PDA

View Full Version : Ambtenaar verdiende 745.000 euro met nietsdoen


demonen
1 januari 2016, 14:46
De afscheidsmail van een ambtenaar die met pensioen ging, zorgde voor opschudding in Duitsland. In de mail liet de man weten aan zijn 500 collega’s dat hij de afgelopen 14 jaar volstrekt niets heeft uitgevoerd. In die periode streek hij in totaal 745.000 euro loon op.

Niemand bleek door te hebben dat de ambtenaar - een ingenieur - al veertien jaar een lege agenda had. Dat was het gevolg van interne verschuivingen binnen het staatsonderzoeksinstituut in Nordrhein-Westfalen, waar de man werkte.

Volledig voorbereid

Volgens de Duitse krant Die Welt zei de ambtenaar dat hij ‘volledig voorbereid was op zijn pensioen’, aangezien hij al veertien jaar niets had gedaan.

De mail verscheen in verschillende regionale media en leidde tot heel wat commotie. Het onderzoeksinstituut heeft de functie van de gepensioneerde ambtenaar ondertussen geschrapt.

http://www.jobat.be/nl/artikels/ambtenaar-verdiende-745000-euro-met-nietsdoen/

Bij de FOD Financiën, een van onze grootste federale overheidsinstellingen, bepalen medewerkers grotendeels zelf hoe hun werktijd eruitziet. “Het heeft ons op korte termijn een stuk sexyer gemaakt als werkgever.”
Er is een variabel uurrooster dat veel vrijheid biedt, bijna iedereen mag telewerken en satellietwerk kan op meer dan 70 locaties. Er zijn gratis middagsportactiviteiten, een pakje dat je online bestelt laat je op het werk bezorgen en er is vakantiekinderopvang. HR-medewerker Peter Van San somt de voordelen van telewerk op: “Je staat een uurtje later op en als je stopt, bén je al thuis. De kwaliteit van je werk ligt vaak hoger omdat niemand je stoort. Telewerken op vaste werkuren hoeft hier niet en als je even niet bereikbaar bent, spreek je dat af met je leidinggevende en je collega’s. In de namiddag de kinderen ophalen en in ruil ’s avonds wat doorwerken is ook bespreekbaar.”
Momenteel is telewerk vanuit het buitenland een heet hangijzer. Mag ik mee met mijn expat-echtgenote en drie maanden telewerken? Zulke vragen. De tolerantiedrempel van de lijnmanager speelt er een rol in. Dat is iets heel persoonlijks. Om te vermijden dat toestemming willekeurig wordt gegeven, bemiddelen we en monitoren we vergelijkbare functies.

http://www.jobat.be/nl/artikels/mark-ambtenaren-fod-financien-zijn-baas-over-eigen-werktijd/?branding=hbvl&utm_medium=content&utm_source=hbvl&utm_campaign=home-blok2

De ambtenarij kent geen crisis!

Libro
1 januari 2016, 14:57
Tja, ik geef grif toe dat de leidinggevenden soms niet al te snugger zijn als het op werkverdeling aankomt. Ik ben ondertussen op een punt gekomen dat ik met plezier terug zelfstandige word en mijn vaste benoeming opgeef om aan die situatie te ontsnappen.

kelt
2 januari 2016, 11:43
Extreem pijnlijk in een natie waar miljoenen loontrekkenden de laatse 10 jaar hun kl*ten afgedraaid hebben aan een loontje van 5€/uur plus eventueel wat toeslag

Dit lijkt me DE manier om mensen te laten roepen om een nationaal-socialistische partij!

Hypochonder
2 januari 2016, 11:47
De werksituatie bij de FOD Fin zoals ze hier geschetst wordt zorgt er in de privé voor dat de productiviteit aanzienlijk stijgt. In de overheidssector zorgt zoiets er voor dat het misbruik en het nietsdoen alleen maar toeneemt. Als zo'n medewerker bij hem thuis nog een handeltje organiseert waar hij tijdens zijn werkuren fors mee bijverdient, wie zal dat controleren, een andere ambtenaar?

Another Jack
2 januari 2016, 11:49
Wat doet dit in "Binnenland"?

demonen
2 januari 2016, 11:53
Wat doet dit in "Binnenland"?

Wat niet weet niet deert!

Another Jack
2 januari 2016, 11:56
Wat niet weet niet deert!

Je doet het dus opzettelijk.

Johan Daelemans
2 januari 2016, 13:15
Wat niet weet niet deert!

Dus hoog tijd dat we de mensen laten weten hoe hier alles wordt 'geregeld'...
Overheid en efficiëntie is zoals water en vuur.
Persoonlijk al heeeeeel veel ervaring mee.
In die laatste draad bespaar ik jullie nog even de laatste evoluties.
Een mens kan maar een beperkt aantal stommiteiten tegelijkertijd verwerken.
Het speelt zich wel opnieuw af in Wallonië....

http://forum.politics.be/showthread.php?t=191115

http://forum.politics.be/showthread.php?t=198814

http://forum.politics.be/showthread.php?t=220015

Conscience
2 januari 2016, 13:55
Zaak van 4 jaar geleden.

Pontifex
3 januari 2016, 07:27
Gelieve uw bijdragen over ambtenaren te groeperen in uw hoogstpersoonlijke ambtenaren-thread.

Pontifex