PDA

View Full Version : Kris Van Dijck nieuwe fractieleider Vlaams parlement


Piet Hein
12 november 2004, 14:55
Kris Van Dijck nieuwe fractieleider Vlaams parlement (10/11/04)

http://www.n-va.be/Assets/images/pijl_links.gif (javascript:history.go(-1)) De N-VA fractie in het Vlaams parlement besliste gisteren om Kris Van Dijck aan te duiden als nieuwe fractieleider. Hij volgt in die functie Bart De Wever op die op 23 oktober verkozen werd tot algemeen voorzitter van de partij, een functie die niet cumuleerbaar is met het leiderschap van de fractie.


Kris Van Dijck (41 jaar) is sinds 1989 onafgebroken actief in de VU/N-VA. Hij is van opleiding onderwijzer, een beroep dat hij tot mei 1995 uitoefende in Deurne-Antwerpen.


Op 26 jarige leeftijd werd hij schepen in zijn gemeente Dessel, om er zes jaar later burgemeester te worden (1995). Vijf maanden later werd hij Vlaams volksvertegenwoordiger voor de Volksunie voor de kieskring Mechelen-Turnhout. Een mandaat dat hij in 1999 verlengd zag. Kris Van Dijck was in die negen jaar vooral actief in de commissie onderwijs en legde zich ook toe op media en sport. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 zette hij met de toenmalige VU-ID het beste resultaat in Vlaanderen neer (39,4%), maar werd wel naar de oppositiebanken verwezen.


Na de oprichting van de N-VA behoorde hij samen met Jan Loones en Chris Vandenbroeke tot het N-VA trio in het Vlaams Parlement, trad er vaak op als N-VA-woordvoerder en werd algemeen secretaris van de nieuwe partij. Zowel binnen als buiten het parlement wist hij geloofwaardigheid op te bouwen.


Op de kartellijst CD&V/N-VA profileerden Kris Van Dijck en Bart De Wever zich als de "ideale maten". Deze campagne wierp haar vruchten af en in juni werd hij rechtstreeks verkozen vanop de 8ste plaats (strijdplaats). Dit dankzij een goede uitslag van het Vlaams kartel en een hoge persoonlijke score, in grote mate te danken aan een sterke lokale verankering.


Kris Van Dijck heeft de ambitie om de slagkracht van de fractie maximaal te benutten. Hiervoor kan hij rekenen op de inzet van alle fractieleden, de parlementaire medewerkers en het fractiesecretariaat.


Wij wensen hem veel succes!

Vlaamse Leeuw
12 november 2004, 20:17
Dubbel topic!