PDA

View Full Version : Vlaams Blok haalt zwaar uit naar stadsbestuur Brugge


Recitator
19 augustus 2002, 20:44
Stad Brugge maakt publiciteit voor islamfundamentalist en relschopper Abou Jahjah - Vlaams Blok organiseert protestactie
Organisatie: VLAAMS BLOK
Verstuurd door: Wim Wienen
E-post: [email protected]
Internet: http://www.vlaamsblok.be
Telefoon: 02/219.60.09
Telefax: 02/219.72.74
Datum: 19-08-2002

STAD BRUGGE MAAKT PUBLICITEIT VOOR ISLAMFUNDAMENTALIST EN RELSCHOPPER ABOU JAHJAH

VLAAMS BLOK ORGANISEERT PROTESTACTIE

Het Vlaams Blok stelt verontwaardigd vast dat via de elektronische berichtenborden van de stad Brugge momenteel volop publiciteit wordt gemaakt voor een propaganda-bijeenkomst met de beruchte islamfundamentalist en relschopper Dyab Abou Jahah. Jahah komt volgende vrijdag naar Brugge op uitnodiging van het extreem-linkse groupuscule Brugse Jongeren tegen Racisme. Plaats van gebeuren is trouwens een stadszaaltje in Assebroek.

Het is voor het Vlaams Blok onaanvaardbaar dat via de elektronische berichtenborden op verschillende toegangswegen de Brugse stadsdiensten worden ingeschakeld om massaal publiciteit te maken voor deze bijeenkomst.

Het Vlaams Blok herinnert eraan dat Abou Jahjah onder meer zijn uitdrukkelijke sympathie uitsprak voor de moordaanslagen van 11 september: Ik kan het niet als blijdschap omschrijven, maar veeleer als zoete wraak Ze hebben ons leren doden Ze mogen ons niet kwalijk nemen dat die duizenden burgers in de vliegtuigen en WTC-torens door ons beschouwd worden als spijtige maar nodige schade. (De Morgen, 7 juni 2002).

Abou Jahjah is een gevaarlijke islam-extremist met een geschiedenis van nauwelijks verholen oproepen tot haat en straatgeweld  onder meer tegen de Joodse gemeenschap in Antwerpen.

Het Vlaams Blok eist dat het Brugse stadsbestuur onmiddellijk alle publiciteit voor deze avond stopt, en bovendien maatregelen neemt om géén stadseigendom ter beschikking te stellen voor deze avond. Desnoods zal het Vlaams Blok vrijdag een protestactie organiseren, maar de partij hoopt dat burgemeester Moenaert eerder zijn verantwoordelijkheid zal opnemen.

Vlaams Blok-gemeenteraadslid Yves Buysse zal ter zake ook interpelleren tijdens de komende gemeenteraad.

Frank Vanhecke
Voorzitter Vlaams Blok
Fractievoorzitter Vlaams Blok
Brugse gemeenteraad

S.
20 augustus 2002, 20:14
Hoe vormen we de waarheid om?

Een bepaalde organisatie misbruikt een mogelijkheid die een bepaalde stad ter beschikking stelt. De kop van het Blok-artikel: 'Stad Brugge maakt publiciteit voor islamfundamentalist'.

Wat moest een Blokker op de site iets gezet hebben?