PDA

View Full Version : Morgan in 70-puntenland


S.
1 april 2003, 14:40
Dit http://www.softscience.ca/images/african_man.jpg
is Morgan. Hij is politiek vluchteling uit Bindura, ten noorden van Harare, in Zimbabwe. Bindura is altijd al een bolwerk geweest van de MDC, de oppositie in Zimbabwe die het al een tijdje moeilijk heeft. In Bindura was hij voorzitter van de lokale voetbalploeg, FC Bindura. Zo'n twee jaar geleden speelde zijn ploeg tegen Mutoko. Bindura won de match met overtuigende 4-0 cijfers. Na de match kunnen een aantal spelers van Mutoko het echter niet laten de tegenpartij uit te schelden, wat vaak gebeurde toen Bindura won van een ploeg die door het regime gesteund werd.

Andermaal zwaar geschokt door deze gebeurtenissen, besluit Morgan dat het zo niet meer kan. In het maandelijks blaadje van zijn club, haalt hij uit naar de beledigende taal van de spelers van Mutoko. Ook de centrale regering in Harare krijgt ervan langs. Zij is vaak aanstoker van de systematische beledigingen en bedreigingen tegen de democratische oppositie en diegenen die ze verdenken van sympathie daarvoor. Zo kan het voor Morgan niet verder gaan en hij dreigt ermee om uit de voetbalcompetitie te stappen en er zelf één op te starten. Vrij snel wordt hij gecontacteerd door voorzitters van andere clubs die zijn idee wel zien zitten.

In Harare kunnen ze hier niet mee lachen. Een voetbalcompetitie, die zich afzet tegen de regerende Zanu PF-partij, zou het begin van het einde van het regime kunnen betekenen... Het feit dat Morgan heel wat bijval kreeg van andere voorzitters van andere voetbalploegen, vergrootte die vrees nog. Er werd door de overheid een heuse haatcampagne gestart tegen Morgan. Na een eerste reeks van vooral verbale beledigingen, werd de intimidatie steeds erger en erger. Na drie keer in elkaar geslagen te zijn (waarbij hem verzekerd werd dat het hierbij niet zou blijven), besloot Morgan dat het zo niet meer verder kon. Hij was al een tijdje gestopt met schrijven in het blaadje van de club, maar ook dat mocht blijkbaar niet baten. Uit pure wanhoop wou hij vluchten. Zijn vrouw begreep hem. Ze zou hem, omdat ze zwanger was, niet vergezellen. Vluchten zou te belastend zijn, blijven zou voor Morgan waarschijnlijk zijn dood betekenen. Tesamen besloten ze dat hij zou vluchten en dat zij later hem achterna zou komen.

Via allerlei omzwervingen komt hij uiteindelijk terecht in België. Na een hele tijd in een asielcentrum, krijgt hij de status van politiek vluchteling. Zijn bewijs was helaas niet echt overtuigend. Hij had enkel een blaadje met een paar politiek gevoelige passages en enkele blauwe plekken als bewijsmateriaal.

Na een tijdje vindt hij (slechtbetaald) werk in de textielsector. Via de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij kan hij een woonst huren. Met de weinige centjes die hij op het einde van de maand overhoudt, belt hij af en toe naar huis en volgt hij een cursus Nederlands. Ondertussen is de gezinsherenigingsprocedure opgestart. Uit de telefoontjes met zijn vrouw leidde hij af dat een permanente oplossing voor hem en zijn familie niet in Zimbabwe te vinden was. Gezinshereniging was dus het enige alternatief op een eeuwige scheiding. Dat laatste zag hij, zeker sinds hij vader van een gezonde zoon was geworden, niet zitten.

Met een paar vrienden uit Zimbabwe had hij ook een vereniging opgericht die de situatie van de mensenrechten aan de politici wou kenbaar maken. Aangezien Morgan ervaring had in een leidinggevende functie, werd hij aangeduid als voorzitter.

Ondertussen zijn de ontwikkelingen in België ook niet echt geruststellend. Een vijftal ogenschijnlijk racistische moorden hebben gezorgd voor een extreem gespannen klimaat tussen autochtonen en allochtonen. Het Vlaams Blok haalt haar 70-puntenplan weer boven en kan door het geweld op heel wat steun van de bevolking rekenen. In Wallonië staat er een nieuwe partij op, die meteen het vreemdelingenprogramma van het Blok overneemt. De regering wordt door de gespannen situatie gedwongen om verkiezingen uit te schrijven, waarbij het Blok tesamen met zijn Waalse tegenhanger een absolute meerderheid behaalt.

De nieuwe regering bestaat enkel uit extreem-rechtse hardliners en het Blok heeft de handen vrij om zijn programma uit te voeren. Meteen worden alle naturalisaties en gezinsherenigingen stopgezet. Morgan is uiteraard diep bedroefd. Normaal gezien, ging hij binnen 2 weken zijn vrouw terugzien en voor het eerst zijn zoon kunnen zien.

Ook op andere vlakken ondervindt Morgan aan de lijve dat het Blok aan de macht is. Er worden vraagtekens geplaatst bij zijn status van politiek vluchteling, nadat de regering heeft beslist iedereen die de laatste 5 jaar genaturaliseerd is of het statuut van politiek vluchteling heeft gekregen, te controleren. Wijzigingen zouden toegestaan zijn.
Toen hij in België aankwam, had hij assistentie gekregen van een advocaat van het ondertussen opgedoekte Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. De verantwoordelijke aan wie hij moest bewijzen dat hij politiek vluchteling was, bekeek hem zeer wantrouwig. Zijn blauwe plekken waren uiteraard al verdwenen, en het blaadje van de club was niet genoeg als bewijs. Het klimaat dat het Blok mee heeft veroorzaakt, waar men het steeds heeft over 'politieke' vluchtelingen, die eigenlijk economische vluchtelingen zouden zijn, geeft de doorslag.

Morgan is vanaf nu een gewone vreemdeling op Belgische bodem. Enkele dagen later zou de regering zich trouwens terugtrekken uit de Conventie van Genève en beslissen dat enkel Europeanen politiek vluchteling kunnen zijn.

Een andere tegenslag komt een weekje later. Morgans kennis van het Nederlands was ondertussen behoorlijk tot zeer behoorlijk. In Zimbabwe had hij een vrij hoge opleiding genoten, zodat hij hoopte dat de laatste rem om een beter betaalde job uit te oefenen nu verdwenen was. Hij had al enkele malen gesolliciteerd, maar zonder al te veel succes. Veel werkgevers vrezen in de toekomst bestraft te worden omdat ze een vreemdeling in hun rangen zouden hebben. Enige tijd daarna kondigt het Blok aan dat dat ook effectief zal gebeuren. Autochtonen worden positief gediscrimineerd, allochtonen laten werken wordt zwaar bestraft. Morgans werkgever heeft geen enkele keuze. De economische toestand in België is allesbehalve rooskleurig, zeker nadat België internationaal onder vuur kwam te liggen omwille van de terugtrekking uit de Conventie van Genève en de harde politiek tegenover vreemdelingen. Vooral Vlaanderen, dat leeft van buitenlandse investeringen, krijgt harde klappen.

Morgan ziet het niet meer zitten. Hij zit zonder job, de werkloosheidssteun voor vreemdelingen stelt niks meer voor en een andere maatregel bedreigt al helemaal zijn toekomst: Een vreemdeling die 5 maanden werkloos is, moet het land uit. Morgan doet er alles aan om -in afwachting van een permanente oplossing- aan werk te geraken. Helaas zijn niet-Europese vreemdelingen die werkloos worden, ondertussen verplicht om werk te zoeken binnen dezelfde sector. Voor Morgan is dat dus de Vlaamse textielsector, die al enkele jaren in een crisis zit. Zelfs voor autochtonen is het zeer moeilijk om hier werk te vinden.

Ondertussen dreigt Morgan ook zijn woonst kwijt te raken. Door de slechte economische situatie, kunnen ook veel autochtonen hun huishuur niet betalen. Door de nieuwe politiek van het Blok kunnen vreemdelingen uit hun sociale huurwoonst gezet worden, ten voordele van autochtonen. Morgan was een van de vele slachtoffers hiervan.

Morgan staat alleen, op straat. Hij weet niet waar hij naar toe moet. Voor het eerst dacht hij eraan om terug te vluchten. Helaas zou dat door de opnieuw ingevoerde grenscontroles onmogelijk zijn. Hij dacht er ook aan zijn vrienden van de vereniging op te zoeken, maar besloot het niet te doen. Hij wist dat zijn organisatie, die uitsluitend uit vreemdelingen bestaat, geen vergunning had gekregen. Indien de vreemdelingenpolitie er zou achterkomen dat hij bij die mensen was, dan zou hij opgepakt worden. Door de periode die hij dan in de gevangenis zou moeten blijven, zou hij 5 maanden zonder werk zitten. Ook zijn vrienden zouden misschien in de problemen komen.

Totaal radeloos besluit Morgan om onder te duiken. Na talloze omzwervingen vindt hij ergens werk. Illegaal uiteraard, want zo goed als geen enkele werkgever zag het zitten om extra te betalen, zeker in deze onzekere tijden. De man die hem tewerkstelt is zeer vriendelijk. Morgan krijgt van hem een kleine woonst, tesamen met 5 andere illegalen. Af en toe kan hij nog zijn vrouw bellen, die ten einde raad is. Als Morgan naar Zimbabwe zou gaan, wordt hij zeker vervolgd. Hij wordt immers gezocht voor landverraad, waar zeer strenge straffen op staan. Dat zij met hun zoon naar hier zou komen, was ook geen optie meer. Over de telefoon spreken ze af dat hij nog een tijdje zal werken, om als hij genoeg geld heeft, naar een ander land te vluchten. Via-via was hij met een bende mensensmokkelaars (die als nooit tevoren zaken deed) in contact gekomen, die hem naar een land in Oost-Europa zou leiden.

Zover is het echter nooit gekomen. De vreemdelingenpolitie, die ondertussen zeer machtig was geworden, was de werkgever van Morgan op het spoor gekomen. De aanklacht tegen Morgan was niet mals: illegaal verblijf op het grondgebied van het land, illegaal aan het werk en voorzitter van een werkende illegale organisatie. Dat laatste werd nog onderzocht, maar de vreemdelingenpolitie was erachter gekomen dat enkele van zijn vrienden elkaar nog ontmoet hadden nadat de vereniging geen vergunning had gekregen. Morgan belandde onmiddellijk in een gesloten asielcentrum. Daar zat hij tesamen met mensen van de hele wereld. Allen zaten ze te wachten op één van de 5 C-130's die speciaal gebruikt werd om mensen terug te sturen. Velen hadden ? net als Morgan- schrik, omdat ze in hun land van herkomst bijna zeker zouden vervolgd worden.

