PDA

View Full Version : Dewever dezelfde populist als Stevaert


demonen
10 januari 2016, 19:22
Toen Stevaert voorzitter werd van de sp.a maakte hij de juiste analyse nl zijn partij had geen achterban meer (enkel uitstervende oude socialisten) en gedoemd om te imploderen.
Hij zocht nieuwe kiezers en zijn doelgroep werd de ouderen.
Die werden verwent met gratis bus, trein, tram, gratis rimpelrock, afschaffing kijk- en luistergeld om naar Familie te kijken.
Dewever maakte dezelfde analyse bij N-VA nl een 1-manspartij (Bourgeois) gedoemd om onder de kiesdrempel te verdwijnen want een onafhankelijk Vlaanderen was geen item voor de Vlaming die onderhevig werd aan een nooit geziene deïndustrialisatie.
Ook Dewever moest een nieuwe doelgroep aanboren en dat werd "de hardwerkende Vlaming" en niet "de naar onafhankelijkheid strevende Vlaming". De bocht van Vlaams-nationalisme naar economie werd gemaakt door chinees vrijwilliger Bracke, plots Orangist die geen onafhankelijk Vlaanderen meer voorstond maar een langzame aansluiting van Vlaanderen bij Nederland over de eeuwen heen.
Maar hoe kwam Dewever bij zijn nieuwe doelgroep nl "de hardwerkende Vlaming"?
Bart De Wever wijst de nota-Di Rupo af omdat die, volgens hem, een aanslag op de "hardwerkende Vlaming" betekent. Waarmee hij zichzelf opwerpt als de echte verdediger van die hardwerkende Vlaming. Maar wie is dat precies?
De nota-Di Rupo bevat maatregelen tegen de (brug)gepensioneerden, de zieken, de invaliden en de werklozen. “Gaat niet ver genoeg”, reageerde Bart De Wever. Di Rupo wilde ook de aftrekbaarheid van de dienstencheques afschaffen en die van sommige bedrijfswagens verminderen. Hij overweegt ook om de vermogens van meer dan 1,25 miljoen euro te belasten. Zij het alleen de komende twee jaar, terwijl de maatregelen tegen de werkende bevolking permanent en definitief zijn. En de roerende voorheffing op dividenden en op intresten zouden respectievelijk op 25 en 20 procent komen. Deze “tsunami van nieuwe belastingen” zal vooral de “hardwerkende Vlaming” treffen, protesteerde De Wever. Het leverde hem meteen 8 % nieuwe stemmers op. Maar wie is nu eigenlijk die “hardwerkende Vlaming” in wiens naam hij beweert te spreken? We gingen op zoek.



Misschien de Vlaamse arbeider of bediende?



In de tv-studio van Kanaal Z vertelde Bart De Wever half mei dat Wouter De Geest van BASF hem tijdens een diner bij de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka vertelde dat de lonen in BASF-Ludwigshafen liefst 25% lager liggen dan in Antwerpen. “Ludwigshafen is China niet, maar Duitsland”, aldus De Wever. En dus moet de politiek iets doen voor onze bedrijven die “met dat soort lonen en lasten worden geconfronteerd”. Eens te meer komt de oplossing voor de Vlaams-nationalisten dus uit Duitsland. De Wever: “Gerhard Schröder verdient een immense erkenning. Hij is een socialist die de moed heeft gehad om de noodzakelijke hervormingen door te voeren die tot het herstel van Duitsland hebben geleid. Zelfs al was dat niet altijd populair.” (1)

Waarom verdient Schröder een strandbeeld? Hij voerde de regel in dat samenwonende werklozen na één jaar nog maar 347 euro per maand als uitkering krijgen. Daarvoor moeten ze eerst wel hun financiële situ*atie helemaal blootleggen. Alleen wie als het ware niets bezit, krijgt een uitkering. Als je nog wat spaargeld hebt, moet je dat eerst opgebruiken. De inkomens van de partner en van alle andere gezinsleden worden meegeteld. Die maatregel treft vooral de honderdduizenden vrouwen erg zwaar. De rechten waarvoor zij hebben gewerktm vervallen in een klap, de vrouzen worden opnieuw helemaal afhankelijk van hun partner.

