directeur van Faith Defenders te zijn. Daar houden ze de Aziz-façade in stand, maar de personalia van Morey tonen aan dat Aziz diens alias is. Hij schreef verschillende anti-islamboeken, waaronder een samen met William Welty.

Aziz selecteerde de verhalen uit Koran én hadith (overleveringen over profeet Mohammed) voor het stripboek. Zijn selectie is zó gemaakt dat je weinig sympathie krijgt voor Mohammed - en dat is precies de bedoeling. De cartoon-Mohammed is een woesteling. Alsof Hein de Korte een ongewassen cowboy en de Eeuwige Jood verenigt.

Een kleine bloemlezing: Joden worden apen of varkens, als ze de sabbat breken; 's nachts huist Satan in je neus; schaken is de moslim verboden; wie naarboven kijkt bij het bidden, wordt de ogen uitgerukt, val je erbij in slaap, dan piest Satan in je oren; Mohammed noemde sommige zwarten 'rozijnenkoppen'; de Profeet trouwde een kind van zes en had seks met haar toen het meisje negen was; in de hel zitten vooral vrouwen.

De Utrechtse hoogleraar arabistiek Hans Jansen vindt het boekje dat hij via internet leest 'buitengewoon grappig'. Hij kent de meeste bronnen waarop het zich baseert, en afgaande op wat hij er verder op heeft nageslagen concludeert hij 'dat al die dingen gewoon kloppen'. ,,De hadith gaat uit van een antiek mediterraan wereldbeeld dat nu als van goddelijke oorsprong wordt gezien, en waarin de vrouw een soort huisdier is.''

Kijk naar deze waarheden uit Koran en hadith, licht de uitgever toe, dan laat je het wel uit je hoofd om die gewelddadige profeet te omarmen. ,,Hopen we.'' Distributeur William noemt het een 'effectieve methode' van afschrikking. Hoogleraar Jansen schat dat het alleen de islamitische twijfelaar zal overhalen tot ongeloof. ,,Alsof je 'm met z'n kop onder de koude kraan zet en hij denkt: ik kan er maar beter mee stoppen''.

Als er één Nederlandse organisatie in aanmerking komt om 'Believe it or Else' op de markt te brengen, is het wel de stichting Evangelie en moslims. Maar Herman Takken van die stichting vindt dat het moslims veel te zwart afschildert. Voor evangelisatiedoeleinden is het ongeschikt en 'werkt het funest', denkt Takken.

Volgens Jansen hoort het boekje in de categorie 'agressieve ontsluiering van de islam'. ,,Uitermate polemisch. Ik heb zoiets nog nooit gezien. Waar kan ik het bestellen?''

Het zou Jansen niet verbazen als moslims hier een poging zouden doen het verboden te krijgen. ,,Voor hen is het blasfemisch.'' Dat is trouwens niet iets om van te schrikken, meent Jansen. ,,Er bestaan genoeg boekjes die het christendom belachelijk maken.''




Informatie over 'Mohammed's Believe it or Else': www.faithdefenders.com (http://www.faithdefenders.com) en davidsonpress.com/islam/

Pat
18 oktober 2004, 16:17
Enkele forumleden van politics hebben destijds geprobeerd om een exemplaar te bestellen, maar of ze daarin geslaagd zijn? Who knows...

Rechtsliberaal
20 oktober 2004, 12:44
http://davidsonpress.com/islam/images/21-600px.jpg


Noot:

De 'profeet' Mohammed trouwde onder andere met Aïsha, een 9-jarige dochter van een vriend van hem. De verloving met Aïsha werd reeds op 6-jarige leeftijd beslecht. Op het moment dat het huwelijk werd voltooid, werd de relatie ook seksueel van aard. Mohammed zelf was toen overigens 54 jaar oud.

Tja, die Mohammed was een nogal perverse viespeuk. Op zijn 54ste misbruikte hij de 9-jarige Aïsha. Bah, zum kotzen.....

odinkontakt
20 oktober 2004, 13:01
http://davidsonpress.com/islam/images/21-600px.jpg


Noot:

De 'profeet' Mohammed trouwde onder andere met Aïsha, een 9-jarige dochter van een vriend van hem. De verloving met Aïsha werd reeds op 6-jarige leeftijd beslecht. Op het moment dat het huwelijk werd voltooid, werd de relatie ook seksueel van aard. Mohammed zelf was toen overigens 54 jaar oud.

Tja, die Mohammed was een nogal perverse viespeuk. Op zijn 54ste misbruikte hij de 9-jarige Aïsha. Bah, zum kotzen..... :hm: ....

Lincoln
22 oktober 2004, 12:08
Je wordt met de dag niet alleen maar ziekelijk maar ook je hele postings misselijk een achterlijk !! zelf zionisten hebben een beetje respect een gaan niet verder dan hun beschreven protocol !!!