Na enkele dagen wachten, is het de beurt aan Morgan. Zijn vliegtuig gaat rechtstreeks richting Harare. Daar aangekomen wordt hij onmiddellijk opgewacht. Niet door zijn vrouw en zoon, maar door een agent. Hij was door de Belgische regering gewaarschuwd wie Morgan was. Hij was haarfijn op de hoogte van zijn 'misdaden' en levenswandel in België. Aangezien België met Zimbabwe een verdrag had gesloten over dit soort zaken, kon Morgan rechtstreeks de gevangenis ingezet worden. 'Komt U maar mee, meneer de voorzitter' zei de agent met een bedenkelijke lach. 'We hebben op U gewacht'. Morgan hoopt nog dat hij enkel voor zijn verblijf in de illegaliteit zal aangeklaagd worden. Twee dagen later krijgt hij de aanklacht voor zijn ogen: Landverraad.

Jorge
1 april 2003, 15:33
....En in Zimbabwe staat maar één straf op landverraad: "De doodstraf".

Goeie tekst, onderbouwd & hopelijk nog ver weg. :?

vlaanderen72
1 april 2003, 20:01
....En in Zimbabwe staat maar één straf op landverraad: "De doodstraf".

Goeie tekst, onderbouwd & hopelijk nog ver weg. :?

De doodstraf moet hier ook terug ingevoerd worden en hoe sneller het blok aan de macht komt hoe beter!

Kotsmos
1 april 2003, 22:32
ook voor landverraders schat?

Jorge
2 april 2003, 10:38
....En in Zimbabwe staat maar één straf op landverraad: "De doodstraf".

Goeie tekst, onderbouwd & hopelijk nog ver weg. :?

De doodstraf moet hier ook terug ingevoerd worden en hoe sneller het blok aan de macht komt hoe beter!

Ok, en leg dan is uit in enkele volzinnen waarom de doodstraf zou moeten ingevoerd worden? Want zo komt u....hoe zal ik het stellen.... nogal rudimentair over. :wink:

vlaanderen72
2 april 2003, 12:49
ook voor landverraders schat?

Zeker voor landverraders zoetje ,dus jij bengelt!

vlaanderen72
2 april 2003, 12:53
....En in Zimbabwe staat maar één straf op landverraad: "De doodstraf".

Goeie tekst, onderbouwd & hopelijk nog ver weg. :?

De doodstraf moet hier ook terug ingevoerd worden en hoe sneller het blok aan de macht komt hoe beter!

Ok, en leg dan is uit in enkele volzinnen waarom de doodstraf zou moeten ingevoerd worden? Want zo komt u....hoe zal ik het stellen.... nogal rudimentair over. :wink:

Wel nerd nog nooit gehoord van oog om oog tand om tand!
Een leven voor een leven ,een pedofiel moesten ze zonder verdoving kastreren ,een vrouw dichtnaaien en ik weet nog van dat ,en nu zal het zijn amai wat een sadiste maar denken die schurken daaraan denk je als ze hun wanpraktijken in uitvoer brengen!
Als er ooit ene aan mijne zoon komt amai dat gaat een vreselijke dood zijn voor de desbetreffende persoon! :twisted:

Jorge
2 april 2003, 13:57
....En in Zimbabwe staat maar één straf op landverraad: "De doodstraf".

Goeie tekst, onderbouwd & hopelijk nog ver weg. :?

De doodstraf moet hier ook terug ingevoerd worden en hoe sneller het blok aan de macht komt hoe beter!

Ok, en leg dan is uit in enkele volzinnen waarom de doodstraf zou moeten ingevoerd worden? Want zo komt u....hoe zal ik het stellen.... nogal rudimentair over. :wink:

Wel nerd nog nooit gehoord van oog om oog tand om tand!
Een leven voor een leven ,een pedofiel moesten ze zonder verdoving kastreren ,een vrouw dichtnaaien en ik weet nog van dat ,en nu zal het zijn amai wat een sadiste maar denken die schurken daaraan denk je als ze hun wanpraktijken in uitvoer brengen!
Als er ooit ene aan mijne zoon komt amai dat gaat een vreselijke dood zijn voor de desbetreffende persoon! :twisted:

Waarmee u weer eens bewijst hoe democratisch jouw ingesteldheid is. Eigenlijk kom je best wel overeen met de Taliban, die voeren effectief de zaken uit zoals jij die voorstelt, héél simplistich, zonder gevoel, zonder evolutie....
Ik zie niet wat dit met uw zoontje te maken heeft spijtig genoeg hebt u aan procreatie gedaan hopelijk wordt hij niet al te zeer geïndoctrineerd door zijn rudimentaire moeder. Als jouw zoon ooit een snoepje pikt of ooit heeft gepikt kost hem dat ongetwijfeld een vinger of gelden de regels enkel voor buitenlanders.

BTW wat dan als het over mensen met psychologische afwijkingen hebben & hierdoor ontoerekingsvatbaar zijn maw niet in staat zijn de consequenties van hun daden in te schatten?

vlaanderen72
2 april 2003, 14:11
[quote="
Waarmee u weer eens bewijst hoe democratisch jouw ingesteldheid is. Eigenlijk kom je best wel overeen met de Taliban, die voeren effectief de zaken uit zoals jij die voorstelt, héél simplistich, zonder gevoel, zonder evolutie....

Tja sommige dingen zijn ook goed van hen! :twisted:

Ik zie niet wat dit met uw zoontje te maken heeft

Dat genene pedo met zijn poten aan mijn kind zal moeten komen verdomme!

spijtig genoeg hebt u aan procreatie gedaan hopelijk wordt hij niet al te zeer geïndoctrineerd door zijn rudimentaire moeder.

Laat ons hopen dat hij nooit een linkse zak word! :evil:

Als jouw zoon ooit een snoepje pikt of ooit heeft gepikt kost hem dat ongetwijfeld een vinger of gelden de regels enkel voor buitenlanders.


Neen enkel een tik op de vingers! :wink:

BTW wat dan als het over mensen met psychologische afwijkingen hebben & hierdoor ontoerekingsvatbaar zijn maw niet in staat zijn de consequenties van hun daden in te schatten?[/quote]

Tja wie kan moorden bij zinnen of niet, eraan!
Is enkel een meerkost in de opvang anders! 8)

S.
2 april 2003, 15:22
Twas eigenlijk de bedoeling van deze tekst om aan Blokkers aan te tonen dat het 70-puntenplan tot onmenselijke situaties leidt. Helaas voelen ze zich blijkbaar niet geroepen te reageren.

vlaanderen72
2 april 2003, 19:47
Twas eigenlijk de bedoeling van deze tekst om aan Blokkers aan te tonen dat het 70-puntenplan tot onmenselijke situaties leidt. Helaas voelen ze zich blijkbaar niet geroepen te reageren.

Ik vind er niets onmenselijks aan alez begin maar :racist enz... :lol:

Leo Delcroix
4 april 2003, 13:32
Twas eigenlijk de bedoeling van deze tekst om aan Blokkers aan te tonen dat het 70-puntenplan tot onmenselijke situaties leidt. Helaas voelen ze zich blijkbaar niet geroepen te reageren.

Ik vind er niets onmenselijks aan alez begin maar :racist enz... :lol:

Ik hoop voor jou dat je bovenstaande niet meent...
Zeer goede tekst en het toont onomwonden aan welke ramp het VB voor Vlaanderen zou zijn. Internationaal isolement, geen buitenlandse investeringen, enz.
Maar , ik ben er zeker van dat het nooit zo ver zal komen. Niet omdat het cordon eeuwig zal duren, maar gewoon omdat heel weinig Blokkers menen wat ze zeggen, maar gewoon opportunistische carriërejagers zijn...
(Voorbeeldje: FDW krijgt forfaitair meer dan 1600 eurootjes 'onkostenvergoeding' per maand. Nogal wat meer dan de Antwerpse schepenen via visa konden opnemen... Bovendien kan hij ook nog es rekenen van royale vergoedingen uitgekeerd door enkele Blok-VZW's.)

vlaanderen72
4 april 2003, 17:27
Twas eigenlijk de bedoeling van deze tekst om aan Blokkers aan te tonen dat het 70-puntenplan tot onmenselijke situaties leidt. Helaas voelen ze zich blijkbaar niet geroepen te reageren.

Ik vind er niets onmenselijks aan alez begin maar :racist enz... :lol:

Ik hoop voor jou dat je bovenstaande niet meent...
Zeer goede tekst en het toont onomwonden aan welke ramp het VB voor Vlaanderen zou zijn. Internationaal isolement, geen buitenlandse investeringen, enz.
Maar , ik ben er zeker van dat het nooit zo ver zal komen. Niet omdat het cordon eeuwig zal duren, maar gewoon omdat heel weinig Blokkers menen wat ze zeggen, maar gewoon opportunistische carriërejagers zijn...
(Voorbeeldje: FDW krijgt forfaitair meer dan 1600 eurootjes 'onkostenvergoeding' per maand. Nogal wat meer dan de Antwerpse schepenen via visa konden opnemen... Bovendien kan hij ook nog es rekenen van royale vergoedingen uitgekeerd door enkele Blok-VZW's.)

Neen :?: ik meen het wel degelijk!
En hoe jullie ook het blok afschilderen mijn stem hebben ze!

numarx
4 april 2003, 17:57
Heb je het verhaal in de eerste post eigenlijk gelezen, vlaanderen72? En wat vond je ervan? Of antwoord je alleen maar op posts onder de 6 regeltjes?

vlaanderen72
4 april 2003, 18:44
Heb je het verhaal in de eerste post eigenlijk gelezen, vlaanderen72? En wat vond je ervan? Of antwoord je alleen maar op posts onder de 6 regeltjes?

Gelezen en belachelijk bevonden.

numarx
4 april 2003, 19:41
Op basis van?

vlaanderen72
4 april 2003, 21:47
Op basis van?

Mijn basis,wat een complete onzin als men er zo overdenkt indien het blok aan de macht komt.

Jorge
7 april 2003, 11:08
Op basis van?

Mijn basis,wat een complete onzin als men er zo overdenkt indien het blok aan de macht komt.

Jij gelooft niet dat dit enigzins de realiteit benadert maar zou er wel mee akkoord gaan moest het worden zoals in het vb?

vlaanderen72
7 april 2003, 17:02
Op basis van?

Mijn basis,wat een complete onzin als men er zo overdenkt indien het blok aan de macht komt.

Jij gelooft niet dat dit enigzins de realiteit benadert maar zou er wel mee akkoord gaan moest het worden zoals in het vb?

Het is en word geen realiteit pipo!

Jorge
8 april 2003, 09:26
Op basis van?

Mijn basis,wat een complete onzin als men er zo overdenkt indien het blok aan de macht komt.

Jij gelooft niet dat dit enigzins de realiteit benadert maar zou er wel mee akkoord gaan moest het worden zoals in het vb?

Het is en word geen realiteit pipo!

Uit u reacties blijkt het tegendeel trien! :P

vlaanderen72
8 april 2003, 19:34
Op basis van?

Mijn basis,wat een complete onzin als men er zo overdenkt indien het blok aan de macht komt.

Jij gelooft niet dat dit enigzins de realiteit benadert maar zou er wel mee akkoord gaan moest het worden zoals in het vb?

Het is en word geen realiteit pipo!

