PDA

View Full Version : CD&V, NV-A, SP.a en VLD maken Vlaams Parlement monddood


ilfalco
12 mei 2005, 22:43
CD&V, NV-A, SP.a en VLD maken Vlaams Parlement monddood



Vlaams Parlement zet zichzelf buiten spel

Vlaams Belang eist tekst en uitleg van Vlaamse Regering


De Vlaams-Belangfractie in het Vlaams Parlement is geschokt omtrent de gang van zaken waarbij een spoedvergadering van het Bureau die nauwelijks 25 minuten voor de aanvang bijeengeroepen werd, in afwezigheid van de oppositie besliste om de plenaire vergadering van morgen af te gelasten.

De beslissing van de meerderheidspartijen CD&V, NV-A, SP.a en VLD om de voor morgen aangekondigde zitting niet te laten plaatsvinden, is niet reglementair.

Artikel 17 paragraaf 3 van het reglement van het Vlaams Parlement (“de voorzitter legt de regeling voor de werkzaamheden aan de plenaire vergadering ter goedkeuring voor”)
bepaalt immers dat het Uitgebreid Bureau zonder goedkeuring van de plenaire vergadering de zitting niet kan afgelasten.

Met deze beslissing maakt het Vlaams Parlement zich niet alleen hopeloos belachelijk, maar volledig en totaal ondergeschikt aan de grillen, strategieën en belangen van de Vlaamse Regering.

Het Vlaams Parlement wordt door CD&V, NV-A, SP.a en VLD monddood gemaakt en zet zichzelf hierdoor buitenspel. Blijkbaar is het de bedoeling van de Vlaamse Regering om de onderlinge verdeeldheid toe te dekken en tijd te winnen.

Het is bijzonder grof en pijnlijk dat het Parlement dit spelletje meespeelt. Blijkbaar mag de Regering alleen gecontroleerd en ondervraagd worden indien ze dat – in de beste fascistische traditie – zelf wil.

Hoe dan ook is de conclusie dat de crisis in de Vlaamse Regering totaal en volledig is. Het Vlaams Belang is van mening dat Yves Leterme de situatie waarin hij is verzeild geraakt, zelf heeft gezocht. Wie zijn achterwerk verbrandt, moet op de blaren zitten...
Filip Dewinter
Fractievoorzitter
Vlaams Belang-Vlaams Parlement

Blijkbaar kan dat zomaar het parlement buitenspel zetten als men geen zin heeft of wegkruipt van schaamte. Het is duidelijk dat men even uit het oog van de storm wil blijven. Als de cdenv-n-va niet durft dreigen met een coalitiewissel dan gaat ze zeker niets gedaan krijgen van hun paarse "vrienden".

zorroaster
12 mei 2005, 23:15
Het is bijzonder grof en pijnlijk dat het Parlement dit spelletje meespeelt. Blijkbaar mag de Regering alleen gecontroleerd en ondervraagd worden indien ze dat – in de beste fascistische traditie – zelf wil.


In godsnaam! Het Belang zit zelf steeds te jammeren dat ze etiketten als "extreem-rechts" of "fascistisch" opgekleefd krijgt, maar zelf doet ze er lustig aan mee. Niveau!