PDA

View Full Version : blokwatch en vrije mening


snoodaard
13 januari 2005, 19:45
Blokwatch medewerker Stefaan Verdonckt(vroeger VLD nu GROEN!)werd ontslagen wegens een afwijkende mening,namelijk die dat men het VB diende te bestrijden met argumenten.Volgens Verdonckt is blokwatch gewoon een dekmantel voor extreem-links en is de petitie van blokwatch tegen het vlaams belang in strijd met de wetgeving op elektronische databanken.Nog volgens de disident is er binnen blokwatch helemaal geen sprake van interne democratie en zijn ze een spiegelbeeld van wat ze bestrijden.

snoodaard
13 januari 2005, 20:04
Awel piano je zit nochtans op dit eigenste moment andere topics van partijdiscussies te weerleggen,maar hier zie ik je niet.

de limburgse leeuw
14 januari 2005, 03:11
Blokwatch medewerker Stefaan Verdonckt(vroeger VLD nu GROEN!)werd ontslagen wegens een afwijkende mening,namelijk die dat men het VB diende te bestrijden met argumenten.Volgens Verdonckt is blokwatch gewoon een dekmantel voor extreem-links en is de petitie van blokwatch tegen het vlaams belang in strijd met de wetgeving op elektronische databanken.Nog volgens de disident is er binnen blokwatch helemaal geen sprake van interne democratie en zijn ze een spiegelbeeld van wat ze bestrijden.

Aangezien de Piano niet hier is, zal ik maar iets zeggen. Ik ben een persoon die in jouw ogen waarschijnlijk doorgaat voor radicaal links. Maar wil dat daarom zeggen dat iedereen die deel uitmaakt van een politieke formatie ook over alles dezelfde mening moet hebben ? Ik denk dat zulks nergens het geval is. Over die petitie: ik heb ze bewust NIET ondertekend omdat ik denk dat het geen enkele zin meer heeft om het Vlaams Belang te viseren i.v.m. de geldkwestie van de partijdotaties. De hele discussie rond partijfinanciering is een foute discussie. Mijn mening is dat GEEN ENKELE PARTIJ, of ze nu links is, centrum of rechts, aanspraak zou moeten kunnen maken op geld van de belastingbetaler. Politiek is een zaak van idealisme, van strijden voor rechtvaardigheid en van de oprechte wil om d.m.v. activisme een verandering binnen de maatschappij te bewerkstelligen. Daarom denk ik ook dat verkozenen het zouden moeten doen met een normaal arbeidersloon, net als iedereen trouwens. Politieke bewegingen moeten gedragen worden door de inbreng van de eigen militanten, en niet op kunstmatige wijze in een hegemonistische positie bestendigd worden door te vegeteren op geld dat door alle mensen wordt afgedragen aan de staat. Door de invoering van ondemocratische kiesdrempels en door het systeem van partijfinanciering zoals het momenteel bestaat krijgen nieuwe initiatieven - of ze nu links of rechts zijn - helemaal geen kans meer. Ze worden financieel gewurgd voordat ze begonnen zijn.

Het geld dat nu verkwist wordt aan partijen zou veel nuttiger gebruikt kunnen worden in de strijd tegen werkloosheid, afdankingen, om de zorgsector vooruit te helpen, enz... Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is helemaal foute boel als belastinggeld van werkende mensen wordt aangewend om partijen in het zadel te houden die rechtstreeks tegen hun belangen ingaan. Zo betaalt de arbeider mee aan de propaganda van partijen die hen alle sociale rechten willen ontnemen. Wat jullie allemaal tegen radicaal links hebben kan ik ook niet goed begrijpen: de rijken hebben toch al partijen genoeg die voor hen werken (Liberaal Appel, NVA, VLD, CD&V, Vlaams Belang, en zelfs de Spa vaart meer en meer een neoliberale koers). Mag de arbeider dan helemaal geen politieke vertegenwoordiger meer hebben. Wie eens een bezoekje brengt aan het parlement heeft het al snel begrepen: er zit geen enkele arbeider, alle verkozenen zijn mensen met diploma's, minstens van universiteiten en hogescholen, op een paar enkelingen na, die dan nog hoger secundair onderwijs gehad hebben. Die verkozenen zijn helemaal niet representatief voor de arbeidersklasse, ze hebben geen idee van de problemen waarmee de werkende mensen iedere dag weer worstelen, stilzwijgen dat ze een flauwe notie zouden hebben van de miserie waarin de allerarmsten in de samenleving leven. Vanuit hun ivoren toren is het gemakkelijk om zich voor te doen als 'socialisten' of 'groenen' of nog iets anders, het contact met de realiteit is er ver te zoeken. De meerderheid van de mensen (arbeiders) is dus helemaal NIET vertegenwoordigd in het parlement. Daardoor komt het ook dat alle partijen die er wel zitten steeds meer een eenheidsworst vormen. Een stem voor liberalen, socialisten, christen-democraten of flaminganten, het maakt allemaal niks meer uit, aangezien ze toch allemaal hetzelfde willen: de principes van de vrije markt en de uitbuiting verdedigen, ieder op zijn eigen manier. Zelfs van Groen! hoeft men geen revolutionaire oplossingen te verwachten: zij pleiten slechts voor onbenullige aanpassingen binnen het kader van het kapitalisme en zullen op die manier alleen hun eigen ongeloofwaardig maken. Het enige goede dat ze gedaan hebben sinds 13 juni is uit de regering blijven.

instromaniac
14 januari 2005, 11:22
Goed gesproken Limburgse leeuw. Persoonlijk ben ik ook wel je mening genegen, maar in het stemhokje valt me dat nogal moeilijk, flamingant zijnde. De ware problemen worden inderdaad te veel genegeerd door de traditionele partijen en partijen zoals N-VA en Groen!. Helaas vind ik mezelf ook niet terug in de alternatieven zoals LSP maar heb wel een zekere bewondering omdat ze een ander uitgangspunt hebben.
En die toestanden in Blokwatch verwonderen me helemaal niet. Ik zie gans dit gedoe als de pot die de ketel verwijt. Die kruistocht tegen het Belang heeft als gevaar dat het een fetish wordt waarbij de ware problemen genegeerd worden.