Uit u reacties blijkt het tegendeel trien! :P

Leer eerst eens sommige dingen relativeren uilskuiken!

Jorge
9 april 2003, 10:52
Op basis van?

Mijn basis,wat een complete onzin als men er zo overdenkt indien het blok aan de macht komt.

Jij gelooft niet dat dit enigzins de realiteit benadert maar zou er wel mee akkoord gaan moest het worden zoals in het vb?

Het is en word geen realiteit pipo!

Uit u reacties blijkt het tegendeel trien! :P

Leer eerst eens sommige dingen relativeren uilskuiken!

Den dag da gij leert nuanceren, geit! :P

vlaanderen72
9 april 2003, 10:55
Op basis van?

Mijn basis,wat een complete onzin als men er zo overdenkt indien het blok aan de macht komt.

Jij gelooft niet dat dit enigzins de realiteit benadert maar zou er wel mee akkoord gaan moest het worden zoals in het vb?

Het is en word geen realiteit pipo!

Uit u reacties blijkt het tegendeel trien! :P

Leer eerst eens sommige dingen relativeren uilskuiken!

Den dag da gij leert nuanceren, geit! :P

Ik doe niet anders oen!

Jorge
9 april 2003, 11:20
Op basis van?

Mijn basis,wat een complete onzin als men er zo overdenkt indien het blok aan de macht komt.

Jij gelooft niet dat dit enigzins de realiteit benadert maar zou er wel mee akkoord gaan moest het worden zoals in het vb?

Het is en word geen realiteit pipo!

Uit u reacties blijkt het tegendeel trien! :P

Leer eerst eens sommige dingen relativeren uilskuiken!

Den dag da gij leert nuanceren, geit! :P

Ik doe niet anders oen!

Niets anders dan schelden, bedoelt ge dan toch, trees! :P

vlaanderen72
9 april 2003, 13:32
Op basis van?

Mijn basis,wat een complete onzin als men er zo overdenkt indien het blok aan de macht komt.

Jij gelooft niet dat dit enigzins de realiteit benadert maar zou er wel mee akkoord gaan moest het worden zoals in het vb?

Het is en word geen realiteit pipo!

Uit u reacties blijkt het tegendeel trien! :P

Leer eerst eens sommige dingen relativeren uilskuiken!

Den dag da gij leert nuanceren, geit! :P

Ik doe niet anders oen!

Niets anders dan schelden, bedoelt ge dan toch, trees! :P

Dat laat ik aan jou over zeikschuit!

Paulus de Boskabouter
9 april 2003, 13:40
Op basis van?

Mijn basis,wat een complete onzin als men er zo overdenkt indien het blok aan de macht komt.

Jij gelooft niet dat dit enigzins de realiteit benadert maar zou er wel mee akkoord gaan moest het worden zoals in het vb?

pipo!

trien! :P

uilskuiken!

geit! :P

oen!

trees! :P

zeikschuit!


Allé, leest dat nu eens!
Chique hé!
:roll:

Jorge
9 april 2003, 14:30
[quote:6d076a2fa3="NuMarx"]Op basis van?

Mijn basis,wat een complete onzin als men er zo overdenkt indien het blok aan de macht komt.

Jij gelooft niet dat dit enigzins de realiteit benadert maar zou er wel mee akkoord gaan moest het worden zoals in het vb?

pipo!

trien! :P

uilskuiken!

geit! :P

oen!

trees! :P

zeikschuit!


Allé, leest dat nu eens!
Chique hé!
:roll:[/quote:6d076a2fa3]

Ja, da's niveau, eh!! Heb gewoon dezelfde stijl asl Vl72 gebruikt. :?
Ze heeft nog steeds niet geantwoord op mijn eerste vraag. Dus stel ik ze opnieuw. Jij gaat met het gegeven voorbeeld akkoord? :wink:

vlaanderen72
9 april 2003, 17:42
[quote:db3e691ada="vlaanderen72"][quote:db3e691ada="NuMarx"]Op basis van?

Mijn basis,wat een complete onzin als men er zo overdenkt indien het blok aan de macht komt.

Jij gelooft niet dat dit enigzins de realiteit benadert maar zou er wel mee akkoord gaan moest het worden zoals in het vb?

pipo!

trien! :P

uilskuiken!

geit! :P

oen!

trees! :P

zeikschuit!


Allé, leest dat nu eens!
Chique hé!
:roll:[/quote:db3e691ada]

Ja, da's niveau, eh!! Heb gewoon dezelfde stijl asl Vl72 gebruikt. :?
Ze heeft nog steeds niet geantwoord op mijn eerste vraag. Dus stel ik ze opnieuw. Jij gaat met het gegeven voorbeeld akkoord? :wink:[/quote:db3e691ada]

Kunt gij niet lezen !
Stijlpikker.

numarx
9 april 2003, 20:54
Jorge schreef: Paulus de Boskabouter schreef: vlaanderen72 schreef: Jorge schreef: vlaanderen72 schreef: Jorge schreef: vlaanderen72 schreef: Jorge schreef: vlaanderen72 schreef: Jorge schreef: vlaanderen72 schreef: NuMarx schreef:

:cry:

S.
9 april 2003, 21:14
Mijn inspanning om het 70-puntenplan toe te passen op een individueel geval, is beloond met een ongekend diepgaande discussie.
NOT

@ Vl72: 't Is Uw verdiende loon' is een voorspelbare reactie.

numarx
9 april 2003, 21:17
Je hebt tenminste geprobeerd, S. Ik vond het een knappe tekst, en je bedoeling is prima overgekomen!

vlaanderen72
9 april 2003, 22:33
Mijn inspanning om het 70-puntenplan toe te passen op een individueel geval, is beloond met een ongekend diepgaande discussie.
NOT

Wat had ge verwacht van zoiets! :lol:

@ Vl72: 't Is Uw verdiende loon' is een voorspelbare reactie.

Op wat slaat dat nu weer! :roll:

Paulus de Boskabouter
9 april 2003, 22:57
Mijn inspanning om het 70-puntenplan toe te passen op een individueel geval, is beloond met een ongekend diepgaande discussie.
NOT



Het spijt mij, S, maar ik heb uw stukje niet gelezen.
Het zit namelijk zo: ik las de titel, en het eerstvolgende dat ik zag was dat fotootje van die Afrikaan.
Nu, ik dacht dat Morgan een meisjesnaam was, en daaruit concludeerde ik dat de topic weer over homohuwelijken handelde.
Om het goed te maken zal ik het stukje lezen!

Bobke
9 april 2003, 23:01
Paulus schreef:
Nu, ik dacht dat Morgan een meisjesnaam was, en daaruit concludeerde ik dat de topic weer over homohuwelijken handelde.

Ha eindelijk eens iets over homohuwelijken, Bart zal blij zijn. :lol: :lol:

S.
9 april 2003, 23:23
Mijn inspanning om het 70-puntenplan toe te passen op een individueel geval, is beloond met een ongekend diepgaande discussie.
NOT



Het spijt mij, S, maar ik heb uw stukje niet gelezen.
Het zit namelijk zo: ik las de titel, en het eerstvolgende dat ik zag was dat fotootje van die Afrikaan.
Nu, ik dacht dat Morgan een meisjesnaam was, en daaruit concludeerde ik dat de topic weer over homohuwelijken handelde.
Om het goed te maken zal ik het stukje lezen!

Morgan is inderdaad geen meisjesnaam, denk maar aan Morgan Freeman.

http://image.eonline.com/Facts/People/Photos/fs.freeman.morg.jpg

Paulus de Boskabouter
9 april 2003, 23:39
OK, S., ik heb het gelezen.

Ik vind het een beetje vergezocht.

Ten eerste; waarom komt Morgan naar België?
Heeft Zimbabwe geen buurlanden, dat hij zijn zwanger vrouwtje zo in de steek moet laten.
Jozef nam nog zijn Maria mee op een ezel.
Als je begrijpt wat ik bedoel.

Ten tweede; wat je beweert van het VB is flauw
Ik pleit tégen een cordon sanitair en namelijk om volgende redenen:
-scenario 1 : Het VB wordt opgenomen in een coalitieregering (wegens nog steeds niet genoeg stemmen om een absolute meerderheid te halen, wat ook zo is), ze moeten water bij de wijn doen zoals elke partij => bij de volgende verkiezingen verliezen ze een hoop teleurgestelde kiezers.
-scenario 2 : Het VB wordt opgenomen in een coalitieregering (wegens...), ze doen géén water bij de wijn => de regering valt en het blok is een hoop kiezers kwijt die teleurgesteld zijn omdat ze wéér moeten gaan stemmen door die kl***zakken. Zie lijst Fortuyn
-scenario 3 : Het VB haalt een absolute meerderheid in BELGIE => dream on.
Enkel oppositiepartijen winnen kiezers
Dit soort tekstjes heeft misschien een emotionele impact op studentjes, paterkes en groenen, maar die moet je niet meer overtuigen hoor.
je stelt het niet echt objectief voor ook hé, en dat is nu eens de grote fout van links : hoe meer men met dit soort onzin komt aandraven, hoe minder de mensen er nog op letten.
Links en andere partijen laten duidelijk merken dat ze BANG zijn van het VB. Iets wat het VB enkel meer ontzag doet krijgen bij de massa, want iets om BANG van te zijn, is dat niet iets wat streng en rechtvaardig is in Belgische ogen? Zoals vroeger de mensen bang waren van de dorpspastoor.

Vergeef mij als u mijn standpunt bullshit vindt.

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 09:53
Toch nog even aan toevoegen, dat het wel een grote intellectueel geweest moet zijn die het cordon sanitair bedacht heeft.
Mensen met zo'n grote verlichte geesten hebben we tekort hier in België.

Het resultaat: Paars-groen
Vroeger konden we het nog stellen met Paars, Rooms-blauw of Rooms-rood, eventueel aangevuld met een onbenullig partijtje als de VU of zo.
Kijk wat er met de VU gebeurd is ZONDER cordon sanitair.
Op deze moment heeft het VB een underdogpositie die heel geliefd is bij Vlamingen, en waardoor ze stemmen kan afsnoepen van grotere partijen op zodanige wijze dat deze 3(6!) partijen-regeringen moeten beginnen vormen. Laat de partij eens meeregeren en ze valt uiteen (kijk naar de VLD-liberaal appel). Zonder gemeenschappelijke vijand zullen de meningen in het VB ruimte krijgen om onderling te verschillen.

Intussen : paars-groen.
Het grootste wangedrocht ooit op deze aarde neergezet door de mens.

Jorge
10 april 2003, 09:55
Allé, strax is 't nog de fout van links dat het Vlaams-Blok bestaat.

1. Ik ben niet per sé voor of tegen het cordon sanitair. Beiden punten zijn perfect verdedigbaar. Cordon is niet democratisch, maar het Blok is dat ook niet.

