PDA

View Full Version : 2de sociaal flamingantische trefdag te Aalst


Pelgrim
5 augustus 2005, 12:22
Op zondag 21 augustus organiseert SFL de 2de Sociaal-Flamingantisceh trefdag, een meeting van linkse vlaamsgezinden en soevereinisten.

Ook wie bij het woordje 'vlaams' al direkt begint te steigeren en nachtmerriebeelden van skinheads en collaborateurs krijgt mag eens langskomen, kwestie van ook eens een paar vooroordelen over de Vlaamse beweging aan de realiteit te toetsen.

De trefdag omvat voornamelijk debatten rond enkele actuele onderwerpen.
Harry Van Bommel, SP Nederland en een belangrijk figuur in het Nederlandse debat rond de EU grondwet, komt spreken over het ware karakter van de eurocratie.
Karel Soudan, prof aan de UA, zal het hebben over de commercialisering van het onderwijs (Bologna) en de verengelsing.
Verder zal er nog aandacht worden gegeven aan het 'feest' van 175 jaar België en over het doel van de linkse soevereinisten, en na afloop is er een bezoek voorzien aan het Daensmuseum in Aalst (Aalst is een historische plaats als het gaat om klassenstrijd en vlaamse strijd).

meer info op www.landdag.org (http://www.landdag.org)

Pelgrim
5 augustus 2005, 12:26
Terzijde, Ook de www.meervoud.org webstek is in een nieuw kleedje gestoken en we hebben een nieuwe voorraad stickers te koop: 'Vlaanderen tegen racisme', 'Vlaanderen tegen kapitalisme' en 'Geen neoliberaal Vlaanderen'.

Dimitri
5 augustus 2005, 13:41
Leuk dat jullie Harry van Bommel hebben kunnen strikken. Tijdens het referendumdebat in Nederland was hij heel sterk bezig. Misschien kan hij meehelpen een Vlaamse Socialistische Partij op te zetten? ;-)

Vanwaar trouwens de naamsverandering landdag -> trefdag?

de limburgse leeuw
6 augustus 2005, 17:21
Terzijde, Ook de www.meervoud.org webstek is in een nieuw kleedje gestoken en we hebben een nieuwe voorraad stickers te koop: 'Vlaanderen tegen racisme', 'Vlaanderen tegen kapitalisme' en 'Geen neoliberaal Vlaanderen'.

Datum proberen te proppen in mijn overvolle agenda. Ik weet, ik ben jullie tenminste één bezoek verschuldigd.

Misschien moet de Limburgse Leeuw ook eens stickers van zichzelf maken, met het opschrift 'Class War' of zo.

Pelgrim
7 augustus 2005, 16:56
Leuk dat jullie Harry van Bommel hebben kunnen strikken. Tijdens het referendumdebat in Nederland was hij heel sterk bezig.

Het zegt eigenlijk wel wat dat we zulke mensen uit het buitenland moeten halen. Kritiek op de gang van zaken is in ons democratisch België enkel mogelijk als je in de marge van de politiek gaat zoeken.


Vanwaar trouwens de naamsverandering landdag -> trefdag


We hadden nogal wat reacties gekregen van mensen die de naam 'landdag' vooral associeerden met de landdagen van allerhande extreemrechtse groepjes van vroeger. Trefdag klinkt ook iets moderner en iets bescheidener, we beschikken nog lang niet over de duizenden om van een 'landdag' te kunnen spreken hoor ;)


Misschien moet de Limburgse Leeuw ook eens stickers van zichzelf maken, met het opschrift 'Class War' of zo.

Laat me zeker iets weten als het zover is :)

Flandriar
7 augustus 2005, 22:16
Terzijde, Ook de www.meervoud.org (http://www.meervoud.org) webstek is in een nieuw kleedje gestoken en we hebben een nieuwe voorraad stickers te koop: 'Vlaanderen tegen racisme', 'Vlaanderen tegen kapitalisme' en 'Geen neoliberaal Vlaanderen'.

Kunnen die stickers ergens via het web worden besteld, en zo ja, waar? (ik las in de meervoud-blog iets over een webwinkel, maar heb hem zelf niet teruggevonden)

Dank bij voorbaat!

groene flamingant
8 augustus 2005, 23:29
'k Heb mijn agenda vrijgehouden. Misschien kom ik wel af.