Maar jij !! zou ik niet weten van welke kant je opkomt ! zelfs je nick "rechtsliberaal" is niet passend voor je postings ! het zou voor de rechtsliberalen een schande zijn om iemand in hun naam te spreken zoals jij !!

Pat
22 oktober 2004, 12:13
Ik vind de strip gewoon hilarisch :)

peter van sande
22 oktober 2004, 14:50
ben net gaan kijken op de faithfreedom.org site. kan je me nog vertellen waar ik dan verder moet zoeken. heb niet echt tijd en energie om de hele rimram door te nemen.
P

Pierke
23 oktober 2004, 00:41
"Je wordt met de dag niet alleen maar ziekelijk maar ook je hele postings misselijk een achterlijk !!"

Rechtsliberaal nam gewoon een bestaand en omschrijvend artikel + extracten uit de desbetreffende strip over. Niets speciaals.

De feiten betreffende de verloving met de zesjarige Aïsha en de consumering van het "huwelijkrecht" door Mohammed op haar 9 jaar zijn historisch....en in het licht van onze tijd inderdaad weerzinwekkend - zoals wel meer zaken die Mohammed op zijn kerfstok had.

Over andere postings door Rechtsliberaal spreek ik mij niet uit.

Spot is een sterk wapen en soms gewettigd.
Ik zie niet in waarom een religie/profeet met bijzonder dubieuze normen er niet aan zou mogen onderworpen worden.... ;-)

Ik heb met de "Papevreters" - een andere strip - OOK goed moeten lachen.

Pierke.

circe
23 oktober 2004, 12:05
ben net gaan kijken op de faithfreedom.org site. kan je me nog vertellen waar ik dan verder moet zoeken. heb niet echt tijd en energie om de hele rimram door te nemen.
P
De volledige strip is te vinden op:

http://www.davidsonpress.com/islam/


ps. over dat henna-rood verven van zijn haar. Al ooit die "oranje" belgische imam van die brusselse moslimfundi partij gezien? Jawel hoor! die mens méént het! ook geverfd met henna, net zoals zijn Grote Roerganger!

Flippend Rund
23 oktober 2004, 12:23
De volledige strip is te vinden op:

http://www.davidsonpress.com/islam/


ps. over dat henna-rood verven van zijn haar. Al ooit die "oranje" belgische imam van die brusselse moslimfundi partij gezien? Jawel hoor! die mens méént het! ook geverfd met henna, net zoals zijn Grote Roerganger!
Uw haar verven! Hoe barbaars!

_________________
Ok, er waren geen WMD's. Maar de wereld is toch een betere plaats geworden, nu 15000 Iraakse burgers en 1100 Amerikaanse soldaten verwijderd zijn?
De Openbaringen van Flippend Rund, 2910

filosoof
23 oktober 2004, 12:24
Islam-strip / 'Zie en huiver'
Auteur: Lodewijk Dros
Bron: Trouw.nl, 18 oktober 2004


'Léés dit succesnummer', raden Amerikaanse evangelicals Afro-amerikanen aan die een overstap naar de islam overwegen. Een stripboek over de islam en zijn Profeet wil huiver en weerzin bijbrengen. Het lijkt ook voor vermaak bedoeld en om te shockeren.

Al ontbreekt Mohammed erin: de eerste islamitische kinderkoran is er. Maar helemaal uniek is ie niet. Twee jaar geleden verscheen in de Verenigde Staten een christelijke 'kinderkoran', mét Mohammed. De inhoud is schokkend voor moslims, maar 'buitengewoon grappig', zegt arabist Hans Jansen. De Amerikaanse maker wil het graag in Nederland op de markt brengen.

Een unicum in de wereld: in de kinderboekenweek verscheen de eerste kinderkoran. Dat berichtte deze krant anderhalve week geleden, maar helemáál juist was dat niet. Er wás al zoiets. En, nog opmerkelijker, iets dat door christenen is gemaakt. Uit zendingsoverwegingen.

De makers van het stripboek 'Mohammed's Believe it or Else' ('Mohammed's geloof het, of er zwaait wat') zijn ongerust over de wervingskracht van de islam in Amerikaanse zwarte stadswijken, vooral door de fundamentalistische Nation of Islam. Jaarlijks bekeren zo'n 40000 Amerikanen zich volgens bezorgde evangelicals tot de islam. Het wapen van de evangelicale tegenaanval is: 'Léés die Koran, en huiver!'

De Californische evangelical theoloog William B. Welty is een van de distributeurs van 'Believe it or Else'. Het boekje maakt deel uit van zijn Jihad against Jihads-campagne die precies twee jaar geleden begon. ,,Het is in eerste instantie gemaakt voor ongeletterde zwarte moslimkinderen, maar het blijkt uitstekend te werken voor de bestrijding van de islam in het algemeen.''