2. Ik zie er geen graten in om het Vlaams Blok voor te stellen zoals ze zijn. De laatste jaren zijn ze serieus aan image-building aan het doen zodat ze als een serieuze partij met overkomen met een programma, terwijl ze natuurlijk een ordinaire scheldpartij blijven. Als jij vindt dat men niet mag reageren tegen een extreem-rechtse partij die onverdraagzaamheid predikt...En als de mensen bang zijn van het Vlaams Blok, dan hebben ze gewoon gelijk. Net zoals men bang moet zijn voor een extreem linkse partij. En ik denk niet dat wanneer iemand bang is van een bepaalde partij dit ontzag oproept maar eerder aversie. Trouwens een belangrijk percentage van de Vlaams Blok stemmers wil deze partij niet in een regering of een gemeentebestuur zien stappen & zien voor hen enkel een rol weggelegd als oppositiepartij.

3. Ivm de tekst, die uiteraard puur hypothetisch is maar wel op hun programma gebaseerd is, deze schetst een situatie die volgens dat programma realiteit zou zijn (ok, we hebben het hier over een worst case scenario). Maar ik denk dat velen ondertussen reeds vergeten zijn hoe extreem hun programma wel is. Wanneer iemand dan zo'n voorbeeld onder zijn of haar ogen krijgt...(zie vorige pagina, waarvoor mijn excuses).

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 10:10
Allé, strax is 't nog de fout van links dat het Vlaams-Blok bestaat.

Niet direkt de fout dat ze bestaan, wel dat ze blijven groeien.
De houding van links getuigt niet echt van intelligentie.

1. Ik ben niet per sé voor of tegen het cordon sanitair. Beiden punten zijn perfect verdedigbaar. Cordon is niet democratisch, maar het Blok is dat ook niet.

Dat is goed mogelijk. Als dit niet zo blijkt te zijn zullen ze rap door de mand vallen.

2. Ik zie er geen graten in om het Vlaams Blok voor te stellen zoals ze zijn. De laatste jaren zijn ze serieus aan image-building aan het doen zodat ze als een serieuze partij met overkomen met een programma, terwijl ze natuurlijk een ordinaire scheldpartij blijven. Als jij vindt dat men niet mag reageren tegen een extreem-rechtse partij die onverdraagzaamheid predikt...

Natuurlijk mag men reageren. Eventueel door hen te verslaan op hun eigen terrein. Een cordon is kinderachtig.

En als de mensen bang zijn van het Vlaams Blok, dan hebben ze gewoon gelijk.

Niet de mensen... de politici

Net zoals men bang moet zijn voor een extreem linkse partij.

dat zijn pipo's en ik durf zelfs beweren dat extreem links tégen de natuur van de mens ingaat.

En ik denk niet dat wanneer iemand bang is van een bepaalde partij dit ontzag oproept maar eerder aversie. Trouwens een belangrijk percentage van de Vlaams Blok stemmers wil deze partij niet in een regering of een gemeentebestuur zien stappen & zien voor hen enkel een rol weggelegd als oppositiepartij.

Natuurlijk niet! Snap je mijn standpunt dan niet!?


3. Ivm de tekst, die uiteraard puur hypothetisch is maar wel op hun programma gebaseerd is, deze schetst een situatie die volgens dat programma realiteit zou zijn (ok, we hebben het hier over een worst case scenario).

vergeet toch dat onnozele 70-punten programma!
Dat is gewoon populistische nonsense. Ik denk dat de VB'ers het zelf ook gedeeltelijk beseffen (ik blijf hardnekkig in de intelligentie van mensen geloven hé)

Maar ik denk dat velen ondertussen reeds vergeten zijn hoe extreem hun programma wel is. Wanneer iemand dan zo'n voorbeeld onder zijn of haar ogen krijgt...(zie vorige pagina, waarvoor mijn excuses

Extreem?
laat me nu toch niet lachen aub.

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 10:23
En je reageert hier niet op, Jorge

Ten eerste; waarom komt Morgan naar België?
Heeft Zimbabwe geen buurlanden, dat hij zijn zwanger vrouwtje zo in de steek moet laten.
Jozef nam nog zijn Maria mee op een ezel.
Als je begrijpt wat ik bedoel.

Is Morgan een politiek of economisch vluchteling?
Of beide?

S.
10 april 2003, 10:40
Ah ja, dat is de oplossing! We gaan politiek vluchtelingen van ginder enkel opvangen in het werelddeel dat daar absoluut de capaciteit voor heeft: Afrika! Dat is uiteraard de uiting van een extreme vorm van het NIMBY-syndroom. Iedereen zorgt voor zijn eigen backyard, dan heeft Belgie geen enkele verantwoordelijkheid, want West-Europa is al bijna 60 jaar stabiel.

Nu kijk, dat de persoon in het verhaaltje in België is, is nu eenmaal een gegeven. Ook als het Blok aan de macht komt, zullen er hier nog vreemdelingen zijn. Ik wou gewoon tonen naar wat voor een toestanden we dan evolueren.

Jorge
10 april 2003, 10:55
De tekst begint met ...Dit is Morgan, een politiek vluchteling...

Waarom hij naar België vlucht is nogal duidelijk, in de buurlanden van Zimbabwe zal hij evenmin aan de bak komen om voor zijn vrouw te zorgen. En bovendien wordt hij niet per sé erkent in deze buurlanden die zelf al genoeg problemen hebben...Ik moet je toch niet uitleggen wat politiek vluchtelingen zijn. :wink:

Niet direkt de fout dat ze bestaan, wel dat ze blijven groeien.
De houding van links getuigt niet echt van intelligentie.


Als de VLD, CD&V, N-VA,... linkse partijen zijn dan is het inderdaad de schuld van links. Maar volgens mij zijn er wel meerdere factoren die het succes van het Vlaams Blok kunnen verklaren, niet enkel het cordon. Hoe meer mensen hebben, hoe meer schrik ze krijgen. Daarbij komt nog het overdreven onveiligheidsgevoel, negatieve pers- & media berichtgeving, enz, enz,... u weet wat ik bedoel.

Nog effe vermelden dat ik ook geen groot voorstander ben van het cordon sanitair. Vandaar dat ik ook u standpunt snap, maar u precies het mijne niet.

Dus als we het 70 punten programma overboord gooien....krijgen we een partij...zonder programma :?: Niet dat dat veel verschil zou maken, maar kom. In dat geval is het Vlaams Blok inderdaad niet meer extreem, tenzij extreem waardeloos.

vlaanderen72
10 april 2003, 11:00
Allé, strax is 't nog de fout van links dat het Vlaams-Blok bestaat.
ALS DE GEVESTIGDE LINKSE ORDE HET GOED HAD GEDAN ZOU ER NU GEEN VLAAMS BLOK ZIJN OF NODIG GEWEEST ZIJN.

1. Ik ben niet per sé voor of tegen het cordon sanitair. Beiden punten zijn perfect verdedigbaar. Cordon is niet democratisch, maar het Blok is dat ook niet.

:roll:

2. Ik zie er geen graten in om het Vlaams Blok voor te stellen zoals ze zijn. De laatste jaren zijn ze serieus aan image-building aan het doen zodat ze als een serieuze partij met overkomen met een programma, terwijl ze natuurlijk een ordinaire scheldpartij blijven.

WAT EEN ZEVER.

Als jij vindt dat men niet mag reageren tegen een extreem-rechtse partij die onverdraagzaamheid predikt...En als de mensen bang zijn van het Vlaams Blok, dan hebben ze gewoon gelijk.

ZEVER.

Net zoals men bang moet zijn voor een extreem linkse partij.

WAAR.

En ik denk niet dat wanneer iemand bang is van een bepaalde partij dit ontzag oproept maar eerder aversie. Trouwens een belangrijk percentage van de Vlaams Blok stemmers wil deze partij niet in een regering of een gemeentebestuur zien stappen & zien voor hen enkel een rol weggelegd als oppositiepartij.

AFWACHTEN MAAR.

3. Ivm de tekst, die uiteraard puur hypothetisch is maar wel op hun programma gebaseerd is, deze schetst een situatie die volgens dat programma realiteit zou zijn (ok, we hebben het hier over een worst case scenario).

A GE WEET HET!

Maar ik denk dat velen ondertussen reeds vergeten zijn hoe extreem hun programma wel is.

:wink:

Wanneer iemand dan zo'n voorbeeld onder zijn of haar ogen krijgt...(zie vorige pagina, waarvoor mijn excuses).

8O :twisted:

vlaanderen72
10 april 2003, 11:01
Ah ja, dat is de oplossing! We gaan politiek vluchtelingen van ginder enkel opvangen in het werelddeel dat daar absoluut de capaciteit voor heeft: Afrika!

GE ZIJT OP DE GOEDE WEG.

Dat is uiteraard de uiting van een extreme vorm van het NIMBY-syndroom. Iedereen zorgt voor zijn eigen backyard, dan heeft Belgie geen enkele verantwoordelijkheid, want West-Europa is al bijna 60 jaar stabiel.

ZO SE. :wink:

Nu kijk, dat de persoon in het verhaaltje in België is, is nu eenmaal een gegeven. Ook als het Blok aan de macht komt, zullen er hier nog vreemdelingen zijn. Ik wou gewoon tonen naar wat voor een toestanden we dan evolueren.

ZEVER IN PAKSKES.

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 11:10
Ah ja, dat is de oplossing! We gaan politiek vluchtelingen van ginder enkel opvangen in het werelddeel dat daar absoluut de capaciteit voor heeft: Afrika! Dat is uiteraard de uiting van een extreme vorm van het NIMBY-syndroom. Iedereen zorgt voor zijn eigen backyard, dan heeft Belgie geen enkele verantwoordelijkheid, want West-Europa is al bijna 60 jaar stabiel.

de taak van het westen bestaat er in niet de vluchtelingen op te vangen in onze regio, dan wel er voor te zorgen dat die mensen geen reden hebben om ginder te moeten vluchten.
Europa heeft op dat gebied nog veel goed te maken.
Amerika doet zijn best tegenwoordeig om hun fouten recht te zetten, alleen is het zo spijtig dat er iets anders achter zit.


Nu kijk, dat de persoon in het verhaaltje in België is, is nu eenmaal een gegeven. Ook als het Blok aan de macht komt, zullen er hier nog vreemdelingen zijn. Ik wou gewoon tonen naar wat voor een toestanden we dan evolueren.

Van uw doemscenarios gaan we niet veel wijzer worden.

Jorge
10 april 2003, 11:34
Ah ja, dat is de oplossing! We gaan politiek vluchtelingen van ginder enkel opvangen in het werelddeel dat daar absoluut de capaciteit voor heeft: Afrika! Dat is uiteraard de uiting van een extreme vorm van het NIMBY-syndroom. Iedereen zorgt voor zijn eigen backyard, dan heeft Belgie geen enkele verantwoordelijkheid, want West-Europa is al bijna 60 jaar stabiel.

de taak van het westen bestaat er in niet de vluchtelingen op te vangen in onze regio, dan wel er voor te zorgen dat die mensen geen reden hebben om ginder te moeten vluchten.
Europa heeft op dat gebied nog veel goed te maken.
Amerika doet zijn best tegenwoordeig om hun fouten recht te zetten, alleen is het zo spijtig dat er iets anders achter zit.

