PDA

View Full Version : Nieuwe Vertraging Inzake Brussel-halle-vilvoorde


jan hyoens
8 december 2004, 16:03
NIEUWE VERTRAGING INZAKE BRUSSEL-HALLE-VILVOORDE

Organisatie:Vlaams Belang kamerfractieVerstuurd door:Francis WoutersE-post:[email protected] ([email protected])Internet:http://www.vlaamsbelangkamerfractie.be/ (http://www.vlaamsbelangkamerfractie.be/)Telefoon:02 549 87 38Telefax:02 549 87 93Datum:08-12-2004
Het Vlaams Belang heeft vanmiddag geprobeerd om de wetsvoorstellen inzake de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde te agenderen op de commissieagenda Binnenlandse Zaken van volgende week. Dit was geheel conform de afspraken die gemaakt waren in de Conferentie van de Voorzitters waar gezegd was dat de commissie Binnenlandse Zaken haar agenda zelf zou regelen.

In overleg met Kamervoorzitter De Croo heeft commissievoorzitter Frédéric (PS) het voorstel van het Vlaams Belang tot onmiddellijke agendering evenwel op een lepe manier onderuitgehaald. Hij heeft met name alle besprekingen over de agenda verschoven naar volgende week, zodat de voorstellen tot splitsing pas ten vroegste de week voor Kerstmis kunnen behandeld worden. Alles wijst er op dat er in de praktijk geen bespreking meer zal komen voor half januari 2005. Frédéric werd bij dit uitstelmanoeuvre gesteund door SP.a-Spirit en VLD. Spirit gebruikte als drogreden voor het bijkomend uitstel dat het advies van de Raad van State nog steeds niet vertaald was. Nochtans was de officiële vertaling vanmorgen beschikbaar.

Het Vlaams Belang herinnert eraan dat zowel VLD als SP.a-Spirit zich op 13 mei uitdrukkelijk geëngageerd hadden om de splitsing van de kieskring door te drukken voor het einde van het jaar. Door de opeenvolgende vertragingsmanoeuvres is het nu duidelijk geworden dat dit engagement in de verste verte niet meer zal worden nagekomen.

De stoere verklaringen van de vijf Vlaamse regeringspartijen (CD&V-NV-A, VLD en SP.a-Spirit) over de onverwijlde splitsing waren dus niet meer dan oogverblinding.



Bart Laeremans
Filip De Man