Uitgever van de strip is Crescent Moon Publishers, onderdeel van Faith Defenders, een fundamentalistisch-evangelische 'denk tank' gevestigd in Californië. De verdediging van het christelijk geloof bestaat vooral uit een rabiaat offensief tegen de islam. Staflid Joe Long zegt dat 'Believe it or Else' bij duizenden de deur uitvliegt. ,,Het is ons succesnummer. People love it.'' Ook in Afrika vindt het aftrek.

Distributeur William en uitgever Long zeggen beiden dat 'Believe it or Else' zo snel mogelijk in Europa moet uitkomen. William: ,,Wilt u het in Nederland uitgeven? Het hoeft weinig te kosten.'' Long: ,,Het gaat absoluut op de Europese markt verschijnen. Zal ik u een doos met 200 exemplaren toesturen? U kunt er veel geld mee verdienen.''

De schrijver van het boekje heet Abdullah Aziz. ,,Dat is een schuilnaam'', zegt William. ,,Ik ken hem goed, hij is gepromoveerd islamoloog, maar hij wil zijn identiteit geheimhouden. Anders wordt hij een Salman Rushdie (tegen wie een islamitisch doodvonnis werd uitgevaardigd wegens godslastering, red.). De FBI kent hem óók: hij staat op een terrorist hitlist.'' Dat is een lijst met mogelijke doelwitten van fanatieke moslims. ,,Voor meer informatie moet u Robert Morey hebben'', zegt William.

Dr. Bob Morey blijkt de oprichter-directeur van Faith Defenders te zijn. Daar houden ze de Aziz-façade in stand, maar de personalia van Morey tonen aan dat Aziz diens alias is. Hij schreef verschillende anti-islamboeken, waaronder een samen met William Welty.

Aziz selecteerde de verhalen uit Koran én hadith (overleveringen over profeet Mohammed) voor het stripboek. Zijn selectie is zó gemaakt dat je weinig sympathie krijgt voor Mohammed - en dat is precies de bedoeling. De cartoon-Mohammed is een woesteling. Alsof Hein de Korte een ongewassen cowboy en de Eeuwige Jood verenigt.

Een kleine bloemlezing: Joden worden apen of varkens, als ze de sabbat breken; 's nachts huist Satan in je neus; schaken is de moslim verboden; wie naarboven kijkt bij het bidden, wordt de ogen uitgerukt, val je erbij in slaap, dan piest Satan in je oren; Mohammed noemde sommige zwarten 'rozijnenkoppen'; de Profeet trouwde een kind van zes en had seks met haar toen het meisje negen was; in de hel zitten vooral vrouwen.

De Utrechtse hoogleraar arabistiek Hans Jansen vindt het boekje dat hij via internet leest 'buitengewoon grappig'. Hij kent de meeste bronnen waarop het zich baseert, en afgaande op wat hij er verder op heeft nageslagen concludeert hij 'dat al die dingen gewoon kloppen'. ,,De hadith gaat uit van een antiek mediterraan wereldbeeld dat nu als van goddelijke oorsprong wordt gezien, en waarin de vrouw een soort huisdier is.''

Kijk naar deze waarheden uit Koran en hadith, licht de uitgever toe, dan laat je het wel uit je hoofd om die gewelddadige profeet te omarmen. ,,Hopen we.'' Distributeur William noemt het een 'effectieve methode' van afschrikking. Hoogleraar Jansen schat dat het alleen de islamitische twijfelaar zal overhalen tot ongeloof. ,,Alsof je 'm met z'n kop onder de koude kraan zet en hij denkt: ik kan er maar beter mee stoppen''.

Als er één Nederlandse organisatie in aanmerking komt om 'Believe it or Else' op de markt te brengen, is het wel de stichting Evangelie en moslims. Maar Herman Takken van die stichting vindt dat het moslims veel te zwart afschildert. Voor evangelisatiedoeleinden is het ongeschikt en 'werkt het funest', denkt Takken.

Volgens Jansen hoort het boekje in de categorie 'agressieve ontsluiering van de islam'. ,,Uitermate polemisch. Ik heb zoiets nog nooit gezien. Waar kan ik het bestellen?''

Het zou Jansen niet verbazen als moslims hier een poging zouden doen het verboden te krijgen. ,,Voor hen is het blasfemisch.'' Dat is trouwens niet iets om van te schrikken, meent Jansen. ,,Er bestaan genoeg boekjes die het christendom belachelijk maken.''




