PDA

View Full Version : Sinterklaas is Vlaams Belang goed gezind.


Het Skill Effect
29 november 2004, 17:17
Vlaams Belang mag zijn Vlaamse dotatie behouden.

- De partij Vlaams Belang behoudt haar dotatie in het Vlaams Parlement. Dat hebben de voorzitter, de ondervoorzitters en de fractieleiders van het Vlaams Parlement beslist.

http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifVorige week rees onduidelijkheid of Vlaams Belang een nieuwe partij is of gewoon de opvolger van het Vlaams Blok. In beide gevallen kan de partij haar subsidies kwijtspelen.

Het uitgebreid bureau van het parlement heeft nu beslist dat de partij niet nieuw is, maar gewoon een nieuwe naam heeft gekregen. Daardoor komt ze nog steeds in aanmerking voor een dotatie. Daarvoor moet een partij immers hebben deelgenomen aan de verkiezingen.

Volgens het reglement van het Vlaams Parlement kan de opvolger van het Blok wel zijn dotatie verliezen op basis van de veroordeling door Cassatie. Een meerderheid van het Bureau acht dat echter niet opportuun.

In een reactie zei Filip Dewinter dat het gezond verstand zegeviert. "Het Vlaams Belang is de rechtsopvolger en de politieke erfgenaam van het Vlaams Blok", luidde het.

ilfalco
29 november 2004, 19:11
De vb kiezere financieren het vb .. partijen krijgen in het vlaams parlement een dotatie volgens het aantal kiezers , deze wet is er niet gekomen op aanvraag van het vb , maa om de socialisten tegen zichzelf te beschermen;-)....
En wees gerust in het federale(PS° parlement zullen de ps facisten en hun vazalpartijtjes het vb haar dotatie wel afnemen ... een kwestie van de vlamingen te vernederen , niet waar . Net zoals de snel-belg wet , vreemdelingenstemrecht..

ancapa
29 november 2004, 19:28
de PS zal wel afkomen met haar voorstellen... de ETAT PS bestaat !!

Laat de Vlaams Partijen nu ook maar in het Parlement en Senaat het been stijf houden ! Het zal de democratie ten goede komen. Vermoedelijk ook de houding van het Vlaams Belang. :-D

Als de PS toch oorlog wil... :x