PDA

View Full Version : Kranten over BHV


Ambiorix
12 mei 2005, 06:59
"Is de regering-Verhofstadt nog geloofwaardig?" do 12/05/05 - Voor de Vlaamse kranten gaat het dossier B-H-V vooral over geloofwaardigheid. Ze zijn het er vandaag over eens dat paars haar beloftes niet gehouden heeft. Veel commentatoren vragen zich dan ook af met hoeveel slagkracht premier Verhofstadt en zijn regering nog kunnen voortdoen.

http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/050512KrantenBHV/N_kranten_HLN-20040213-090519.jpg (foto HLN) http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif "Politici houden beloftes niet" http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif Het enige wat de mensen zullen onthouden uit de crisis over B-H-V is dat de politici beloftes maken die ze niet houden. zegt Het Laatste Nieuws. De Vlaamse politiek staat in zijn hemd. Eerste vergissing: de onverwijlde splitsing inschrijven in het Vlaams regeerakkoord. Tweede vergissing: er "dossier 177" van maken. Luc Van der Kelen is vernietigend voor de Vlaamse strategie of net het gebrek eraan. De regeringen - federaal en Vlaams - staan moeilijke tijden te wachten. Het dossier is begraven tot 2007. De formateur die dan een regering moet vormen zal niet te benijden zijn.

http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/050512KrantenBHV/N_0905_krant_GVA_meta-20030905-094233.jpg (foto GVA) http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif "Pure volksverlakkerij" http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif De mededeling dat een politieke crisis inopportuun zou zijn, is volgen Gazet van Antwerpen pure volksverlakkerij. SP.A en VLD zijn te zeer gehecht aan hun macht en hun portefeuilles en zijn bang voor de Franstaligen en de kiezers. Die twee partijen zitten nu met een huizenhoog geloofwaardigheidsprobleem. Het kiezersbedrog zal zich tegen hen keren, voorspelt Paul Geudens. De "Pyrrhusoverwinning" van de Franstaligen zal zorgen voor een radicalisering van de standpunten over het voortbestaan van België.

http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/050512KrantenBHV/N_0905_krant_standaard_meta-20030905-094336.jpg (foto DS) http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif "Belgisch weefsel rafelt nog wat meer" http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif De schade die is aangericht heeft te maken met het verschil tussen belofte en uitkomst, stelt De Standaard. Net als in het dossier DHL is de afrekening beschamend. Bart Sturtewagen constateert dat steeds meer problemen niet meer kunnen worden ontmijnd. De Franstaligen zegevieren maar het Belgische weefsel rafelt nog wat meer. De Vlaamse partijen gaan onder het juk door. Koren op de molen voor de bewering dat in België geen samenwerking tussen noord en zuid mogelijk is. Het federale speelveld is weer eens versmald.

http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/050512KrantenBHV/M_1230_krant_detijd_META-20031230-083312.jpg (foto DT) http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif "Verhofstadt II blijft lamme eend" http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif Ook De Tijd ziet parallellen met DHL: in beide gevallen is het einde de totale impasse. Een regering die een fundamenteel probleem niet aankan, biedt haar ontslag aan, maar paars niet. De al wankele positie van de premier wordt voort verzwakt. Verhofstadt II blijft de lamme eend die ze altijd al was. Volgens Stefaan Huysentruyt blijft paars niet aan om de sociaal-economische dossiers aan te pakken, maar uit schrik voor de verkiezingen. In de mate dat Verhofstadt zijn partij kapot blijft regeren, neemt de electorale averij voor de liberalen elke dag toe.

http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/050512KrantenBHV/N_0905_krant_nieuwsblad_meta-20030905-094323.jpg (foto HN) http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif "Er is verschillende gereedschapskist nodig" http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif Het Nieuwsblad analyseert haarscherp de Belgische ziekte: noord en zuid hebben een ander sociaal-economisch landschap, ze kijken er bovendien op een andere manier tegenaan en ze hebben een verschillende gereedschapskist met doeltreffende instrumenten nodig. Voor de ziekte is een dieptediagnose nodig en een doortastende remedie. Mathias Danneels suggereert duidelijke homogene bevoegdheden en meer verantwoordelijkheid en transparantie. Een zwarte woensdag om snel te vergeten.