Informatie over 'Mohammed's Believe it or Else': www.faithdefenders.com (http://www.faithdefenders.com/) en davidsonpress.com/islam/achterhaald: niet meer op die site

filosoof
23 oktober 2004, 12:28
http://davidsonpress.com/islam/images/21-600px.jpg


Noot:

De 'profeet' Mohammed trouwde onder andere met Aïsha, een 9-jarige dochter van een vriend van hem. De verloving met Aïsha werd reeds op 6-jarige leeftijd beslecht. Op het moment dat het huwelijk werd voltooid, werd de relatie ook seksueel van aard. Mohammed zelf was toen overigens 54 jaar oud.

Tja, die Mohammed was een nogal perverse viespeuk. Op zijn 54ste misbruikte hij de 9-jarige Aïsha. Bah, zum kotzen.....

Onzin,
Volgens de islam mag een huwelijk pas voltrokken worden als de bruid geregeld is. Een (zoveelste) "christelijke legende" dus...

Darwin
23 oktober 2004, 12:53
http://davidsonpress.com/islam/images/00-Cover-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:53
http://davidsonpress.com/islam/images/01-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:54
http://davidsonpress.com/islam/images/02-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:54
http://davidsonpress.com/islam/images/03-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:55
http://davidsonpress.com/islam/images/04-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:55
http://davidsonpress.com/islam/images/05-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:55
http://davidsonpress.com/islam/images/06-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:56
http://davidsonpress.com/islam/images/07-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:56
http://davidsonpress.com/islam/images/08-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:57
http://davidsonpress.com/islam/images/09-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:57
http://davidsonpress.com/islam/images/10-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:57
http://davidsonpress.com/islam/images/11-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:58
http://davidsonpress.com/islam/images/12-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:58
http://davidsonpress.com/islam/images/13-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:58
http://davidsonpress.com/islam/images/14-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:59
http://davidsonpress.com/islam/images/15-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:59
http://davidsonpress.com/islam/images/16-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 12:59
http://davidsonpress.com/islam/images/17-600px.jpg

Flippend Rund
23 oktober 2004, 13:00
62. Voorzeker, de gelovigen, de Joden, de Christenen en de Sabianen - wie onder hen ook in God en de laatste Dag geloven en goede daden verrichten, zullen hun beloning bij hun Heer ontvangen en er zal geen vrees over hen komen, noch zullen zij treuren.

De Koran, 2:62

Darwin
23 oktober 2004, 13:00
http://davidsonpress.com/islam/images/18-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 13:00
http://davidsonpress.com/islam/images/19-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 13:01
http://davidsonpress.com/islam/images/20-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 13:01
http://davidsonpress.com/islam/images/21-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 13:02
http://davidsonpress.com/islam/images/22-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 13:02
http://davidsonpress.com/islam/images/23-600px.jpg

Darwin
23 oktober 2004, 13:02
http://davidsonpress.com/islam/images/24-600px.jpg

Lincoln
23 oktober 2004, 14:39
http://davidsonpress.com/islam/images/00-Cover-600px.jpg
Inderdaad de vijanden van de islaam liggen niet buiten maar "inside" !!" by abdullah aziz" .

Supe®Staaf
23 oktober 2004, 14:47
Inderdaad de vijanden van de islaam liggen niet buiten maar "inside" !!" by abdullah aziz" .Religieuze bullshit kan niet genoeg bestreden worden.
Van buiten- zowel als van binnenuit.

Lincoln
23 oktober 2004, 14:49
....Een darwinnetje maakt daar gebruik van !!

labyrinth
23 oktober 2004, 15:24
:lol: Wanneer een hilarisch Bijbel-stripje ?

circe
23 oktober 2004, 15:59
Nog nooit eentje gezien dan?

labyrinth
23 oktober 2004, 16:31
Nog nooit eentje gezien dan?U bedoelt toch niet de originele ? 8O

Pierke
23 oktober 2004, 18:50
"62. Voorzeker, de gelovigen, de Joden, de Christenen en de Sabianen - wie onder hen ook in God en de laatste Dag geloven en goede daden verrichten, zullen hun beloning bij hun Heer ontvangen en er zal geen vrees over hen komen, noch zullen zij treuren.

De Koran, 2:62"

Lees je dan ook even de talloze andere - niet zo vriendelijke - verzen over joden & christenen in de koran, beste Flippend Rund ?
Of heb je liever dat ik er effe enkele voor je citeer..... ;-)

Citaatjes copiëren uit andere postings, zonder het héle werk zélf door te kijken kwalificeert onder "intellectuele luiheid" en doet de waarheid geen recht aan.

Vriendelijke groet, 8)

Pierke.

Pierke
23 oktober 2004, 19:05
"Onzin,
Volgens de islam mag een huwelijk pas voltrokken worden als de bruid geregeld is. Een (zoveelste) "christelijke legende" dus..."

Gelieve dit nader te verklaren, Filosoof - specifiek het woord "geregeld".
Naar nederlandstalige betekenis was het huwelijk immers wel degelijk geregeld....