Ik ga akkoord met het feit dat het Westen ervoor moet zorgen dat de kloof tussen arm & rijk (Noord & Zuid, hoewel de windrichtingen nu voor verwarring beginnen te zorgen). Nu komen we bij het essentiele verschil tussen de oplossing die het Vlaams Blok & pakweg AGALEV voor stelt. Ofwel probeer je de oorzaak op te lossen (de armoede in de derde wereld) welke natuurlijk een werk is van lange adem tov het gevolg repressief aanpakken zoals het Vlaams Blok doet. Een kind kan zien welke methode het beste kan werken, spijtig genoeg zien veel mensen niet vooruit.

vlaanderen72
10 april 2003, 12:19
[quote="Jorge
Nu komen we bij het essentiele verschil tussen de oplossing die het Vlaams Blok & pakweg AGALEV voor stelt. Ofwel probeer je de oorzaak op te lossen (de armoede in de derde wereld) welke natuurlijk een werk is van lange adem tov het gevolg repressief aanpakken zoals het Vlaams Blok doet. [/quote]


Het vlaams blok heeft uiteraard de beste oplossing en repressief zegt u awel ge zou nog staan kijken hoe goed die mannen dat zouden oplossen.

numarx
10 april 2003, 12:33
Het vlaams blok heeft uiteraard de beste oplossing en repressief zegt u awel ge zou nog staan kijken hoe goed die mannen dat zouden oplossen.
Inderdaad, na het bouwen van gevangenissen, een politieagent op elke straathoek en het terugvliegen van asielzoekers zullen er nog miljarden over zijn voor ontwikkelingshulp.

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 12:41
De tekst begint met ...Dit is Morgan, een politiek vluchteling...

Mooi begin.

Waarom hij naar België vlucht is nogal duidelijk, in de buurlanden van Zimbabwe zal hij evenmin aan de bak komen om voor zijn vrouw te zorgen.

AHA! en hier wel in 't zwart komen werken?
Werkloosheid genoeg hoor hier.

En bovendien wordt hij niet per sé erkent in deze buurlanden die zelf al genoeg problemen hebben...Ik moet je toch niet uitleggen wat politiek vluchtelingen zijn. :wink:

Neen, je moet mij dat niet uitleggen.
Leg het eens uit aan de buurlanden van Zimbabwe die er blijkbaar geen bal om geven.

Niet direkt de fout dat ze bestaan, wel dat ze blijven groeien.
De houding van links getuigt niet echt van intelligentie.


Als de VLD, CD&V, N-VA,... linkse partijen zijn dan is het inderdaad de schuld van links. Maar volgens mij zijn er wel meerdere factoren die het succes van het Vlaams Blok kunnen verklaren, niet enkel het cordon. Hoe meer mensen hebben, hoe meer schrik ze krijgen. Daarbij komt nog het overdreven onveiligheidsgevoel, negatieve pers- & media berichtgeving, enz, enz,... u weet wat ik bedoel.



Elke partij is links gezien van waar het VB zich bevindt.
Ik erger mij ook al lang aan de rol van de media in deze zaak.
Staan de media onder controle van het VB?
Ik dacht het niet hé.


Nog effe vermelden dat ik ook geen groot voorstander ben van het cordon sanitair. Vandaar dat ik ook u standpunt snap, maar u precies het mijne niet.

Jawel hoor, maar ik daag u uit.


Dus als we het 70 punten programma overboord gooien....krijgen we een partij...zonder programma :?:

Inderdaad; een scheet in een fles.
Het ganse VB zootje steunt op vreemdelingen en Walen.

Niet dat dat veel verschil zou maken, maar kom. In dat geval is het Vlaams Blok inderdaad niet meer extreem, tenzij extreem waardeloos

Zoiets.

Jorge
10 april 2003, 13:16
De tekst begint met ...Dit is Morgan, een politiek vluchteling...

Mooi begin.

K vond het ook best aardig.

Waarom hij naar België vlucht is nogal duidelijk, in de buurlanden van Zimbabwe zal hij evenmin aan de bak komen om voor zijn vrouw te zorgen.

AHA! en hier wel in 't zwart komen werken?
Werkloosheid genoeg hoor hier.[/quote]

Mja, want alle politiek vluchtelingen werken in 't zwart & in de buurlanden van Zimbabwe is geen werkloosheid, dat was ik effe vergeten. :?

En bovendien wordt hij niet per sé erkent in deze buurlanden die zelf al genoeg problemen hebben...Ik moet je toch niet uitleggen wat politiek vluchtelingen zijn. :wink:

Neen, je moet mij dat niet uitleggen.
Leg het eens uit aan de buurlanden van Zimbabwe die er blijkbaar geen bal om geven.

:roll: Nie met mijn Klokken rammelen, eh!

Niet direkt de fout dat ze bestaan, wel dat ze blijven groeien.
De houding van links getuigt niet echt van intelligentie.


Als de VLD, CD&V, N-VA,... linkse partijen zijn dan is het inderdaad de schuld van links. Maar volgens mij zijn er wel meerdere factoren die het succes van het Vlaams Blok kunnen verklaren, niet enkel het cordon. Hoe meer mensen hebben, hoe meer schrik ze krijgen. Daarbij komt nog het overdreven onveiligheidsgevoel, negatieve pers- & media berichtgeving, enz, enz,... u weet wat ik bedoel.



Elke partij is links gezien van waar het VB zich bevindt.
Ik erger mij ook al lang aan de rol van de media in deze zaak.
Staan de media onder controle van het VB?
Ik dacht het niet hé.[/quote]

Als je het zo stelt is inderdaad iedereen buiten het Vlaams Blok links, maja dan kan je nog bezwaarlijk van links of rechts spreken.
Je ergert je dus aan hetzelfde maar ik lees nergens in mijn reactie dat de media onder de controle van het VB staat. Wel merk ik op dat de media door deze berichtgeving in de kaart van het VB spelen.


Nog effe vermelden dat ik ook geen groot voorstander ben van het cordon sanitair. Vandaar dat ik ook u standpunt snap, maar u precies het mijne niet.

Jawel hoor, maar ik daag u uit.

Fijn zulks te horen.


Dus als we het 70 punten programma overboord gooien....krijgen we een partij...zonder programma :?:

Inderdaad; een scheet in een fles.
Het ganse VB zootje steunt op vreemdelingen en Walen.

Inderdaad

Niet dat dat veel verschil zou maken, maar kom. In dat geval is het Vlaams Blok inderdaad niet meer extreem, tenzij extreem waardeloos

Zoiets.

Vwala.

S.
10 april 2003, 13:22
Het vlaams blok heeft uiteraard de beste oplossing en repressief zegt u awel ge zou nog staan kijken hoe goed die mannen dat zouden oplossen.
Inderdaad, na het bouwen van gevangenissen, een politieagent op elke straathoek en het terugvliegen van asielzoekers zullen er nog miljarden over zijn voor ontwikkelingshulp.

Wat het Blok vindt van ontwikkelingshulp hebben we onlangs nog eens mogen zien. Een affichecampagne om de 3e wereld te helpen (van 11.11.11?) werd overplakt met Blokaffiches waar opstond dat ook in Vlaanderen armoede is. Eigen volk eerst nietwaar? Als geen enkele Vlaming meer arm is, gaan we investeren in ontwikkelingshulp. En dan verwijten ze Agalev van naïef te zijn...

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 13:33
Het vlaams blok heeft uiteraard de beste oplossing en repressief zegt u awel ge zou nog staan kijken hoe goed die mannen dat zouden oplossen.
Inderdaad, na het bouwen van gevangenissen, een politieagent op elke straathoek en het terugvliegen van asielzoekers zullen er nog miljarden over zijn voor ontwikkelingshulp.

Wat het Blok vindt van ontwikkelingshulp hebben we onlangs nog eens mogen zien. Een affichecampagne om de 3e wereld te helpen (van 11.11.11?) werd overplakt met Blokaffiches waar opstond dat ook in Vlaanderen armoede is. Eigen volk eerst nietwaar? Als geen enkele Vlaming meer arm is, gaan we investeren in ontwikkelingshulp. En dan verwijten ze Agalev van naïef te zijn...

Wat hebben jullie toch tegen het idee om eerst voor je eigen volk te zorgen?
Dat doet ELKE staat!
U geeft uw loontje elke maand weg aan behoeftigere mensen?
Of zijn jullie nog student, die maar bij Mr.PapaCash hoeven aan te kloppen.
Leef toch eens in de realiteit zeg!

Wat is jullie standpunt dan?
ANDER VOLK EERST?
Dan wens ik jullie succes op 18 mei!

Jorge
10 april 2003, 13:44
Het vlaams blok heeft uiteraard de beste oplossing en repressief zegt u awel ge zou nog staan kijken hoe goed die mannen dat zouden oplossen.
Inderdaad, na het bouwen van gevangenissen, een politieagent op elke straathoek en het terugvliegen van asielzoekers zullen er nog miljarden over zijn voor ontwikkelingshulp.

Wat het Blok vindt van ontwikkelingshulp hebben we onlangs nog eens mogen zien. Een affichecampagne om de 3e wereld te helpen (van 11.11.11?) werd overplakt met Blokaffiches waar opstond dat ook in Vlaanderen armoede is. Eigen volk eerst nietwaar? Als geen enkele Vlaming meer arm is, gaan we investeren in ontwikkelingshulp. En dan verwijten ze Agalev van naïef te zijn...

Wat hebben jullie toch tegen het idee om eerst voor je eigen volk te zorgen?
Dat doet ELKE staat!
U geeft uw loontje elke maand weg aan behoeftigere mensen?
Of zijn jullie nog student, die maar bij Mr.PapaCash hoeven aan te kloppen.
Leef toch eens in de realiteit zeg!

Wat is jullie standpunt dan?
ANDER VOLK EERST?
Dan wens ik jullie succes op 18 mei!

Uiteraard zorgt elke staat eerst voor zijn eigen volk, zeker de Belgische die daar als één van de beste ter wereld in slaagt. Wat niet wil zeggen dat er geen mensen zijn die niet door het sociale vangnet glippen, maar dat hoef ik zeker niet uit te leggen.

Dit wil echter niet zeggen dat je op een democratisch, enorm welvarend eilandje moet wonen maar probeert ook elders dezelfde mogelijkheden tot welvaart & welzijn te creëeren. K heb al geschreven wat oa het verschil is tussen VB & AGALEV ( was maar een vb kan ook SP.a zijn) ofwel pak je problemen oorzakelijk aan ofwel probeer je de gevolgen zo goed en zo kwaad mogelijk op te lossen.

Ahja, ik werk, was 't nog vergeten te zeggen. :wink: En hoef mijn loon niet aan de behoeftigen af te geven, daarvoor hebben we een volledig uitgebouwd systeem dat oa sociale zekerheid heet & ontwikkelingssamenwerking.

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 13:47
En zeg nu eens wat AGALEV de laatste 4 jaar voor de wereld gedaan heeft?

Jorge
10 april 2003, 13:51
En zeg nu eens wat AGALEV de laatste 4 jaar voor de wereld gedaan heeft?