http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/050512KrantenBHV/logo_hetvolk-20040920-091904.jpg (foto Het Volk) http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif "Crisis vermeden, nu complete verlamming" http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif Het Volk twijfelt aan de slagkracht van de regering voor de rest van de legislatuur. Paul Janssens neemt er ook aanstoot aan dat de koning mee de verklaring heeft getekend dat een crisis ongewenst was. Verhofstadt heeft de koning medeplichtig gemaakt aan iets wat de eenheid van het land geen deugd zal doen. De mislukking is zo groot dat ze de regering zal blijven achtervolgen. De crisis is vermeden, maar vervangen door een complete verlamming.

http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/050512KrantenBHV/N_kranten_HBVL-20040213-090506.jpg (foto HBVL) http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif "Vlamingen verliezen slag rond B-H-V" http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif Het Belang van Limburg vreest ook al dat de regering-Verhofstadt geen slagkracht meer zal hebben om de sociaal-economische dossiers snel en efficiënt aan te pakken. Eric Donckier kan tot slot alleen vaststellen dat de Vlamingen de slag rond B-H-V hebben verloren. Althans deze rit, maar daarom nog niet de hele Ronde. In 2007 komen alle communautaire verzuchtingen op tafel.

http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/050512KrantenBHV/N_0905_krant_demorgen_meta-20030905-094221.jpg (foto DM) http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gifhttp://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif "Er zijn alleen maar verliezers" http://www.vrtnieuws.net/html/nieuws/images/spacer.gif Yves Desmet van De Morgen zegt los te willen komen van grote emoties en maakte enkel nuchtere vaststellingen: het opnemen van de splitsingseis in het Vlaamse regeerakoord was een strategische idiotie. Aan de heel discussie danken we ook de maandenlange immobilisatie van de politieke besluitvorming. Het prestige van de premier is beschadigd. De Franstaligen zullen ondervinden dat de Vlamingen nog wat Vlaamser zullen geworden zijn. Zijn conclusie is dat er alleen maar verliezers zijn.

Hans1
12 mei 2005, 07:14
Alleen De Morgen heeft er iets van begrepen.

maarte
12 mei 2005, 07:21
Nu blijkt duidelijk welk de paarse kranten zijn: de morgen, het belang van limburg, het laatste nieuws (Van der kelen) deze blinken dan ook uit in totale ongeloofwaardigheid in hun commmentaren

Pollebru
12 mei 2005, 07:28
Forum van de spaaaaaaaaa: http://www.s-p-a.be/nationaal/nieuws/interactief/debat/forum.asp?iID=74

instromaniac
12 mei 2005, 07:31
Alleen De Morgen heeft er iets van begrepen.

De Morgen:
De Franstaligen zullen ondervinden dat de Vlamingen nog wat Vlaamser zullen geworden zijn.

Jij spreekt jezelf ook wel constant tegen Hans.

Moneta
12 mei 2005, 07:52
Nu blijkt duidelijk welk de paarse kranten zijn: de morgen, het belang van limburg, het laatste nieuws (Van der kelen) deze blinken dan ook uit in totale ongeloofwaardigheid in hun commmentaren


Oh boy, daar gaan mijn illusies:? :? :roll: :roll:


Ik vind wel degelijk juist wat DM heeft geschreven
"Er zijn alleen maar verliezers" heel juist en dat zal in de volgende verkiezingen wel duidelijk worden.


Niet puinhopen van paars. eerder puinhopen van regenboogkleurtjes.
De kwestie BHV ligt al 40 jaar op tafel, en hoelang is de VLD aan de macht, wie was er daarvoor?
Die hebben het ook maar weer telkens "opgeschoven" zoals Verhofstadt nu doet.
In 2007 begint het hele "circus" opnieuw, met nog meer getrokken messen tegenover elkaar staan.
Een benieuwd hoeveel % cna deVlamingen flamigant, unitair of nog wat anders is.

Hans1
12 mei 2005, 08:30
De Morgen:
De Franstaligen zullen ondervinden dat de Vlamingen nog wat Vlaamser zullen geworden zijn.

Jij spreekt jezelf ook wel constant tegen Hans.

Ik heb dan ook gezegd dat ze er IETS van hebben begrepen, hè. Leer lezen.

