PDA

View Full Version : Europa tax cartel ?


WorkForAll
3 maart 2005, 09:50
Net zoals concurrentie tussen bedrijven leidt tot creativiteit en optimale aanwending van schaarse middelen, leidt ook belastingsconcurrentie tussen naties tot optimalisatie van het beleid. Elke vorm van belastingscartel tussen naties is even nefast voor de tewerkstelling en de welvaart als marktverdelende cartelafspraken tussen bedrijven nefast zijn voor omvang van hun afzetmarkt.


http://landelijkwonen.bkln.net/Growth/EUTC.jpg




méér daarover op http://workforall.tk (http://workforall.tk/)
http://www.workforall.org/assets/images/A023.JPG
méér daarover op http://workforall.tk (http://workforall.tk/)

De schoofzak
3 maart 2005, 17:08
Zeg is dat hier een spiegel-site van "werk voor allemaal.tk" ?

maarte
3 maart 2005, 19:26
Hier kan je mooi zien, dat een liberaler beleid meer welvaart genereert

Mephisto
12 maart 2005, 12:53
Hier kan je mooi zien, dat een liberaler beleid meer welvaart genereertGelul.
Ierland wordt gesponsord door Europa om Microsoft goedkoop binnenshuis te hebben. Meer daarover op www.ffii.org (http://www.ffii.org), webshop.ffii.org (http://webshop.ffii.org), Ierland belastingparadijs (http://wiki.ffii.org/TaxHavIeEn), Charlie McGreevy (MacGreedy) (http://wiki.ffii.org/CharlieMcCreevyEn), Ierland en softwarepatenten (http://wiki.ffii.org/SwpatieEn), Waarom Ierland economisch afhankelijk is van Microsoft (http://www.nosoftwarepatents.com/phpBB2/viewtopic.php?t=397)

Vooral dat laatste lijkt me niet echt gezond..

WorkForAll
12 maart 2005, 13:49
Gelul.
Ierland wordt gesponsord door Europa om Microsoft goedkoop binnenshuis te hebben. Meer daarover op www.ffii.org (http://www.ffii.org/), webshop.ffii.org (http://webshop.ffii.org/), Ierland belastingparadijs (http://wiki.ffii.org/TaxHavIeEn), Charlie McGreevy (MacGreedy) (http://wiki.ffii.org/CharlieMcCreevyEn), Ierland en softwarepatenten (http://wiki.ffii.org/SwpatieEn), Waarom Ierland economisch afhankelijk is van Microsoft (http://www.nosoftwarepatents.com/phpBB2/viewtopic.php?t=397)

Vooral dat laatste lijkt me niet echt gezond..
Mephisto behoort blijkbaar tot die mensen die méér van de gemeenschap verwachten dan ze er toe bijdragen. Tot daar nog aan toe. Het jammere is dat hij niet besteft dat lagere belastingstarieven tot méér groei én tot méér belastingsontvangen leidt, zodat de gemeenschap de zwakkeren ook méér kan helpen.

hij kan daarover méér lezen op :

http://landelijkwonen.bkln.net/DEVONS-NOUS-STIMULER-LA-CONSOMMATION-OU-LA-PRODUCTION.html
http://landelijkwonen.bkln.net/EUROPE--LA-SECURITE-SOCIALE-EST-ELLE-SOUSTENABLE-JUSQU-EN-2010.html
http://landelijkwonen.bkln.net/LA-CHARGE-FISCALE-NE-VOUS-INQUITTE-PAS.html
http://landelijkwonen.bkln.net/Politique_Economique_Pour_l'Emploi.html
http://landelijkwonen.bkln.net/UNE-STRATEGIE-DE-CROISSANCE-POUR-POPULATIONS-VIELLISSANTES.html
http://landelijkwonen.bkln.net/5-PCT-DE-CROISSANCE-N-EST-PAS-UNE-UTOPIE.html
http://landelijkwonen.bkln.net/5-PCT-GROWTH-NO-UTOPIA.html
http://landelijkwonen.bkln.net/DONT-YOU-MIND-THE-TAX-BURDEN-PERHAPS.html
http://landelijkwonen.bkln.net/SHOULD-WE-STIMULATE-CONSUMPTION-OR-PRODUCTION.html
http://landelijkwonen.bkln.net/CAUSES-OF-GROWTH-DIFFERENTIALS-IN-EUROPE.html
http://landelijkwonen.bkln.net/GROWTH-STRATEGY-AS-A-SOLUTION-FOR-GRAYING-POPULATIONS.html
http://landelijkwonen.bkln.net/IS-EUROPES-SOCIAL-SYSTEM-SUSTAINABLE-IN-2010.html
http://landelijkwonen.bkln.net/JOBCREATION-AND-PROSPERITY-GROWTH.html

Over Ierland dan :

De subsidies die Ierland kreeg zullen wel geen nadeel gedaan hebben, maar een erg significant verband tussen groei en subsidies konden we niet vinden. Men zal opmerken dat Ierland al lang netto ontvanger van Europese subsidies is. In de periode voor 1985 ontving Ierland net even veel van de EU als in de periode sedert 1985. In de periode voor 1985 is geen enkel extra groeieffect waarneembaar. De explosieve welvaartsgroei is werkelijk begonnen op het moment dat men de belastingsdruk verlaagde. Ook toen de Europese subsidies daalden is de Ierse welvaartsexplosie blijven doorgaan. Als men het spreidingsdiagram uitzet tussen omvang van de subsidies en welvaartsgroei, is dan ook géén duidelijk verband merkbaar.
We merken overigens op dat we onze conclusies NIET halen uit de éne vergelijking tussen Ierland en Belgie, maar uit het meervoudig regressiemodel waarin 17 Europese landen werden betrokken. Daarin hebben we 25 mogelijke oorzaken van groeiverschillen in over een periode van 18 jaar onderzocht. Het gevonden regressiemodel verklaart voor 93% de groeiverschillen tussen de Europese landen. Slechts 7% van de groeiverschillen blijven onverklaard.
De vergelijking tussen Ierland en Belgie was enkel bedoeld om te illustreren wat we op wetenschappelijke manier hebben vastgesteld. We hopen dat deze illustratie je toch wat overtuigt.
m vr gr
Paul vreymans
http://workforall.tk

http://landelijkwonen.bkln.net/Growth/A028.jpg