PDA

View Full Version : Vakbonden beginnen gezond verstand te krijgen.


N-Vb
6 november 2015, 22:48
De vakbonden beginnen te beseffen dat het zo niet verder kan.


ACV Metea, de metaal- en textielcentrale van de christelijke vakbond ACV, heeft een motie van wantrouwen uitgesproken tegen de Belgische regeringen, de politici in het noorden en zuiden van het land en "in het bijzonder aan het adres van CD&V". Dat gebeurde tijdens het statutair congres, dat van donderdag tot plaatsvond, zo deelt ACV Metea mee.

'Het congres stelt vast dat de christendemocratische partijen, meer in het bijzonder de CD&V, onvoldoende impact realiseren om de werknemersbelangen te verankeren in een effectief, positief, rechtvaardig en solidair beleid'

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2501516/2015/10/24/ACV-Metea-spreekt-motie-van-wantrouwen-uit-tegen-CD-V.dhtml

http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/10/24/cdv-heeft-motie-van-wantrouwen-door-acv-metea-aan-de-broek

De Onafhankelijke Vakbond, Neutr-On en N-Vb roepen op voor een 30-urenweek. www.n-vb.be

En in Frankrijk roept een vakbond op voor een 32-urenweek.

http://www.express.be/business/?action=view&cat=economy&item=champion-du-monde-franse-vakbond-gaat-2-miljoen-jobs-creeren-met-32-urenweek&language=nl&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=

De schoofzak
7 november 2015, 08:02
In jouw definities behoort gezond verstand dan niet tot de democratie ?

.

Jan van den Berghe
7 november 2015, 11:24
In jouw definities behoort gezond verstand dan niet tot de democratie ?

.

Ik volg trouwens niet waarom de vakbonden volgens hem pas nu "gezond verstand" hebben gevonden. Bij mijn weten zijn ze van bij het aantreden van deze regering al tegen. Sowieso tegen, want de N-VA zit in de regering en die partij is schijnbaar door de vakbonden al de baarlijke duivel uitgeroepen.

Patrick M.
7 november 2015, 23:17
Alle vakbonden en vakbondsleden zijn verstandig.

Jan van den Berghe
8 november 2015, 19:06
Alle vakbonden en vakbondsleden zijn verstandig.

Jaja, vooral "den notionelen"!

Links paaien, rechts graaien.

Zo kennen we de verstandige Rudy van de rode vakbond.

Vrijheideerst
9 november 2015, 10:20
Alle vakbonden en vakbondsleden zijn verstandig.

:rofl:

Holle frasen jongen.

De schoofzak
10 november 2015, 12:56
Nederlandse arbeider staakt zeven keer minder dan Belgische collega

http://www.z24.nl/economie/nederlandse-arbeider-staakt-zeven-keer-minder-dan-belgische-collega-558118

n weinig landen in Europa wordt er zo weinig gestaakt als in Nederland.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft vorig jaar 25 stakingen geteld. Hieraan deden 10.000 werknemers mee en er gingen in totaal 41.000 arbeidsdagen verloren.
ADVERTENTIE

Het aantal arbeidsgeschillen ligt in 2014 iets boven het gemiddelde van deze eeuw, dat uitkomt op 21 stakingen per jaar. Het aantal werknemers dat vorig jaar staakte is relatief laag. Deze eeuw legden jaarlijks gemiddeld 33.000 werknemers het werk neer. Dit maakte het CBS vrijdag bekend.

Meer dan de helft van de stakingsdagen (23.000) in 2014 komt voor rekening van de schoonmaakbranche. Een cao-conflict leidde ertoe dat schoonmakers bijna tien weken lang acties voerden. Die werden beëindigd nadat in juni alsnog een akkoord werd bereikt over een 3-jarige cao.

Aan negen van de 25 stakingen lag een geschil in de cao-sfeer ten grondslag. Het kan dan gaan om looneisen, maar bijvoorbeeld ook om secundaire arbeidsvoorwaarden als pensioenregelingen en toeslagen voor overwerk. Er zijn elf acties gevoerd om voorgenomen ontslagen te voorkomen die gepland waren in op handen zijnde bedrijfssluitingen of reorganisaties.
AANBEVOLEN VOOR JOU

Hoe orka-documentaire Blackfish pretpark SeaWorld op de knieën dwong
Het Amerikaanse amusementspark SeaWorld stopt in zijn vestiging in San Diego met de omstreden orka-shows. De voorstellingen met de dieren raakten in opspraak na ...

Weinig wilde stakingen

De meeste acties werden uitgeroepen door de vakbonden. Drie stakingen waren wilde acties, waarbij werknemers zelf het voortouw namen en de vakbonden er niet vanaf de start bij waren betrokken. Twaalf stakingen duurden langer dan vijf dagen. Bij deze stakingen gingen ook de meeste arbeidsdagen verloren: bijna 33.000. Zes acties duurden korter dan een dag, hierbij gingen 200 arbeidsdagen verloren.

Vergeleken met veel Europese landen kent ons land betrekkelijk weinig arbeidsonrust. Internationaal gezien is het aantal stakingsdagen in Nederland laag. Gemiddeld gingen er in de periode 2009-2013 per duizend werknemers negen dagen door stakingen verloren. In België gingen bijvoorbeeld per duizend werknemers gemiddeld 66 arbeidsdagen per jaar verloren, meer dan het zevenvoudige van het Nederlands gemiddelde. De stakingsbereidheid in Duitsland is vergelijkbaar met die in Nederland.

Hypochonder
10 november 2015, 17:53
De Belgische verzuilde vakbonden zullen NOOIT tot echte inkeer komen. Ze zullen altijd krampachtig aan hun macht en hun inkomsten ten bedrage van vele miljarden blijven vasthouden. Zelfs als dit het land ten gronde richt zullen ze niet tot rede komen.

N-Vb
10 november 2015, 20:30
De Belgische verzuilde vakbonden zullen NOOIT tot echte inkeer komen. Ze zullen altijd krampachtig aan hun macht en hun inkomsten ten bedrage van vele miljarden blijven vasthouden. Zelfs als dit het land ten gronde richt zullen ze niet tot rede komen.

De traditionele vakbonden zijn het grootste obstakel om meer verdeling van de rijkdom te bekomen.
Gewoon omdat ze aan de kant van de werkgevers staan.

nabat54
11 november 2015, 08:13
Alle vakbonden en vakbondsleden zijn verstandig.

:lol: nog altijd zat van de laatste staking dus.......

Patrick M.
15 december 2015, 16:16
Vakbonden en hun leden zijn al generaties verstandig.

Patrick M.
15 december 2015, 17:54
Hoger pensioen en minder belastingen betalen in Nederland.