Turkje
12 mei 2005, 08:36
Conclusie: Alleen Hans1 de Grote heeft genoeg politiek inzicht om er alles van te begrijpen.

:lol:

daiwa
12 mei 2005, 09:54
Conclusie: Alleen Hans1 de Grote heeft genoeg politiek inzicht om er alles van te begrijpen.

:lol:

Als ge het volgende leest zou men nochtans niet zeggen dat hij veel inzicht heeft.

:rofl: :rofl: :rofl:



Oorspronkelijk bericht door Hans1
Het wordt weer eens duidelijk: de Vlaams-nationalisten blokkeren België. Spirit heeft de oplossing van BHV tegengehouden door elk compromis te blokkeren.


hier verklaart Hans1 dus de mening van mevr.Onckelinck die toch zo graag dat "compromis" gehad had. Een minuutje later praat Hans1 zich echter weer compleet tegen, en loopt hij FDF-voorzitter Maingain achterna:


Citaat:
Oorspronkelijk bericht door Hans1
Wij staan achter Spirit die de splitsing van BHV tegenhoudt en ons verlost van die zever

eno2
12 mei 2005, 10:08
Hoe kunnen er alleen maar verliezers zijn als de Vlamingen alleen nog maar wat Vlaamser geworden zijn?
Onverwijld de Vlaamse Republiek uitroepen en Eno2 for President!

Bitweiser
12 mei 2005, 10:12
Hoe kunnen er alleen maar verliezers zijn als de Vlamingen alleen nog maar wat Vlaamser geworden zijn?
Onverwijld de Vlaamse Republiek uitroepen en Eno2 for President!


Al met postjes bezig eno2 ? ;-)

en als ge dan toch bezig zijt....Bitweiser als minister van Buitenlandse zaken.

Blazer
12 mei 2005, 11:56
Al met postjes bezig eno2 ? ;-)

en als ge dan toch bezig zijt....Bitweiser als minister van Buitenlandse zaken.


Mag ik dan minister van ijskreem worden?:-D (In Irak zijn ze toch ook met veel ministers)

TC
12 mei 2005, 12:09
Oh boy, daar gaan mijn illusies:? :? :roll: :roll:


Ik vind wel degelijk juist wat DM heeft geschreven
"Er zijn alleen maar verliezers" heel juist en dat zal in de volgende verkiezingen wel duidelijk worden.


Niet puinhopen van paars. eerder puinhopen van regenboogkleurtjes.
De kwestie BHV ligt al 40 jaar op tafel, en hoelang is de VLD aan de macht, wie was er daarvoor?
Die hebben het ook maar weer telkens "opgeschoven" zoals Verhofstadt nu doet.
In 2007 begint het hele "circus" opnieuw, met nog meer getrokken messen tegenover elkaar staan.
Een benieuwd hoeveel % cna deVlamingen flamigant, unitair of nog wat anders is.

Er hoeft in 2007 helemaal geen circus te zijn !!! Een meerderheids coalitie van VB,CD&V-NV/A ( + 3e vlaamgezinde partij coveliers ?? ) en de splitsing ZONDER compensatie stemmen. Zo simpel is dat ! Dat de walen dan maar aan de alarmbel trekken, we zullen dan wel zien.
Laat de VLD en de SPA eens in de opositie gaan zitten, want een beleid voeren lukt hen toch al niet.

Knuppel
12 mei 2005, 12:13
Alleen De Morgen heeft er iets van begrepen.

En wat zei De Morgen?

De Franstaligen zullen ondervinden dat de Vlamingen nog wat Vlaamser zullen geworden zijn.

Tantist
12 mei 2005, 12:14
Alleen De Morgen heeft er iets van begrepen.

Of zoals Patriot het zegt: Links en flamingantisme, één front :lol:

Knuppel
12 mei 2005, 12:19
Ik heb dan ook gezegd dat ze er IETS van hebben begrepen, hè. Leer lezen.

IETS.
DIT bijvoorbeeld?