Awel, dan moet ge de topics over AGALEV lezen of de gazet daar staan ook regelmatig beoordelingen in. :wink:

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 13:53
En zeg nu eens wat AGALEV de laatste 4 jaar voor de wereld gedaan heeft?

Awel, dan moet ge de topics over AGALEV lezen of de gazet daar staan ook regelmatig beoordelingen in. :wink:

De grootste kop in de kranten ging over wapens meen ik mij te herinneren

Jorge
10 april 2003, 13:55
En zeg nu eens wat AGALEV de laatste 4 jaar voor de wereld gedaan heeft?

Awel, dan moet ge de topics over AGALEV lezen of de gazet daar staan ook regelmatig beoordelingen in. :wink:

De grootste kop in de kranten ging over wapens meen ik mij te herinneren

Kan best zijn maar dat neemt niet weg dat daar voor de rest nix in staat natuurlijk ( u raadde het al ik lees De Morgen)

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 13:57
En zeg nu eens wat AGALEV de laatste 4 jaar voor de wereld gedaan heeft?

Awel, dan moet ge de topics over AGALEV lezen of de gazet daar staan ook regelmatig beoordelingen in. :wink:

De grootste kop in de kranten ging over wapens meen ik mij te herinneren

Kan best zijn maar dat neemt niet weg dat daar voor de rest nix in staat natuurlijk ( u raadde het al ik lees De Morgen)

Wapenleveringen aan Nepal hé slimmeke!

Jorge
10 april 2003, 14:10
En zeg nu eens wat AGALEV de laatste 4 jaar voor de wereld gedaan heeft?

Awel, dan moet ge de topics over AGALEV lezen of de gazet daar staan ook regelmatig beoordelingen in. :wink:

De grootste kop in de kranten ging over wapens meen ik mij te herinneren

Kan best zijn maar dat neemt niet weg dat daar voor de rest nix in staat natuurlijk ( u raadde het al ik lees De Morgen)

Wapenleveringen aan Nepal hé slimmeke!

Alles staat uitgelegd in de topic's over AGALEV !!

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 15:15
Uiteraard zorgt elke staat eerst voor zijn eigen volk, zeker de Belgische die daar als één van de beste ter wereld in slaagt. Wat niet wil zeggen dat er geen mensen zijn die niet door het sociale vangnet glippen, maar dat hoef ik zeker niet uit te leggen.

Wel ja, leg maar eens uit!


Dit wil echter niet zeggen dat je op een democratisch, enorm welvarend eilandje moet wonen maar probeert ook elders dezelfde mogelijkheden tot welvaart & welzijn te creëeren. K heb al geschreven wat oa het verschil is tussen VB & AGALEV ( was maar een vb kan ook SP.a zijn) ofwel pak je problemen oorzakelijk aan ofwel probeer je de gevolgen zo goed en zo kwaad mogelijk op te lossen.

'k heb dat gemist precies!!??

Ahja, ik werk, was 't nog vergeten te zeggen. En hoef mijn loon niet aan de behoeftigen af te geven, daarvoor hebben we een volledig uitgebouwd systeem dat oa sociale zekerheid heet & ontwikkelingssamenwerking.

AHA! Dit + een tekstje over Morgan en ons geweten is gesust!

Jorge
10 april 2003, 15:59
Morgen antwoord...

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 16:03
Morgen antwoord...

allé, 'kzen benieuwd.

Jorge
11 april 2003, 12:03
Uiteraard zorgt elke staat eerst voor zijn eigen volk, zeker de Belgische die daar als één van de beste ter wereld in slaagt. Wat niet wil zeggen dat er geen mensen zijn die niet door het sociale vangnet glippen, maar dat hoef ik zeker niet uit te leggen.

Wel ja, leg maar eens uit!

:?: 8O Er zijn sommige mensen die ondanks alle geboden mogelijkheden door de overheid, van gelijke onderwijskansen, via de VDAB, over het OCMW, toch buiten de maatschappij vallen door bepaalde omstandigheden & in de marginaliteit belanden. Wa kunt ge daar nu nie aan snappen?!?

Dit wil echter niet zeggen dat je op een democratisch, enorm welvarend eilandje moet wonen maar probeert ook elders dezelfde mogelijkheden tot welvaart & welzijn te creëeren. K heb al geschreven wat oa het verschil is tussen VB & AGALEV ( was maar een vb kan ook SP.a zijn) ofwel pak je problemen oorzakelijk aan ofwel probeer je de gevolgen zo goed en zo kwaad mogelijk op te lossen.

'k heb dat gemist precies!!??

Ik ga akkoord met het feit dat het Westen ervoor moet zorgen dat de kloof tussen arm & rijk kleiner wordt(Noord & Zuid, hoewel de windrichtingen nu voor verwarring beginnen te zorgen). Nu komen we bij het essentiele verschil tussen de oplossing die het Vlaams Blok & pakweg AGALEV voor stelt. Ofwel probeer je de oorzaak op te lossen (de armoede in de derde wereld) welke natuurlijk een werk is van lange adem ofwel kan je het gevolg repressief aanpakken zoals het Vlaams Blok doet. Een kind kan zien welke methode het beste kan werken, spijtig genoeg zien veel mensen niet vooruit.


Ahja, ik werk, was 't nog vergeten te zeggen. En hoef mijn loon niet aan de behoeftigen af te geven, daarvoor hebben we een volledig uitgebouwd systeem dat oa sociale zekerheid heet & ontwikkelingssamenwerking.

AHA! Dit + een tekstje over Morgan en ons geweten is gesust!

Tssss... wat een flauwe reactie. Dus je kan enkel voor bepaalde principe's staan wanneer je die zelf volledig uitvoerd. Da's ook een redenering die langs alle kanten rammelt. Ik ben voor het Vlaams Blok, dus deel ik vliegtuigtickets uit aan vreemdelingen naar hun land van oorsprong. Ik ben socialist dus ik verdeel alles wat ik verdien. Ik ben Liberaal & privatiseer het lokale postlokaal.... enz, enz,...

Idealen hebben is één ding, deze uitvoeren is iets anders. Daarvoor heb je een organisatie nodig, je kan op je eentje niet de wereld verbeteren wat niet wil zeggen dat ik op mijn luie kont blijf zitten & me nergens voor inzet, integendeel. Ik draag mijn steentje bij, wees gerust. :wink: Om iets te bereiken zijn verschillende manieren: drukkingsgroepen, ngo's, politieke partijen, jeugdwerkingen,...

Vwala.

Paulus de Boskabouter
11 april 2003, 12:31
Uiteraard zorgt elke staat eerst voor zijn eigen volk, zeker de Belgische die daar als één van de beste ter wereld in slaagt. Wat niet wil zeggen dat er geen mensen zijn die niet door het sociale vangnet glippen, maar dat hoef ik zeker niet uit te leggen.

Wel ja, leg maar eens uit!

:?: 8O Er zijn sommige mensen die ondanks alle geboden mogelijkheden door de overheid, van gelijke onderwijskansen, via de VDAB, over het OCMW, toch buiten de maatschappij vallen door bepaalde omstandigheden & in de marginaliteit belanden. Wa kunt ge daar nu nie aan snappen?!?

Hoe dat nog kan na 4 jaar met onze supercoalitie


Dit wil echter niet zeggen dat je op een democratisch, enorm welvarend eilandje moet wonen maar probeert ook elders dezelfde mogelijkheden tot welvaart & welzijn te creëeren. K heb al geschreven wat oa het verschil is tussen VB & AGALEV ( was maar een vb kan ook SP.a zijn) ofwel pak je problemen oorzakelijk aan ofwel probeer je de gevolgen zo goed en zo kwaad mogelijk op te lossen.

'k heb dat gemist precies!!??

Ik ga akkoord met het feit dat het Westen ervoor moet zorgen dat de kloof tussen arm & rijk kleiner wordt(Noord & Zuid, hoewel de windrichtingen nu voor verwarring beginnen te zorgen). Nu komen we bij het essentiele verschil tussen de oplossing die het Vlaams Blok & pakweg AGALEV voor stelt. Ofwel probeer je de oorzaak op te lossen (de armoede in de derde wereld) welke natuurlijk een werk is van lange adem ofwel kan je het gevolg repressief aanpakken zoals het Vlaams Blok doet. Een kind kan zien welke methode het beste kan werken, spijtig genoeg zien veel mensen niet vooruit.


Ahja, ik werk, was 't nog vergeten te zeggen. En hoef mijn loon niet aan de behoeftigen af te geven, daarvoor hebben we een volledig uitgebouwd systeem dat oa sociale zekerheid heet & ontwikkelingssamenwerking.

AHA! Dit + een tekstje over Morgan en ons geweten is gesust!

Tssss... wat een flauwe reactie.

flauw hé. tssss..
Blijkbaar kan je er niet tegen.


Dus je kan enkel voor bepaalde principe's staan wanneer je die zelf volledig uitvoerd. Da's ook een redenering die langs alle kanten rammelt.

Vooral langs jouw kant blijkbaar.
AGALEV of niet?
Nu beslissen

Ik ben voor het Vlaams Blok, dus deel ik vliegtuigtickets uit aan vreemdelingen naar hun land van oorsprong.

Gaat wat kosten jong!

Ik ben socialist dus ik verdeel alles wat ik verdien.

Niet per sé.
Je mag ook een stukje zelf opmaken :roll:

Ik ben Liberaal & privatiseer het lokale postlokaal.... enz, enz,...

Nog geen slecht idee, misschien beginnen ze dan wel eens te werken

Idealen hebben is één ding, deze uitvoeren is iets anders.

:?

Daarvoor heb je een organisatie nodig, je kan op je eentje niet de wereld verbeteren wat niet wil zeggen dat ik op mijn luie kont blijf zitten & me nergens voor inzet, integendeel. Ik draag mijn steentje bij, wees gerust. :wink: Om iets te bereiken zijn verschillende manieren: drukkingsgroepen, ngo's, politieke partijen, jeugdwerkingen,...

Vwala.

Je kan beginnen bij jezelf, zoals Thomas dat doet.



Al bij al ben ik niet echt tevreden met de uitleg hoor :wink:

vlaanderen72
11 april 2003, 12:57
[ zullen er nog miljarden over zijn voor ontwikkelingshulp.

:lol: :lol: :lol: Zotteke!
Voor het :EIGEN VOLK EERST JA!

vlaanderen72
11 april 2003, 12:59
[
Wat het Blok vindt van ontwikkelingshulp hebben we onlangs nog eens mogen zien. Een affichecampagne om de 3e wereld te helpen (van 11.11.11?) werd overplakt met Blokaffiches waar opstond dat ook in Vlaanderen armoede is. Eigen volk eerst nietwaar? Als geen enkele Vlaming meer arm is, gaan we investeren in ontwikkelingshulp. En dan verwijten ze Agalev van naïef te zijn...

Dus ge geeft toe dat er arme vlamingen zijn die we eerst moeten helpen en dan over de grens moeten kijken en dat we geen geld meer uit te geven hebben aan het buitenland want hier is eerst werk genoeg en geld te weinig!

vlaanderen72
11 april 2003, 13:03
[
Uiteraard zorgt elke staat eerst voor zijn eigen volk,

Zozo 8O

zeker de Belgische

:lol:

die daar als één van de beste ter wereld in slaagt.

Tuurlijk! :roll: :lol:

Wat niet wil zeggen dat er geen mensen zijn die niet door het sociale vangnet glippen, maar dat hoef ik zeker niet uit te leggen.

Age weet het!

Dit wil echter niet zeggen dat je op een democratisch, enorm welvarend eilandje moet wonen maar probeert ook elders dezelfde mogelijkheden tot welvaart & welzijn te creëeren.


Eerst hier en dan es over de grens kijken!

K heb al geschreven wat oa het verschil is tussen VB & AGALEV ( was maar een vb kan ook SP.a zijn) ofwel pak je problemen oorzakelijk aan ofwel probeer je de gevolgen zo goed en zo kwaad mogelijk op te lossen.

Laat het blok maar es doen! :wink:

Ahja, ik werk, was 't nog vergeten te zeggen. :wink: En hoef mijn loon niet aan de behoeftigen af te geven, daarvoor hebben we een volledig uitgebouwd systeem dat oa sociale zekerheid heet & ontwikkelingssamenwerking.

Dat niet werkt en dat ontwillelingsgeld kunnen we zelf ook gebruiken dat is ginder toch maar een druppel op de hete plaat!

Jorge
11 april 2003, 14:16
Uiteraard zorgt elke staat eerst voor zijn eigen volk, zeker de Belgische die daar als één van de beste ter wereld in slaagt. Wat niet wil zeggen dat er geen mensen zijn die niet door het sociale vangnet glippen, maar dat hoef ik zeker niet uit te leggen.

Wel ja, leg maar eens uit!

:?: 8O Er zijn sommige mensen die ondanks alle geboden mogelijkheden door de overheid, van gelijke onderwijskansen, via de VDAB, over het OCMW, toch buiten de maatschappij vallen door bepaalde omstandigheden & in de marginaliteit belanden. Wa kunt ge daar nu nie aan snappen?!?

Hoe dat nog kan na 4 jaar met onze supercoalitie


Dit wil echter niet zeggen dat je op een democratisch, enorm welvarend eilandje moet wonen maar probeert ook elders dezelfde mogelijkheden tot welvaart & welzijn te creëeren. K heb al geschreven wat oa het verschil is tussen VB & AGALEV ( was maar een vb kan ook SP.a zijn) ofwel pak je problemen oorzakelijk aan ofwel probeer je de gevolgen zo goed en zo kwaad mogelijk op te lossen.

'k heb dat gemist precies!!??

Ik ga akkoord met het feit dat het Westen ervoor moet zorgen dat de kloof tussen arm & rijk kleiner wordt(Noord & Zuid, hoewel de windrichtingen nu voor verwarring beginnen te zorgen). Nu komen we bij het essentiele verschil tussen de oplossing die het Vlaams Blok & pakweg AGALEV voor stelt. Ofwel probeer je de oorzaak op te lossen (de armoede in de derde wereld) welke natuurlijk een werk is van lange adem ofwel kan je het gevolg repressief aanpakken zoals het Vlaams Blok doet. Een kind kan zien welke methode het beste kan werken, spijtig genoeg zien veel mensen niet vooruit.


Ahja, ik werk, was 't nog vergeten te zeggen. En hoef mijn loon niet aan de behoeftigen af te geven, daarvoor hebben we een volledig uitgebouwd systeem dat oa sociale zekerheid heet & ontwikkelingssamenwerking.

AHA! Dit + een tekstje over Morgan en ons geweten is gesust!

Tssss... wat een flauwe reactie.

flauw hé. tssss..
Blijkbaar kan je er niet tegen.


Dus je kan enkel voor bepaalde principe's staan wanneer je die zelf volledig uitvoerd. Da's ook een redenering die langs alle kanten rammelt.

Vooral langs jouw kant blijkbaar.
AGALEV of niet?
Nu beslissen

Ik ben voor het Vlaams Blok, dus deel ik vliegtuigtickets uit aan vreemdelingen naar hun land van oorsprong.

Gaat wat kosten jong!

Ik ben socialist dus ik verdeel alles wat ik verdien.

Niet per sé.
Je mag ook een stukje zelf opmaken :roll:

Ik ben Liberaal & privatiseer het lokale postlokaal.... enz, enz,...

Nog geen slecht idee, misschien beginnen ze dan wel eens te werken

Idealen hebben is één ding, deze uitvoeren is iets anders.

:?

Daarvoor heb je een organisatie nodig, je kan op je eentje niet de wereld verbeteren wat niet wil zeggen dat ik op mijn luie kont blijf zitten & me nergens voor inzet, integendeel. Ik draag mijn steentje bij, wees gerust. :wink: Om iets te bereiken zijn verschillende manieren: drukkingsgroepen, ngo's, politieke partijen, jeugdwerkingen,...

Vwala.

Je kan beginnen bij jezelf, zoals Thomas dat doet.



Al bij al ben ik niet echt tevreden met de uitleg hoor :wink:

Proficiat u hebt zopas hetzelfde niveau als Vl72 bereikt, enkel commentaar geven (liefst in minder dan 1 volzin) & vooral geen argumenten gebruiken...dus daar steek ik mijn tijd niet in. Een discussie komt normaal langs twee kanten. :wink:

Thomas???

Paulus de Boskabouter
11 april 2003, 14:25
Proficiat u hebt zopas hetzelfde niveau als Vl72 bereikt, enkel commentaar geven (liefst in minder dan 1 volzin) & vooral geen argumenten gebruiken...dus daar steek ik mijn tijd niet in. Een discussie komt normaal langs twee kanten. :wink:

Thomas???

Dan zal ik maar op de door u gesuggereerde manier voortpraten hé.


Een discussie komt normaal langs twee kanten. :wink:

Ik denk dat jij het eens nodig hebt langs beide kanten!

Paulus de Boskabouter
11 april 2003, 15:51
Terug naar de tekst.

Kijk, zal ik een tekstje schrijven over de Vlaamse mevr. X of Y in Morganland?
Zo'n verhalen kennen jullie ook genoeg hé!
Vol sentiment etc etc...
Droeve verhalen over mensen die in vreemde culturen terechtkomen en veel van hun rechten verliezen....
Verhalen die niet verzonnen zijn om een of andere partij in discrediet te brengen!
DEZE verhalen zijn echt!


Ik blijf bij mijn standpunt dat het NIET langer van één kant moet komen.
Het is niet omdat Europa een droef imperialistisch verleden achter zich aansleept dat wij nu het asielcentrum van de wereld moeten zijn!
Dat beseft iedere politieke partij!
maar in plaats van aan een oplossing te werken modderen ze maar wat aan en creëeren ze een enorme ontevredenheid bij de eigen bevolking, wat ruimte geeft aan partijen die enkel op deze ontevredenheid teren.
Groot is dan de verontwaardiging om een zoveelste Zwarte Zondag!
Boehoehoe! :cry:

angus
11 april 2003, 15:59
(...)
Ahja, ik werk, was 't nog vergeten te zeggen. :wink: En hoef mijn loon niet aan de behoeftigen af te geven, daarvoor hebben we een volledig uitgebouwd systeem dat oa sociale zekerheid heet & ontwikkelingssamenwerking.

Dat niet werkt en dat ontwillelingsgeld kunnen we zelf ook gebruiken dat is ginder toch maar een druppel op de hete plaat!

bijvoorbeeld om het schrijnende analfabetisme hier aan te pakken

Patriot!
11 april 2003, 18:21
(...)
Ahja, ik werk, was 't nog vergeten te zeggen. :wink: En hoef mijn loon niet aan de behoeftigen af te geven, daarvoor hebben we een volledig uitgebouwd systeem dat oa sociale zekerheid heet & ontwikkelingssamenwerking.

Dat niet werkt en dat ontwillelingsgeld kunnen we zelf ook gebruiken dat is ginder toch maar een druppel op de hete plaat!

bijvoorbeeld om het schrijnende analfabetisme hier aan te pakken

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vlaanderen72
11 april 2003, 19:31
(...)
Ahja, ik werk, was 't nog vergeten te zeggen. :wink: En hoef mijn loon niet aan de behoeftigen af te geven, daarvoor hebben we een volledig uitgebouwd systeem dat oa sociale zekerheid heet & ontwikkelingssamenwerking.

Dat niet werkt en dat ontwillelingsgeld kunnen we zelf ook gebruiken dat is ginder toch maar een druppel op de hete plaat!

bijvoorbeeld om het schrijnende analfabetisme hier aan te pakken

Alez anus gij zijt natuurlijk een superwonder dat nooit een fout maakt nietwaar! :roll:

S.
11 april 2003, 20:40
Wat is jullie standpunt dan?
ANDER VOLK EERST?
Dan wens ik jullie succes op 18 mei!

Enkel George Bush hemzelve begrijpt deze logica: het is het een of het ander. Je bent voor het eigen volk, of het ander volk. You're with us or you're with the terrorists. Is er dan geen plaats voor genuanceerde meningen? Is het dan zo vreemd om te vinden dat elk land ook een verantwoordelijkheid heeft in de wereldgemeenschap?

Ik ga de vraag even heel simpel stellen: Vindt U dat de repatriëring in het verhaaltje aanvaardbaar is als 'collateral damage'?

C uit W
11 april 2003, 21:00
Wat is jullie standpunt dan?
ANDER VOLK EERST?
Dan wens ik jullie succes op 18 mei!

Enkel George Bush hemzelve begrijpt deze logica: het is het een of het ander. Je bent voor het eigen volk, of het ander volk. You're with us or you're with the terrorists. Is er dan geen plaats voor genuanceerde meningen? Is het dan zo vreemd om te vinden dat elk land ook een verantwoordelijkheid heeft in de wereldgemeenschap?

Is er hier plaats voor genuanceerde meningen tav bush?... :roll:

Paulus de Boskabouter
11 april 2003, 21:48
Enkel George Bush hemzelve begrijpt deze logica: het is het een of het ander. Je bent voor het eigen volk, of het ander volk. You're with us or you're with the terrorists. Is er dan geen plaats voor genuanceerde meningen?

Heb ik recent geleerd. Is een tactiek die blijkbaar wérkt.
Ik dacht dat de slogan van de partij die geviseerd word in jouw stukje EIGEN VOLK EERST was/is!!??
Gezien je verhaaltje, concludeer ik dat je ANDER VOLK EERST hoog in het vaandel voert.
Als er niet méér dan dat soort onzin in jullie politieke programma staat is het even triest gesteld als bij de mensen die jullie zo verafschuwen



Is het dan zo vreemd om te vinden dat elk land ook een verantwoordelijkheid heeft in de wereldgemeenschap?

Neen lees eerst eens wat ik daarover gezegd heb.

Ik ga de vraag even heel simpel stellen: Vindt U dat de repatriëring in het verhaaltje aanvaardbaar is als 'collateral damage'?

Uw vraag is inderdaad simpel gesteld.
Ten eerste loop ik niet in uw zwart-wit tactiek
Ten tweede mag u ophouden mij te vergelijken met een stuk onbenul als een G.W. Bush.

De PC van verhaaltjes als dat van u en van de mensen die dit soort onzin uitkramen hangt FERM mijn keel uit.
Wat triestig is, is dat u niet reageert op verhaaltjes DIE ECHT GEBEUREN van vrouwen die naar Morganland gaan tegen beter weten in.
Of is dat een andere situatie?
Leg eens uit vanuit zo'n verhaal wat wij hier dan nog moeten tolereren!?

Bobke
12 april 2003, 00:22
Klein Pierke gaat anders leven.
Klein Pierke is een doorsnee Belg die zijn brood verdient in de staalnijverheid.
Dank zij jarenlange hoogconjunctuur heeft hij kunnen meegenieten en zich een klein huisje met een tuintje gekocht.Klein Pierke leeft heel gelukkig samen met zijn gezinnetje.
Zijn inkomen is min of meer verzekert dank zij het goed sociaal vangnet waarover België beschikt.

Ook Morgan hoorde in het verre Zimbabwe over de rijkdom in dat kleine België.
Een verre oom van hem woont reeds jaren in dat luilekkerland en vertelt hem hoe gemakkelijk het is om in België politiek asiel te krijgen. Hij kan er rekenen op de steun van allerlei vreemdelingenorganisaties. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding zal Morgan wel helpen en voor een goede advocaat zorgen. Hij krijgt te horen welk verhaaltje hij moet vertellen om die domme Belgen ervan te overtuigen dat hij een politiek vluchteling is. Dank zij de wet op de gezinshereniging kan hij ook zijn familie laten overkomen. Morgan heeft een zeer grote familie.

Jaren later is AGALEV uitgegroeid tot de belangrijkste partij in België, mede dank zij de steun van de talrijke migranten in België.
De kerncentrales zijn ondertussen gesloten, veel landbouwers hebben door de zware milieuwetten hun activiteiten moeten stopzetten . De vrijgekomen landbouwgronden werden alras ingenomen voor sociale woningbouw voor de vele migranten die in België verblijven.
De Belgische wegen zijn al jaren dichtgeslibd want ook Morgan en zijn familie hebben natuurlijk recht op een eigen autootje.
Doordat de leveringen steeds moeilijker de bedrijven kunnen bereiken en door de zeer strenge milieuwetten door AGALEV opgelegd kunnen de bedrijven steeds moeilijker concurreren met de bedrijven in de lage loonlanden.

Een voor een besluiten de bedrijven hun activiteiten naar die lage loonlanden te verplaatsen.
Ook het bedrijf waar Morgan en klein Pierke tewerkgesteld zijn besluit naar lage loonlanden uit te wijken.
Het liet zijn oog vallen op Zimbabwe. Aangezien Morgan da taal van Zimbabwe machtig is en goed met het bedrijf vertrouwt is wordt hem door de directie een flinke promotie aangeboden indien hij het bedrijf wil helpen opstarten in zijn land van herkomst.

Klein Pierke, ondertussen een goede vriend geworden van Morgan, hoopt hem te vergezellen.
Klein Pierke heeft echter bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en komt daardoor niet meer in aanmerking.

Door de vergrijzing van de bevolking en de slechte economische toestand zijn de pensioenen onbetaalbaar geworden. Klein Pierke moet nu leven van het bestaansminimum.
Landbouwproducten worden reeds jaren ingevoerd, door de hoge vervoerskosten en de slechte economische toestand worden zij vrijwel onbetaalbaar voor de gewone man.
Klein Pierke besluit ten einde raad zijn huisje te verkopen, zijn gezin moet tenslotte eten hé.
Doordat de meeste migranten ondertussen hun huizen verkochten om de bedrijven te volgen, de meesten hebben immers een dubbele nationaliteit, is de immobiliënmarkt totaal ingestort.
Zijn huisje raakt hij aan de straatstenen niet meer kwijt.
Hoe het met Klein Pierke afliep weet ik niet, dat laat ik aan uw verbeelding over.
Voor AGALEV heeft hij alvast niet meer gestemd.

Bobke
12 april 2003, 00:27
Paulus schreef:
Kijk, zal ik een tekstje schrijven over de Vlaamse mevr. X of Y in Morganland?
Zo'n verhalen kennen jullie ook genoeg hé!
Vol sentiment etc etc...
Bedoelde je zoiets Paulus?
Jij hebt alvast geluk, kaboutershuisjes kun je eten. :lol:

Paulus de Boskabouter
12 april 2003, 10:19
meer van deze dingen die ik bedoel:

Als blanke vrouw in India
By Eline Weijers

Gelukkig voor mij lopen in India de vrouwen er niet geheel gesluierd bij zoals in sommige moslim landen. Alhoewel, die sluier geeft wel een schuilplaats die ik nu niet heb. Lopend op straat volgen honderden ogen mij. Hier in Hyderabad kom je een enkele blanke tegen dus die enkele blanke is dan ook een dankbaar onderwerp om naar te staren. Daar staren in India niet onbeleefd is, kan het voorkomen dat iemand redelijk dicht naast je komt staan en jou minutenlang van top tot teen opneemt. Daarbij probeer je zelf die persoon te negeren en door te gaan met wat je op dat moment aan het doen bent. Je eigen uiterlijk speelt een grote rol in de mate van aandacht die je op straat ontvangt. Zelf ben ik 1,80 meter lang, rossig van haarkleur met de daarbij passende blanke huid en lichte ogen. Door mijn uiterlijk ben ik in het oog (letterlijk) springend. Een Canadese die ik hier ontmoet heb, heeft minder last. Zij is dan ook donkerharig, met bruine ogen en een gebruinde huid. De aandacht die je ongevraagd krijgt, kan zeer uiteenlopend zijn:

Een jongetje die op je af komt rennen en roept "height, height". Wanneer ik "6 feet" antwoord kijkt hij mij met grote ogen aan en rent vervolgens terug naar zijn familie om te vertellen dat die paradesi (betekent buitenlander) wel 6 feet is.
Ouders die willen dat je hun kindje een hand geeft.
Werkmannen die langs de straatkant hangen en je met wellustige ogen aankijken.
Mannen die je in erg drukke gelegenheden ongewild aanraken, hierbij hebben billen en borsten de voorkeur.
Constant ogen op je gericht, waar je ook naar toe gaat.
Vrouwen die met verbazing naar je kijken. Altijd lach ik naar ze, waarna de hele groep aan elkaars armen gaat hangen en giechelt.
Kinderen die op je af komen rennen met luid geroep 'hello, hello, what is your name'.
Een week na aankomst in Hyderabad besloot ik over te stappen van Westerse kleding naar de lokale kleding. De kleding voor vrouwen bestaat uit een shalwar kameez of uit een sari. Om met de laatste te beginnen: een sari is een lap stof van 7 meter die je om je lichaam wikkelt. Dit zag ik mijzelf niet elke dag doen en bovendien leek deze kleding mij niet comfortabel dragen. (Ondertussen heb ik een sari, erg mooi maar die draag ik slechts bij bijzondere gelegenheden. Het duurt toch echt wel even voor ik aangekleed ben.) Dus ben ik overgegaan op het eerste, een shalwar kameez. Dit is een broek met daaroverheen een tuniek tot ver over de knie. Een bijpassende sjaal, dupatta geheten, hangt nonchalant over de schouders. Die dupatta heeft trouwens wel een functie. Zoals mijn Indiase collegaatje het adequaat formuleerde "to cover the front".

Ik had mij niet gerealiseerd dat hoewel ik zeer beschaafde Westerse kleding droeg (lange broek met daarop een blouse met lange mouwen) dit voor Indiase mensen wel de lengte van mijn benen liet zien. Met een kameez tot over je knieën is dit punt snel opgelost. Ik werd met mijn neus op de lengte van mijn benen gedrukt toen de kleermaker bij het maat nemen bijna stijl achterover sloeg van verbazing. Plotsklaps was er 1 en al hilariteit in zijn winkeltje.

Dit zijn allemaal uiterlijke zaken geweest. Aan het staren wen je snel, door de Indiase kleding ben je minder opvallend en handjes schudden of je naam noemen gebeurt gelukkig niet elke dag. Dan is er de positie van een buitenlandse vrouw binnen een Indiase samenleving. Hoe is dat? Niet eenvoudig kan ik zeggen. Daar Coen, mijn man, werd uitgestuurd door zijn bedrijf, was hij de persoon waar alles om draaide. Waar we ook kwamen, de ogen waren op hem gericht. Niet alleen binnen zijn werkkring, ook daar buiten bij bijvoorbeeld het winkelen naar huishoudelijke zaken. Overal zijn het de mannen die de dienst uit maken. De mannen zijn taxi chauffeurs, de mannen werken in winkels of op markten, in hotels zijn de schoonmakers mannen en ga zo maar door. De vrouwen zijn thuis voor het huishouden en de kinderen. In India staat de man duidelijk boven de vrouw. Met als gevolg dat Coen een hand kreeg, aan hem vragen werden gesteld, met hem werd onderhandeld. Hij is tenslotte de man. Voor een zelfstandige, ondernemende, Westerse vrouw is de overgang naar een ondergeschikte, Indiase vrouw wel erg groot. Echter, ik bemerkte dat indien ik alleen een winkel of een organisatie bezocht, ik met alle egards werd behandeld. Dan werd mij tevens een hand gegeven. De aanwezigheid van mijn man heeft dus een merkbare invloed. Bij verder navragen en praten met Indiase vrouwen, wordt mij duidelijk dat mij slechts respect werd getoond door mij niet rechtstreeks te benaderen waar mijn man bij aanwezig is. Wat zou mijn man niet kunnen denken van een iets te warme handdruk?! Geen Indiër zou aanstoot willen geven.

Momenteel werk ik zelf, waardoor ik de kans heb om Indiase mannen op een meer informele wijze te leren kennen. Werkend binnen de organisatie blijkt dat mijn mening, kennis en ervaring zeer gewaardeerd wordt door de Indiase collega's, inclusief de mannen. Blijkbaar is er een duidelijk verschil tussen incidenteel contact en langdurig contact waarbij je iemand leert kennen. Tegenwoordig, wanneer ik Indiërs ontmoet (en mijn man bij aanwezig is) en zelf tijdens het gesprek mijn mening wil geven dan doe ik dat ook. Jezelf bescheiden maar toch aanwezig opstellen heeft een positieve invloed op het verloop van het gesprek. Blijkbaar verwachten Indiase mannen geen bijdrage van vrouwen en zijn verbaasd (hopelijk aangenaam verbaasd) wanneer zij dat wel doen. Met het verstrijken van elke dag wordt voor mij het leven in India herkenbaarder.



De groeten uit: Here India

Paulus de Boskabouter
12 april 2003, 12:20
Jij hebt alvast geluk, kaboutershuisjes kun je eten. :lol:

Ik denk dat er hier zitten die graag giftige kabouterhuisjes eten.