Overigens : het huwelijk tussen de 9 jarige Aisha en Mohammed is géén "christelijke legende" en wordt trouwens door geen enkele islamitische autoriteit ontkend, de "consumatie" van het huwelijk ook niet.
Mosliminstanties hebben voornamelijk problemen met onze beoordeling van dit feit.... ;-)

Vervelend, hee.... :-D

Misschien wil je met "geregeld" beweren dat Mohammed nog 3 jaar gewacht heeft vooraleer tot daden over te gaan ?
Wel, dat wordt inderdaad nu door sommige mensen beweerd, specifiek die mensen die alles wat fout zit in het islamsprookje zo graag willen toedekken - maar in tegenstelling tot het originele verhaal is die bewering niet terug te vinden in enige authentieke geschreven bron....

Vijgen na Pasen dus....


Zie ook : http://www.google.be/search?q=cache:B2b2bzXsHeMJ:www.metajuridica.leide nuniv.nl/content_docs/Encyclopedie/de_tien_geboden_van_ayaan.doc+Mohammed+and+Aisha&hl=nl


Vriendelijke groet,


Pierke.

Pat
23 oktober 2004, 19:45
"62. Voorzeker, de gelovigen, de Joden, de Christenen en de Sabeniens - wie onder hen ook in God en de laatste Dag geloven en goede daden verrichten, zullen hun beloning bij hun Heer ontvangen en er zal geen vrees over hen komen, noch zullen zij treuren.
Die man was daadwerkelijk een profeet 8O hij sprak toen al over Sabeniëns !!!

Flippend Rund
23 oktober 2004, 20:15
Die man was daadwerkelijk een profeet 8O hij sprak toen al over Sabeniëns !!!
LOL :-)

Lincoln
28 oktober 2004, 09:22
rechtsliberaal/darwin.....

Voor wie met de spot bezig is !

Ik zou zeggen beste heren (of dames weet ik niet ) dat men best niet spot of uitlachen het is ook geen grap of een humoristische zinnetje , want als men durft een waardige man te bespotten en uitlachen dan zou men ook durven spotten met je eigen waardige personen zoals , je vader je moeder je zus enz ,enz,...
Het is ook geen goede voorbeeld als u beweert (RL&darwin) dat allochtonen zich moeten assimileren een u als voorbeeld aanschouwen dus heel belangrijk voor je imago ! iemand als een voorbeeldgevende mens moet dat ook zijn ,je kunt de heel de dag roepen een tieren dat je een beschavende mens bent een dat we zich moeten aanpassen aan jouw waarden een normen , maar niemand zal je geloven of volgen , Want uw moraal een uw kwaliteiten vertellen ons het tegengestelde !


P.S; De profeet die men elke keer bespot werd ook vroeger bespot ,De vraag is ,wat heeft dat uitgeleverd ?

filosoof
28 oktober 2004, 10:01
Belief in America
A few interesting (and depressing) statistics, according to the December 1996 issue of George magazine (a political magazine that proclaims itself "not just politics as usual"):
(George magazine is inmiddels opgedoekt)
[Note: the numbers don't always add up to exactly 100%, due to rounding.]

48% of Americans attend religious services once a week.
37% attend less than once a week.
13% attend on religious holidays only.


60% of Americans believe the world was created in 7 days.
27% don't believe the world was created in 7 days.
13% don't know or refused to answer.


78% of Americans believe in angels.
15% don't believe in angels.
7% don't know or refused to answer.


49% of Americans are pro-life.
42% are pro-choice.
10% don't know or refused to answer.


56% of Americans don't support the Christian Coalition.
29% do support the Christian Coalition.
16% don't know or refused to answer.


67% of Americans believe that other religions are as legitimate as theirs.
20% believe their religion is more legitimate.
14% don't know or refused to answer.


41% of Americans follow the laws of religion over the laws of the land.
37% choose the law of the land over the laws of religion.
23% don't know or refused to answer.


55% of Americans believe that there is life on other planets.
Of those, 53% believe that aliens have visited us in the last century.
And of those, 70% believe the government is covering it up.


Broken down by partisan beliefs:


Liberals Conservatives Belief
45%........... 70% .......7-day Creation
58%........... 30% .......Evolution
67%........... 79% .......Life after death
76%........... 92% .......Heaven
69%........... 83% .......Hell
72%........... 82% .......Angels
76%........... 87% .......Miracles
40%........... 30% .......Reincarnation
44%............ 41% .......Ghosts
29%........... 27% .......Astrology
--------------------------------------------------------------------------

CSS 1997 Newsletter Archive
http://css.peak.org/newsletter/1997/apr97/belief.html


En dan maar spotten met Moslims!!:-D

en verwonderd zijn dat Bush verkozen wordt......(6)
(kijk naar de % bij de democraten, "Liberals" volgens de terminologie van dit stukje!)