Met die 347 euro moeten de werklozen alle kosten betalen van voeding, kleding, hygiëne, huisraad, communicatie, transport, opvoeding en vorming en voor cultuur, enzovoorts. Voor elektriciteit krijgen ze alleen een forfait, dat de werkelijke uitga*ven bijlange niet dekt. Voor huur en nevenkosten nemen de sociale diensten alleen de “passende” kosten over: is de woonopper*vlakte te groot of de huurprijs te hoog, dan moeten ze het verschil uit eigen zak betalen of naar een goedkoper onderkomen verhuizen.

Het doel is de werklozen te dwingen interimwerk te aanvaarden tot 30 % onder het loon van de vaste arbeiders die naast hen werken. Die aanvaarden op hun beurt langer werken en lagere lonen om toch maar aan het lot van die werklozen te ontsnappen1.

De lonen en sociale lasten met een kwart verlagen en ze terugbrengen tot het niveau van Duitsland. Dan moet ook de index en eventuele loonstijgingen eraan geloven. Het is zeker niet de verdediging waar de hardwerkende Vlaming van droomt.



Misschien de Vlaamse ambtenaar?




Het is weinig waarschijnlijk, gezien zijn allergie voor alles wat met overheid te maken heeft, maar wie weet bedoelt De Wever met de “hardwerkende Vlaming” toch de Vlaamse ambtenaar? Volgens een recente studie van de Sociale Economische Raad voor Vlaanderen (SERV) behoren beroepen bij de post en in het onderwijs tot de meest stresserende. Wat heeft De Wever voor deze tienduizenden hardwerkende Vlamingen in petto? “Verdient een ambtenaar vandaag nog altijd minder dan in de privésector en moet hij daarvoor gecompenseerd worden met een hoger pensioen? Vroeger wel, maar nu niet meer voor wie als ambtenaar start (2).” En senaatsvoorzitter Danny Pieters stelt voor om de ambtenarenpensioenen niet meer te berekenen op basis van de 5 laatste jaren zoals nu, ook niet op basis van de 10 laatste jaren, zoals Di Rupo voorstelde, maar op de hele loopbaan. (3) Kortom, de N-VA wil komaf maken met de belangrijkste verworvenheid die de ambtenaren hebben bekomen, namelijk een treffelijk pensioen. Hun pensioenen moeten zakken tot het niveau van de privé. Ook voor de ambtenaren wordt het dus pijnlijk ontwaken in het onafhankelijke Vlaandrenland.




Een Vlaming die werkt zonder ooit oud, ziek of werkloos te worden?



Volgens de medische wetenschap worden mensen die een zwaar beroep uitoefenen sneller ziek en oud. Geen wonder dat vele hardwerkende Vlamingen op hun 55-58 jaar snakken naar brugpensioen. Helaas, “verder arbeiden tot je 65ste, zoniet krijg je 30 % minder pensioen”, luidt het N-VA-devies. Met de woorden van De Wever: “Dat impliceert het laten uitdoven van alle vormen van vervroegde uittreding uit de arbeidsmarkt.” (2)

En ook voor de gepensioneerden heeft De Wever nog twee verrassingen: de welvaartsvastheid, waardoor de lage pensioenen uit de privé er een paar procenten bij kregen, moet worden afgeschaft, want dat is “een strop rond de begroting"(2). En senaatsvoorzitter Danny Pieters (N-VA) wil periodes van ziekte, werkloosheid, tijdskrediet en verloven voor ouderschap en palliatieve zorg niet meer of maar voor een deel laten meetellen voor de berekening van het pensioen. (3) Veel meer menen, vooral vrouwen, zullen dan geen volledige loopbaan hebben en dus een lager pensioen krijgen.

