PDA

View Full Version : Europarlement zegt ''evet'' tegen onderhandelingen


sinan123
15 december 2004, 17:58
http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/041215_turkije_ep/N_041215_turkije-20041215-151438.jpg
Toetredingsonderhandelingen Turkije kunnen" wo 15/12/04 - Het Europees Parlement heeft het rapport goedgekeurd dat de toetredingsonderhandelingen met Turkije mogelijk maakt. De stemming in Straatsburg verliep wel geheim, wat hoogst ongewoon is.

http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif


http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/041215_turkije_ep/N_041215_turkije_m-20041215-152108.jpg
http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif De onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de Europese Unie moeten "zonder nutteloze vertraging" van start gaan.

Dat stelt het Europees Parlement in een advies over de Turkse kwestie. Het halfrond koppelt wel een aantal voorwaarden aan de onderhandelingen.

De europarlementsleden keurden met een meerderheid van 407 tegen 262 stemmen het pro-toetredingsrapport van de Nederlandse christen-democraat Camiel Eurlings goed. 29 leden onthielden zich.

Op uitdrukkelijk verzoek van de Europese Volkspartij (EVP) was de stemming geheim. Dat veroorzaakte heel wat commotie bij de groenen en de sociaal-democraten. Zij vinden het laf.

http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif .

http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif
( http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif "Groen licht" http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif Het Europees Parlement heeft een adviserende rol. Op de Europese top op het einde van deze week beslissen de staatshoofden en regeringsleiders of de toetredingsonderhandelingen met Turkije kunnen beginnen.

De Nederlandse voorzitter van de Europese Unie, Jan Peter Balkenende, zegt dat hij verwacht dat groen licht wordt gegeven. Hij heeft daarover positieve signalen opgevangen bij zijn laatste bezoeken aan de lidstaten, zegt hij.



http://www.ntvmsnbc.com/news/176560.jpg