PDA

View Full Version : De doodsteek voor VHS


Egidius
11 mei 2005, 15:39
http://www.standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?Snel=1&articleID=DMF11052005_028

Di Rupo hekelde nog ,,de houding van diegenen die ervoor hebben gekozen de problemen van het land te vergroten''. ,,Spirit weigerde in een respectvolle dialoog voor alle partijen te treden'', luidde het voorts. De PS-voorzitter ,,prees het enorme werk van de premier die tot op de laatste minuut heeft geprobeerd een oplossing te vinden''.

VHS heeft zijn nut bewezen voor de PS en kan nu op het juiste moment weggegooid worden.

Het zou een goede zaak zijn als CD&V-NVA in afwachting de VLD al zouden ontslagen uit de Vlaamse Regering. Vervangen door Groen! is een mogelijkheid. Een minderheidsregering met steun van het Vlaams Belang, op zijn Deens, een andere. Dat laatste heeft voor iedereen voordelen. Voor het Belang wordt het CS doorbroken terwijl het zich toch nog enigszins zuiver kan houden. CD&V en NVA kunnen hun programma uitvoeren tegen paars in, zonder zich echt vuil te maken aan het Belang. En voor allen : verkiezingen worden vermeden.

Vort, maak er werk van!

Egidius

Cookie
11 mei 2005, 15:41
Vhs is niet te onderschatten als het er op aankomt aan de macht te blijven. Ik denk dat er eigenlijk niet veel zal veranderen, wat kan/zullen CDV/NVA doen ?