PDA

View Full Version : Gelooft er iemand nog in de meerwaarde van Spirit?


Usquebaugh
18 april 2005, 17:57
Ik zie het nut niet langer in van het kartel. Spirit mag dan wel een (tijdelijk) verjongend effect hebben gehad. Al het negatieve begint nu toch wel héél duidelijk zichtbaar te worden.

1) de 'boegbeelden' van Spirit zijn niet wat men noemt stemmenkanonnen
2) reken daarbij hun gebrek aan competentie
3)Het leeg omhulsel dat Spirit is heeft toch wel érg veel te zeggen

Reken daar nog bij dat de gemiddelde Jan in de straat het verschil niet weet tussen deze partijen en je weet al snel hoe slecht dit de sp.a uiteindelijk kan bekomen.

Dekoster
27 april 2005, 20:44
Ik persoonlijk heb het nooit echt graag gezien dat er een Cartel gevormd werd met Spirit. Heb het trouewens voorspeld dat dit ons ooit zuur zou opbreken. Maar ja wie ben ik om daarover iets te zeggen he. Op Nationaal vlak doet men maar. Op Gemeentelijk gebied wil en zal ik mijn eigen koers varen. En ook daar zie ik een Cartel met Spirit niet zitten. Dat weet onze plaatselijke voorzitter ook, maar die heeft daar blijkbaar geen oren naar en is reeds gesprekken gestart met Spirit leden. Desnoods kom ik dan maar als onafhangekelijke op om mij daar net tegen te verzetten.

Gertj3
29 april 2005, 06:49
ik heb ja gestemd waarom? even uitleggen:

Spirit is een vlaamse nationalistische partij en zorgt er nog eens voor dat we niet plat op de buik zullen gaan voor de ps

Wat Stevaert niet durft durft spirit soms wel eens en dat is ingaan tegen de ps

nu op zich hebben we daar natuurlijk nog niet veel van gemerkt maar het is toch duidelijk dat spirit ook druk op de ketel houd tegenover sp.A op brusse halle-vilvoorde te splitsen!

Spirit kan inderdaad ook met de tijd tegenvallen maar we hebben toch al mooie verkiezings resultaten behaalt met hen erbij

niet vergeten dat we in kartel zijn gegaan nadat we zware slagen hebben gekregen als sp.

In mijn ogen was het goed dat we een kartel zijn gaan vormen met spirit vooral op verjonging toe

ik merk nu ook dat er meer en meer jongeren zich aansluiten bij Animo enz dus dat is zeker positief
het doet ook deugd om dan nog eens iemand te zien bijkomen bij animo of de sp.A want tegenwoordig zijn veel jongeren nogal geneigd om op vlaams belang te stemmen
vraag mij niet waarom maar dat is mij toch al opgevallen!
ik zou wel zeggen als je daar echt moeilijk mee hebt komt dat zeggen op het nationaal Congres in December daar zal je er zeker openlijk kunnen over discussieren!!!
meer info op www.pro.be (http://www.pro.be) :spaspiri: :vlaander: :hug:

Dekoster
29 april 2005, 18:31
Ja en toch geloof ik nite meer dat Spirit in de toekomst nog een meerwaarde kan betekenen voor sp.a

Dat jongeren meer en meer op Vlaams Belang gaan stemmen dat kan ik wel ergens plaatsen. Dat zijn proteststemmen. Niet dat zij echt willen dat het VB de macht zou verwerven maar wel om de politici wakker te schudden. Met wakker schudden wil ik zeggen dat het hoog tijd is dat men terug naar het volk gaat luisteren en hierop dan zijn beleid gaat afstemmen. Eens de bevolking ziet dat wij socialisten terug een beleid voor en door het volk gan voeren dan pas zal het tij zich keren.

Dat is nu ook wat ik met animo in mijn gemeente wil doen. Meer luisteren wat er echt leeft onder de bevolking en daarop mijn beleid gaan afstemmen. Dat zal zich ook uiten in mijn programma die ik zal opstellen naar de gemeenteraadsverkiezingen toe. De laatste jaren is het altijd maar een politiek van nemen, nemen en nog eens nemen krijg je overal te horen. Het is hoog tijd dat de bevolking daar nu iets voor terugkrijgt. Iets dat zij wel degelijk op korte termijn in hen portemonnee gaan voelen en niet op lange termijn. Mensen zijn niet meer ingesteld op langetermijn zaken. Zij willen zo snel mogelijk het resultaat zien en voelen in hen portemonnee. En wel in de positieve zin dan.