Dixie
28 oktober 2004, 11:08
zo is men nu eenmaal in het westen als lachen jezus kan dan ook mohammed

filosoof
28 oktober 2004, 11:11
zo is men nu eenmaal in het westen als lachen jezus kan dan ook mohammed

Waar wordt met Jezus gelachen?

Dixie
28 oktober 2004, 11:22
in de krant op tv in film en op het internet ben je selectief blind ofzo??

Lincoln
28 oktober 2004, 12:28
zo is men nu eenmaal in het westen als lachen jezus kan dan ook mohammedJezus wordt niet uitgelachen door christenen ! daar ben ik er zeker van ! Een waarom moeten we in het wild iedereen uitlachen ? probeer maar eens een jood uit te lachen dan zul je wel zeker op den tv komen !!

Lincoln
28 oktober 2004, 12:36
in de krant op tv in film en op het internet ben je selectief blind ofzo??
Ik heb nergens nooit never gezien dat jezus uitgelachen wordt op tv in de krant een op het internet , tenzij je selectief op zoek bent waar inderdaad jezus uitgelachen wordt !

Dixie
28 oktober 2004, 12:38
ook met talloze joden heeft men gelachen zowel religieuze figuren als de jood als karikatuur waarom dan niet met de islam lachen (geef een reden waarom dit zou mogen) en ja katholieken lachen zeker ook met jezus (de persoon die hem uitbeeld)

Dixie
28 oktober 2004, 12:40
nooit naar de westerse progamma's van raf en ronny gezien of koken met jezus gemist?

Lincoln
28 oktober 2004, 12:43
Dan denk ik dat u op een andere planeet leeft ! Een voorbeeld daarvan kijk maar op dit forum , met wie wordt het meest uitgelacht , christenen ? joden ? boedisten ? atheisten ? moslims ? ik zou daar wel een nieuwe trend voor openen met een peiling !

Dixie
28 oktober 2004, 12:49
je bent duidelijk geïntegreerd dat je deze vlaamse progamma's niet kent!!!!

Dixie
28 oktober 2004, 12:49
ze kwamen op de ether op de planeet aarde regio vlaanderen

Lincoln
28 oktober 2004, 12:55
je bent duidelijk geïntegreerd dat je deze vlaamse progamma's niet kent!!!!Bedoel je zoals , "geert hoste" of "jack vermeire" ? tja , in een discusie lach je een ander niet uit maar je/hij/zij probeert jouw/hij/zij te overtuigen !! een als je wilt iemand uitlachen dan moet je naar een instelling gaan waar daar de specialiteit wordt toegepast , iedere iets op zijn plaatsje of niet ??

Dixie
28 oktober 2004, 12:56
u bedoelt of zij ooit met de katholieken of jezus hebben gelachen waarschijnlijk wel waarom

filosoof
28 oktober 2004, 13:10
in de krant op tv in film en op het internet ben je selectief blind ofzo??
Je bent wel héél vaag!
Film:Bedoel je die "draak" van Mel Gibson soms?
TV: welk programma ?
Internet: welke sites?

Dixie
28 oktober 2004, 13:17
Film:life of brian oa
TVraf en ronny show en peulengaleis om er twee op te noemen tja je moet wel een tv toestel hebben die de zenders vrt en vtm hebben en niet alleen al jazeera

Lincoln
28 oktober 2004, 13:23
life of brian oa
raf en ronny show en peulengaleis om er twee op te noemen tja je moet wel een tv toestel hebben die de zenders vrt en vtm hebben en niet alleen al jazeera
Geef mij maar national geografic al de rest is troep een zeker de vtm ! de vrt valt nog mee met haar documentairs ! Als ze dat maar niet veranderen in oversexte programma's !!

Dixie
28 oktober 2004, 13:24
ben je nu overtuigd en noem nu de tv of films waar er met de moslim of mohammed wordt gelachen

Lincoln
28 oktober 2004, 13:32
ben je nu overtuigd en noem nu de tv of films waar er met de moslim of mohammed wordt gelachen

Er is wel kritiek tegenover het terrorism dat is passend vind ik, Het imago van de moslims is ook niet zo goed , Maar of er uitgelachen wordt met de moslims neen , dat heb ik nooit gezien , Er is wel een groot verschil tussen kritiek geven een uitlachen !!;-)

Darwin
28 oktober 2004, 13:38
Jezus wordt niet uitgelachen door christenen ! daar ben ik er zeker van ! Een waarom moeten we in het wild iedereen uitlachen ? probeer maar eens een jood uit te lachen dan zul je wel zeker op den tv komen !!The Life of Brian nooit gezien?