Ook de Franstaligen denken beter twee keer na voor ze de loftrompetten laten schallen. Ze hebben een overwinning op korte termijn gehaald, maar zullen merken dat ze de Vlamingen weer wat Vlaamser hebben gemaakt en dat de volgende communautaire ronde, die er hoe dan ook moet komen met het nog steeds bestaande arrest van het Arbitragehof, een stuk veelomvattender zal zijn dan de pure splitsing van een kiesarrondissement. Je kunt een match winnen, maar de tegenpartij vernederen kweekt alleen maar rancune en een verbetenheid om dat op termijn ooit terugbetaald te zetten.

Dat is de droevige les van dit verhaal: dat er op termijn eigenlijk alleen maar verliezers uit tevoorschijn zullen komen. Tenzij misschien die ene partij. Je vraagt je af hoe zelfvernietigend een politieke klasse kan zijn.

Knuppel
12 mei 2005, 12:42
Nog iets dat Hans blijkbaar zelf niet goed begrepen heeft toen hij beweerde dat De Morgen er 'iets' van begrepen heeft:



Het blijft in dit land onmogelijk om tegen één van de gemeenschappen in zo'n hervorming door te voeren.

Ondertussen heeft de kwestie de politieke besluitvorming maandenlang geïmmobiliseerd, wat zich nu al duidelijk laat merken in de vertrouwensbarometers bij de bevolking en de ondernemers. Op een ogenblik dat de economische groei stilgevallen is, bovendien. Ook dat danken we aan deze discussie.


Ik veronderstel dat Hans vooral verheugd is met de bovenste paragraaf.
Indien Hans echter de draagwijdte van deze woorden goed begreep zou hij beseffen dat ze een dodelijk immobilisme van de Belgische staat inhouden.

Moneta
12 mei 2005, 12:46
.....
Laat de VLD en de SPA eens in de opositie gaan zitten, want een beleid voeren lukt hen toch al niet.



Hier moet ik u gelijk in geven

Kaal
12 mei 2005, 13:26
Volgens mij heeft de Morgen er *alles* van begrepen.

Seba
12 mei 2005, 13:29
Alleen De Morgen heeft er iets van begrepen.

die heeft net zoals een zekere Hans1 er nog altijd de ballen van begrepen: de Franstaligen zouden immers altijd winnen: ofwel geen splitsing, ofwel een splitsing met weer heel wat Franstalige eisen die worden ingewilligd.
Of waarom denkt u dat Maingain tevreden was?

Egidius
12 mei 2005, 13:29
Forum van de spaaaaaaaaa: http://www.s-p-a.be/nationaal/nieuws/interactief/debat/forum.asp?iID=74

Schitterend! Ik raad iedereen aan om daar eens een kijkje te gaan nemen (*) : tientallen SPA-leden en -sympatisanten die hun partij afbranden om haar lauwheid inzake BHV. Lezen mensen! Vooral onze unitaristische vrienden zullen er hopelijk kunnen van genieten...

Egidius

(*) voor het eventueel weggecensureerd wordt...

Ambiorix
12 mei 2005, 20:09
Alleen De Morgen heeft er iets van begrepen.
de meest linkse krant:lol:

wie zei er dat de BUB centrum(rechts) was:lol:

maarte
12 mei 2005, 21:00
Schitterend! Ik raad iedereen aan om daar eens een kijkje te gaan nemen (*) : tientallen SPA-leden en -sympatisanten die hun partij afbranden om haar lauwheid inzake BHV. Lezen mensen! Vooral onze unitaristische vrienden zullen er hopelijk kunnen van genieten...

Egidius

(*) voor het eventueel weggecensureerd wordt...heb mijn boodschap doorgestuurd

maarte
12 mei 2005, 21:02
voila censuur mijn reactie komt er niet op

maarte
12 mei 2005, 21:08
Ik heb nochtans zeer mooi geformuleerd
merci monsieur di rupo, merci laurette, merci steve

maarte
12 mei 2005, 21:08
blijkbaar moet zoiets gecensureerd worden

maarte
12 mei 2005, 21:09
http://www.s-p-a.be/nationaal/nieuw...orum.asp?iID=74


proberen jullie het eens, maar ik kom er niet door

Tjolder
12 mei 2005, 21:15
Wat zijn de krantencommentaren aan de andere kant van de staats.. euch taalgrens?

Eén en al loftrompet ?

maarte
12 mei 2005, 21:22
Frankrijk euh wallonië 10 vlaanderen 0
le soir