PDA

View Full Version : Eigenbelang in zijn hemdje gezet.


Het Skill Effect
15 december 2004, 19:59
Eigenbelang is blijkbaar nog altijd niet afgeleerd om het slachtoffertje te spelen.
Dat de partijfinanciering herzien kan worden is een terechte keuze op basis van de meerderheid van de bevolking. Of het eigenbelang dit nu leuk vindt of niet.

Blijkbaar zijn ze teveel in zichzelf gaan geloven en hebben ze de realiteit volledig verloren. In het begin volgend jaar zal het eigenbelang dat wel inzien! ;)

Lees maar in de quote hoe zielig ze zichzelf vinden:

Partijfinanciering


15.12.2004 10.20u - De commissie Binnenlandse Zaken van de Senaat zal zich begin volgend jaar buigen over het wetsvoorstel dat moet toelaten de overheidsdotatie van het Vlaams Belang af te nemen.

Op slinkse wijze werd het wetsontwerp dinsdag geagendeerd voor de commissievergadering. Op de gedrukte agenda van de Senaat, die vrijdag verspreid werd, was van het wetsontwerp nog geen sprake. De elektronische versie van de agenda vermeldde zaterdag het punt wel. Fractievoorzitter Joris Van Hauthem merkte in een brief aan senaatsvoorzitter Anne-Marie Lizin (PS) op dat het ontwerp geen deel uitmaakte van de lijst teksten die nog voor het reces door de commissie diende behandeld te worden. Nadat Vlaams Belang-senatoren Yves Buysse en Joris Van Hauthem gisteren de agenda van de namiddagzitting betwistten, werd duidelijk dat het wetsontwerp op 11 januari opnieuw zal worden besproken.

In tegenstelling tot wat bij de eerdere goedkeuring van het voorstel in de Kamer werd gezegd, vindt PS-senator Philippe Moureaux nu dat het wetsontwerp over de financiering van “ondemocratische partijen” ook moet slaan op feiten uit het verleden. Volgens de Franstalige logica zou het Vlaams Belang, als opvolger van de veroordeelde partij Vlaams Blok, na goedkeuring van de wettekst onmiddellijk zijn dotatie kwijtspelen.

Fractieleider Van Hauthem reageert verbolgen: “Deze wet komt er duidelijk op vraag van de Franstaligen. Wij vinden dat je de dotatie nooit mag koppelen aan inhoudelijke criteria. Als je de unisono reacties na de uitlatingen van prins Filip aan Franstalige kant hoort – allen wilden ze ons geld afnemen – dan is duidelijk dat dit niks meer te maken heeft met racisme, maar alles met ons standpunt over Vlaamse onafhankelijkheid.”

Het Skill Effect
30 januari 2005, 15:43
willen alle slachtofferkes in deze topic zwijgen aub?

Het Skill Effect
16 mei 2005, 17:18
Ssst !

Esperanza
16 mei 2005, 18:01
Joepie, The Skill Effect is terug. Het zou tijd worden...;-)

Supe®Staaf
17 mei 2005, 00:07
WB Skill!
Geef ze maar van jetje begot!
Gebruik liefst iets recentere artikels ;-)