In de gezondheidszorg wil de partij een tijdelijke nulgroei, wat onvermijdelijk grote meerkosten voor de patiënt zal inhouden en een verdere privatisering.

Helemaal kop van jut zijn de werklozen. Om te beginnen de werkzoekende schoolverlater. De Wever heeft namelijk ontdekt dat er 587 schoolverlaters zijn van ouder dan 50 jaar die nog een wachtuitkering krijgen. Bijgevolg moet in de logica van De Wever ook alle jonge schoolverlaters hun uitkering worden ontnomen. Onmiddellijk. En voor de andere werklozen stopt het dopgeld na 2 jaar ook onherroepelijk. Naar het OCMW dus. De Wever: “Dan betaalt de overheid natuurlijk ook een uitkering, maar het OCMW doet altijd een middelentoets.” Dat ‘onderzoek naar de bestaansmiddelen’ moet vermijden dat “werklozen met 25 appartementen” ( De Wever in Trends) een uitkering krijgen. Het betekent op de eerste plaats dat ook de hardwerkende Vlaming zijn huisje zal moeten verkopen als hij na 2 jaar geen werk vindt. Voor wie denkt dat De Wever daarmee eindelijk iets doet om al die niet-werkwillige werklozen aan het werk te krijgen: zo talrijk zijn die niet. Vorig jaar schreef Colruyt – als test - 3.000 vacatures uit. Daar kwamen liefst 110.000 kandidaten op af!

Luc Van Der Kelen, politiek commentator van Het Laatste Nieuws, besluit dan ook: “Vorige week sprak De Wever van 15 miljard besparingen in de sociale zekerheid. Als drie miljoen Belgen daarvan afhankelijk zijn, kost hen dat 5.000 euro per kop per jaar. En dat zullen niet allemaal Walen en Brusselaars zijn. Wat De Wever voorstelt, is stijgende armoede op grote schaal (4)."



Wie veel geld bezit…



De “hardwerkende Vlaming” is dus niet de arbeider of bediende, niet de ambtenaar en zeker niet de (brug)gepensioneerde, de zieke of de werkloze. Wie is het dan wel, die De Wever zo door dik en dun verdedigt?

Haast niemand durft vandaag nog onverkort de notionele intrestaftrek verdedigen. Omdat intussen bijna iedereen wel weet dat die 5 miljard euro fiscale cadeaus voor het overgrote deel verdwijnen in de kluizen van de aandeelhouders van de grootste multinationals en banken. Zelfs de man die de maatregel heeft bedacht, Bruno Colmant, ex-ING en de voormalig kabinetschef van Reynders, stelt nu voor hem te halveren. Niet zo De Wever, die steigert als hij zoiets hoort. “Als je het investeringsklimaat wil vernietigen, dan moet je de notionele intrestaftrek afschaffen.” (2) Ook fraudeurs �* la boer De Clerck van Beaulieu moet je met rust laten: “Op posten als de bestrijding van de fraude plak je best geen cijfers, want dan ben je jezelf toch maar aan het bedriegen.” Pardon? Geen doelstellingen voor de strijd tegen de fraudeurs, maar wel een duidelijke doelstelling van 15 miljard besparingen in de sociale zekerheid met heel precieze maatregelen tegen zieken, gepensioneerden, invaliden en werklozen?

Jawel, deze De Wever is “een man met karakter”, die “neen durft zeggen”, een man die het “been stijf durft te houden”. Maar dan wel enkel en alleen tegen de zwaksten van onze maatschappij. Deze De Wever is vooral de loopjongen van de allerrijksten en de fraudeurs. Heldenmoed?