Zo ijver ik tevens nu reeds al voor een gratis Sport- en Cultuurkart in onze gemeente. Met deze kaart krijgen zij dan 2 euro korting op alle Sport-en Cultuuractiviteiten waaraan zij deelnemen. Nu moeten inwoners van onze gemeente eerst 10 euro betalen om een Sport-en Cultuurkaart te verkrijgen. Maar met wie zijn belastingsgeld bouwde men dat Sport- en Cultuurcomplex in onze landelijke gemeente??? Met het belastingsgeld van de inwoners he. Met dergelijke kaart ga je mensen aansporen o; aan sport of cultuur te doen. Op termijn betekend dit dat meer en meer mensen gebruik zullen maken van hen kaart. Dit is trouwens een win/win situatie. Hoe meer mensen aan activiteitendeelnemen hoe hoger de inkomsten, ook komende uit het verteer van drankjes en snacks. Dus win je zo de geinvesteerde 2 euro snel terug. En zeg nu zelf wat kan er beter zijn voor de volksgezondheid en het sociale contact dan Sport- en Cultuuractiviteiten stimuleren.

Een tweede zaak die ik wil realiseren is een fuifzaal, waar men kan fuiven tegen een voordelig huurtarief. Dit initiatief wordt het best ondergebracht in een VZW. Deze VZW staat in voor het onderhoud van gebouwen en aanhorigheden en vor de administratieve kant van de zaak. Maar neemt ook de kosten van Sabam en andere zaken op zich. Op dez manier kunnen jongeren en vowassenen op een voordelige manier een fuif, feestje, eetfestijn ed meer organiseren zonder dat de kosten al te hoog oplopen. Hierdoor houden zij nog een winst over die de moeite is en bevorder je terug de plaatselijke sociale contacten. Dat is iets terug geven aan het volk en dichter bij het volk gaan staan. Maar dit is nog niet alles hoor. Dat is maar een peuleschil van wat ik wil doen en realiseren.

Hierop kreeg ik trouwens al veel positieve reacties van plaatselijke jongeren en volwassenen. En hierbij heb ik zeker Spirit niet nodig. Bij deze plannen zou men mij te veel in de weg kunnen staan. En dat is ook zo op Federaal Vlak.

lomeanor
5 juni 2005, 18:21
zijn hier geen spiritisten?

Gertj3
5 juni 2005, 18:40
zijn hier geen spiritisten?

Niet dat ik weet maar ik ben wel op en top vlaamse socialist ;-)

En heb een hekel aan Di rupo

Usquebaugh
5 juni 2005, 20:09
zijn hier geen spiritisten?

De vraag is meer: Zijn er ERGENS in Vlaanderen spiritisten :lol:

lomeanor
6 juni 2005, 08:56
De vraag is meer: Zijn er ERGENS in Vlaanderen spiritisten :lol:

Als N-VA'er vind ik dat wel grappig.

lomeanor
6 juni 2005, 08:57
Niet dat ik weet maar ik ben wel op en top vlaamse socialist ;-)

En heb een hekel aan Di rupo

Wat vestaat u onder Vlaams Socialist? Heeft u dan geen problemen met het belgischistische programma van uw partij?
(hoewel ik moet toegeven dat SPIRIT de laatste tijd een positieve impact krijgt)

Usquebaugh
13 juni 2005, 12:36
Het laatste nieuws: Spirit is nog slechts 1,7% waard wat de stemmen van Bert Anciaux zijn.
En ook diens populariteit is aan het zakken.

Gertj3
13 juni 2005, 12:55
Het laatste nieuws: Spirit is nog slechts 1,7% waard wat de stemmen van Bert Anciaux zijn.
En ook diens populariteit is aan het zakken.

Da zijn de resultaten van stemmenkampioen

Usquebaugh
13 juni 2005, 17:38
Da zijn de resultaten van stemmenkampioen

Dat klopt en in samenwerking met het laatste nieuws.

Gertj3
20 juni 2005, 07:53
Dat klopt en in samenwerking met het laatste nieuws.

Om even terug te gaan naar wat u vroeg of spirit een meerwaarde kan betkenen ben ik eventjes van mening verandert sedert de laatste peilingen


Het blijkt dat alleen Ancieaux is die spirit nog red

Nu ik denk dat echte vlaamse onafhankelijken en flamiganten eerder op nva en vlaams belang zullen stemmen

Nu ik denk dat binnen de sp.A misschien ook wel twijfel zou zijn inverband met verdere samenwerking!

Ik was altijd voorstander omdat men in die tijd zeer moeilijk overkwam bij de jongeren en spirit heeft daar wel aan verandert want is pas sinds Stevaert voorzitter geworden is dat de jongeren wat naar voor geschoven zijn

Nu Daarom is het ook goed dat we met spirit in zee zijn gegaan maar laten we eerst de verkiezingen van 2006 afwachten en zien wat het ons nu nog oplevert die samenwerking!!!

De Nachtuil
24 augustus 2005, 19:22
Niet dat ik weet maar ik ben wel op en top vlaamse socialist ;-)

En heb een hekel aan Di rupo
Mochten ze Ancieux laten vallen(die trouwens politiek geen stemmenkanon meer is, integendeel) zou ik kunnen overwegen om erop te stemmen.
Maar voorlopig hou ik het toch maar bij N-VA.