Life of Brian (1979)
Alternatieve titel: Monty Python's Life of Brian

Groot-Brittannië
Komedie
93 minuten

geregisseerd door Terry Jones (http://www.moviemeter.nl/?regisseur=Terry_Jones)
met Graham Chapman, Michael Palin en John Cleese

De derde officiële film van de voltallige Monty Python cast is een cynische parodie op het leven van Jezus Christus. Brian, een jood die zich heeft aangesloten bij de anti-Romeinse ondergrondse, wordt aangezien voor de profeet. Al zijn gedragingen en uitspraken worden verheven tot wonderen en spoedig verwerft hij zich geheel tegen zijn zin een brede aanhang. En uiteraard eindigt ook Brian aan het kruis, zingende: Always look on the bright side of life.
Urbanus?


En de Joden, dat zijn de kampioenen van de zelfspot.

Kan iedereen wat van leren.

Smijt toch die onnozele Koran weg en lees de real thing, de Bijbel geschreven door de Joden.

Wil je wat zweverig doen, lees en lach dan met het NT.

filosoof
28 oktober 2004, 13:44
Ik geef toe, die programmas niet te kennen: ben ik dan slecht geïntegreerd ??
:rofl:

Lincoln
28 oktober 2004, 13:45
Urbanus?


En de Joden, dat zijn de kampioenen van de zelfspot.

Kan iedereen wat van leren.


Aaah zo zit het in elkaar , thanks voor de tip !;-)

filosoof
28 oktober 2004, 13:53
The Life of Brian nooit gezien?

Urbanus?


En de Joden, dat zijn de kampioenen van de zelfspot.

Kan iedereen wat van leren.

Smijt toch die onnozele Koran weg en lees de real thing, de Bijbel geschreven door de Joden.

Wil je wat zweverig doen, lees en lach dan met het NT.The Life Of Brian werd niet door Moslims gemaakt, of wél? Dovendien is die film al wel enkele jaren niet meer in roulatie (1979)
En wie met Jezus lacht, lacht ook met de Islam: Jezus is de voorlaatste profeet van de Islam :-) (die daarvoor was Johannes de Doper) Of wist je zelfs d�*t niet? Dan kun je nog veel bijleren!

Dixie
28 oktober 2004, 14:00
ben je zo lomp ofwa filosoof??? waar zeg ik dat die film gemaakt is door moslims?? ik zeg dat men in het westen de westerse godsdienst die het christendom toch is ... dat men daar durft mee lachen en dat dit niet gebeurd met de moslims lees het maar eens na... nog iets ja tuurlijk weet ik dat jezus een profeet is in de islam en van johannes de doper had ik ook al zoiets gelezen dus van jouw hoef ik niets te leren en zeker niet met wat of wie ik wil lachen comprende

filosoof
28 oktober 2004, 14:01
Kent nog iemand goede bijbelparodiëen?
Er was in het Frans een van Cavanna (de titel ongaat me op dit ogenblik, maar die is al geruime tijd niet meer verkrijgbaar)
Alphonse Allais schreef ooit een boekje "De l'Evangile considéré comme une course de côte" (Ook niet meer verkrijgbaar)

Lincoln
28 oktober 2004, 14:04
Ik heb kardinaal daneels nog nooit Jezus zien uitlachen ! trouwens darwin zegt het zelf:
En de Joden, dat zijn de kampioenen van de zelfspot.

Lincoln
28 oktober 2004, 14:06
...Een het zijn zeker geen christenen !!

Dixie
28 oktober 2004, 14:15
dvd of video van life of brian kan je nochtans zo kopen en is soms nog te zien op tv laatste keer dat ik weet begin dit jaar op arte dacht ik

Dixie
28 oktober 2004, 14:16
verder had je de parodieen van koken met jezus moeten zien hilarisch

Darwin
28 oktober 2004, 14:41
Hier zijn een paar Joodse Jodenmoppen:


God offered his tablet of commandments to the world. He first approached the Italians.
"What commandments do you offer?" they said. He answered, "Thou shalt not murder."
They answered "Sorry, we are not interested."
Next he offered it to the Romanians."What commandments do you offer?" they said.
He answered, "Thou salt not steal". They answered, "Sorry we are not interested".
Next he offered them to the French. "What commandments do you offer?" they asked.
"Thou shalt not covet they neighbors wife". "Sorry we are not interested," they answered.
Finally he approached the Jews. "How much?" they asked.
"It's free", he answered.
"Fine, we'll take ten of them!"

The first Jewish woman President is elected, and she calls her Mother:
"Mama, I've won the elections, you've got to come to the swearing-in ceremony."
"I don't know, what would I wear?"
"Don't worry, I'll send you a dressmaker"
"But I only eat kosher food"
"Mama, I am going to be the president, I can get you kosher food"
"But how will I get there?"
"I'll send a limo, just come mama"
"Ok, Ok, if it makes you happy."

