PDA

View Full Version : Vlaams Belang wil niet uitbreiden naar Nederland


Weisse Wolf
14 december 2004, 10:54
Vlaams Belang wil niet uitbreiden naar Nederland

ROTTERDAM - Filip Dewinter heeft met zijn partij Vlaams Belang geen ambitie uit te breiden naar Nederland. De partij heeft het volgens de voorman al druk genoeg in Vlaanderen. Bovendien kent Nederland een aantal politici, " van Nawijn tot Wilders en iedereen die daartussen zit", die volgens Dewinter capabel genoeg zijn een soortgelijke partij voor te zitten.



De Vlaamse politicus hield maandag een goed gevoel over aan het debat op de Erasmus Universiteit Rotterdam. "Ik voel me thuis in een open debat." Andere gesprekspartners waren Tweede-Kamerlid Agnes Kant van de SP, Hilbrand Nawijn van de LPF, arabist Hans Jansen, columnist Ebru Umar en Bert Cremers van de Rotterdamse PvdA. Ongeveer 150 studenten van de faculteit bedrijfskunde hoorden hun meningen aan.

Dewinter vindt het pijnlijk dat een aantal mensen als de Kamerleden Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders om hun politieke ideƫen niet een open debat kunnen voeren. Hij was blij dat hij maandag in Rotterdam vrijelijk zijn mening kon uiten, "ondanks bepaalde risico's".

Hij doelde onder meer op een incident in 2000 in Amsterdam toen zijn kleding werd besmeurd en zijn auto beschadigd raakte. Onlangs moest hij in dezelfde stad in een politie-auto een wijk verlaten omdat jongeren hem verwensingen toeriepen. Ook noemde hij de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh.

Op de universiteit waren uitgebreide beveiligingsmaatregelen getroffen. Politiemensen, beveiligers en detectiepoorten moesten de rust bewaken, maar veiligheidsmensen hoefden niet in te grijpen. Ook de discussie bleef beheerst, op een aantal uitspattingen van Nawijn na.

Hij verweet Cremers' partij "alle ellende die we nu hebben" te hebben veroorzaakt en dat de PvdA ervoor heeft gezorgd dat "er tegenwoordig in Nederland zoveel fundamentalisten" zijn. Ook noemde hij het een schandaal dat de partij van Dewinter onlangs in Belgie is vervolgd wegens racisme.

Ondanks het open debat durfde Dewinter niet Fortuyn's uitspraak dat de islam een achterlijke godsdienst is, te herhalen. Hetzelfde gold voor de slogan eigen volk eerst, omdat hij bang is te worden veroordeeld.

De partij wil een 'stok-achter-de-deur-beleid'. "Moedig ze aan beter hun best te doen." Nieuwkomers moeten van het land houden. "Wij zijn de baas. Wij maken de wetten. Wordt Nederlander onder de Nederlanders. Wilt u dat niet dan moet u de koffers pakken." Nieuwkomers moeten assimileren en er mag geen islamitische zuil ontstaan. Dewinter: " Mensen zijn gelijkwaardig. Culturen zijn dat niet."

Bron: De Telegraaf

Raven
14 december 2004, 18:05
Nederland is een politiek matuur land waar er al Vlaams Belang-equivalente politici zijn, maar toch niet hoeven te vrezen buiten de wet te worden gesteld door het verkondigen van hun standpunten.

Hiernaast zijn ze in Nederland trouwens al wakker aan't worden dat een ongebrijdelde immigratie, en verIslamisering van het land NIET wenselijk is voor de verworven vrijheden. Een stadia waar wij nog lang niet aan toe zijn, vermits men hier al onmiddelijk zou proberen elk debat over de multiculturele samenleving te saboteren, bijvoorbeeld door marginale groepjes als LSP. (een rationeel mens zou denken dat ze het echter argumenteel zouden stoppen i.p.v. een sabotage ..... maar dan moet je natuurlijk eers argumenten hebben natuurlijk :D )