En dan zijn er ook de CEO’s en hun miljoenenbonussen. Ook zij kunnen gerust voor N-VA stemmen. “Naast minimumlonen voor de werknemers wil men nu dus ook maximumlonen voor de bedrijfsleiding”, schrijft N-VA-volksvertegenwoordiger Karel Uyttersprot. Hij was zelf lange tijd commercieel directeur in een tapijtenfabriek en is nu gedelegeerd bestuurder van Voka Oost-Vlaanderen. In zijn ogen hebben de wetsvoorstellen tegen de bonussen alles te maken met “afgunst”, het zijn “pestwetten voor onze ondernemingen”: “Wie hard werkt en zijn bedrijf goed bestuurt moet hiervoor beloond worden (5).” Voil�*, hier hebben we hem dan, de echte “hardwerkende Vlaming”. Wie als een arbeider of bediende hard werkt en het bedrijf rijk maakt, die moet 25 % inleveren. Wie als aandeelhouder of CEO weinig werkt in verhouding tot zijn exuberant loon, die mag er gerust nog miljoenenbonussen bij krijgen. En Uyttersprot vraagt speciale aandacht en zorg voor de “34% van de bestuurders uit de Bel20 die niet de Belgische nationaliteit hebben.” Het doet er voor de N-VA niet toe of die managers bruin of zwart of geel of zelfs Waal zijn. “Talent kent geen grenzen”, zegt hij. Correctie: geld kent geen grenzen en vooral geen schroom…

(1) La Libre Belgique, 9 juli; (2) Trends, 30 juni; (3) Knack, 6 juli; (4) Het Laatste Nieuws, 12 juli; (5) www.n-va.be/nieuws/column/stop-de-regelneverij-tegen-ondernemers

Wapper
10 januari 2016, 21:24
http://img.memecdn.com/tldr_o_119666.jpg

Demper
10 januari 2016, 21:26
Dewever is een zakkenvuller.

Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden. = Dewever

Deze man wou ooit zelfmoord plegen door middel van vette frituursnacks.

Eduard Khil
10 januari 2016, 21:33
http://img.memecdn.com/tldr_o_119666.jpg

:lol: :rofl:

zo'n openingspost van onze zaagtrol :lol:

De schoofzak
10 januari 2016, 21:41
Van wie zou de draadopstarter die tekst uit zijn post geplagieerd hebben ?

Draadopstarter en die tekstschrijver moeten wel erg gelukkig zijn: de nva gaat nogal achteruitboeren ...

.

demonen
10 januari 2016, 21:49
Draadopstarter en die tekstschrijver moeten wel erg gelukkig zijn: de nva gaat nogal achteruitboeren ...

.
Dat staat in de sterren geschreven!
Uw grote leider weet waarschijnlijk wanneer Napoleon geboren en gestorven is maar van economie heeft deze ambtenaar geen kaas gegeten. Ge kunt mensen die niet meer mee kunnen/mogen wegens ziekte, werkloosheid, pensioen of invaliditeit naar buiten sleuren en executeren maar zij die nog mogen/kunnen werken weten met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat zij ook ooit naar buiten zullen gesleurd worden.
Uw leider zijn dagen zijn geteld!
De sossen waren een ongeluk maar de N-VA een ramp!

coro
11 januari 2016, 08:50
Dat staat in de sterren geschreven!
Uw grote leider weet waarschijnlijk wanneer Napoleon geboren en gestorven is maar van economie heeft deze ambtenaar geen kaas gegeten. Ge kunt mensen die niet meer mee kunnen/mogen wegens ziekte, werkloosheid, pensioen of invaliditeit naar buiten sleuren en executeren maar zij die nog mogen/kunnen werken weten met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat zij ook ooit naar buiten zullen gesleurd worden.
Uw leider zijn dagen zijn geteld!
De sossen waren een ongeluk maar de N-VA een ramp!

Jij wel? Nog maar weinig van gemerkt!

demonen
11 januari 2016, 08:59
Jij wel? Nog maar weinig van gemerkt!

Denk je dat wanneer je alle werklozen hun uitkering afneemt de economie herneemt?
Of herneemt de economie wanneer er minder werklozen zijn?

demonen
11 januari 2016, 09:02
Jij wel? Nog maar weinig van gemerkt!

