PDA

View Full Version : Krantencommentaren : geen hoera-stemming


Spolpoel
10 november 2004, 11:10
Op www.mediargus.be (http://www.mediargus.be) kan u de opiniestukken lezen uit de grootste Vlaamse kranten.
Opvallend is dat er geen expliciete hoera-kreten uit weergalmen. De teneur is er meer eentje van een ingetogen kater : na de politiek correcte euforie dringt de pijn door van het besef dat men in eigen voeten geschoten heeft.

1) de zelfverkaarde democratische partijen zullen zich niet meer wagen aan een cordon sanitaire bis ; daar bestaat met de nieuwe VB-partij geen legitimatie meer voor. Dit proces ruimt de weg naar machtsdeelname.

2) Dit proces laat terecht een wrange nasmaak in de perceptie bij de kiezers na: politieke afrekeningen dienen niet via het gerecht georchestreerd te worden op commando van franskiljone partijen. De kiezer zal ook op zijn manier afrekenen.

Dit politiek proces heeft precies de averechtse werking van hetgeen het beoogde. Ongetwijfeld zal ThePiano nog lang kunnen genieten van het zuur nasmaakje van de champagne die hij liet aanrukken. :cheer:

snoodaard
10 november 2004, 11:13
Ach het is niet meer dan een scheet in een fles,misschien gaan ze vanaf nu door het leven als vlaamsE blok,dat zou pas een goeie zijn.

Geertje
10 november 2004, 11:19
Links beseft het nog niet. Maar ze hebben zichzelf inderdaad in de voet geschoten. De weg ligt nu open om met het nieuwe VB een coalitie te vormen. Links zal aan de kant geschoven worden. Leve de democratie !

Spolpoel
10 november 2004, 11:24
Ach het is niet meer dan een scheet in een fles,misschien gaan ze vanaf nu door het leven als vlaamsE blok,dat zou pas een goeie zijn.
Ja, dat zou inderdaad een goei zijn. Het Vlaamse Blok, prononciation �* la Mangain, Moureaux en ander franskiljoon crapuul.
Een geste van integratie naar het domorenniveau van de franstaligen toe. Ik kan me hun zure gezichten al inbeelden. :p