PDA

View Full Version : Gewelddadig moslimfundamentalisme? België is pragmatisch...


John Stufflebeam
7 augustus 2002, 05:48
Ook Moslimfundamentalisten willen wel eens congresseren. Sinds 11 september wordt het steeds moeilijker om een goede zaal te reserveren. De grotten van Tora-Bora liggen in puin, het Sheraton van Baghdad is om één of andere reden voor de rest van het jaar afgehuurd door CNN, Libië wil niets meer met Jihad en te maken hebben en Europa vreest dat fundamentalisten de eigen moslimbevolking komen opjutten of ergere dingen zinnens zijn.

Héél Europa? Nee, één klein koninkrijk blijft moedig weerstand bieden aan het klimaat van wantrouwen tegenover mensen die de Jihad en Sharia prediken. Het Algerijnse FIS was dan ook op 3 en 4 juli meer dan welkom te Herstal. Koen Dassen, kabinetchef van Binnenlandse Zaken stelde het zo: "Er bestaat in België zoiets als de vrijheid van vergadering. Ons land is pragmatisch in dit soort zaken, in tegenstelling tot de Amerikanen bijvoorbeeld. Uiteraard reageren wij accuraat als dat nodig is.''

De nummer één van het FIS, Rabah Kébir, wilde de gewapende strijd tegen het regime in Algerije opgeven, na 100.000 doden in 10 jaar (door FIS + gewapende arm, GIA en 't Algerijnse leger). Ook het FIS reageert accuraat als het nodig is: Rabah Kébir en kompanen werden afgezet, en vervangen door radicalere elementen (volgens AFP).

De jongens en meisjes van 't FIS konden van overal ter wereld via een online forum de nieuwe leden van de consultatieve raad aanwijzen. O ja, het grootste fundamentalistische forum van België (assabyle (http://www.assabyle.com/forum/forumdisplay.php?s=d4603e3ffaedab2178f9bfaec8e429a 9&forumid=1)) was een groot deel van datzelfde weekend offline, wegens "werken" aan de forumserver.

Volgens PS-Senator Anne-Marie Lizin is het FIS de politieke dekmantel van de GIA en de GSPC (Groupe Salafiste de Prédication et de Combat). "De ideologie van de fundamentalistische jihad is onaanvaardbaar. Het gevaar blijkt duidelijk uit een rapport over terrorisme dat de opvolgingscommissie van het Comité I in juni heeft bekendgemaakt in de Senaat."

Tja, Lizin is niet pragmatisch in dit soort zaken.

mvg

jeanpierre
12 augustus 2002, 11:35
http://www.politicsinfo.net/articles/7b23a4e5_d4be_58a2_007c_78942662874f.xml

FMisplon
12 augustus 2002, 11:54
Nog maar eens reclame voor de commerciële concurrentie....
Goe bezig jean-pierre... u maakt zichzelf populair