Wanneer start de met veel poeha door de N-VA (met Dewever op kop) aangekondigde opstart van de ammoniakfabriek?
Hoeveel nieuwe fabrieken heeft Bourgeois reeds geopend?

coro
11 januari 2016, 09:10
Denk je dat wanneer je alle werklozen hun uitkering afneemt de economie herneemt?
Of herneemt de economie wanneer er minder werklozen zijn?

Wie heeft het over 'alle'?

demonen
11 januari 2016, 09:22
Wie heeft het over 'alle'?

U heeft gelijk : mensen die minstens 40 jaar gewerkt hebben mogen max 2 jaar genieten van een werkloosheidsuitkering. De anderen niet of hoogstens een paar maanden. Er zullen dus nog een paar honderd werklozen overblijven en dat is dus niet "alle".
Als ge gelijk hebt dan heb je gelijk!

coro
11 januari 2016, 09:39
U heeft gelijk : mensen die minstens 40 jaar gewerkt hebben mogen max 2 jaar genieten van een werkloosheidsuitkering. De anderen niet of hoogstens een paar maanden. Er zullen dus nog een paar honderd werklozen overblijven en dat is dus niet "alle".
Als ge gelijk hebt dan heb je gelijk!

Goed zo...dat is al een begin!

Iedereen moet (beginnen) beseffen dat je niet op andermans kosten mag (blijven) teren!

Werkloos worden is niet gezellig, maar dan is het zaak om daar uit te geraken en niet zomaar te rekenen op de 'never-ending-cash-support'!

demonen
11 januari 2016, 09:50
Goed zo...dat is al een begin!

Iedereen moet (beginnen) beseffen dat je niet op andermans kosten mag (blijven) teren!

Werkloos worden is niet gezellig, maar dan is het zaak om daar uit te geraken en niet zomaar te rekenen op de 'never-ending-cash-support'!

Waar gaat U de 3.000.000 werklozen laten werken?

demonen
11 januari 2016, 09:56
Wat doen ze in het buitenland?

Werklozen vergassen, er ambtenaren van maken, ...?
Over welk buitenland heeft U het trouwens?
Malawi, Zweden, Monaco?

coro
11 januari 2016, 10:41
Waar gaat U de 3.000.000 werklozen laten werken?

Hier (http://trends.knack.be/economie/bedrijven/belgische-werkloosheid-daalt-met-ruim-10-procent/article-normal-565189.html) vlug een cijfertje gevonden!!!

quercus
11 januari 2016, 10:47
Waar gaat U de 3.000.000 werklozen laten werken?

Drie miljoen???. In den Belgiek???

demonen
11 januari 2016, 11:01
Hier (http://trends.knack.be/economie/bedrijven/belgische-werkloosheid-daalt-met-ruim-10-procent/article-normal-565189.html) vlug een cijfertje gevonden!!!

De stijging van de Belgische werkloosheid bleef relatief beperkt tijdens de voorbije Grote Recessie. Rekening houdende met alle bijkomende vormen van verborgen inactiviteit, ligt de ‘echte’ werkloosheid echter 2,5 maal hoger, stelt Johan Van Gompel, senior econoom van KBC Groep vast.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140319_027

Phillippe Naert begon op 18 april zij functie als hoogleraar bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Brabant. Zijn openbare rede gaf een onthullend beeld van de werkgelegenheidspolitiek in de Europese Unie. Hij begint over zijn eigen land: België; officieel is daar 11 tot 13 procent van de beroepsbevolking werkloos. 'Worden echter gedeeltelijk- en oudere langdurig werklozen in de bijstand, tijdelijk te werk gestelden via overheidsprogramma's en VUT-ters bij de officiële cijfers opgeteld, dan heeft België ongeveer 23 procent werklozen'

http://www.sdnl.nl/naert-1.htm

demonen
11 januari 2016, 11:02
Drie miljoen???. In den Belgiek???

De stijging van de Belgische werkloosheid bleef relatief beperkt tijdens de voorbije Grote Recessie. Rekening houdende met alle bijkomende vormen van verborgen inactiviteit, ligt de ‘echte’ werkloosheid echter 2,5 maal hoger, stelt Johan Van Gompel, senior econoom van KBC Groep vast.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140319_027

Phillippe Naert begon op 18 april zij functie als hoogleraar bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Brabant. Zijn openbare rede gaf een onthullend beeld van de werkgelegenheidspolitiek in de Europese Unie. Hij begint over zijn eigen land: België; officieel is daar 11 tot 13 procent van de beroepsbevolking werkloos. 'Worden echter gedeeltelijk- en oudere langdurig werklozen in de bijstand, tijdelijk te werk gestelden via overheidsprogramma's en VUT-ters bij de officiële cijfers opgeteld, dan heeft België ongeveer 23 procent werklozen'

http://www.sdnl.nl/naert-1.htm

__________________

coro
11 januari 2016, 12:10
De stijging van de Belgische werkloosheid bleef relatief beperkt tijdens de voorbije Grote Recessie. Rekening houdende met alle bijkomende vormen van verborgen inactiviteit, ligt de ‘echte’ werkloosheid echter 2,5 maal hoger, stelt Johan Van Gompel, senior econoom van KBC Groep vast.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140319_027

Phillippe Naert begon op 18 april zij functie als hoogleraar bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Brabant. Zijn openbare rede gaf een onthullend beeld van de werkgelegenheidspolitiek in de Europese Unie. Hij begint over zijn eigen land: België; officieel is daar 11 tot 13 procent van de beroepsbevolking werkloos. 'Worden echter gedeeltelijk- en oudere langdurig werklozen in de bijstand, tijdelijk te werk gestelden via overheidsprogramma's en VUT-ters bij de officiële cijfers opgeteld, dan heeft België ongeveer 23 procent werklozen'

http://www.sdnl.nl/naert-1.htm

Al iets recenters gevonden dan 19 juli 1997?????

We zijn 2016!!! 19 jaar later.

coro
11 januari 2016, 12:12
De stijging van de Belgische werkloosheid bleef relatief beperkt tijdens de voorbije Grote Recessie. Rekening houdende met alle bijkomende vormen van verborgen inactiviteit, ligt de ‘echte’ werkloosheid echter 2,5 maal hoger, stelt Johan Van Gompel, senior econoom van KBC Groep vast.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140319_027

Phillippe Naert begon op 18 april zij functie als hoogleraar bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Brabant. Zijn openbare rede gaf een onthullend beeld van de werkgelegenheidspolitiek in de Europese Unie. Hij begint over zijn eigen land: België; officieel is daar 11 tot 13 procent van de beroepsbevolking werkloos. 'Worden echter gedeeltelijk- en oudere langdurig werklozen in de bijstand, tijdelijk te werk gestelden via overheidsprogramma's en VUT-ters bij de officiële cijfers opgeteld, dan heeft België ongeveer 23 procent werklozen'

http://www.sdnl.nl/naert-1.htm

__________________

Quote: De totale inactiviteit komt daarmee op ruim 1 miljoen Belgen.

Hoe kom jij dan aan 3 miljoen????

demonen
11 januari 2016, 12:57
Quote: De totale inactiviteit komt daarmee op ruim 1 miljoen Belgen.

Hoe kom jij dan aan 3 miljoen????

Economische werklozen + werklozen die een opleiding volgen + 1 miljoen verstopte werklozen in de ambtenarij en ziekekas + honderdduizenden interimmers die met dagcontracten werken (grotendeels werkloos zijn) en honderdduizenden andere gesubsidieerden zoals ibo, dienstencheques, werkplaatsen voor mindervaliden, kringloopwinkels, containerparken etc etc etc

werkman
11 januari 2016, 12:58
Hij telt de ambtenaren mee. :lol:

Er zijn er inderdaad een heleboel werkloos.
Zij zitten er wel maar mogen niet werken.
Nooit gehoord van de omerta of zwijgplicht?
En van ambtenaren die in alle stilte hun termijn uitdoen na hun broek over de haag te hebben gegooid? En die stilte is noodzakelijk want als klokkenluider vlieg je er uit of wordt je het leven zuur gemaakt.
Dus dappere Belgen; kopje buigen en wegkruipen onder je bureel is aangewezen wil je overleven. Zorg dat je niet opvalt.

Voer a.u.b. hier eens een discussie met gebruik argumenten i.p.v. naast de zaak te lullen.
Want uit de reacties kan ik onmogelijk afleiden dat demonen weer naast de zaak zou aan het lullen zijn.
Ik blijf dus meer dan ooit op mijn honger. :oops:

En Eduard? Terug uit vakantie? Toch geen ongeluk gehad met uw leasingwagen? Of wordt dat ook betaald door uw baas?. :lol:
En????? Nog altijd vis aan het verkopen Eduard ?

demonen
11 januari 2016, 13:11
Al iets recenters gevonden dan 19 juli 1997?????

We zijn 2016!!! 19 jaar later.

De situatie op de arbeidsmarkt is in die 19 jaar nog veel dramatischer geworden denk maar aan Renault Vilvoorde, Opel Antwerpen of Ford Genk en hun honderden nevenbedrijven en onderaannemers om het bij de automobielsector te houden.
In deze periode 1997-2015 verloren meer dan 200.000 mensen hun job in de industriële tewerkstelling. Wij maken de grootste deïndustrialisatie die het Westen ooit aanschouwde mee! De enige jobs die nog geschapen werden in deze periode waren overheidsjobs en dienstencheque-banen.

Het wordt nog veel erger!!
Breaking News : Na Luxemburg en Nederland loopt nu ook België tegen de lamp: ons land maakte te vrijgevige fiscale deals met multinationals. De overheid moet 700 miljoen euro terugvorderen van de bedrijven.
Bron De Tijd
Veel multi's gaan vertrekken!

demonen
11 januari 2016, 13:13
Quote: De totale inactiviteit komt daarmee op ruim 1 miljoen Belgen.


Hoe kom je aan "slechts" 1 miljoen?

pajoske
11 januari 2016, 13:40
BDW is een zeveraar. Hij haalt altijd Duitsland aan als het grote voorbeeld, voor wat betreft hetgeen in zijn kraam past.

Wat hij wel altijd vergeet te vermelden is het feit dat Duitsland welvarender is geworden toen men van Oost-Duitsland en West-Duitsland één natie gemaakt heeft.
Waarom wil hij Vlaanderen onafhankelijk maken als zijn grote voorbeeld welvarender werd door het tegenovergestelde te doen? Nml de armere regio ondersteunen om alzo het ganse één gemaakte Duitsland welvarender te maken

Cheminot
11 januari 2016, 13:45
BDW is een zeveraar. Hij haalt altijd Duitsland aan als het grote voorbeeld, voor wat betreft hetgeen in zijn kraam past.

Wat hij wel altijd vergeet te vermelden is het feit dat Duitsland welvarender is geworden toen men van Oost-Duitsland en West-Duitsland één natie gemaakt heeft.
Waarom wil hij Vlaanderen onafhankelijk maken als zijn grote voorbeeld welvarender werd door het tegenovergestelde te doen? Nml de armere regio ondersteunen om alzo het ganse één gemaakte Duitsland welvarender te maken

Omdat Oost en West nu éénmaal één land waren. Als we iets moeten herenigen dan zijn het de Nederlanden.

werkman
11 januari 2016, 13:47
Hoe kom je aan "slechts" 1 miljoen?

Niet verzanden in details!
Verneem zopas op het nieuws dat de Europese Comissie België zou verplichten tot het terugvorderen van zevenhonderd miljoen staatssteun aan multinationals.
Weer geen enkele ambtenaar die dienaangaande in het verleden één opmerking durfde maken!

Nog een vraagje. Hoever staat het met de aanklacht tegen de Zwitsese Holding die Sabena destijds naar de dieperik stuurde?
Ge hoort daar ook weer niks meer over.
Het zoveelste schandaal dat in de vergeetput is gegooid.
Wel vierduizend mensen op straat destijds.
Peanuts waarschijnlijk!?:oops:

pajoske
11 januari 2016, 14:02
Omdat Oost en West nu éénmaal één land waren. Als we iets moeten herenigen dan zijn het de Nederlanden.

Dat is ook nooit één land geweest. Zoals ik duidelijk aangetoond heb in een andere topic.

coro
11 januari 2016, 14:04
Hoe kom je aan "slechts" 1 miljoen?

Lees jij je eigen bronnen dan niet vooraleer je ze post?

Sywen
11 januari 2016, 14:22
Omdat Oost en West nu éénmaal één land waren. Als we iets moeten herenigen dan zijn het de Nederlanden.

wat een grapjas.
Duitsland is eengemaakt in 1871, België bestond toen al bijna 40 jaar.

werkman
11 januari 2016, 14:44
Lees jij je eigen bronnen dan niet vooraleer je ze post?

Daar hebben we het weer. Bewust verzanden in details en er een welles-nietes spelletje van maken. Dat is de werkwijze die men toepast op dit forum.
Onmiddellijk na het openen een slapende hond van bijna één pagina groot een paar maal publiceren en al of niet uitgebouwde inhoud verdwijnt uit het zicht.
Want de moeite doen om voor- en tegenargumenten te onderzoeken doen de meeste forumdeelnemers natuurlijk niet.
Dat vraagt te veel tijd. Vlug vlug een one-liner er tussen gooien en zo vlug mogelijk alles in de richting sturen om te bakkeleien met nietszeggende inbrengen die bovendien naast de draad zitten.
Is dat de bedoeling van een forum?
Moet men steeds andere lezers of deelnemers confronteren met de tegenstellingen tussen rechts en links?
Soms heb ik de indruk op VTM te zijn beland. Vijf minuten materie afgewisseld met vijf minuten reclame. M.a.w. vijf minuten tijdsverlies op tien minuten aanwezigheid.
Na een gratis tonnetje bier ben je nog beter af dat je aan de cafétoog bent beland en dat je er blijft zitten. Kun je tenminste nog uw dorst lessen.
Want voor de praat die je ook daar ook moet slikken moet je natuurlijk ook niet blijven. :oops:

coro
11 januari 2016, 15:32
Daar hebben we het weer. Bewust verzanden in details en er een welles-nietes spelletje van maken. Dat is de werkwijze die men toepast op dit forum.
Onmiddellijk na het openen een slapende hond van bijna één pagina groot een paar maal publiceren en al of niet uitgebouwde inhoud verdwijnt uit het zicht.
Want de moeite doen om voor- en tegenargumenten te onderzoeken doen de meeste forumdeelnemers natuurlijk niet.
Dat vraagt te veel tijd. Vlug vlug een one-liner er tussen gooien en zo vlug mogelijk alles in de richting sturen om te bakkeleien met nietszeggende inbrengen die bovendien naast de draad zitten.
Is dat de bedoeling van een forum?
Moet men steeds andere lezers of deelnemers confronteren met de tegenstellingen tussen rechts en links?
Soms heb ik de indruk op VTM te zijn beland. Vijf minuten materie afgewisseld met vijf minuten reclame. M.a.w. vijf minuten tijdsverlies op tien minuten aanwezigheid.
Na een gratis tonnetje bier ben je nog beter af dat je aan de cafétoog bent beland en dat je er blijft zitten. Kun je tenminste nog uw dorst lessen.
Want voor de praat die je ook daar ook moet slikken moet je natuurlijk ook niet blijven. :oops:

Demonen spreekt over 3 miljoen werklozen terwijl hij in zijn bijlage een verhaal toevoegt van 1 miljoen werklozen!
Jij vindt het vreemd dat ik dan vraag waar die andere 2 miljoen werklozen dan zitten?????
Dat is geen welles-nietes spelletje maar een verwijzing naar zijn eigen posts!
Iets op tegen dan?