PDA

View Full Version : Vlaams Belang versterkt positie ! 25% !


Sam
19 december 2004, 20:01
Vlaams Belang blijft grootste partij in Vlaanderen zo 19/12/04 - Als het vandaag verkiezingen zouden zijn, dan zou Vlaams Belang worden bevestigd als de grootste partij in Vlaanderen. Dat blijkt uit een peiling van VTM, La Libre Belgique en Het Laatste Nieuws.

http://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gif Vlaams Belang scoort bijzonder goed in de peiling.

http://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gif http://vrtnieuws.streampower.be/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/041219_peiling/N_041129_vlaamsBelang_frankVanhecke_m-20041129-172348.jpg (foto Belga) http://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gif http://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gif Vlaams Belang scoort een procent beter dan het Vlaams Blok. De veroordeling door het Hof van Cassatie legt de partij dus schijnbaar geen windeieren. 25,3 % van de ondervraagden kiest voor Vlaams Belang.

Verlies is er voor de regeringspartijen VLD en SP.A-Spirit. De socialisten gaan licht achteruit en stranden op 20,5 procent, 0,8 procent minder dan drie maanden geleden. Ook de liberalen moeten 0,8 procent prijsgeven en klokken af op 19,5 procent.

Het kartel CD&V/N-VA wordt de op een na grootste partij met 24,2 procent. Dat is een status quo in vergelijking met de vorige peiling, maar twee procent minder dan bij de verkiezingen.

Groen! stijgt licht tot 7,9 procent en duikt daarmee weer vlot over de kiesdrempel.

http://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gif Guy Verhofstadt is de populairste in het politieke landschap.

http://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gif http://vrtnieuws.streampower.be/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/041219_peiling/N_0401J_verhofstadt_2m_b.jpg (foto Belga) http://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gif http://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gif Wie is de populairste politicus? http://vrtnieuws.streampower.be/html/nieuws/images/spacer.gif Premier Guy Verhofstadt (VLD) gaat met de eer lopen van de populairste politicus. Hij is meteen ook de enige VLD'er in de toptien.

SP.A-voorzitter Steve Stevaert wordt tweede en verslaat daarmee nipt Vlaams-Belangvoorman Filip Dewinter.

De socialisten scoren het best in de populariteitstest. Vier van hen worden vernoemd. De Vlaamse christen-democraten zijn met zijn drieën.

De toptien van de politici:



1. Guy Verhofstadt (VLD)
2. Steve Stevaert (SP.A)
3. Filip Dewinter (Vlaams belang)
4. Jean-Luc Dehaene (CD&V)
5. Bert Anciaux (Spirit)
6. Yves Leterme (CD&V)
7. Johan Vande Lanotte (SP.A)
8. Frank Vandenbroucke (SP.A)
9. Freya Van den Bossche (SP.A)
10. Inge Vervotte (CD&V)




Bron: Rode Staatsomroep

Tantist
19 december 2004, 20:05
Meer info zou gewenst zijn

Tantist
19 december 2004, 20:06
Ah! Daar heb je ze al, die verdere info.

ancapa
19 december 2004, 20:06
Vlaams Belang grootste partij
Mochten er vandaag verkiezingen worden georganiseerd, dan zou het Vlaams Belang de grootste partij worden in Vlaanderen. Dat blijkt uit de driemaandelijkse peiling van La Libre Belgique, VTM, Het Laatste Nieuws en RTL. De enquête toont aan dat de veroordeling van het Vlaams Blok en omvorming tot Vlaams Belang de partij geen schade heeft toegebracht, integendeel. INRA Belgium voerde de peiling uit en ondervroeg daarvoor 2.000 Belgen van 18 jaar en ouder.

Ook in deze peiling haalt de partij van Filip Dewinter en Frank Vanhecke een hogere score. Ze klokken af op 25,3 procent, 1 procent meer dan bij de vorige peiling drie maanden geleden en 1,1 procent meer dan bij de regionale verkiezingen van juni dit jaar. De partij blijft veruit de grootste partij in Vlaanderen, voor het kartel van CD&V en N-VA, dat in vergelijking met de vorige peiling wel stabiel blijft (24,2 procent), maar nog altijd 2 procent verwijderd is van het resultaat van de verkiezingen.

In de strijd om de derde plaats lijkt het sp.a/Spirit-kartel het te halen van de liberalen. Het sociaal progressief alternatief en Spirit halen 20,5 procent, 0,8 procent minder dan in september, maar 0,8 procent meer dan tijdens de stembusslag van juni.

De VLD blijft met 19,5 procent onder de 20 procent-grens steken, waarmee ze 0,8 procent slechter scoort dan in september en 0,3 procent minder haalt dan bij de verkiezingen. De interne spanningen en de bitsige strijd om de voorzittersstoel kunnen daar iets mee te maken hebben.

Tyr de Dietser
20 december 2004, 12:41
Goed nieuws! Maar er mocht wel wat meer volk wegstromen van de CVP...

Nu ja, mij benieuwt vooral de monsterscore in Antwerpen; hoewel ik mijn hart vasthoud i.v.m. het vreemdelingenstemrecht. :(

ilfalco
20 december 2004, 14:01
idd het vreemdelinegnstemrecht is het wapen van de sp in onze steden ik vrees dat we eerder in schoten , schilde , niel , kapellen , boom etc voor de meerderheid moeten gaan.