The great day comes, and mama is seated between the Supreme Court Justices and the Future Cabinet members.
She nudges the gentleman on her right:
"You see that girl, the one with her hand on the Bible ?... Her brother's a doctor!"

filosoof
29 oktober 2004, 15:26
Kent nog iemand goede bijbelparodiëen?
Er was in het Frans een van Cavanna (de titel ongaat me op dit ogenblik, maar die is al geruime tijd niet meer verkrijgbaar)
Alphonse Allais schreef ooit een boekje "De l'Evangile considéré comme une course de côte" (Ook niet meer verkrijgbaar)
"Les Ecritures" was de titel van dat boek van Cavanna!! (een aanrader!)

filosoof
29 oktober 2004, 15:31
ben je zo lomp ofwa filosoof??? waar zeg ik dat die film gemaakt is door moslims?? ik zeg dat men in het westen de westerse godsdienst die het christendom toch is ... dat men daar durft mee lachen en dat dit niet gebeurd met de moslims lees het maar eens na... nog iets ja tuurlijk weet ik dat jezus een profeet is in de islam en van johannes de doper had ik ook al zoiets gelezen dus van jouw hoef ik niets te leren en zeker niet met wat of wie ik wil lachen comprendeDixie,
In de Bergrede (Mattheus 5.3) word jij al vernoemd: niet te geloven , maar waar! Zo zie je maar... :rofl:

circe
29 oktober 2004, 17:53
Filosoof heeft er blijkbaar geen enkel probleem mee dat 9-jarige meisjes met een 52jarige in bed moeten duikelen - als ze maar "geregeld" zijn!

Beetje sexuele fantasieren Filo?

filosoof
29 oktober 2004, 19:21
Filosoof heeft er blijkbaar geen enkel probleem mee dat 9-jarige meisjes met een 52jarige in bed moeten duikelen - als ze maar "geregeld" zijn!

Beetje sexuele fantasieren Filo?Ik stelde dus dat wat aangehaald werd in tegenstelling is met de leer.


Daarnaast, wat heeft jouw fixatie met MIJ te maken?
Je onderschrift over Pitcairn:
"NOTES FOR VISITORS TO PITCAIRN ISLAND:
Intending residents and short term visitors should be willing to fit in with the life-style of the community and would be expected to comply with the customs of the island as conscience allows. NOTES FOR VISITORS TO PITCAIRN ISLAND:
Intending residents and short term visitors should be willing to fit in with the life-style of the community and would be expected to comply with the customs of the island as conscience allows.
Herinner je je niet waarvoor jouw Pitcairn nog recent in het nieuws kwam?

Dus wel degelijk een Michelle Martin fantazietje van jou?

circe
29 oktober 2004, 19:47
Nee Filosoof, ik moet je teleurstellen. Mijn onderschrift over Pitcairn stond er al maanden voordat die rechtspraak gebeurde.
Uiteraard plaatste ik die vooral omwille van hun "willing to fit in with the life-style of the community " gehalte en zeker niet omwille van ginder gangbare sexuele praktijken die in mijn ogen even laakbaar zijn als die van mohammed. Het verschil is wel dat voor moslims er ofwel geen vuiltje aan de lucht is als hun profeet een negenjarige penetreerde, ofwel weten ze geeneens dat het in hun heilige boeken staat.

Op Pitcairn zijn er wel nog wat andere dingen gebeurd die het daglicht beter niet aanschouwen! Heb je al de site goed bekeken trouwens? Leuke informatie.

filosoof
29 oktober 2004, 20:06
Nee Filosoof, ik moet je teleurstellen. Mijn onderschrift over Pitcairn stond er al maanden voordat die rechtspraak gebeurde.
Uiteraard plaatste ik die vooral omwille van hun "willing to fit in with the life-style of the community " gehalte en zeker niet omwille van ginder gangbare sexuele praktijken die in mijn ogen even laakbaar zijn als die van mohammed. Het verschil is wel dat voor moslims er ofwel geen vuiltje aan de lucht is als hun profeet een negenjarige penetreerde, ofwel weten ze geeneens dat het in hun heilige boeken staat.

Op Pitcairn zijn er wel nog wat andere dingen gebeurd die het daglicht beter niet aanschouwen! Heb je al de site goed bekeken trouwens? Leuke informatie.Dank je, ik ken de geschiedenis vh eiland nog wel van vroeger, (Fletcher Christian etc)maar wat jij dus moslims hier ten onrechte verwijt, gewoon bij wijze van racistische stemmingmakerij, een citaat uit de Koran, (terwijl er in de bijbel ook dergelijke zaken staan) was dus tot justitie recent ingreep, een gewoonte op het eiland waarvan jij een politiek statement als voorbeeld citeert...

Je kiest je voorbeelden wel héél ongelukkig, of hoe blind en dom haat kan zijn...!:rofl: